psihologija "druge " zhene

Baby Kate:
Gazdarica:
Hehehe, onda ja mozda nisam trebala odgovarati na osnovu vlastitog iskustva... :lol:
Prosto, nije mi se nikad desilo da me neki zauzeti muskarac zamijeni nekom trecom, sestom...
Stavise, uglavnom se radilo o muskarcima kojima svrljanje sa strane i nije osobina... Naprotiv...

Uuuuu, bas si "fatalna zena"...hehehe

Gazdarica:
Bivali smo zajedno zato sto smo se svidjali jedno drugome i do kada smo to oboje zeljeli... Nikada niko nije nikog iznevjerio, ni u kom pogledu...
I uvijek smo bili i ostajali poslije, u prijateljskom odnosu... Stavise, jednom od njih sam kroz to "druzenje" postala najbolja drugarica, a potom i vjencana kuma... :shock: Dakako, nije se ozenio djevojkom koju je varao sa mnom...
Dakako...A sta cemo sa "postovanjem institucije kumstva"?

Gazdarica:
Da napomenem, sva moja "zauzeta" iskustva se odnose na muskarce koji su imali djevojke... S ozenjenim muskarcima ne spavam i to nema nikakve veze s njima, nego s mojim postivanjem institucije braka...
Ovo mi je jezivo licemerno..."postivanje institucije braaaaaka"...uh...a sta ti tu konkretno postujes? Potpise kod maticara?

Mozes li mi odgovoriti na pitanje da li si i ti bila u nekoj vezi ili si bila slobodna?
I da li bi ti pristajala na sex sa jos nekim ako si ti npr. u vezi, a on ne?
Ne, nije mi se desilo da me odbaci neki zauzeti muskarac... Treba li da se pravdam zbog toga...?
Sto se kumstva tice, sasvim mi je nebitno to sto je nekad davno bilo medju nama... A i njemu, isto tako...
Sto se braka tice, ne radi se o potpisu nego o obavezivanju prema nekome i necemu... I preuzimanju odgovornosti za takvu odluku...
I, ne, nikad ne varam kad sam u vezi...

Hm.. najlakse je kresnuti sve sto ti dodje na penal al’ nismo bre zivotinje, majku mu?!
Nisam siguran koji su razlozi nekih zena da jure zauzete muskarce, da li iskompleksiranost ili samodokazivanje (koje, opet, proistice iz raznih kompleksa) ili ih jednostavno zabole za sve osim sebe... ali sam siguran da prezirem tu filozofiju u kojoj sebicno gledas samo svoje interese ne obaziruci se na kolateralnu stetu.

Neko je rakao da nije isto muvati i smuvati ozenjenog?! Ja mislim da jeste. Bitno je STA zena pokusava da uradi a to da li je uspela govori o sasvim drugim stvarima.

Pravi dasa ima potvrdu svoje uspesnosti pored jedne zene koju voli i u njihovoj vezi koja opstaje “u ovom nesavrsenom svetu gde nas sve lomi i rastavlja” a ne u kresanju 156 nedoyebanih cica koje ne prezaju ni od chega da dodju do cilja (i to nije mit vec ziva istina)

Petka:
Hellen:
Мислим и да је тема потпуно накриво постављена, па и одговори онда иду тако..укриво!
Да ли мислите да је довољно да жена само баци око на ожењеног мушкарца и он јој одмах аутоматски пада у руке? То што ће нека мувати ожењеног још увек не значи да ће га и смувати, зар не? А и ако успе у томе, чија је одговорност за његов брак и породицу? ЊЕНА??? :roll:
Јесу ли мушкарци тако малолетни и неодговорни да потенцијалне љубавнице треба да мисле о томе да ли ће његова деца патити ако се брак распадне?
Узгред, не мислим да су заузети мушкарци нешто интересантнији од слободних...једноставно - да ли ће заузети мушкарац имати везу са стране је првенствено ствар његовог избора, а не потенцијалне љубавнице!
Mislim da nisi dobro procitala sta je tema. Nije pitanje zasto to radi muskarac, oni su ovde nebitni. To je drugi aspekt price.
Pitanje je sta je motiv devojaka/zena.
I da li ce postojati neka veza naravno da ne zavisi samo od muskarca, valjda se i druga strana nesto pita.
Ja nikada nisam mogla da vidim ni jedan motiv, sem da ti se recimo svidja i da te je bas briga sto time nekog povredjujes, narocito decu.

Сад заиста скрећемо са теме...али ни ти ниси прочитала шта сам ја написала, нарочито не мој други пост на овој теми.
Морам да се вратим на оно што сам рекла, па да нацртам: КО ТУ ПОВРЕЂУЈЕ ДЕЦУ? ОТАЦ КОЈИ ШВРЉА ИЛИ НЕКА НЕПОЗНАТА ТЕТА СА КОЈОМ СЕ ТАТА КРЕШЕ? :roll: Ако он не чува свој брак и своју породицу, зашто би се очекивало од било кога другог да то ради? :?

Даље, везано за тему...нисам приметла да су заузети мушкарци нешто привлачнији од слободних, али не видим ни разлог зашто би били мање привлачни! Није ми се десило, али уколико он сматра да је ОК да вара своју девојку ( жену ), што бих се ја штрецала око тога? Он је ту да брине о њој, а не ја.

neshto sam razmishljala da se josh u startu ogradim i od tog pure sex thing "ono kao 'naturalna' razmena dobara"
u kojoj dve jedinke svesne da zhele iskljuchivo jednu stvar, obostrano pristaju na pravila ponashanja koja se kao podrazumevaju (diskrecija & stuff... :roll: )

naravno svesna da ni to nije bash za tolerisanje, ali hajde ...
recimo da zhena u tom sluchaju zna shta i zashto radi, i ukoliko se njen motiv svodi iskljuchivo na zadovoljavanje fiziche zhelje i potrebe i nicheg vishe, to mi je kao ok

pa stoga takve zhene i nisu predmet mog interesovanja

interesuju me one zhene koje zhele i trazhe neshto vishe od tog 'pure sex' , pa nasedaju na priche tipa :
" ona mi nishta ne znachi "
"sluchajno sam ozhenjen, evo razveshcu se samo shto nisam..."
" s njom sam iskljuchivo sexa radi ...a ti si moj soulmate "
" to shto sam ja sam ozhenjen nije nikakva prepreka, da se mi volimo..." :roll:
i sl

Хм...само вас читам...сви моралисти, сви изнад обичних људских мана и слабости, сви имају идеалне везе где нико никада није ни помислио на другу ( другог )...
Ама, људи, шта се толико згражавате...па све је то ЖИВОТ, и све су то нормалне појаве којих је увек било и биће...Зашто смо толико строги и искључиво осуђујемо све што и најмање одступа од идеално замишљеног?

Ово нема тако уске везе са баш овом темом, али ме већ нервира толико крутих ''моралиста'' на Форуму, кад знамо да у животу то не функционише тако.

Једноставно, ако је нечији избор да буде ''друга'', ако је нечији избор да буде ''ћурка'' и ''потрошна роба'', што се толико шокирамо? Да ли сте икада размислили да и ти јадни, мали ожењени мушкарци могу бити потрошна роба за некога?
Нико ту није ни изричито за сажаљење ( јадне, преварене супруге ), нити за осуду ( глупаче љубавнице или мушкарци којима је, по вама, једини циљ само да кресну било шта ).
Једноставно, сви су они то изабрали! Поштујмо туђ избор!

:shock: nit ko koga osudjuje, nit moralishe neshto preterano, bar koliko sam ja primetila ,niti je tema otvorena da bi se u bilo koga upirao prst , ili da se isti spali na lomachi :?
e sad kad neki ljudi , stvari oko sebe koje bash i nisu ok prihvataju za normalne i propovedaju da to bash tako treba, mozda i nije chudno shto su razno razna devijantna ponashanja tako opshte prihvacena i shto likovi poput jery springera imaju toliko fascinantnog materijala za svoje show-ove :roll:

i gde je sad random ili neki drugi shrink da dodje i malo sa struchnog stanovishta obrazlozhi potencijalne motive i ''klinichku sliku '' :P

raindog:
:shock: nit ko koga osudjuje, nit moralishe neshto preterano, bar koliko sam ja primetila ,niti je tema otvorena da bi se u bilo koga upirao prst , ili da se isti spali na lomachi :?
e sad kad neki ljudi , stvari oko sebe koje bash i nisu ok prihvataju za normalne i propovedaju da to bash tako treba, mozda i nije chudno shto su razno razna devijantna ponashanja tako opshte prihvacena i shto likovi poput jery springera imaju toliko fascinantnog materijala za svoje show-ove :roll:

Извињавам се ако сам звучала јако оштро, није ми била намера. :?
Нисам се обраћала ником конкретно.
Ове ствари јесу нормалне, нисам рекла да ТО ТАКО ТРЕБА, а наше осуде или згражавања неће допринети да се те појаве смање. Само ме онда чуди откуд толико оваквих појава, кад смо сви овде тако морални и савршени?

Овај мој револт није изазван само овом темом, него уопште сличним темама...где су сви сурови у осудама и тако се шокирано згражавају, а знају милион сличних примера из своје близине. Према томе - све је то живот!

skrecem sa teme opako, ali ako mi nashoj deci objashnjavamo da je sve to zhivot i da je njihova stvar da li ce imati ili nemati neke principe u zhivotu kao jedine stvari za koju mogu da se drzhe...shta mi u stvari radimo ?
i posle se ja chudim kud ide ovaj svet... i kako vishe niko nema neki 'normalan' sistem vrednosti...eh...

zashto meni npr nikad nit je palo na pamet , nit ce mi ikad pasti da ulazim na 'obelezhenu teritoriju', a nekom je npr to osnovni sistem po kom funkcionishe :?:

zaista nemam potrebu da osudjujem bilo koga samo me zanima koren svega toga
shta je to ? kucno vaspitanje? norme koje su nam usadili roditelji ili ono shto prihvatamo od svoje okoline kao sasvim ok ponashanje?ili ko zna shta ...?

gazdarica je iznela svoje iskustvo, ja bih volela chuti i neka druga , ali bojim se da se ljudi plashe anatemisanja...zato cu ponoviti josh jednom da poenta nije nikakakvo osudjivanje i drzhanje govora bilo kome

otvorih temu zato shto me zanima kako i u kom pravcu funkcionishe razmishljanje osobe koja se odluchi na vezu sa mushkarcem koji kao nije u 'prometu'

ono postoje li grizhe savesti, strah od necheg, dvoumljenja..

ja se ne bojim.bila sam sa ozenjenim tipom.svideo mi se na prvi pogled.pitala sam ko je i rekose mi da je ozenjen.ipak,svideo mi se i pozeleh da ga upoznam.i zavedem.
i zavela sam ga.ali sam odmah ogradila svoje srce od zaljubljivanja.to se moze.nisam htela da patim,jer sam prethodno procitala statistike o tome koliko tih veza uspe.
znaci uzivala sam sa njim,gotivili smo se opasno.na kraju kad je postalo rizicno u smislu da nas je videla njegova zena i da je on poceo da mi prebacuje za razne stvari sam otisla.jer sam od te veze htela samo uzivanje(sex,izlasci i zezanje)moze se i tako.ako si nacisto sa samom sobom.ne osecam se kao bludnica zbog toga :P

Gazdarica:
Hebi ga, tu ti nista ne mogu pomoci, raindog...
Nije mi se bas nikad desilo da pokusam nesto vise da imam sa muskarcem koji ima djevojku...
Stavise, ta ideja mi je prilicno i odbojna...
A zasto? Zato sto mislis da bi tebi isto mogao da uradi jednog dana? Lepo je kad vara drugu devojku sa tobom, ali ne bi zelela da se nadjes na njenom mestu? Mudro…

Mada… Ako ga NE POSTUJES i ne zelis nista vise sa njim bas zbog toga, e, to je druga stvar, to je druga stvar… Ne postovati muskarca... :P

Ne moguda se ne slozim sa tobom Hellen,mislim da si apsolutno u pravu.
Ja sam bila u situaciji da me je muvao momak koji je imao dugu vezu i posto je bio jako uporan,ali mislim bas jako,jako uporan ja sam pristala.Ali mu nista nisam obecala,samo da cu daprobam da budem sa njim ali da je bolje da ne raskida sa svojom devojkom jer mi ja bas i nisam sigurna.Medjutim on me nije poslusao i posle kratkog vremena je sa njom rasikinuo i mi smo postali i zvanicni.Na zalost bili smo nebo i zemlja tako sam mu ja sve vreme govorila da je bolje da se vrati bivsoj dok jos bnije kasno. E sad tu dolazi muska sujeta (ma bice ona moja) tako da je silno vreme izgubljeno ali kad sam ga konacno odbila od sebe on se i vratio njoj iako je ona znala za nas.Znaci nije ni trepnula,ja bih mu kozu odrala...
Nije samo u pitanju jedna zena ma kako ona posmatrana.Ovde ona i moze da sse sagleda kao neko ko je zaveden ili kao neko ko zavodi.A to su dve razlicite stvari.Ni u jednom ni u drugom slucaju ne smatram da je ona zrtva kao sto mislim da ima hiljadu okolnosti i da stvari ne mogu da se generalizuju.
Za zene koje same traze i salecu ozenjene muskarce mislim da su poprilicno nesigurne i da gledajuci tog coveka kako je sebi stvorio dom sebe stavlja nesvesno u ulogu te njegove zene.iako one mogu da budu i uspesne i inteligentne.
Za zene koje muvaju ozenjeni muskarci a one pristaju svakako ne mogu da kazem da su curke jer je to za njih jedna vrsta izazova.Mislim na zene koje su obrazovane i drze do sebe i koje ukapiraju da nije odmah samo sex u shemi.

Jer koliko znam,pitanje se i odnosilo na inteligentne zene koje idu sa ozenjenim muskarcima a ne na curke koje i ne shvataju da su igrackica kad mu se digne i pozeli nesto drugo i novo.

Teško je generalisati na tako kompleksnu temu... jer zaista je svaki slučaj poseban. Bitni elementi su ličnosti ljudi koji se nalaze u tom trouglu, a i priroda odnosa koji ih vežu.

Na kraju, ljubav kao osećanje nije uopšte komplikovana... Boli me glava, stvarno sam htela da nešto pametno napišem, ali danas nije moj dan.

Ma i meni nikad u potpunosti nije bio jasan taj fenomen. Prvobtno sam to smatrao ljudskom gluposcu, kao IQ -100, ali masovnost tog fenomena mi je govorila da tu ipak postoji nesto drugo, nesto u ljudskoj psihologiji. A Psihologija je definitivno tek nastala nauka i nedovoljno je izucena. U sledecem zivotu cu studirati psihologiju. :lol:

raindog:
interesuju me one zhene koje zhele i trazhe neshto vishe od tog 'pure sex' , pa nasedaju na priche tipa :
" ona mi nishta ne znachi "
"sluchajno sam ozhenjen, evo razveshcu se samo shto nisam..."
" s njom sam iskljuchivo sexa radi ...a ti si moj soulmate "
" to shto sam ja sam ozhenjen nije nikakva prepreka, da se mi volimo..." :roll:
i sl

"Nasedaju" je ključna reč, svi ljudi pate od ovakvih i onakvih zabluda u odnosu na partnere, pa pretpostavljam da te ljubavnice stvarno veruju u te priče o ljubavi, dok ti isti muškarci to isto govore svojoj ženi/devojci.

U tim trouglovima su svi u zabludi, "zvanična" da samo nju voli, pri čemi ili ne zna za prevaru ili veruje da je ona ipak ona prava, najvažnija, kojoj se uvek vraća i naravno da se prevara neće ponoviti i da će jednog dana on ipak ostati/postati verni mužić. I hoće, al' kad bude impotentan.

Švalerka veruje da će zbog nje ostaviti devojku/ženu/decu, jer je ona neponovljiva i on će se zbog nje odreći svega što ima, jer je ona vredna toga. I naravno, da njoj to isto nikad ne bi uradio, kad se veza sa njom ozvaniči. A već je vara, ako još nisu ni u vezi!

A taj slavni momak/mužić za to vreme ubeđen je da je strašan frajer, što je najsmešnija od svih ovih zabluda. :lol:

Ovakve stvari znaju da se otegnu godinama, poznajem žene sa obe strane takvih priča i sve su potpuno ubeđene da će na kraju one biti izabrane, a ona druga poražena. Pa dobro, na kraju se taj muškarac ipak opredeli, s tim da ne mislim da je ona koja ga je dobila pobednica, ili na kraju prosto ostavi obe i nađe treću koja ne zna kakav je kreten. Ali takvi nikad neće postati verni, jer im se prevara bar privremeno tolerisala i vide da to prolazi bez nekih težih posledica.

Tako da...ko se nađe u trouglu, bež'! Najbolje prođe onaj ko se izvuče.

Snezna_kraljica:
Gazdarica:
Hebi ga, tu ti nista ne mogu pomoci, raindog...
Nije mi se bas nikad desilo da pokusam nesto vise da imam sa muskarcem koji ima djevojku...
Stavise, ta ideja mi je prilicno i odbojna...
A zasto? Zato sto mislis da bi tebi isto mogao da uradi jednog dana? Lepo je kad vara drugu devojku sa tobom, ali ne bi zelela da se nadjes na njenom mestu? Mudro…

Mada… Ako ga NE POSTUJES i ne zelis nista vise sa njim bas zbog toga, e, to je druga stvar, to je druga stvar… Ne postovati muskarca... :P
Ma jok Snezna, stvar je mnogo prostija...
Kad mi se neko svidja samo za provod, sasvim mi je svejedno da li je slobodan ili ima djevojku...
Zasto bi me to zanimalo, kad se ionako necu zadrzati s njim...? Zauzeti tu cak ima i prednost, jer je mnogo manja mogucnost da ce se pojaviti sa zeljom da nas odnos pretvorimo u vezu, a sto mi se desavalo sa slobodnim muskarcima s kojima sam bila u nekim neobaveznim shemama...
Za vezu, pak, biram iskljucivo slobodne muskarce, ponajvise radi sopstvene sebicnosti... Ne pada mi na pamet da ga dijelim ni sa jednom zenom, ni najmanje... Mora biti sto posto moj... Ili tako, ili nikako...

Devojke koje stalno nabasavaju na ozenjene i sa njima ostvaruju veze u sustini podsvesno vode staru bitku za oca, nad sopstvenom majkom. Sve jos ide pod devizom VELIKE LJUBAVI. Ne mozete da verujete koliko im se taj scenario ponavlja u zivotu.
E sad, one krace sex varijante...pa mislim da neke zene to pali, po principu "bolja sam od tamo neke njegove (bolja sam od druge zene), cim je vara".
Ma nemam ja pojma, kod mene nije postojao sex samo sexa radi, tako da sam nestrucna po ovom pitanju! :lol:

Hellen, ja bih u ovom slucaju rec NORMALNO zamenio sa UOBICAJENO.
Raindog, neki muskarci se uce od malena da varaju. Kako? Prvo nauci od caleta(moj komsija), pa od drustva i tako to krene.
Ali sad dolazi ono vecito pitanje, zasto ne svi, sta je sa onim drugim.
Ako je muskarac u mladosti vaspitavan, a kasnije shvatio i ziveo u skladu sa zdravim moralnim nacelima, tesko da ce od njega sutra da postane svaler.

Na ovoj temi, kao i u svakoj drugoj na forumu ima toliko stereotipa da redovno gubim volju da kazem nesto... ali evo jednog primera iz zivota

Moja prijateljica, starija zena, sada ima preko 50 godina, divan intelektualac, sjajna u svakom pogledu... jos uvek je dobra riba :wink:
Nikad nije bila u vezi za koju je zelela da bude nesto vise od romanse. Ona nikad nije pozelela brak. Prvo je bila nedovoljno ozbiljna, a potom je poucena iskustvom svojih prijateljica odbacila svakog svalera koji je hteo da je zeni. Ukratko: sve njene prijateljice su patile od nekih bolesti, naravno izazvane konstantnim stresom od zivota u braku. Falile su im dojke, jajnici, materice... ma svasta... bolesti razne. Ona je bila zdrava i srecna. Dobijala je od muskarca ono najbolje. Koristila ih je za svoju zabavu, bilo joj je divno... a kada joj dosade slala ih je zenama da ih one peru, peglaju i sve tako...
Jednog momenta u zivotu je odlucila da ce biti iskljucivo sa ozenjenim muskarcima jer joj je dosadilo da je jure i prose.

Ne kazem da je to ispravno. To je njen izbor. Nije ugrozila niciji brak, nicije srecno detinjstvo. Ne razumem zasto bih joj sudila ja... ko sam ja... ko ste vi uostalom da kazete bilo sta na tu temu.

Ona je ljubavnica, a ne supruga. To je njena zivotna uloga. Ona je toga bila svesna i kraj price.

Ona nije ni glupa, ni nesposobna, niti joj manjka samopostovanja ili nesto od navedenog u ovoj temi.

Razmisljanja koje ste naveli ovde stete samo vama. Neprirodni ste. Ljubav je mocna i sarena. Postoji toliko razlicitih vrsta.

Pazite jednu stvar. Narodna poslovica kaze da svaka krpa nadje zakrpu. Sta pri tome mislim:

1. Ona koja je svesna da ulazi u vezu kao druga violina mozda bas to i trazi zbog nekog razloga, da li da se dokaze preotimanjem tudjeg muskarca, ili...

2. Ima zena ili muskaraca koji se savrseno uklope u ulogu prevarenog, i ta im uloga odgovara iz opet nekog razloga... Podsvesno ili svesno oni odbacuju neke vrlo jasne znake u kakvoj se vezi nalaze.
Ali ovo je mozda malo van teme..

Opet, cuo sam pricu kako su se neke napaljene klinke spremale da idu za docek nove godine u neku piceriju (sve se desava u Novom Sadu) gde su cule da dolaze fudbaleri Partizana!!! Znaci svesne su kakvim ti ljudi zive zivotom da svaku dobru ribu koju vide kresnu i sutnu a ipak idu tamo.. A nekog normalnog tipa bi bile u stanju da vozaju mesecima pre nego mu daju...

Dobro, ribe se bas bile klinke, ali cesto zene i kad skroz odrastu imaju ovakvo ponasanje, pa i u slucaju zauzetih muskaraca... Mislim da je to u nasem drustvu cesta pojava i svakao stetna za obe strane, ali tu se nista ne moze...

dok su ona koja su u suprotnosti sa njima pravi melem za nechiju dushu :roll:

jel neko sluchajno negde spominjao neku nesposobnost emotivnog vezivanja za jednu osobu ?

a da i ovo o ljubavi deluje bash zanimljivo posebno kada to napishe osoba koja tvrdi da ne veruje u ljubav, nego samo u dobar i losh sex :shock:

etotako:
Ljubav je mocna i sarena. Postoji toliko razlicitih vrsta.

Ja se slazem sa ovim. Medjutim, vecina tih kombinacija nema veze sa ljubavlju i jesu samo sarene laze i svode se samo na sex. A ljudi i njihovi zivoti su uglavnom stereotipi, da se meni vise smucilo da iznova i iznova to spoznajem. Danas je pravo cudo biti veran. Cesto me pitaju da li sam prevarila decka za 7 godina i kad kazem da nisam, ili su u yebenom cudu ili se oduseve preko mere ili mi ne veruju, a najbolji su oni sto me savetuju da to nije bas normalno i da bih mogla malo da se zabavim... :lol:

Back