Pozdrav! nadam se da postavljam pitanje na pravim mestu.
Imam problem sa nocnim skrgutanjem zuba (ne znam kako bolje da opisem a da ne postavljam sebi dijagnoze).
Imam 31 godinu, po zanimanju sam umetnik, ziivm u inostranstvu. Ne znam kad se ovo pojavilo ali je to moj muz primetio pre 3 meseca (udala sam se pre 6 meseci), javlja se svake noci i tako je glasno da mi se muz probudi!
Rekla sam mu da me probudi sledeci put a on je rekao da je pokusao a da sam ga ja udarila (i nisam se probudila)

Ili se okrenem na drugu stranu i nastavim. Kaze da reagujem agresivno ako pokusa da me probudi ili spreci (inace nisam agresivna po prirodi, naprotiv).
Preteran stres trenutno ne osecam (ne vise nego inace) mada je brak jeste velika promena.
Pusac sam, alkohol konzumiram u normalnim kolicinama (casa-dve vina, pivo, ne svaki dan), narkotike ponekad (marihuana, mada stvarno retko), idem u teretanu tri puta nedeljno, ne uzimam nikakve lekove niti imam problema sa zdravljem (ne ubijam se ni od zdravog zivota, doduse).
Niko u mojoj porodice nema ovaj problem.
Pocela je da me boli vilica u poslednje vreme, nekad imam ugrizen obraz sa unutrasnje strane (bas smo sigurni da nije muz

), imam glavobolje i problem sa vilicnim zglobom - ne mogu mnogo da otvorim usta, zablokira mi se taj zglob, onda nesto kvrcne uz bol i onda se otpusti. kad se to desi, ne mogu nista da zagrizem, jako me boli.
Eto, nije neki problem ali je neprijatno i zanima me sta moze biti uzrok i kako se ovo uopste leci.
Puno hvala!