psihologija "druge " zhene

raindog:
gledam juche neke bajate novine i na stranici sport pricha o dziber bekamu, novi skandal... nebitno
i od chitave priche fascinira me rechenica tamo neke dadilje

" hajde shto ne poshtuje sopstvenu zhenu, ali shto ne poshtuje ni ljubavnice, to je stvarno sramota... znate ja sam njemu pushila, a on se posle ponashao kao da se nishta nije desilo ..., kakvo neposhtovanje !." :shock:

zgrozim se ja na te sportske vesti, uzmem druge novine, kad ono na istoj strani namenjenoj sportu naslov

" Toto prevario Ilari " :shock:
ugl opet neki sroljo vara trudnu verenicu pred venchanje, a ovog puta bich iz ove priche kazhe sva sretna i zadovoljna :
"Desilo se ono neizbezhno izmedju nas... bla , bla "

ako izuzmemo motive materijalne prirode,i u ova dva sluchaja exponiranje zarad skretanja pazhnje javnosti na sebe
mene zanima koji su to moguci motivi jedne recimo inteligentne, sposobne , privlachne zhenske osobe da svesno udje u vezu ili shta god drugo sa chovekom koji je vec ozhenjen /u vezi :?:

shta je to potreba za 'samotvrdjivanjem' ? (kao ja sam bolja od od ove prve )
nedostatak samoposhtovanja ?
zle namere?
nedostatak svesti ?

ja koliko se god trudila da shvatim i da 'preradim' sve moguce varijante/razloge /mogucnosti uopshte mi ne ide u glavu :?
da u pitanju je samootvrdnjavanje posebno kodjavnih licnosti akod onih kojih nema na naslovnim stranama razlozi licne prirode kojih imakoliko neces kod svake osobe zenskog pola pa i muskog

raindog:
mene zanima koji su to moguci motivi jedne recimo inteligentne, sposobne , privlachne zhenske osobe da svesno udje u vezu ili shta god drugo sa chovekom koji je vec ozhenjen /u vezi :?:
Po mom mišljenju (da ne gledam da li je već neko to napisao) radi se o samoljublju, koji se iskazuje kroz nespremnost prihvatanja veze i svega što ona donosi (u dobru i u zlu). Po tome se ta osoba ne razlikuje od jedne nezrele klinke, a da li je zbog toga treba anatemisati, iskreno, ne verujem. Ona traži zadovoljstvo za sebe i beži od obaveza koje mogu da proisteknu (ovo sve, naravno, ako isključimo motive tipa: preoteću ja njega); u svom ludilu ljudskih odnosa, takva pojava se može svrstati među 'normalnije'.

Ukoliko se, pak, radi o 'preotimanju', dolazimo do pitanja emotivne nesigurnosti (koja se manifestuje prihvatanjem tuđeg izbora kao negacije postojanju sopstvenog, kao i strahom od nenalaženja odgovarajućeg, slobodnog, partnera) ili do poremećaja u sistemu vrednosti (a diskutabilno je koliko on važi, odnosno da li je prirodan ili ne).

Po pitanju razlike među slobodnima i onima u braku/vezi, složio bih se da su zauzeti nekako opušteniji, jer su prebrodili neka od životnih pitanja, a često u vezama sa strane traže bekstvo od novih, koja su proistekla ispunjavanjem prethodnih. Dok slobodni pristupaju sa oprezom, pitajući se da li je ovo 'prava' osoba i šta bi moglo iz svega da proistekne.

Ovo sve, naravno, ukoliko govorimo o osobama koje razmišljaju. Postoje i one druge.

Vendi9:
AKO VEC HOCES DA ULAZIS U RASPRAVU SAMNOM ONDA PROCITAJ CELU PORUKU A NE DA IZVLACIS DELOVE PA DA IH KOMENTARISES...AL, DOBRO NISI TI KRIV STO NE MOZES DA UKAPIRAS, UOSTALOM ZA TO TI TREBA MALO VECA INELIGENCIJAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Нисам ништа извлачио, а за дискусију је потребно двоје.
Али да...не капирам како неко може да буде препотентан, преузме некој девојци (жени) дечка (мужа), под изговором хтела сам само секс...и онда шатро не разуме филозофију девојке која још увек воли свог дечка или покушава да га врати (мада је за осуду и то што жели да врати кретена...али не ону моралну, човечну). Толико о лицемерју и поремећеном систему вредности.

raindog:
:? osudjuje "drugu" ribu koja sa zauzetim hoce neshto vishe od sexa , a ne njegovu zhenu/devojku :roll:
yebote kako ljudi ne chitaju shta pishe , pa to je strashno :roll:

ОК...ОК...све ово је било јако, јако двосмислено. На пример, све ово може да се скапира као да девојку која је била у вези назива "другом" зато што...као да је препотентно ставља под број 2, на друго место, капираш? (Видећеш кад прочиташ још једном пост Венди).

Изгледа да већина конфликата настаје због простог неразумевања, а не због суштинске супротности мишљења (а неко на жалост има и врелију крв...због које се каје касније) Уколико је овде било о томе речи, ја се извињавам и Венди и свима који су ово скапирали на другачији начин. Наравно, апсолутно стојим иза својих речи, ако је она то мислила на начин на који сам ја то скапирао.

Umesto da se te defektaške ideje "šeme" malo redukuju kod muškaraca, one postaju sve popularnije među ženama...
Ne mogu da poverujem da neko, bez trunke nelagodnosti, može da spava sa oženjenom budalom, razumem da to bude jednom, ali da se nastavlja, i da još ista tvrdi kako je sve to sex i da je žena kriva "što ga ne čuva"...
Gde nas to vodi?
A KAKO VI, LJUBAVNICE, REAGUJETE NA PREVARU VAŠEG DEČKA, ili muža, dakle, ne ljubavnika???

Iskustvo kaže da su bivše ljubavnice obično izuzetno ljubomorne...
To vam je kao ona priča o posesivnom dečku, 100% sam "švrlja" pa onda sumnjiči svoju devojku :roll:
Znam ženu koja je u mladosti bila sa oženjenim čovekom, uništila mu porodicu (a ne kažem zbog njega već zbog njegove dece), kasno se udala za drugog čoveka koji je jedno vreme bio fin, a posle je varao... Nema toga što ona nije pokušala ne bi li ga vratila, ne mogu da opišem koliko je patila... Ne što ga je sad nešto preterano volela, kako i da ga voli kad je svinja, već što je ostavio bez ičega... A imala je, recimo, svašta...
A sad ima dvoje dece i dugove. Njegove.
Njen život je pomalo poučna priča. Ali, ona je jedno izdržljivo stvorenje, sigurna sam da će izdržati, ovako ili onako, vratiće se na noge 8)

ne nego, da nemamo bash svi istu predstavu o tome shta je ok , a shta ne
i da se ljudima ukoliko ih poseduju sistemi vrednosti jako razlikuju
i nemojmo banalizovati stvari , tema nije ni o chijoj bezgreshnosti, nego o motivima za jednu jedinu radnju :roll:

Ljuba82:
raindog:
:? osudjuje "drugu" ribu koja sa zauzetim hoce neshto vishe od sexa , a ne njegovu zhenu/devojku :roll:

ОК...ОК...све ово је било јако, јако двосмислено. На пример, све ово може да се скапира као да девојку која је била у вези назива "другом" зато што...као да је препотентно ставља под број 2, на друго место, капираш? (Видећеш кад прочиташ још једном пост Венди).

Изгледа да већина конфликата настаје због простог неразумевања, а не због суштинске супротности мишљења (а неко на жалост има и врелију крв...због које се каје касније) Уколико је овде било о томе речи, ја се извињавам и Венди и свима који су ово скапирали на другачији начин. Наравно, апсолутно стојим иза својих речи, ако је она то мислила на начин на који сам ја то скапирао.

E bre, Ljubo ti nista nisi skapirao...cccc...ali ajde posto si mi se izvinio dobre sam volje da ti pojasnim. Vidis No one ostaje No one. Druga devojka je ljubavnica ili kako god hoces. Tu se nikada ili retko retko kad menjaju mesta. Mada me za to menjanje mesta bas zabole k.. E pa posto sam ja uvek bila No one zato kazem da ne razumem psihologiju "druge" devojke. A sex mi se desio par puta sa tipom koji ima devojku...

Vendi9:
Ljuba82:
raindog:

E bre, Ljubo ti nista nisi skapirao...cccc...ali ajde posto si mi se izvinio dobre sam volje da ti pojasnim. Vidis No one ostaje No one. Druga devojka je ljubavnica ili kako god hoces. Tu se nikada ili retko retko kad menjaju mesta. Mada me za to menjanje mesta bas zabole k.. E pa posto sam ja uvek bila No one zato kazem da ne razumem psihologiju "druge" devojke. A sex mi se desio par puta sa tipom koji ima devojku...

:lol:

DisMisaL:
Po mom mišljenju (da ne gledam da li je već neko to napisao) radi se o samoljublju, koje se iskazuje kroz nespremnost prihvatanja veze i svega što ona donosi (u dobru i u zlu). Po tome se ta osoba ne razlikuje od jedne nezrele klinke, a da li je zbog toga treba anatemisati, iskreno, ne verujem. Ona traži zadovoljstvo za sebe i beži od obaveza koje mogu da proisteknu (ovo sve, naravno, ako isključimo motive tipa: preoteću ja njega); u svom ludilu ljudskih odnosa, takva pojava se može svrstati među 'normalnije'.

Ukoliko se, pak, radi o 'preotimanju', dolazimo do pitanja emotivne nesigurnosti (koja se manifestuje prihvatanjem tuđeg izbora kao negacije postojanju sopstvenog, kao i strahom od nenalaženja odgovarajućeg, slobodnog, partnera) ili do poremećaja u sistemu vrednosti (a diskutabilno je koliko on važi, odnosno da li je prirodan ili ne).

Po pitanju razlike među slobodnima i onima u braku/vezi, složio bih se da su zauzeti nekako opušteniji, jer su prebrodili neka od životnih pitanja, a često u vezama sa strane traže bekstvo od novih, koja su proistekla ispunjavanjem prethodnih. Dok slobodni pristupaju sa oprezom, pitajući se da li je ovo 'prava' osoba i šta bi moglo iz svega da proistekne.
Ovo sve, naravno, ukoliko govorimo o osobama koje razmišljaju. Postoje i one druge.
Od mene si upravo zaslužio jedan veeelikiiiii respect za sve napisano.
U svakom slučaju, bilo koji od rečenih razloga da je u pitanju - radi se o emotivno nezrelim ili nesposobnim ženama/devojkama. Samo što je strašno da jedna takva žena može toliko da povredi jednu zrelu i odgovornu osobu.
Mislim da ovde još nije pomenuta osobina sebičnosti 'druge' žene. Jer, koliko god da je nešto lepo tebi, ne znam zašto to isključuje razmišljanje da li si i kako nekog drugog povredio. Zar ne možemo razmišljati makar malo, za promenu i o drugim ljudima, a ne samo o svom dupetu. Ovo se, naravno, odnosi i na muškarce koji varaju, samo nisam ih spomenula, jer je tema isključivo o drugoj ženi.

Gdje zivite svi vi divni, iskreni, altruisticni, posteni, korektni, itsl., ljudi...???
Posto sam ja jedna od rijetkih pokvarenih, egoisticnih, samoljubivih, sebicnih osoba na ovom svijetu, ja bih rado da vas iskoristim za svoje interese...
Da mi javite onda gdje ste, a...?
Ozbiljno pitam...

lepo napisali i mačkica i dismisal.
ljubav se ne pojavljuje preko noći. za to treba VREMENA provedenog zajdeno. a "druge" žene i "prvi" muškarci nekako nađu to vreme da ga provedu zajedno. bez obzira na "prvu" ženu. i to je zato jer ih boli dupe za bilo koga osim za sopstveno zadovoljstvo.

a ja sam nešto sinoć razmišljala, šta je sa "drugim muškarcima"... ima li njih i da li je to ređa pojava nego kod žena...
pod pojmom "drugi" ja podrazumevam one koji trajnije budu "drugi"... a ne govorim o jednokratnoj ili prevari u više navrata.
mada, da ne kvarim temu raindog. možda treba otvoriti novu, takvu. ali nekako mi se čini da se tamo niko ne bi javio...

Gazdarice, što si se prozvala? Ne razumem...

Gazdarica:
Gdje zivite svi vi divni, iskreni, altruisticni, posteni, korektni, itsl., ljudi...???
Posto sam ja jedna od rijetkih pokvarenih, egoisticnih, samoljubivih, sebicnih osoba na ovom svijetu, ja bih rado da vas iskoristim za svoje interese...
Da mi javite onda gdje ste, a...?
Ozbiljno pitam...

Javio bih se, da sam free :)
Kaži , ako je za tebe potvrda vernosti isključivo izrečeno "DA" kod matičara, i poštovanje isključivo institucije braka...
Da li to znači da svom partneru odobravaš povremene avanture sa strane? ( uzmimo slučaj da živite zajedno).

Ups, nije valjda da si se samo ti prepoznao u gornjem opisu...? :lol:
Da si dobro iscitao sta sam napisala, nasao bi i to da pod muzem i zenom podrazumijevam one koji se tako osjecaju, a papir je tu potpuno nebitan...
Dalje, nasao bi i to da me za vezu zanimaju iskljucivo slobodni muskarci, jer ih hocu 100 posto, za sebe... Dakle, nema svrljanja, no, no...
Yebi ga, strasno sam sebicna i mislim samo na to kako da meni bude dobro... No, posto sam gotovo jedina takva osoba na svijetu, onda to i nije neki problem, zar ne...? 8)

mackica ns:
DisMisaL:
Po mom mišljenju (da ne gledam da li je već neko to napisao) radi se o samoljublju, koje se iskazuje kroz nespremnost prihvatanja veze i svega što ona donosi (u dobru i u zlu). Po tome se ta osoba ne razlikuje od jedne nezrele klinke, a da li je zbog toga treba anatemisati, iskreno, ne verujem. Ona traži zadovoljstvo za sebe i beži od obaveza koje mogu da proisteknu (ovo sve, naravno, ako isključimo motive tipa: preoteću ja njega); u svom ludilu ljudskih odnosa, takva pojava se može svrstati među 'normalnije'.

Od mene si upravo zaslužio jedan veeelikiiiii respect za sve napisano.
U svakom slučaju, bilo koji od rečenih razloga da je u pitanju - radi se o emotivno nezrelim ili nesposobnim ženama/devojkama. Samo što je strašno da jedna takva žena može toliko da povredi jednu zrelu i odgovornu osobu.
Mislim da ovde još nije pomenuta osobina sebičnosti 'druge' žene. Jer, koliko god da je nešto lepo tebi, ne znam zašto to isključuje razmišljanje da li si i kako nekog drugog povredio. Zar ne možemo razmišljati makar malo, za promenu i o drugim ljudima, a ne samo o svom dupetu. Ovo se, naravno, odnosi i na muškarce koji varaju, samo nisam ih spomenula, jer je tema isključivo o drugoj ženi.
DisMisaL postavlja stvari prilično hipotetički, a ti mackice...pomalo detinjasto. Stvarne, životne situacije su malo tananije, ponekad teško dokučive poimanju “spolja”. Zašto bi žena koja ulazi u vezu sa muškarcem koji je u vezi/braku bila samoljubiva, emotivno nesigurna i/ili s poremećajem sistema vrednosti, a taj muškarac opušteniji od bilo kog “slobodnog”? Naravno, ne kažem da određeni broj žena ne karakterišu upravo ovakve manjkavosti ličnosti, ali to nema nikakve uzročno-posledične veze sa činjenicom da su se našle u vezi sa “zauzetim” muškarcem, koji može biti...ali ne mora...zaista poželjno opušten, neusiljen. Opet kažem, ne po pravilu zato što je u vezi/braku...već zato što je jednostavno takav. U miljeu veza žene sa “zauzetim” muškarcem, ovo o čemu govorite su samo neki od mogućih scenarija...tipa ”ona traži (trenutno) zadovoljstvo za sebe i zazire od obaveza, a on ležeran lovac na avanture”.
I, mackice, niko ne može da povredi nekog drugog. Onaj ko se nađe povređeno...sam je dozvolio da ga dotaknu reči i/ili postupci neke osobe na takav, povređujući način.....a to, opet, nema nikakve veze sa nečijom namerom da povredi. I ne, nije prirodno da iko drugog predpostavlja sebi, da razmišlja o mogućnosti da se neko oseti povređenim...hej, govorimo o “tamo nekoj ženi” do koje nam nimalo nije stalo...nije nam ona ni rod ni pomozbog!
Ako muškarac (koji je u vezi/braku) ulazi u emotivno-seksualni odnos sa nekom drugom ženom, on time dokazuje da i nije baš istinski “zauzet”. Ne smemo to da zanemarimo.
Uostalom, postoje sudbinski sureti.....koji ne poznaju zaziranje od “neobičnih okolnosti”.

Back