psiho bumerang

ranjeni Zoro

Elita
Poruka
21.566
naslov ove teme je malo pretenciozan, ali možda je i ok.

Evo šta sam primetio:

postoji čitava populacija koja je ismevajući se (npr narodnjacima, seljacima itd) postepeno i sama usvojila obeležja onih kojima se ismeva.

Jedno vreme je bio fazon da se za sve u ovom društvu krivi seljački mentalitet, a naročito kod gistro urbanih frikova koji su mislili da ih vasceli svet vidi kao deo populacije kojoj nažalost još uvek genetskim inženjeringom nije odstranjen prazilook iz tojest doopeta.

Kakav peh te su rođeni na brdovitom Balkanu, al eto..da su rođeni u londri ili u njujorku..sve bi bilo drugačije.

Elem, iz čistog "zezanja" počeli su da se frljaju seljocizmima
Da na žurkama izvlače ploče tek objavljene u PGP Ibarska Magistrala prodakš'n (da "šokiraju" svoje blazirane urbane pozere do sveopšteg prsnuća od smeha) itd itd..

Ipak, vremenom, obrni okreni seljaci zavladaše.
Na naš mračni Balkan pade zavesa boje pinka i šta je tu je.

Šta se desilo sa urbanim frikovima?
Neki su zapalili na zapad..a neki se bogami češu po čvoruzi, koju im je pričinio bumerang, onaj siti kojeg su sami bacali.

Se slaže neko sa ovim?

pa vidi se ko tako pljuje zbog komplexa da se predstavi licno u boljem svetlu..imam sestru sa sela koja ima potrebu da pobegne od seljarije i nema sanse za nas koji je poznajemo..njena familija je velica ko madonu..seljacka posla..sad pljujemo mi lovane i sponzoruse i priznajem da bih lako usao u taj fazon

uopste je nejasna ta sramota za seljake?!?!?
mada danas je neki lep stasit momak pored mene pljuvao i podrigivao :eek:
ajd cak razumem podrignes ispadne al brate ono sred grada
ok to nije selo ?!? ok kao debil

pustite sad seljake
seljak je etička kategorija, ne teritorijalna (vidi moj neki blog o tome)

nego me zanima druga jesna stvar - da se iz zapravo zaiebancije oformio jedan kulturni obrazac, isti onakav kakav je i predmet zaiebancije

(primer - slušam onu emisiju Buđenje, gde voditeljka već odavno šatro posprdno, kovori "kniga" umesto knjiga. "mlogo" umesto mnogo isl
Ona svakako zna kako se ispravno govori, ali za nekoga ko sluša sa strane i ko je pao s Marsa, to može da bude pravilo.
Da ne govorimo o npr deci koja od svojih roditelja upijaju kao sunđer sve fraze izraze i slično)

..kao shto hiljadu puta ponovljena laz postane istina,
tako svaka idiotarija ponavljana iz bilo kog razloga, pa i iz zaiebancije, postane tolerantna..
..eventualno izazove josh po neki trzaj svesti i mrdanje obrve kod onih koji pamte vreme kad nije bila sveprisutna..
..oguglaju ljudi i na gore stvari ukoliko ih zasipaju..
..na krv, uzase, prostotu i degradaciju..

meni ti narodnjaci uopste nisu tako strashni, uostalom mozes ih iskljuciti
cak su mozda i gori ti kriticari jer neki pravi kriticari odavno vise nisu vidljivi ili zivi, neko ko ima bas pokrice
mislim mozda mogu da postanu strasni ako bi bilo samo to i jedino to ali nije tako
al sad da ne budemo mi ti sto kritikuju pa kao u toj igri smo ono cuti i radi, ova valjda ima posao tako da se prima i promovise neku mtv listu pa mora

budjenje, nije mtv lista, ok
ma to razumem npr ona je rasla u nekojs redini i to ju je potresalo i sad je to opasnost
meni je nesto drugo opasnost i ismevala bih nesto drugo da umem i mogu i da me podrzavaju
svako ima svog bauka
al mozda je tako dobro, evo sta je zadnje dobro sa sfrj prostora sto smo gledali??? slusali??
ali opet i moj stav je neki zivot nisam kulturna pa da znam
znaci zaebi

Sta mislite koliko bi Beograd imao stanovnika kad bi sve doseljenke i njihove potomke koji su dosli u BG zadnjih 100 godina vratili tamo odakle su dosli?

A samo da dodam da prema popisu iz 1941 na podrucju Beograda zivelo oko 300 hiljada ljudi, s tim da je u ratu poginulo 50 hiljada Beogradjana ostaje nam cifra od 250 hiljada 1945 na kraju rata.

I Zoro se sad pita gde je nestalo to "urbano", pa mi ne mozemo biti urabani kao New York koji je 1940 imao 7 ipo milona stanovnika a danas 8 ipo milona.

Bec 1900 godine stanovnika: 1.769.137 a danas 2.268.656.

Znaci ima bezbroj velikih gradova sveta gde je sacuvan identitet od starosedioca. A u Beograd od 1945 uvecano 6 puta broj stanovnika doseljavanjem. Doseljenici su sa sobom doneli to sto su doneli i dobro i lose i to je Beograd. Stvoren je kulturni obrazac koji je takav kakav je.

Ovo nije samo slucaj BG vec NS i ostalih vecih gradova u Srbiji.

pa nije džabe najgora kletva da te snađe ono od čega najviše, tobože, bežiš
naše društvo je podeljeno na one koji žive i one koji preživaju
i sva druga spoljna obeležja su šarada za ekonomski potencijal odnosno bedu
kome je stalo do života on se priklonio dominantnoj grupi ili se liferovao odavde najmanje 800 kilometara
kome nije on tuca po forumima i ekspoatiše internet za 1.500 dinara
bumerang i služi da nauči ljude da se sve obija u glavu

Sta mislite koliko bi Beograd imao stanovnika kad bi sve doseljenke i njihove potomke koji su dosli u BG zadnjih 100 godina vratili tamo odakle su dosli?

A samo da dodam da prema popisu iz 1941 na podrucju Beograda zivelo oko 300 hiljada ljudi, s tim da je u ratu poginulo 50 hiljada Beogradjana ostaje nam cifra od 250 hiljada 1945 na kraju rata.

I Zoro se sad pita gde je nestalo to "urbano", pa mi ne mozemo biti urabani kao New York koji je 1940 imao 7 ipo milona stanovnika a danas 8 ipo milona.

Bec 1900 godine stanovnika: 1.769.137 a danas 2.268.656.

Znaci ima bezbroj velikih gradova sveta gde je sacuvan identitet od starosedioca. A u Beograd od 1945 uvecano 6 puta broj stanovnika doseljavanjem. Doseljenici su sa sobom doneli to sto su doneli i dobro i lose i to je Beograd. Stvoren je kulturni obrazac koji je takav kakav je.

Ovo nije samo slucaj BG vec NS i ostalih vecih gradova u Srbiji.

nema to veze s doseljinicima to je socijalan nužnost jer se srbija svela na selo beograd
prihrlili su jer su jedinu tu mogli da ugrabe nešto života i budućnosti i neku šansu
austrijanci su mogli da šljakaju an švapskom selu, da komotno žive i u beču i u insbruku
a šta će jedna mileva iz vlasotinca i jedan stojko iz mionice
da hule zemlju zasutu osiromašenim uranijumom i da štede da sebi za života dignu spomenik jer deca ili ne govore s njima ili odoše
svako traži svoju sreću, pa "traženje sreće" je ustavna kategorija u tim SAD
šta smo mogli da po beogradu šetka i pije čaj u moskvi 200.000 starosedelaca sa motkama u dupetima
a ovi sa prazilukom da im donose paprike na kvantaš, a boga mi, vole i ovu u svojim starogradskim stanovima da omažu lebom ulje iz sataraša sve u 16
nego mi 20 godina palamudimo kako je nešto levo krivo za našu degradiciju a niko da se prihvati realnosti i avanzovanju u skladu sa njom

nema to veze s doseljinicima to je socijalan nužnost jer se srbija svela na selo beograd
prihrlili su jer su jedinu tu mogli da ugrabe nešto života i budućnosti i neku šansu
austrijanci su mogli da šljakaju an švapskom selu, da komotno žive i u beču i u insbruku
a šta će jedna mileva iz vlasotinca i jedan stojko iz mionice
da hule zemlju zasutu osiromašenim uranijumom i da štede da sebi za života dignu spomenik jer deca ili ne govore s njima ili odoše
svako traži svoju sreću, pa "traženje sreće" je ustavna kategorija u tim SAD
šta smo mogli da po beogradu šetka i pije čaj u moskvi 200.000 starosedelaca sa motkama u dupetima
a ovi sa prazilukom da im donose paprike na kvantaš, a boga mi, vole i ovu u svojim starogradskim stanovima da omažu lebom ulje iz sataraša sve u 16
nego mi 20 godina palamudimo kako je nešto levo krivo za našu degradiciju a niko da se prihvati realnosti i avanzovanju u skladu sa njom

Kako nema veze sa doseljenicima, jer upravo su oni uticali na evoluciju kulture u gradovima Srbije zadnjih sto godina.
Zoro se bavi necim , on kaze kako su populacije stanovnika usvojili "seljancizam" a do juce su ga ismejavali i bezali od njega.

Tvrdim nikada nije postajala takozvana "urbana kultura".Da dodam da Beograd koji recimo na neki nacin diktira kulturu putem medija nikada nije bio gospodski grad nego veliki doseljenicki kamp. Naravno postoji gomila doseljenika koji iz svog kompleksa zele da sakriju svoje poreklo sa sela pa na vestacki nacin taj imidz grade furajuci stil "Beogradskog deteta" iako su mu roditelji ili baka i deda dosli sa sela. Pa udara na "seljancizam"

Evo recimo primer Bore Djordjevica i negovog decenijskog pljuvanja po narodnjacima, da bi na kraju posle svega zapevao u emisiji Granda. Znaci on nije odoleo svom seljackom porivu ikao je to zeleo (ipak je on dete sa sela u okolini Cacka). Tako imamo gomilu poznatih ljudi i primera koji su se vratili svojim korenima.
Na B92 gostuju narodnjaci i to smo videli skoro.

Inace protiv doseljenika sa sela nemam nista protiv. Da nije bilo doseljenika Beograd bi danas bio gradic sa 300 hiljada stanovnika. Svako ima pravo da zivi gde hoce. Usput mnogi umni ljudi su poreklom sa sela. Evo jedan Nikola poreklom iz sela Smiljana je omogucio da danas "Urbani" likovi iz grada imaju struju u svojim gradskim bunkerima.

Sama tema je apsurdna.

Pitanje je, zapravo, ako si hipster i sretneš kolegu hipstera sa takvim naočarima, pitaćeš ga gde je kupio, a nerdu ćeš se podsmevati, ako se ukaže prilika, javno i naglas?

Dakle, kako je ovo postalo cool:
vika-mironova-and-g-and-g-nerd-glasses-buddy-wayfarer-black-frame-clear-lens-gallery.jpg

to je postalo cool kao anti-estetika u tradicionalnom smislu
estetika u tradicionalnom smislu je shit out
sada se traga za novom estetičkom pobunom
glad za uzbuđenjem, za reolucijom je velika

sada imamo fazu, previranje, traganje, prenemaganje...i svakako ćemo se nagledati dosta smešnog kiča
ali, to je samo faza mentalne onanije, dok se ne dođe do vrhunca
kome će se omaći vrhunac? ne znamo

kada će se i da li će se pojaviti novi beatlesi - ne znamo

ostaje nam da budemo strpljivi i da trpimo ovakve kreature i kvazi-kreacije

u svakom slučaju, na selu ovo ne bi prošlo bez batina..

Back