psihologija "druge " zhene

Upravo zato sto monogamija nije ljudska osobina, nego izbor...

Moje mishljenje ne ide daleko od ovog.Jer da je reagujemo po nagonima ne bi bilo ni braka ni porodice a ni uredjenog drustva.
Po svojoj samosvesti se i razlikujemo od zivotinja.

Ali...neka mi jedna kaze da joj nikad nije palo na pamet...

Ovde je pitanje moralnih kocnica i postavljanja prioriteta i tu uopste ne mislim na muza,decu i sl.jer oni mogu apsolutno da ne budu osteceni zeninom avanturom.
Prioriteta u smislu miran san ili buran zivot...

raindog:
gledam juche neke bajate novine i na stranici sport pricha o dziber bekamu, novi skandal... nebitno
i od chitave priche fascinira me rechenica tamo neke dadilje

" hajde shto ne poshtuje sopstvenu zhenu, ali shto ne poshtuje ni ljubavnice, to je stvarno sramota... znate ja sam njemu pushila, a on se posle ponashao kao da se nishta nije desilo ..., kakvo neposhtovanje !." :shock:

zgrozim se ja na te sportske vesti, uzmem druge novine, kad ono na istoj strani namenjenoj sportu naslov

" Toto prevario Ilari " :shock:
ugl opet neki sroljo vara trudnu verenicu pred venchanje, a ovog puta bich iz ove priche kazhe sva sretna i zadovoljna :
"Desilo se ono neizbezhno izmedju nas... bla , bla "

ako izuzmemo motive materijalne prirode,i u ova dva sluchaja exponiranje zarad skretanja pazhnje javnosti na sebe
mene zanima koji su to moguci motivi jedne recimo inteligentne, sposobne , privlachne zhenske osobe da svesno udje u vezu ili shta god drugo sa chovekom koji je vec ozhenjen /u vezi :?:

shta je to potreba za 'samotvrdjivanjem' ? (kao ja sam bolja od od ove prve )
nedostatak samoposhtovanja ?
zle namere?
nedostatak svesti ?

ja koliko se god trudila da shvatim i da 'preradim' sve moguce varijante/razloge /mogucnosti uopshte mi ne ide u glavu :?

Cisto sumljam da ce se u novinam naci kako pera lozac u skoli u zucama ima ljubavnicu pa jos teze da se ona zali kako je ne postuje .... pare sestro slatka pare su u pitanju i gde ima para ima i dobrovoljki kolko oces a gde nema love nema ni zene a kamoli ljubavnice :?

Vragolasta Amfibija:

pa pasti na pamet i sprovesti u delo su dve malo razlichite stvari

meni su razno razne stvari padale na pamet
pa nit imam dosije u policiji
a i josh uvek sedim ovde medju vama

a da sam ostvarila bar neshto od tih stvari koje su mi pale na pamet teshko da bi to bio sluchaj :?

jednostavno stvar principa i karaktera

te veze su cista iluzija.....ja ne volim da mi je zivotni izbor iluzija nego prava stvar....
zasto se zavaravati? koji je to odnos gde si sa pola coveka? jesam li ja pola zene? pa nisam....
i nema ovo kod mene toliko veze sa moralom koliko sa gubljenjem vremena.....zivot je mnogo kratak da bi ga tracila na gluposti....

Vragolasta Amfibija:
Evo, meni nije. Nikada!
Bilo je još milion stvari za koje sam rekla - nikada, pa porekla, i za neke i ovde bivala ispljuvana, ali eto, stvarno nikada nisam ni bila, ni poželela da budem sa nekim ko je zauzet.
I pitala sam se ko su i kakve su te devojke koje su poželele baš mog momka; koje su znale da postojim, kako postojim, čak su i mene znale, doduše površno.

ZNAM i svesna sam toga da je taj moj momak bio više kriv od njih, ali takvih tema je bilo stvarno milion; ovo je baš prva i prava tema o tim devojkama, ženama, o tim drugim, koje su znale da su druge, ali ipak pristajale, zbog... To je pitanje... Čega?

Kao dva odgovora bili su, šta bi drugo - ljubav ili sex...
Za sex sam već pitala - zar je nemoguće naći nekog slobodnog za sex?!
One koje su spomenule ljubav, ja bih, potpuno bez zlobe, čista radoznalost, pitala - ljubav, pala sa neba? Ljubav, kao - pure love - bez žrtvi, bez dubljeg upoznavanja, bez kompromisa... bez svega što je (bar ja mislim) potrebno da ljubav postoji i opstaje?

meni je to onako prilichno smeshno to spominjanje ljubavi

neko prvo konstatuje da ne postoji ljubav , samo iluzije ... onda se posveti pravljenju razlike izmedju ljubavi i zaljubljenosti
pa se onda kostatuje da je ljubav neka trajna kategorija koja dolazi tek posle dugo vremena...(ako dodje)
onda ide pricha o mnogo vrsta "sharene" ljubavi
da bi se na kraju konstatovalo da je prirodno svakodnevno ponovno radjanje , shto valjda podrazumeva svakodnevno menjanje stavova i principa u zhivotu... (shto je po meni onako prilichno zastrashujuce )

ali shta znam... kad pogledash sve to zajedno
onda pricha o "ja sam 100% veran patneru, ochekujem to i od njega, ali to shto on vec ima zhenu nije moj problem nego njegov"...i ima smisla, dodushe samo za onog chija je...ali to nije ni vazhno.... jer sve je to zhivot zar ne ? :roll:

pa pricha i jeste univerzalna,
a ja eto dadoh sebi slobodu da navedem primer
kako se ljudi kriju iza priche o "univerzalnoj ljubavi" ne bi li opravdali sve i svashta

a najgore je shto pokushavaju druge da ubede da su bolji od njih jer imaju shire poglede na svet :roll:

pogrešno je misliti da na osnovu postova možeš nekog upoznati, pogotovo ako se radi o osobi koja još uvek nije potpuno spoznala sebe i samim tim... svet oko nje

ako sam pre godinu dana postavila temu o nečemu, to znači da sam sumnjala... da sam tražila odgovore na neka pitanja
da sam ja odgovor imala u svojoj ruci ne bih diskutovala o tome... mislila sam da je to bar jasno

ne možeš se hvatati za neke stvari i tumačiti ih u onom svetlu u kojem to tebi odgovora... mislim, možeš, go for it... ali ono što budeš zaključila neće ličiti na istinu

I zaista mi nije jasno odakle ti ideja da ja mislim da sam bolja od bilo koga... ne delim ljude, tj. ne kategorišem ih na taj način

Sta navodi ,,drugu "zenu na vezu sa ozenjenim muskarcem?
Razlozi su individualni i razlichiti neke ljubav neke,strast,sex,radoznalost,zaljubljenost,opchinjenost...ali je zajednichko za sve LEPO IM JE i sta se tu ima polemisti,nisu one krive sto im se dopao zauzet muskarac.Mushki razlozi su takodje raznovrsni:pored navedenih ,moze biti i dokazivanje muskosti "reckanje"hvalisavost nezasitost,osveta (svojoj)zeni....
Kad bi razum diktirao ponasanje toga ne bi ni bilo ali,ne mozes naredjivati srcu i nagonima zeljama.....mozes ih izvesno vreme obuzdati ali kad popuste kocnice postaju jos jachi

etotako:
ne možeš se hvatati za neke stvari i tumačiti ih u onom svetlu u kojem to tebi odgovora... mislim, možeš, go for it... ali ono što budeš zaključila neće ličiti na istinu

ako smo neshto mogli da zakljuchimo do sad , to je da je upravo ta istina drugachija za svakog...pa je onda bash neshto ni nema smisla 'trazhiti'... posebno ne neke pojedinachne istine potpuno irelevantnih ljudi i dogadjaja ...

a kao neko ko je otvorio temu imam valjda pravo da uochim izvesnu nedoslednost u spisanijima ljudi koji uchestvuju u istoj :roll:

Vendi9:
da, i da dodam da se nikad nisam osecala kao "druga" zena jer to i nisam bila...
"Druga" je ona koja zeli vezu tj. nesto vise od seksa a psihologiju takve zene ne mogu uopste da razumem!!!

Не можеш да разумеш ову "другу" зато што је ПРВА дошла, остварила нешто више од секса, везала се за одређеног човека и онда је дошла ДРОЉА...и ти не капираш филиозофију...
Мислим...јеси ли ти мало паглу или шта? :roll:

?:
neverovatni a kome dajesh da ti popushi, je l bi meni dao

Хахахахаххх...по броју постова, њиховој суштини, правопису и универзалном смислу за хумор...биће да си ово ти...Јагодице. А?

P.S. Мора да добијеш аутоматски бан кад дођеш до 9999. 10000 не може да стане. :lol: :wink:

Ljuba82:
Vendi9:
da, i da dodam da se nikad nisam osecala kao "druga" zena jer to i nisam bila...
"Druga" je ona koja zeli vezu tj. nesto vise od seksa a psihologiju takve zene ne mogu uopste da razumem!!!

Не можеш да разумеш ову "другу" зато што је ПРВА дошла, остварила нешто више од секса, везала се за одређеног човека и онда је дошла ДРОЉА...и ти не капираш филиозофију...

:shock: :shock: :shock: Љубо, шта ти је? :roll:

Ljuba82:
Vendi9:

AKO VEC HOCES DA ULAZIS U RASPRAVU SAMNOM ONDA PROCITAJ CELU PORUKU A NE DA IZVLACIS DELOVE PA DA IH KOMENTARISES...AL, DOBRO NISI TI KRIV STO NE MOZES DA UKAPIRAS, UOSTALOM ZA TO TI TREBA MALO VECA INELIGENCIJAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Back