Psiho-remont

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
kada padnete na dno
i krenete na mentalno i fizičko sređivanje
šta primenjujete
mislim temu čisto kao sasvete za oporavak
znate ono duhovna lenjost, tromost, prolećna depresija, bezvoljnost
e idemo na remont pa dopunite savetima možda mi se nešto svidi
:lol::klap:

kada padnete na dno
šta primenjujete

pijem, pijem, pijem dok ne odagnam depru, onda me to sjebe fizicki i onda treniram, tako da mi prodje vrijeme do opet ispocetka :D

kada padnete na dno
šta primenjujete

često i prije nego JA odreagujem...odreaguju moji prijatelji...pa u samom padu dotaknem njihove ruke koje me samo vrate gore

kada sam na dnu..blejim kao gnu..Dobro bi bilo, da je to dno tvrdo..das o njega oprem i vratim u krdo..Ali je dno meko, muljevito, ružno..
oooj Afriko..zašto si daleko..za tobom ću večno ja da patim tužno..

Prvo nateras sebe da se nasmesis...jes da to u pocetku lici na ruznu grimasu, al budi uporan...nakon nekog vremena se zgrceni misici nenavikli na taj polozaj opuste, pa licis na ljudsko bice, relativno zadovoljno sobom...nakon toga, kad su se vec navikli, pocnes da se smejes, malo ces da zbunis glasne zice, al ne mari...i one se opuste, pa se prosto iznenadis kakav je to prijatan zvuk koji cujes...pazi, smeh!...e posle toga primecujes da se i drugi tebi osmehuju, pa se osecas lepo...is depresijo, napolju je zelenilo!...izujes cipele i setas po travi i pravis vencice od cvetova za glavu svoje drage...
:D

Ko nije osetio depresiju u pravom smislu, taj ne zna da ti odgovori.

Svi mi padamo u zivotu i ustajemo, ali tako lako je pasti a tako tesko ustati.

JA Depresiju dozivljavam kao pustu poljanu u sred noci sa blagom mesecinom i si sam na toj poljani, ta poljana nema ni pocetka a ni kraja. Pogledas u nebo vidis Mesec koji sija i u sred tog mraka taj mesec ti dodje kao neka jedina "nada". Nada da ce se nesto promeniti, sta? Ni sam ne znas? Nadas se.

Ali ima ljudi gde na toj svojoj pustoj poljani bez pocetka a ni kraja ne vide taj Mesec to sicusno svetlo u moru tame. Oni ga ne vide i zato nema im ni nade, nade da ce se ista promeniti i onda dignu ruku na sebe okoncavajuci svoj zivot koji je pun patnje, bola i odlaze.

Ljudi u depresiji o svacemu razmisljaju sto ne bi mislili da su srecni , pocinju da presipitivaju svoj zivot, sta je smisao zivota? Imali Boga? Ako ga ima zasto patim? Sta je pravda a sta nepravda? Sta je dobro a sta zlo? Cemu zivim?

Problem je to sto u depresiji ljudi kao da imaju suzenje svesti pa ne mogu tacno videti svoj zivot pa im je potrebna pomoc sa strane (psihijatar, drug, roditelj) da im pomognu da samo bolje vide stvarno stanje i da nije sve tako crno.

Sto se tice tog tvog "remonta" zavisi od individue. U principu moras sam da se probudis svako to radi na neki svoj nacin. Nema adekvatnog odgovora.

ubijes se. msm, figurativno, al' ne alkoholom. nego onako. kako kada srusis zgradu, pa izgradis novu i lepsu. al' problem je sto su neke zgrade arheoloski lokaliteti, istorijski spomenici i time pod zastitom drzave. a onda primis mito, pa zatvoris oci. :rotf:

kada padnete na dno
šta primenjujete

..negdje sam pročitala da bez hrabrosti nema ni slobode..a čula da samo veliki rizik dovodi do velike dobiti ...

Back