psihologija "druge " zhene

raindog:
...na meni ostaje samo da to dodam na listu potencijalnih motiva i nishta vishe
ja sam ovde samo kao nepristrasan posmatrach bez neke potrebe da odluchujem ko je dobar a ko zao :roll:
a ovo je neshto tipa ankete, i ja se samo trudim da ljudi ne odgovaraju na pogreshna pitanja :?
Hipokrita si, raindog!
Zagrizeš, pa pljuneš. Ne radi se to tako.
Ako već zagrizeš, bar probaj da sažvaćeš i progutaš.
Možda i možeš...

1. sex –ne shvatam zasto moze biti motiv,k’o da je sex sa ozenjenim bolji,po cemu???
2. ljubav –slazem se,dobar motiv,jedini koji prihvatam
3. sudbinski susret –sve je moguce,nikad se ne zna
4. nezrelost –netacno
5. samozhivost –jos pogresnije
6. ljubavnica kao zhivotna uloga –totalna glupost,kome odgovara ova uloga???
7. bez nekog posebnog razloga –moze biti
8. amfibijino neshto vishe –u ovome ima mnogo istine,cak najvise,skroz podrzavam
9. prihvatanje tudjeg izbora kao jedinog ispravnog –ovo upste ne razumijem
10.nedostatak potrebe za prihvatanjem odgovornosti koje donosi veza 1:1 –potpuno pogresno,te veze su potpuno iste,ako su veze
11. nedostatak vremena usled obaveza, pa prihvatanje ovakve vrste veze po principu "lakshe za odrzhavnje" –ha ha ha,bas bih voljela da svi mi imamo toliko obaveza da nemamo kad da odrzavamo pravu vezu,a ovo uslijed nedostatka vremena je klasican sex i nista drugo
12. ... sto moze jos ovdje da se doda?Da li za ljubav postoje razlozi,zasto se ona desava?Naravno,ako posmatram da je glavni motiv za ovakvu vezu jedino i samo ljubav…Ako gledam moju vezu,ono sto me vezivalo za njega sve one godine,pored ljubavi je njegovo nevjerovatno razumijevanje,njegova paznja,njegovo nesvakodnevno interesovanje za sve moje probleme van nase veze(porodica,fax),nacin na koji me gledao…Sve to nisam imala nikad,upoznao me za relativno kratko vrijeme i udovoljavao mi sve vrijeme,inenadjivao me,kupovao mi knjige koje nikad nije procitao umjesto parfema i krpica,slusao Indexe jer sam ih ja voljela,odlazio u Pozoriste umjesto u kazino,igrao sa mnom monopol umjesto karata…Sve ono sto je nekad bio i sto je radio vremenom se gubilo i postajali smo jedno.Eto,reci mi ti moze li se ovo svrstati pod nekom tackom,osim pod 2?

Omen:
Počela si da šamaraš, a onda odjednom podvila rep (citirani deo tvog posta je samo bio ilustracija za to). Sad može i ljubav (iz prijateljstva)...po drugi put? Sad sve može? Ti si nepristrasna? ccccc...

eto omen shta da ti kazhem
ti si me u stvari prosvetlila prichom o sudbinskom susretu i ja posle toga zaista nisam imala vishe potrebu da izigravam bilo kome sudiju i da shamaram bilo koga
ako ti kazhesh ljubav
evo nek bude ljubav i tri puta ako treba :P

Omen:
Kakav razlog koji opravdava? Koga sam ja pravdala?
Umeš li ti, devojko, da čitaš? Mislim.....s razumevanjem. Izvlačiš deo priče iz konteksta...pa se onda nad njim iščuđavaš!
Nisam rekla da neka žena (u ovoj diskusiji "druga") ne može da ima i/ili nema zle namere (i to sam eksplicirala). Mislim da su to ipak retki, pojedinačni slučajevi.....od kojih ne možemo da izvlačimo pravilo. Smatram da većinu "drugih" žena uopšte ne interesuje "prva". U redu...sebična je, samoživa, ne razmišlja hoće li koga da povredi svojim postupcima...ali to nema nikakve veze sa "prvom". Problem "prve" je što voli pogrešnog muškarca, muškarca čije švrljanje ne toleriše. Muškarac koji ima "izlete" mimo zvanične veze je takav, pa je takav. Ili misliš da ga na takvo šta nagovaraju te rospije? One zloće, mangupi...a on dobrica, naivčina! Ma, daj...
Povređenosti, "prvu" ne može da poštedi ijedna koja odbije da bude sa njim.
Jasnije sad?
O pobogu, kakve veze ima sto sam citirala samo deo tvog posta.Svejedno da li sam citirala deo koji mi je bode oci ili sam citirala ceo post i podvukla taj deo.Usteda prostora, to je recimo bio moj motiv ;) ,nikakvo izvlacenje iz konteksta, svi su ovde ukljucujuci i mene procitali ceo tvoj post.

Sorry, i dalje mi nije jasan taj nacin razmisljanja "ako necu ja neka ce druga" i "to nije moj problem".Verujem da ne bih mogla da No1 postedim povredjenosti, ali ako vec mora da bude povredjena ja u tome jednostavno ne zelim da imam nikakvu ulogu.Dalje,naravno da svako u tom trouglu ima mogucnost izbora i snosi posledice istog.I naravno da je pre svega za osudu izbor muskarca.Ali ja mislim da izbor "druge" takodje nije lisen moralne dileme a to je nesto sto na ovom topicu veliki broj ljudi zanemaruje iako je to tema.

Omen:
raindog:
Vragolasta Amfibija:

Kad sam joj ga prepustila i videla ih jednom zajedno htela sam da crknem od besa.Onda sam morala da ga povratim samo da bihsebi dokazala da mogu.Posle sam ga ponovo otkacila.
Zato mislim da ima tu vise od sexa i ljubavi.

pa u tom i jeste poenta chitavog ovog topica
shta je to vishe :?: :D
Devojčice, ovo nisam ni htela da komentarišem!
Onaj ko ovako misli...ima gadan problem. Šta još reći!

Ljubav je velika kao kosmos. Ako je ljubav u pitanju, nema tu ničega preko...više. Ako je čist sex u pitanju, retko da ima drugih motiva.
Već sam navela ljubav kao motiv. Nije bilo dovoljno? Ti insistiraš da pričamo o zlim namerama "druge" žene. Zašto to nisi rekla još u uvodnom postu?
Ovo si hladno preskočila! A sad, kao...ne razumeš moju metaforu!?
Pogledaj i sama. Ovde si eksplicirala da te seks i ljubav kao motivi uopšte ne interesuju. Vrištiš..."šta je to više!" i naglašavaš da je to poenta. Nemam nimalo razloga da ne verujem da je uistinu to poenta...ti kažeš tako, a tema je tvoja.
Sad odjednom pa...nepristrasno praviš listu!?
Ti misliš da je neko ovde blesav?

e vidi omen ja pojma nemam u chemu je tvoj problem, ali

ja na listu stavih sve shto su ovde ljudi naveli kao moguce motive
svi su definisani sem tog "neshto vishe"
mene su zanimali procesi u glavi zhena koje stupaju na scenu pod rednim brojem dva
pochetna pretpostavka je bila da 'te' zhene mogu imati neku zajednichku karakternu crtu zato u naslovu teme stavih psihologija

a amfibijino neshto vishe me tako 'ozari' jer je ono moglo da skriva ono shto me je u stvari i interesovalo, ali samo kao mogucnost a ne kao povod da ponosno skochim i uzviknem
"A-HA ! tu sam te chekala, reshila si moju misteriju , sad sve znam , "zlo" je definisano sad tema mozhe da se zatvori " :roll:
bez veze :roll:

S_K_V_O:
Omen:
Kakav razlog koji opravdava? Koga sam ja pravdala?
Umeš li ti, devojko, da čitaš? Mislim.....s razumevanjem. Izvlačiš deo priče iz konteksta...pa se onda nad njim iščuđavaš!
Nisam rekla da neka žena (u ovoj diskusiji "druga") ne može da ima i/ili nema zle namere (i to sam eksplicirala). Mislim da su to ipak retki, pojedinačni slučajevi.....od kojih ne možemo da izvlačimo pravilo. Smatram da većinu "drugih" žena uopšte ne interesuje "prva". U redu...sebična je, samoživa, ne razmišlja hoće li koga da povredi svojim postupcima...ali to nema nikakve veze sa "prvom". Problem "prve" je što voli pogrešnog muškarca, muškarca čije švrljanje ne toleriše. Muškarac koji ima "izlete" mimo zvanične veze je takav, pa je takav. Ili misliš da ga na takvo šta nagovaraju te rospije? One zloće, mangupi...a on dobrica, naivčina! Ma, daj...
Povređenosti, "prvu" ne može da poštedi ijedna koja odbije da bude sa njim.
Jasnije sad?
O pobogu, kakve veze ima sto sam citirala samo deo tvog posta.Svejedno da li sam citirala deo koji mi je bode oci ili sam citirala ceo post i podvukla taj deo.Usteda prostora, to je recimo bio moj motiv ;) ,nikakvo izvlacenje iz konteksta, svi su ovde ukljucujuci i mene procitali ceo tvoj post.

Sorry, i dalje mi nije jasan taj nacin razmisljanja "ako necu ja neka ce druga" i "to nije moj problem".Verujem da ne bih mogla da No1 postedim povredjenosti, ali ako vec mora da bude povredjena ja u tome jednostavno ne zelim da imam nikakvu ulogu.Dalje,naravno da svako u tom trouglu ima mogucnost izbora i snosi posledice istog.I naravno da je pre svega za osudu izbor muskarca.Ali ja mislim da izbor "druge" takodje nije lisen moralne dileme a to je nesto sto na ovom topicu veliki broj ljudi zanemaruje iako je to tema.
A, razumeš li ovakav način razmišljanja?
nijevažnoko:
Kad sam joj ga prepustila i videla ih jednom zajedno htela sam da crknem od besa.Onda sam morala da ga povratim samo da bihsebi dokazala da mogu.Posle sam ga ponovo otkacila.
Ne razumeš? Vidiš...ja razumem. Jasno i glasno je rečeno. Razumem ali se grozim!
Mislim da pričamo o istom...samo što ti potenciraš kako ti tako nikada ne bi mogla. Pa, ni ja ne bih mogla...ali zbog sebe! I meni i onoj koja bi mogla...ta "prva" žena bi bila sasvim nebitna!

@soba23
Kako vidim da negiraš postojanje nekih od motiva sa liste koju je raindog sastavila, a koje sam ja izneo na ovoj temi, amo da se preciziram da sam mislio na drugu ženu koja ima nameru da ostane druga, potpuno joj odgovara takva pozicija iz razloga koje sam pokušao da istaknem.

@Omen
Govoriš o ljubavi ili sexu. Ovo nije pitanje, već komentar: Ako je u pitanju ljubav, i onaj deo da ne funkcioniše sa prvom ženom, OK, ali nek razjasne stanje odmah, neka on raskrsti sa prošlošću i nek krenu dalje. Inače svi rizikuju da budu povređeni. Ako je samo sex u pitanju, ponovo se vraćamo na ono što je neko već upitao: a zar ne može da nađe slobodnog za sex? I da tako ne rizikuje da nekog povredi. Doduše, ako uzmemo u obzir nečije komentare kako muškarac sa ljubavnicama radi ono što ne sme sa sopstvenom ženom (jer je previše poštuje i šta je već tu bilo), moglo bi se diskutovati kako taj sex sa strane pospešuje njihov brak :roll: Ali da se ne udaljavam toliko sa teme.

raindog:
e vidi omen ja pojma nemam u chemu je tvoj problem, ali

ja na listu stavih sve shto su ovde ljudi naveli kao moguce motive
svi su definisani sem tog "neshto vishe"
mene su zanimali procesi u glavi zhena koje stupaju na scenu pod rednim brojem dva
pochetna pretpostavka je bila da 'te' zhene mogu imati neku zajednichku karakternu crtu zato u naslovu teme stavih psihologija

a amfibijino neshto vishe me tako 'ozari' jer je ono moglo da skriva ono shto me je u stvari i interesovalo, ali samo kao mogucnost a ne kao povod da ponosno skochim i uzviknem
"A-HA ! tu sam te chekala, reshila si moju misteriju , sad sve znam , "zlo" je definisano sad tema mozhe da se zatvori " :roll:
bez veze :roll:

Видим да приступаш овој теми врло емотивно, што могу да разумем, с обзиром на целу причу која се причала на Форуму. Само не разумем, зашто те толико копкају ''мотиви'' те друге? Шта очекујеш да чујеш? Зашто мислиш да су мотиви ''друге'' другачији од мотива било које девојке када је интересује неки мушкарац? Мотиви су, у највећем броју случајева исти, потпуно исти, невезано да ли је мушкарац у вези или не. Шта је ту тако јако проблематично?

ma pravo da ti kazhem, ni ne kopka me , nema ni zashto da me kopka u smislu da meni bilo kakvo saznanje i otkrice vezano za tudje motive, okolnosti, psiholoshki profil lichnosti ama bash nishta nece pomoci u zhivotu

a poshto vidim da vam je vecini ova tema potpuno besmislena, neprirodna, izlishna, licemerna i da su u stvari ovde najbitniji moji motivi zashto sam ja nju uopshte postavila ... ja cu samo da kazhem dizhem ruke od nje ... i shto se mene tiche ...samo napred ... shta god i iz kojih pobuda radili

i shto bi reko cartman :arrow: srew you gays I'm going home :P

Back