Psihologija srpskog nacionalizma

Sve se pozaboravljalo.ccccc...
Krenulo je s 16.sednicom i skidanjem Pavlovića,a avanzovanjem Miloševića (uz I.Stambolića),da bi eskaliralo s "...vas niko ne sme tući..."
i Šolević trans -šajkača "revolucijom" ili "jogurt revolucijom"...S tim poludelim kretenima niko nije hteo imati posla jer su i u Ljubljani pokušali
zakazati miting I LEPO SE SVI RAZBEŽALI OD SRBIJE! ! ! Čak i Monte Negro gde se većina klela u Miloševića (njihove gore list:mrgreen:)

Dakle ,ipak je u pitanju nekovrsno ludilo s kojim valja pojedinačno na Frojdovo kanabe...:):(
Kako ludak kaže "Ko lud?Ja lud? TI SI LUD!" Tako i ovde nacionalisti govore o nacionalizmu drugih! A u okruženju su bili ti od kojih je virus
krenuo!
Evo primer:Da li je moguće gradirati makedonski i slovenački patriotizam kao nacionalizam? Jeste,ali samo u sporadičnim primerima...
Tamo gde su sukobi bili žešći-virus je pravio prave epidemije nacionalizma. Kontra šajkačama se pojavili HVO i hanđar divizijei sl. Ludilo
iste etiologije...Ni dan danas, bez da im daš inekciju sedativa,ne možeš s mnogima normalno razgovarati...
Klinci,zadojeni mržnjom u izbegličkim naseljima,napravili razbijačinu hrvatskih automobila uz brojna fizička povređivanja povodom nedavne
rukometne utakmice u Novom Sadu... A inače,svakodnevno se mogu po istom mestu videti vozila s hrvatskim tablicama-hrvati rade svoj
posao normalno i kod nas,kao i mi kod njih...No ipak-njihov strah i podozrenje su malo veči,a ovde se razlog teško sagledava...Ko lud?Ja lud?:mrgreen:
Na kanabe...:rumenko::(

Sto veci strah to i veci prezir, no sve je to normalno, samo stvar je da niko nece da prizna to jer pod 1. ne zeli da prizna ili pod 2. ne zna da prizna. :dash:

jači tlači.
ko nam kriv što nismo jaki?
nekad smo bili, sad više nismo
zar je to toliko teško shvatiti i prihvatiti?

Jaki igraju na patriotizam. Kako motivisu svoje vojnike?
Tako sto im kazu da iako naprave neko sran.je nece odgovarati.
Pa i jugoslovenstvo je bio neki vid nacionalizma cak mnogo jaci nego srpski danas.
Uporedi odlazak u JNA i doskorasnje odlaske u Vojsku Srbije.
Nije tesko prihvatiti da nisi jak ali onda ne treba sebi pridavati na vaznosti.
Nije dnevnopoliticki nacionalizam nikakav bauk vec su problem oni koji od tog mrava prave slona.

Jaki igraju na patriotizam. Kako motivisu svoje vojnike?
Tako sto im kazu da iako naprave neko sran.je nece odgovarati.
Pa i jugoslovenstvo je bio neki vid nacionalizma cak mnogo jaci nego srpski danas.
Uporedi odlazak u JNA i doskorasnje odlaske u Vojsku Srbije.
Nije tesko prihvatiti da nisi jak ali onda ne treba sebi pridavati na vaznosti.
Nije dnevnopoliticki nacionalizam nikakav bauk vec su problem oni koji od tog mrava prave slona.
Mravi su porazbijali BG višekratno,a i automobile hrvatskih državljana...Jadni mravi...

Veciti problem srpskog naroda je bio sto ne prati situaciju oko sebe...
Bas tako i malogradjanstina koja se kao i u vreme komunizma busa i prihvata sve sto joj se servira...
Elem,predsednik se svima izvinio i sad cistog obraza prebacio loptu na "susjede" kojima naravno ne pada na pamet.
Srpski malogradjanin ce priznati sve sto mu se servira. Obecanja o boljem zivotu i "prosperitetu" igraju presudnu ulogu.
A srpski dnevnopoliticki nacionalizam u vidu "huliganstva" koje je BTW bilo nosiocem demokratskih promena je upravo to - nosilac transparenata dnevne politike.
Zaboravih,toga inace nema nigde,ali i zaboravih to da je srpskom malogradjaninu fokus na to sta se desava u njegovoj lokal mikro zajednici bez ikakvog osvrta na bilo sta sire.

kat det krap
svi znamo da je nacionalizam osećanje da je tvoja zemlja nešto specijalno samo zato jer si TI rođen u njoj..

Ne patriotizam je osećanje voljenja svoje države, domovine ili naroda. Neki poslovi se jednostavno ne mogu obavljati bez patriotizma kao što je vojska, policija i vođstvo države. Gde bi nama bio kraj da je stoci iz skupštine i vlade bilo žao što kradu narod i državu?
E sada kao i svaki norman postrenesansni čovek ja, a nadam se i vi se pitamo ''Zašto?''(Odgovor jer su glupi i šuntavi se ne priznaje) Zato što čovek voli sebi slične. Zašto? Jer sa sebi sličnima čovek može naći više tema za razgovor. Da li se vi družite sa ljudima sa kojima nemate o čemu da pričate ili sa njima da radite? Ne jer čovek traži sebi slične. Tako isto i svaki patriota/nacionalista čovek jednostavno hoće pričati sa sebi sličnima. Onda je tu druga stvar zvana šovinizam(mržnja do drugih naroda i neistinito preuveličavanje svog) koja se često najviše kod nas Zapadnih Balkanaca meša sa šovinizmom. Zašto? Pa jer nacionalizam dovodi do šovinizma. Zašto? Kada se čovek a i životinja(pauci i zmije će te ujesti jer se plaše tebe, ne zbog zlobe) oseća ugroženim on napada(napad je najbolja odbrana složićete se?) tako i nacionalista napada one koji mogu da unište oni što on voli svoj narod. Zašto? Jer se boji da promena koju će doneti uništiće njemu drago i neće postojati povratak. Zašto? Istorija.

Dobro gde je tu rešenje? Postoje dva osnovna kao i svugde.
Prvo - Uništenje Drugo - Kontrolisanje

Šta vi mislite da Kju Kluks Klan je samo tako nestao ne oni su jednostavno te ljude premestili na taj način da oni misle da je dobrovoljno u druge ne tako radikalne grupe. To i mi treba da uradima da bi se rešili šovonista. Ne uništenje jer ako uništiš jedne i oni koji jim nasprotuju će nestati.

Naravno tu je i dobra strana svega ovoga. Rodoljublje je odlična motivacija. Tu ste rekli vojska što je naravno prva pomisao ali može biti i za obične građane. Zašto vi ne bacate đubre na ulicu(ako bacate sram vas bilo ja takve ljude ne želim u mojoj Srbiji idite u druge zemlje i to radite) zakon, ekologija, morali, savest, Janko/mama/pop/komunizam su mi rekli da je to loše itd. Neko možda ne baca jer mu je žao svoje prljave države države. Ako nas rodoljuvlje spodbuja da budemo bolji onda i njega treba spodbujati.

Sada vi kažete koje je ovo proseravanje ovde. Moj odgovor je psihologija i jeste proseravanje mada je ja idalje čitam.

jači tlači.
ko nam kriv što nismo jaki?
nekad smo bili, sad više nismo
zar je to toliko teško shvatiti i prihvatiti?

Izvini ali meni je ovo tako ''Gde si tu si nisi za ništa bolje.'' Ja kažem tome NE! Ja jednostavno to ne prihvatam i trudiću se da to poboljšam koliko mogu i svi se trebamo tuditi da to poboljšamo jer je najlakše odustati.

Poslednja izmena:
Veciti problem srpskog naroda je bio sto ne prati situaciju oko sebe...
Bas tako i malogradjanstina koja se kao i u vreme komunizma busa i prihvata sve sto joj se servira...
Elem,predsednik se svima izvinio i sad cistog obraza prebacio loptu na "susjede" kojima naravno ne pada na pamet.
Srpski malogradjanin ce priznati sve sto mu se servira. Obecanja o boljem zivotu i "prosperitetu" igraju presudnu ulogu.
A srpski dnevnopoliticki nacionalizam u vidu "huliganstva" koje je BTW bilo nosiocem demokratskih promena je upravo to - nosilac transparenata dnevne politike.
Zaboravih,toga inace nema nigde,ali i zaboravih to da je srpskom malogradjaninu fokus na to sta se desava u njegovoj lokal mikro zajednici bez ikakvog osvrta na bilo sta sire.
Kad siđeš s kanabea čika Frojda-mislićeš ovako slobodno kao ja...Ja sišao i boli me uvo koje si nacije,ako si raja!
Imaš li Cojones (kako TO nazivaju španci)-možemo poslovati i družiti se,nemaš li -ĆAO!

Pa normalno. Kakve tvoja konstatacija ima veze sa nacionalizmom?
Još kakve-nije raja onaj što njake da je Tales bio Srbin-taj je smarač...
No da te utešim:oni koji vole više sa svojim sunarodnicima da provode vreme i kad su u inostranstvu i da tamo pokazuju bez stida svoju nacionalnu pripadnost
-sasvim su mi kul,ako to ne potenciraju...Pa više volim da u Šveskoj jedem roštilj nego smrdljivog lososa...:D Ali tamo se svi iz bivše Juge druže...:hahaha:

No da te utešim:oni koji vole više sa svojim sunarodnicima da provode vreme i kad su u inostranstvu i da tamo pokazuju bez stida svoju nacionalnu pripadnost
-sasvim su mi kul,ako to ne potenciraju...Pa više volim da u Šveskoj jedem roštilj nego smrdljivog lososa...:D Ali tamo se svi iz bivše Juge druže...:hahaha:

Nacionalisti nemaju ništa protiv normalnih ljudi, bilo koje nacionalnosti ili veroispovesti.
Pitanje je - šta ti imaš protiv nacionalista?

onaj ko se ne stidi svog porekla .... i deca im znaju i srpski jezik, sa kim god da su u braku
a vecinom se druze sa strancima- zlatno pravilo je bezi od nasih :lol:

eee, nisam ni ja nacionalista :pivce:

Back