PSIHOLOGIJA..............

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam neki strucnjak, ali nabijanje komplexa (ovo me uvek podseti na nabijanje na kolac) drugima se ne radi onako, cisto iz zezanja, danas mi je dosadno, ajde da nekog zebavam sto je debeo, celav, druge boje koze, sto nema roditelje, sto je siromasan etc. Nesto tu mora da smrdi...

Da, ali ne mogu da shvatim odrasle osobe koje uzivaju u nabijanju komplexa drugima. Kad dodju profesori i krenu da nas zajebavaju na racun necega sto nam ionako stvara komplekse. Kad dodje klinac i kaze drugom klincu: "E, ti imas celavog tatu, a ja nemam, pa sam ja zato bolji od tebe", to shvatam, jer deca su deca, ali odrasle osobe koje to rade ne mogu da shvatim.

Mala je razlika između (nekih) odraslih osoba i dece. Osoba sa godinama ne mora postati savesnija i moralnija. Mada bi trebalo. Bilo je profesora (na fakultetu) koji iz inata nijesu pustali studenta da položi ispit kod njega, ma koliko puta nesrećni student polagao. To je za svaku osudu, jer se baš od takvih osoba očekuje najviše savesti.

Tremica....iz iskustva : disi duboko i veruj u sebe! Obicno je trema kreativna (stvarajuca) a ne blokadna stvar (ako je ovo drugo, trkom kod psihologa!)

Zasto...zato sto prosto HOCEMO da ostavimo dobar utisak, da ispadnemo maaalkice bolji nego sto jesmo (to je btw. prirodno ;) ) To je to - zrnce nesigunosti.

Trajno, treme je najlakse resiti se tako sto se NAVIKNES na, recimo, javni nastup, ispite, razgovor pred nepoznatima i sl. stvari zbog kojih se trema javlja. Jedna navika smenjuje drugu, vezbaj, vezbaj :)

Ali, pustimo psihologe da kazu svoje :P

Marge:
Da li bi neko mogao da mi odgovori na pitanje zasto dolazi do treme pred neki vazan dogadjaj i kako je se resiti?
Pozz
Određena količina treme pred neki važan događaj je normalna. Čak može biti i dobra, jer te tera da se više angažuješ (npr. prilikom spremanja ispita). Problem nastaje kada je trema toliko jaka da te blokira, da te skroz obuzme, da nisi u stanju da obaviš svoje obaveze. U tom slučaju potrebno je da se obratiš stručnjaku - psihoterapeutu, i da kroz rad na sebi otkriješ koji su razlozi koji dovode do takvih osećanja. U svakom slučaju, nema lakih i brzih rešenja.

Pozdrav! :)

a022.gif

Betty:
Jao, Šejdi....:) Ajd ipak neki konkretniji savet, prošla me euforija gledanja emotikona kako se ljube.

Npr....da zažmurim? Skroz da zažumurim? :P

Zažmuriš..... i nemoj da žuriš.
Polako, vrhom svojih usana dodirneš partnerove usne.
Veoma sporo, tako da osetiš njegov dah, da se sva naježiš.
Probaj polako da očešeš svoje usne o njegove i uživaj u dodiru.
Nakon toga polako i nežno pređi na pravo ljubljenje, ali pazi.... nemoj da žuriš.
Trudi se da osetiš svaki dodir usana. Da uživaš u poljupcu kao da probaš nešto najukusnije na svetu.
Nakon toga možeš polako da pređeš na vrat, da ga nežno dodiruješ vrhom usana i prolaziš ovlaš po njemu (mislim vratu :) ).
Nakon toga......................... zamisli sama. ;)

shaddow:
Nakon toga polako i nežno pređi na pravo ljubljenje, ali pazi.... nemoj da žuriš.
Trudi se da osetiš svaki dodir usana. Da uživaš u poljupcu kao da probaš nešto najukusnije na svetu.
Nakon toga možeš polako da pređeš na vrat, da ga nežno dodiruješ vrhom usana i prolaziš ovlaš po njemu (mislim vratu :) ).

ijuuu....:)

Sta mu je sad?
E sad mu nije nista! :lol:

shaddow:

... ali za ovo baš ne bih rekla da je psihologija :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back