Psihologija srpskog nacionalizma

kako kakve veze ima , pa tema je o nacionalizmu , treba prvo malo da uporedimo srpski nacionalizam sa nacionalizmom zemalja ostatka sveta pa da vidimo koliko u stvari odskacemo od nekog proseka, pa da onda neko moze da kaze koliko je to patogeno jeli.... jer kako drugacije mozes da postavis neku dijagnozu ? :lol:
ti bi da se izolujes od svega pa ne moze tako

mda..uvati te kašalj tako jak da oće da ti se slome rebra, dobio si bruh i počeo da iskašljavaš krv..a ti ćeš da upoređuješ svoj kašalj sa kašljem drugih?
pa dobro, može i tako.

Ima naravno i zdravog, kulturnog nacionalizma..ali mislim da je , kada smo mi u pitanju, sasvim neumesno da se poredimo bilo sa kim takvim.
Mi treba prvo da skinemo temperaturu sa četres, pa tek onda da pravimo uporedne studije.

mda..uvati te kašalj tako jak da oće da ti se slome rebra, dobio si bruh i počeo da iskašljavaš krv..a ti ćeš da upoređuješ svoj kašalj sa kašljem drugih?
pa dobro, može i tako.

Ima naravno i zdravog, kulturnog nacionalizma..ali mislim da je , kada smo mi u pitanju, sasvim neumesno da se poredimo bilo sa kim takvim.
Mi treba prvo da skinemo temperaturu sa četres, pa tek onda da pravimo uporedne studije.

Samo nemoj da je americki patriotizam i britanski imperijalizam. Takva kultura je utemeljena na zatiranju kulture drugog.
Americki indijanci bi imali sta da kazu na tu temu,mislim oni koji su preostali.

Pa onda je svaki nacionalizam slican. Doduse zna se tacno koji je imperijalizam napravio najvise genocida po lestvici brojnosti ubijenih ljudi.
Ali,iz nekog razloga mi Srbi za sve pa i za nacionalizam mislimo da je najveci i najstrasniji.

neće biti baš tako batice

SVAKA država, ima krvave ruke
Iz prostog razloga jer je Država

U njenoj biti je sila.
Sve ostalo je pričam ti priču.

I to ne znači da mi svoju sramotu treba da merimo sa tuđim.
Njihova sranja na njihovu savest.

Ovde se govori o svojevrsnom šizu, o povampirenju srbstva, kako se i zašto povampirlio i čiju to krv hoće.

Ukratko - imamo svoje probleme, koji su veliki
i koji neće biti ništa manji ako zaključimo da druge države imaju veće.
Naše sranje - naša stvar.
Kapiraš?

A to što smo mala zemlja, samo je razlog više da ne pravimo sranja u njoj.
Iebe mi se za amere koji imaju ceo kontinent.

Mi bre imamo tri planine i dve reke i NE smemo sebida dozvolimo takav luksuz kao što je kretenizam.

neće biti baš tako batice

SVAKA država, ima krvave ruke
Iz prostog razloga jer je Država

U njenoj biti je sila.
Sve ostalo je pričam ti priču.

I to ne znači da mi svoju sramotu treba da merimo sa tuđim.
Njihova sranja na njihovu savest.

Ovde se govori o svojevrsnom šizu, o povampirenju srbstva, kako se i zašto povampirlio i čiju to krv hoće.

Ukratko - imamo svoje probleme, koji su veliki
i koji neće biti ništa manji ako zaključimo da druge države imaju veće.
Naše sranje - naša stvar.
Kapiraš?

A to što smo mala zemlja, samo je razlog više da ne pravimo sranja u njoj.
Iebe mi se za amere koji imaju ceo kontinent.

Mi bre imamo tri planine i dve reke i NE smemo sebida dozvolimo takav luksuz kao što je kretenizam.

Pa nismo ni jedini u ovom nam okruzenju zvanom Balkan a iskreno govoreci nismo ni najgori kakvim sami sebe zelimo da predstavimo.
Svaka etnicka skupina tezi zaokruzivanju svog nacionalnog prostora. Ne mozes posmatrati i zauzdavati samo sebe kad se svi okolo busaju.
Mislim mozes,al se onda desi neka NDH,neki SS handzar,SS skenderbeg,OVK,zelene beretke i slicno...
Verovatno ce tvoj odgovor glasiti to je reakcija na velikosrpski hegemonizam. Ali evo,ja sad mislim da je na delu veliko albanski hegemonizam.
Da li je onda sasvim legalan odgovor na to formiranje neke Srpske oslobodilacke vojske?

Pa nismo ni jedini u ovom nam okruzenju zvanom Balkan a iskreno govoreci nismo ni najgori kakvim sami sebe zelimo da predstavimo.
Svaka etnicka skupina tezi zaokruzivanju svog nacionalnog prostora. Ne mozes posmatrati i zauzdavati samo sebe kad se svi okolo busaju.
Mislim mozes,al se onda desi neka NDH,neki SS handzar,SS skenderbeg,OVK,zelene beretke i slicno...
Verovatno ce tvoj odgovor glasiti to je reakcija na velikosrpski hegemonizam. Ali evo,ja sad mislim da je na delu veliko albanski hegemonizam.
Da li je onda sasvim legalan odgovor na to formiranje neke Srpske oslobodilacke vojske?

ma kakva vosjka..kakvo okruženje..mi smo SAMI sebi dovoljni.
Naš nacionalizam nije dostojanstven, da bi bio snažan.
Naš nacionalizam je histeričan i besan (takve neprijatelji najbolje obožavaju)

Nama treba smirenost nindže, a ne nervoza muve u tegli.
Naš nacionalizam nema svoje uporište u ljubavi prema "zemlji", već u paranoji od drugih.

Da naši nacionalisti vole svoju zemlju, bili bi složni i prdeli bi u istu tikvu.

Naš nacionalizam nema svoje uporište u ljubavi prema "zemlji", već u paranoji od drugih.

Da naši nacionalisti vole svoju zemlju, bili bi složni i prdeli bi u istu tikvu.

Pa znaci da nam je nacionalizam slabiji u odnosu na okruzenje. Doduse,tako je bilo i u SFRJ.
Mozda mu se i moze pripisati sve ovo gore sto si naveo ali to nije odlika jacine.
Srpski nacionalizam je dezorganizovan,slab i podlozan manipulacijama. Nije definisan i cesto sluzi za dnevnu upotrebu.
Ozbiljniji primer nacionalizma u okruzenju je svakako hrvatski. Madjarski takodje.

Pa znaci da nam je nacionalizam slabiji u odnosu na okruzenje. Doduse,tako je bilo i u SFRJ.
Mozda mu se i moze pripisati sve ovo gore sto si naveo ali to nije odlika jacine.
Srpski nacionalizam je dezorganizovan,slab i podlozan manipulacijama. Nije definisan i cesto sluzi za dnevnu upotrebu.
Ozbiljniji primer nacionalizma u okruzenju je svakako hrvatski. Madjarski takodje.

Sve se pozaboravljalo.ccccc...
Krenulo je s 16.sednicom i skidanjem Pavlovića,a avanzovanjem Miloševića (uz I.Stambolića),da bi eskaliralo s "...vas niko ne sme tući..."
i Šolević trans -šajkača "revolucijom" ili "jogurt revolucijom"...S tim poludelim kretenima niko nije hteo imati posla jer su i u Ljubljani pokušali
zakazati miting I LEPO SE SVI RAZBEŽALI OD SRBIJE! ! ! Čak i Monte Negro gde se većina klela u Miloševića (njihove gore list:mrgreen:)

Dakle ,ipak je u pitanju nekovrsno ludilo s kojim valja pojedinačno na Frojdovo kanabe...:):(
Kako ludak kaže "Ko lud?Ja lud? TI SI LUD!" Tako i ovde nacionalisti govore o nacionalizmu drugih! A u okruženju su bili ti od kojih je virus
krenuo!
Evo primer:Da li je moguće gradirati makedonski i slovenački patriotizam kao nacionalizam? Jeste,ali samo u sporadičnim primerima...
Tamo gde su sukobi bili žešći-virus je pravio prave epidemije nacionalizma. Kontra šajkačama se pojavili HVO i hanđar divizijei sl. Ludilo
iste etiologije...Ni dan danas, bez da im daš inekciju sedativa,ne možeš s mnogima normalno razgovarati...
Klinci,zadojeni mržnjom u izbegličkim naseljima,napravili razbijačinu hrvatskih automobila uz brojna fizička povređivanja povodom nedavne
rukometne utakmice u Novom Sadu... A inače,svakodnevno se mogu po istom mestu videti vozila s hrvatskim tablicama-hrvati rade svoj
posao normalno i kod nas,kao i mi kod njih...No ipak-njihov strah i podozrenje su malo veči,a ovde se razlog teško sagledava...Ko lud?Ja lud?:mrgreen:
Na kanabe...:rumenko::(

Svaka ti je zlatna, Zoro, druze forumski :zag:

Steta sto ljudi koji tako razmisljaju predstavljaju manjinu u ovoj zemlji. Ubedljivo me najvise nerviralo, u svim onim prethodnim sranjima, sto celo moje bice vrsti protiv VelikihSrbinaLegija&JSO&Skorpioni i ostale bagre, znaci osecam toliki otpor da ocima ne mogu da ih vidim, gade mi se...a morala sam da kusam bas onu corbu koju takvi brabonjci za sve nas skuvali. To me porazavalo tada, a porazava me i danas.

Krenulo je s 16.sednicom i skidanjem Pavlovića,a avanzovanjem Miloševića (uz I.Stambolića),da bi eskaliralo s "...vas niko ne sme tući..."
i Šolević trans -šajkača "revolucijom" ili "jogurt revolucijom"...S tim poludelim kretenima niko nije hteo imati posla jer su i u Ljubljani pokušali
zakazati miting I LEPO SE SVI RAZBEŽALI OD SRBIJE! ! ! Čak i Monte Negro gde se većina klela u Miloševića (njihove gore list:mrgreen:)

Dakle ,ipak je u pitanju nekovrsno ludilo s kojim valja pojedinačno na Frojdovo kanabe...:):(
Kako ludak kaže "Ko lud?Ja lud? TI SI LUD!" Tako i ovde nacionalisti govore o nacionalizmu drugih! A u okruženju su bili ti od kojih je virus
krenuo!
Evo primer:Da li je moguće gradirati makedonski i slovenački patriotizam kao nacionalizam? Jeste,ali samo u sporadičnim primerima...
Tamo gde su sukobi bili žešći-virus je pravio prave epidemije nacionalizma. Kontra šajkačama se pojavili HVO i hanđar divizijei sl. Ludilo
iste etiologije...Ni dan danas, bez da im daš inekciju sedativa,ne možeš s mnogima normalno razgovarati...
Klinci,zadojeni mržnjom u izbegličkim naseljima,napravili razbijačinu hrvatskih automobila uz brojna fizička povređivanja povodom nedavne
rukometne utakmice u Novom Sadu... A inače,svakodnevno se mogu po istom mestu videti vozila s hrvatskim tablicama-hrvati rade svoj
posao normalno i kod nas,kao i mi kod njih...No ipak-njihov strah i podozrenje su malo veči,a ovde se razlog teško sagledava...Ko lud?Ja lud?:mrgreen:

cccc, zaboravili ste i vrhunski argument- Slobu su izglasale izbeglice :rtfm:

samo zahvaljujuci njima je on dolazio na vlast !!!

zanemaricemo cinjenicu da nisu imale pravo glasa :tajna:

vi znate sta je sajkaca, ono sto su nasi sportisti nedavno nosili ? i policija je podnela raport da su klinci iz izbeglickih centara razbili automobile?

krenuo!
Svi etnicki prostori su zaokruzeni a navoditi kao glavni uzrok tome srpski nacionalizam je smesno.
Oni koji nisu BJRM recimo,ili federacija hrvata i muslimana,mozda i CG su stalni izvor previranja.
Doduse i Srbija,ali u mnogo manjoj meri nego pre zaokruzivanja KiM kao etnicke celine siptara.
"bezanje" od Srbije je bio sindrom i pre II.svetskog rata pa ispade da je Tito opet gurnuo "suznje" pod velikosrpsku hegemoniju.
Za tu mrznju prava adresa je kapitalizam. Raspirivanje mrznje je vetar koji je dolazio sa severozapada.

cccc, zaboravili ste i vrhunski argument- Slobu su izglasale izbeglice :rtfm:

samo zahvaljujuci njima je on dolazio na vlast !!!

zanemaricemo cinjenicu da nisu imale pravo glasa :tajna:

vi znate sta je sajkaca, ono sto su nasi sportisti nedavno nosili ? i policija je podnela raport da su klinci iz izbeglickih centara razbili automobile?

Svi etnicki prostori su zaokruzeni a navoditi kao glavni uzrok tome srpski nacionalizam je smesno.
Oni koji nisu BJRM recimo,ili federacija hrvata i muslimana,mozda i CG su stalni izvor previranja.
Doduse i Srbija,ali u mnogo manjoj meri nego pre zaokruzivanja KiM kao etnicke celine siptara.
"bezanje" od Srbije je bio sindrom i pre II.svetskog rata pa ispade da je Tito opet gurnuo "suznje" pod velikosrpsku hegemoniju.
Za tu mrznju prava adresa je kapitalizam. Raspirivanje mrznje je vetar koji je dolazio sa severozapada.

KO LUD?JA LUD?:hahaha::rotf: (Na kanabe!:mrgreen:)

krenuo!

KO LUD?JA LUD?:hahaha::rotf: (Na kanabe!:mrgreen:)

:(
mada bih ja za sirenje lazi i mrznje o izbeglim licima slala na sud ....

:(
mada bih ja za sirenje lazi i mrznje o izbeglim licima slala na sud ....
Nevaljala policija je tom prilikom samo njih i hapsila...Veternićane i Adićane-njih desetak...
U tim,prilično homogenim naseljima su ispoljavanje ultra nacionalizma ,homofobije,netolerancije (česte tuče)
ali i trgovine drogom (Veternička mafija uz Zemunsku najjača u Srbiji) stalna pojava...Država ne čini ništa
da pomogne toj omladini da se isčupa iz tih Kanđi ...
Ne širim laži o izbeglim licima-nekoliko mojih najboljih drugara su iz RS...Jedan s Iliđe,drugi iz Lukavice,treći
saPala (piše se i govori zajedno...),a najbolji drugar mi je Parčićanin (kod Benkovca)...I oni imaju slično
mišljenje o tim poludelima...:rumenko::evil:
Tako da...na kanabe!:mrgreen:

Poslednja izmena:
Ima nešto šizofreno u srpskoj politici (govoreći o nacionalizmu) što je skoro i smešno
Pre svega, treba razumeti da su političari na svojim funkcijama PRE svega i JEDINO zbog love.
Tu su onda i karijere, moć da pomognu svojim porodicama, familijama itd.
Politika je odavno biznis.

Ipak, oni moraju da simuliraju nekakvu radnju.

Moraju da sede u skupštini, prelistavaju nekakve zapisnike, da podvlače i ističu, da kobajagi donose zakone o kojima nemaju pojma
(kako će neka busa kojeg su u nekom selu izabrali samo zato jer ima najveći stomak, ili je najmlađi, ili ima početu srednju školu – da donosi neki zakon? Šta njega da pitaš? Šta taj ima da preloži kada se donosi zakon o npr univerzitetu ili o kućnim ljubimcima?)
Ali ne, on je iz nekog razloga umislio da treba i ON da se pita. Da odlučuje. Hau jes nou..

Elem, političari moraju da simuliraju neke radnje, da oblače siva odela, da izgledaju zabrinuto itd itd..ali, od svega toga imaju najomiljeniji sport, a to je da se utrkuju ko je veći Srbin.

Jedni će da trube o tome kako treba jačati sprsku odbrambenu moć, čekati „da se izmene odnosi snaga u svetu“ i da im ruje pomognu da konačno osvoje pola evrope, kako i dabome, zaslužuju.
Njihovi „nacionalisti“ će (dok čekaju, razume se) da rade sklekove i da reže na sve one, koje će uskoro dabome satrti i pokazati im snagu srbskago kourcijaha..

Ono jes da se sve to malo odužilo, da su nervi sve slabiji a pesnice sve jače..ali, božemoj! Tu je uvek neka lako zapaljiva ambasada..ili, ako kratko ošišani momci iz ambasade ne spavaju, može i mekdonalds.
Ima da mu ga daju po izlozima da sve pršti..
Ono jes i da rujama ne pada na pamet da se kolju sa svetom zbog srbijice, i kolju svinju zbog jednog ćevapa, ali će svakako poslati svoje bajkere, čisto da se eto..ne znam ni ja šta – provozaju?

Drugi će da trube o tome kako je srpski identitet u stvari odricanje od istog. Kako? Iebiga..lepo. Niste vi filozofi da to možete da skapirate..mora završite filozofiju, odsek..neki odsek..

Al zato ima filozofa koji mogu.
Oni i vode Srbiju upravo ka tom svom, nacionalnom tojest biću…koje nije zapravo baš biće, ali jeste bićevitost, tj sopstvo..ako ne već i jestost.
Tako reče dobrica, tako reče jedan, a sada i drugi tadija..sve stvaraoci i potomci filosofskog časopisa Praxis. „Mislite li da je to slučajno da je Praxis dao tri predsednika?“ pita the Bota nedavno u nekom intervjuu..Mislimo da nije, naravno. I ne pitamo se više ništa.

Samo znamo da, a propos srpskog nacionalizma, kako to i otkud, i zašto..da, kada bi neko jednog dana objavio kako je u Serbiji počeo građanski rat, najluđi od svih ratova do sada, neko bi tamo u svetu, dok menja kanale samo rekao „it was about time…“ pod uslovom da uopšte zna gde je Srbija, ne pobrkavši je pri tom sa Sibirom..

rukometne utakmice u Novom Sadu... :(

Nevaljala policija je tom prilikom samo njih i hapsila...Veternićane i Adićane-njih desetak...
U tim,prilično homogenim naseljima su ispoljavanje ultra nacionalizma ,homofobije,netolerancije (česte tuče)
ali i trgovine drogom (Veternička mafija uz Zemunsku najjača u Srbiji) stalna pojava...Država ne čini ništa
Ne širim laži o izbeglim licima-nekoliko mojih najboljih drugara su iz RS...Jedan s Iliđe,drugi iz Lukavice,treći
saPala (piše se i govori zajedno...),a najbolji drugar mi je Parčićanin (kod Benkovca)...I oni imaju slično
mišljenje o tim poludelima...:rumenko::evil:
Tako da...na kanabe!:mrgreen:

ocigledno raspolazete saznanjima koja bi ste trebali podeliti sa policijom ...
evo i spisak uhapsenih, spominju se navijaci, huligani, pripadnici nekih grupa ...
verujem da vas privatni zivot nikoga ne interesuje- a ponajmanje ovu temu
samo se izmostara kaze zajedno, za pale ne

Hrvati napadali volontere

Više od 4.000 hrvatskih navijača bodrilo je svoju reprezentaciju juče u hali "Spens". Međutim, ni tamo nije sve prošlo mirno, jer su organizatori Evropskog prvenstva saopštili da su pojedini navijači Hrvatske vređali volontere u hali, dok su pre dva dana napali i dečaka koji je nosio kostim maskote prvenstva. U proteklih nekoliko dana druge faze rukometnog prvenstva, bilo je i drugih provokacija na nacionalnoj osnovi u režiji hrvatskih navijača
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/199748/Masovne+tuče+navijača+u+Vojvodini.html
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/199968/5000+policajaca+za+meč+sa+Hrvatima.html
Kako saznaje B92, među uhapšenima su Ivan Ključovski i Jovan Bajić, vođe grupe navijača po nazivom "Firma" iz Novog Sada, kao i jedan član desničarske organizacije "Obraz".

Slobode su lišeni i Deni U. (22), Dragan J. (22), Dražen N. (22), Aleksandar K. (23), Nemanja P. (21), Dragan B. (23), Saša I. (22) sa područja Novog Sada i Nikola T. (24), Marko J. (23) i Ivan A. (26) iz Beograda, saopštio je MUP.
http://www.naslovi.net/2012-01-25/b92/uhapseni-organizatori-napada/3126527
U centru Novog Sada divljale ekstremne navijačke grupe
"Delije" i "Firma" tukli hrvatske navijače, kod 13 uhapšenih nađeno oružje Video
Ekipa “Blica” | 26. 01. 2012. - 06:59h izmena vesti 10:34h | Komentara: 181

Trinaestorica izgrednika, za koje se sumnja da su učestvovali u napadima na hrvatske navijače u Novom Sadu, a koji su bili pušteni nakon prvog privođenja zbog nedostatka dokaza, sinoć su ponovo uhapšena, ali ovoga puta sa oružjem. U neredima posle utakmice Hrvatska - Francuska uništeno je 36 automobila, a trojica državljana Hrvatske lakše su povređena,
Polomljena stakla na hrvatskim vozilima u Novom Sadu

Osumnjičeni su su pripadnici navijačkih grupa, a kod nekolicine policija je pronašla vatreno i hladno oružje. U toku je operativni rad sa navedenim licima i rasvetljavanje svih okolnosti preksinoćnih incidenata.

Uhapšeni

Kako je saopštila Policijska uprava Novi Sad, uhapšeni su Novosađani Deni U. (21), Dragan J. (21), Dražen N. (21), Ivan K. (25), Aleksandar K. (22), Jovan B. (21), Nemanja P. (20), Dragan B. (22), Saša I. (21) i Beograđani Nikola T. (23), Marko J. (22) i Ivan A. (25).

Kako saznaje „Blic“, među prvim privedenima, koji su uhvaćeni sinoć u novosadskom naselju Detelinara, bio je i vođa jedne Zvezdine navijačke podgrupe. Ovaj Beograđanin uhapšen je u pratnji još četvorice pripadnika iste navijačke podgrupe.

Posle saslušanja su pušteni, ali im je, kako saznajemo, uzet DNK da bi se uporedio sa biološkim tragovima nađenim na uništenim vozilima.

Među privedenima su, osim navijača Zvezde “delija”, bili i simpatizeri Vojvodine, pripadnici navijačke grupe “Firma”. Opširnije možete čitati u štampanom izdanju "Blica".

Veljović: Uhapšeni su zadržani u policiji, a za troje još tragamo

Direktor policije Milorad Veljović rekao je agenciji Beta da je uhapsila 13 osoba, a da se za troje još traga zbog sumnje za organizovanje napada.

Načelnik Uprave novosadske policije Mladen Kuribak rekao je sinoć Beti da policija traga za organizatorima napada i naveo da je tokom jučerašnjeg dana u Novom Sadu i u Beogradu privedeno 37 osoba u vezi s tim napadom.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/303537/Delije-i-Firma-tukli-hrvatske-navijace

http://www.mozzartsport.com/vesti/1...ru--umesto-o-mecu--pricaju-o-dacicu-i-slobi-/
Za dom spremni nije ustaški pozdrav
Izvor: Tanjug

Zagreb -- Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava kritikovao presudu Prekršajnog suda u Kninu po kojoj „Za dom spremni" nije ustaški već vekovni hrvatski pozdrav.

Na osnovu te presude oslobođen je zanatlija koji je prodavao suvenire s tim natpisom.

Ističući da su brojni novinari pitali za komentar presude kninskog suda, u hrvatskom Helsinškom odboru ističu da je „navedena presuda Prekršajnog suda u Kninu samo jedan od pokazatelja stanja u hrvatskom sudstvu".

„Kako je moguće da bilo koji sud u Hrvatskoj donese drugačiju presudu kad celo društvo, sve institucije vlasti, ne samo da tolerišu masovno skandiranja 'Za dom spremni' na sportskim takmičenjima, a pre svega na fudbalskim mečevima nego se od toga ne nastoje, barem rečima ograditi", ističe se u saopštenju.

HHO podseća na svoje ranije date izjave o ustaškom sloganu koji se masovno uzvikivao na meču Hrvatske i Izraela početkom septembra prošle godine, a u kojima je iznet stav HHO o ustaškim pozdravima, ali i drugim rasističkim ispadima na meču.

Iako su svedoci ustaških pozdrava bili i tadašnji ministar sporta Radovan Fuks, potpredsednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Vlatko Marković, niko od njih nije reagovao.

Podsetimo, policija je prijavila zanatliju Jakova Markovića koji je 5. avgusta 2011. u Čavoglavama izložio i prodavao suvenire s natpisom „Za dom spremni". Odlukom Prekršajnog suda u Kninu od 22. decembra prošle godine, ta je prijava odbačena kao neosnovana.

„Pozdrav 'Za dom spremni' poznat je kroz celu hrvatsku istoriju još od vremena Šubića i Zrinskog pa time ne predstavlja nikakvo tzv. ustaško obeležje kako mu se verovatno stavlja u teret", napisano je u obrazloženju presude.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=09&nav_category=167&nav_id=572234

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/292666/Saric-Bojovic-i-Keka-dele-narkotrziste

sada dokazite da su uhapsenici izbeglice

Poslednja izmena:
Tehduduku,najbolje da još jednom pročitaš moje postove...A istražni postupak je ,koliko znam,tek nedavno priveden kraju i prosleđeno
tužiocu...O detaljima se još ne govori dok je postupak u toku...A biće prilike.
Međutim ,tvoje slaganje linkova bi trebalo da indukuje novo saznanje ili zaključak?:hahaha:
Ma hajde,ta retorika HEJTERA ne pije više vodu-ni penzioneri više ne veruju u to...Proveri slobodno...:mrgreen:
Ali govori o paranoičnim crtama nacionalizma...(Meni je to bliže od shizoidnih po Zorou...):(

Ozbiljan problem Srba je u tome sto uvek misle da problem kod drugih, a nikada kod njih.

Srbi su u psihi vec DAVNO PREDODREDJENI da uvek budu ZRTVE NEKOGA....I nekim cudnim mazohizmom uzivaju u tome...(zato i slave svoje poraze, to ni jedan drugi narod na svetu ne radi)

No nisam o tome hteo da pricamo.

Nego o tome KAKO to da Srbi pola veka nisu ispoljavali agresivni patriotizam i neumereno rodoljublje (necu da skrenemo sad u tom smeru!), nego su bili SUPROTNOST od toga ?

I onda je odjendnom buknulo nesto sto su svi mislili da je vec skoro iscezlo...

Ustvari, pitam se nekada....kada su Srbi lagali: ONDA (kada su obozavali Jugoslviju, socijalizam, ateizam, partizane...) ili lazu SADA (kada obozavaju religiju, Srbiju, kapitalizam, cetnike...) ???

Da li ce isto tako, kao sto neko gore rece, moci ponovo da se Srbima UBRIZGA brastvo i jedinstvo, kada to nekome bude odgovaralo? :think:

Obrati bolje paznju na moju predhodnu poruku i citaj iznova jer mislim da me nisi dovoljno ili nimalo razumio. Dakle ako neces da diskutujes u pravcu patriotizma onda ne mozes ni u suprotnom pravcu nacionalizma. Bez jednog pojma ne mozes uopste razmatrati o drugom pojmu, jer su ta dva pojma usko povezani. Imam utisak da nemas potreban jezik da bi mogao da se upustis u ovakve rasprave. Pokusao sam malo lakse da ti objasnim "nacionalizam" u skladu sa "patriotizmom".

Zarad cega bi se jedan citav sav narod zrtvovao i slavio svoje poraze? :dash: Mozda ti vec unapred znas odgovor na sva ova pitanja? Refleksno prebacivanje krivnje na drugoga razvija se jedna dinamika vlastite nepogrjesivosti. Mozda si vec cuo sa kompleks hrvatske krivnje ili cak toga mozda nisi ni svjestan? Mozda Srpski narod slavi sve dane poraza ne sto su izgubli bitku ili ratove nego slave sve one borce koji se nisu uzapreli pred protivnikom? Dali zivote i time pokazali cast svoju i zaradili ponos naroda a kod drugih zavist. Kada se neko zrtvuje, ne za sebe jer bi to bilo beznadezno samoubistvo vec se zrtvuje za drugog za svoje zbog nade u njihovu budunost u slobodi. E za to se slavi dan na kojem se gubi ...

mnogima je prst u oko kada im saopštiš neke činjenice, ali činjenica je da Srbija ima problem sa identitetom.

Niti znamo odakle smo došli niti kuda smo pošli
(neki tvrde da smo se doselili sa Urala, ali pošto o tome nema nekih youtube snimaka, onda radije ostaju pri tome da ovde postojimo odvajkada, pre Vizantije, pre Rimljana, Grka..dinosaurusa..) (naravno, ne zaboravimo ni one koji čvrsto veruju da smo ovde aterirali direkt sa neba)

Niti znamo ko smo ni šta smo (neki tvrde da reč Srbin potiče od varijante reči Servus "sluga")
da li smo Turci (kad 500 godina mešaš vodu i vino, sigurno nećeš dobiti.. "Medveđu krv")
da li smo Sloveni, Hazari, Egipćani..Indusi

Svašta smo mi nešto smislili da je naše, ali zapravo..Srbija nema ni svoje nacionalno jelo. već sve neke varijante tuđih
o muzici da i ne govorimo

Svi to negde duboko znaju, ali nekako kao uverljivo izgleda kad se neko busa pesnicom u grudi sa nakrivljenom šajkačom (koja btw takođe nije srpska nacionalna kapa) i pokaže novokomponovana tri prsta..

Obrni, okreni..nije nam lako
i pitanje je u ovom lutanju, da li ćemo ikada imati svoj identitet..

Soim ako on nije samo "lutanje".
Mada..i lutanje je kažu svojstvenije romima..

E to vec zavisi od pojedinca koliko je taj zapravo sposoban da se nosi sa kolicinom svojega identiteta. Kada nekog trpas svim i svacim u veoma kratkom razdoblju moze se desiti da prekipi,... ako je slab i lakovjeran. ;)

pa dobro, može i tako.

Pa i nije irelevantno jer u kakvim okolnostima se nalazi tako se i razvija postepeno nacionalizam, nije valjda da trebamo biti neke dobrice i baletancici medju ostalim grubisama, ovo je tvrda zemlja i tezak zivot se vodi. Balkan jeste zaostao ali ne sam zasobom da budes razocaran na to nego zaostao za boljim onim koji nam je ispred nosa Evropom a nisu ni oni nesto sjajni. Dok nekom turis kes odma ce da se smiri tako je bilo i u Jugoslaviji dok nije pocelo da ponestaje, imas priliku da vidis u skoro u svim clanicama tih boljih kako se dize lose raspolozenje kada nema love i kesa, tako da me ne bi cudilo da sta izbije kao u Grckoj sirom tih boljih i naprednijih. Ako Srbija zeli da prezivi ona mora da odstrani rak koji je polako ali sigurno davi ako me razumijes na sta mislim.

Poslednja izmena:
.Klinci,zadojeni mržnjom u izbegličkim naseljima,napravili razbijačinu hrvatskih automobila uz brojna fizička povređivanja povodom nedavne
rukometne utakmice u Novom Sadu.
.
. A inače,svakodnevno se mogu po istom mestu videti vozila s hrvatskim tablicama-hrvati rade svoj

Ne širim laži o izbeglim licima-nekoliko mojih najboljih drugara su iz RS...

Tehduduku,najbolje da još jednom pročitaš moje postove...A istražni postupak je ,koliko znam,tek nedavno priveden kraju i prosleđeno
tužiocu...O detaljima se još ne govori dok je postupak u toku...A biće prilike.
Međutim ,tvoje slaganje linkova bi trebalo da indukuje novo saznanje ili zaključak?:hahaha:
Ma hajde,ta retorika HEJTERA ne pije više vodu-ni penzioneri više ne veruju u to...Proveri slobodno...:mrgreen:
Ali govori o paranoičnim crtama nacionalizma...(Meni je to bliže od shizoidnih po Zorou...):(

mediji jesu izvestili da najveci br uhapsenika nije iz NS
procitajte vasu retoriku, eto je na jednom mestu
pa, kada vam se igra dijagnoza- mozete nakuckati

• Podržavam
Reactions: Nez

Back