Psiha i sredstva za smirenje

Слађана...
Нисам пробао ни тај препарат, ни било који други.
Не желим да ти намћем мишљење.
Ипак, постоји једна стара истина: 100 људи, 100 ћуди.
Ако је твом комшији нешто помогло, не мора да значи да ће и теби.
Можеш да пробаш неки лијек, или да се окренеш другим рјешењима.
А то друго је твој избор - чајеви, спорт, хобији, блабла, њања...
Пишем из личног искуства, без жеље да провоцирам...
Сретно, и само храбро.
:cool:

za samopouzdanje je izgleda dobar kokain. nisam ga probao, ali evo šta kažu naučnici, kakav je efekat kokaina na psihu -

Zavisnik se, pod uticajem kokaina, hvali preteranom sigurnošću i dobrim raspoloženjem, stalno želi nešto reći mada nema šta, a ne sluša ni šta govore drugi. Pati od nesanice jer ga kokain drži stalno uzbuđenog, u ponašanju je prepotentan pa time razdražljiv i sklon nasilju. Umišljena sigurnost dovodi ga do megalomanije i snova o grandioznosti. Pušenjem kreka, veoma visoke doze kokaina brzo dopiru do mozga i stvaraju jako i trenuno uzbuđenje koje traje oko 20 minuta.

sećam se kako me je jednom biljana srbljanović oduševila u utisku nedelje, prosto je briljirala, verovatno je tad bila malo pod ovom hemijom.

jeste li šmrknuli liniju nekad ili pušili krek, kakav je osećaj?

korisna tabela o stepenu razvijanja zavisnosti i stepenu štetnosti po organizam raznih psihoaktivnih supstanci, preuzeta sa vikipedije....
Rational_scale_to_assess_the_harm_of_drugs_(mean_physical_harm_and_mean_dependence).svg.png

Ljudi misle da su srecni ili nesrecni, a u svim tim slucajevima su ili tuzni ili radosni.

Mislim da jedva 5% ljudske populacije se oseca zaista srecnim. Ako ne i manje.
Svi misle da su unesreceni,baksuzi, da svima ide bolje u zivotu, da svi imaju vise srece od njih.
Ako mislis da si nesrecan i poseban zbog toga,neshvacen,drugaciji,tra la la, nisi. Poseban bi bio da si srecan. :eek:
Ne govorim tebi,nego ovako uopste. :)

Mislim da jedva 5% ljudske populacije se oseca zaista srecnim. Ako ne i manje.
Svi misle da su unesreceni,baksuzi, da svima ide bolje u zivotu, da svi imaju vise srece od njih.
Ako mislis da si nesrecan i poseban zbog toga,neshvacen,drugaciji,tra la la, nisi. Poseban bi bio da si srecan. :eek:
Ne govorim tebi,nego ovako uopste. :)
To je rezultat marketinga, holivuda, vaspitanja, knjiga koje nas uce kako da postanemo apsolutno savrseni u 3 koraka...

Niko nam nikada nije rekao da vec jesmo savrseni, i da ne treba da "postanemo" neko drugi.

Dovoljno je izvuci najbolje iz sebe.
Izvuci coveka na povrsinu.

Meni nije jasno kako razmislja ovaj mekflaj. Ali stvarno mi nije jasno. Prica tu kako gleda u zadnje tablete Persena koje su mu ostale kao u ne znam sto. Umjesto da ode kod psihijatra da mu prepise Diazepam ili Lorazepam ili nesto od tih stvari na koje se ne moze navuci (ako ih pije po uputstvu), a i ako se navuce nikakav problem skinuti se, i koje su jace od Persena, za koje je Persen igracka, on gleda u zadnje tablete Persena, i gleda, i gleda... pa pita za cajeve, pa kupuje neke strane gluposti koje se mogu kupiti bez recepta i koje ne mogu da smire ni macku...

Poslednja izmena:
korisna tabela o stepenu razvijanja zavisnosti i stepenu štetnosti po organizam raznih psihoaktivnih supstanci, preuzeta sa vikipedije....
Pogledajte prilog 272064
Ova tabla je beskorisna i glupa, i puna netacnosti.
Kao prvo, postoje fizicka i psihicka zavisnost, i u ovoj tabli se ne pravi razlika izmedju njih.

Buprenorfin i Metadon (ne znam sto je "Ulicni Metadon" iz tabele, prvi put cujem za to) izazivaju mnogo vecu fizicku zavisnost od Heroina. A Kanabis uopste ne izaziva fizicka ostecenja. Kokain ne izaziva fizicku zavisnost, Kanabis ne izaziva ni psihicku ni fizicku zavisnost (ova tabela laze), Mak (caj od njega ili Opijum) nije ni pomenut, Kodein, droga od koje se prema nekim podacima najvise ljudi predoziralo, nije pomenuta, kao ni Efedrin ni Metamfetamin.

Najbolja droga je Mak, jer od njega se dobija efekat jako slican Heroinu, a ne izaziva ni pribliznu fizicku zavisnost, i legalno je piti caj od njega i uzgajati ga (pod izgovorom da je to "cvjetni aranzman"), i za razliku od Kanabisa on kad mu prodje dejstvo ne izaziva nikakve dugotrajne patoloske pojave.

Poslednja izmena:
Hronični stres ubija, jako je važno opustiti se, ali kako to postići?

Da li se pored psiholoških stredstava potpomažete i hemijom i kakva su vaša iskustva?

jel probao neko persen?

a stresdepres koji proizvodi pharmanova?

onda tu su razni čajevi koje sami možemo mućkati....

Na kraju krajeva i forum je ventil protiv stresa....

Jok...
Jok...
Jok...
Jok...
Tek mi je sad Jasno shta radim n'a forumu...:rumenko:

za samopouzdanje je izgleda dobar kokain. nisam ga probao, ali evo šta kažu naučnici, kakav je efekat kokaina na psihu -

Zavisnik se, pod uticajem kokaina, hvali preteranom sigurnošću i dobrim raspoloženjem, stalno želi nešto reći mada nema šta, a ne sluša ni šta govore drugi. Pati od nesanice jer ga kokain drži stalno uzbuđenog, u ponašanju je prepotentan pa time razdražljiv i sklon nasilju. Umišljena sigurnost dovodi ga do megalomanije i snova o grandioznosti. Pušenjem kreka, veoma visoke doze kokaina brzo dopiru do mozga i stvaraju jako i trenuno uzbuđenje koje traje oko 20 minuta.

sećam se kako me je jednom biljana srbljanović oduševila u utisku nedelje, prosto je briljirala, verovatno je tad bila malo pod ovom hemijom.

jeste li šmrknuli liniju nekad ili pušili krek, kakav je osećaj?
Ispravke:
Samo su neki ljudi pod dejstvom kokaina prepotentni i skloni nasilju, i ne izaziva Kokain kod svih neku zelju da se nesto kaze, bilo sto samo da se ne cuti. Iako ne moze da zaspi dok je pod dejstvom, on ne pati, i ta uzbudjenost je prijatna. Kokain moze nekad umjesto uzbudjenosti izazvati smirenost i zelju da se samo sjedi i razmislja. U oba slucaja povecava inteligenciju. Sigurnost (hrabrost) tad nije umisljena, nego prava. Spreman sam bio da izbodem nozem po rukama i nogama covjeka koji me nesto izvrijedjao, iako sam znao da bi me on sjutra definitivno ubio pistoljem ako bi i samo izvadio noz, ali nije do toga doslo posto su ga drugovi izgurali iz stana. Zena koja je ruzna, kad si na Kokainu je prava ljepotica, a lijepa zena je 100x ljepsa. Zanimljivo: Kad si na Kokainu zelis da budes sto elegantniji.

Smrkao sam ga ja mislim 36 puta.

Krek nije isto sto i Kokain. Kokain je Kokain-HCl, a kad se to HCl odvoji od tog molekula onda je to Krek, ili "free-base Cocaine". To nisam nikad probao, zato sto nisam mogo da ga nadjem. Postoji i "pasta basica de la cocaine", tj. Krek koji se jede.

Poslednja izmena:
Najbolja droga je Mak, jer od njega se dobija efekat jako slican Heroinu, a ne izaziva ni pribliznu fizicku zavisnost, i legalno je piti caj od njega i uzgajati ga (pod izgovorom da je to "cvjetni aranzman"), i za razliku od Kanabisa on kad mu prodje dejstvo ne izaziva nikakve dugotrajne patoloske pojave.

proguglao sam ovo pošto prvi put čujem i pazi članak - neki se otrovali od tog čaja, dakle jako opasna stvar čaj od maka, jezivo...
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/325592/Solja-caja-od-maka-opasnija-od-heroina

proguglao sam ovo pošto prvi put čujem i pazi članak - neki se otrovali od tog čaja, dakle jako opasna stvar čaj od maka, jezivo...
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/325592/Solja-caja-od-maka-opasnija-od-heroina
Za pocetak 3-4 cahure Maka maksimalno, a ako je onaj sa ogromnim cahurama onda 2-3, pa kad ti to postane malo dodajes vise... Ako je svjez Mak (a ne suv) onda 2-3. Najsigurniji nacin da se uradis sa Makom je da napravis od njega Opijum, i da ga pusis (vaporizujes), uvlacis dim na svake 15 sekundi, dok se ne napusis, jer kad pusis djeluje skoro trenutno, tako da mozes da odredis sam dozu koja ti nije prevelika, a koja je najveca moguca koju mozes da podneses. Kad se napusis mozes i da popijes neki legalni (koji se uzima bez recepta) antihistaminik. I pusenje Opijuma je mnogo jace od pijenja caja, jer pusenje svake droge izaziva jaci efekat nego bilo koji drugi nacin unosenja, pa i intravenozni.
Kanabis kad ga pusis izaziva prestanak svake nervoze, euforiju, nekad zamisljenost (u kojoj uzivas), zelju da se uradi nesto nesvakidasnje, pojacan seksualni nagon (mada sam citao da kod nekih izaziva smanjen seksualni nagon), pojacan "nagon za iskrenoscu", vecu emotivnost, muzika na psihu djeluje ljepse i dublje, zelju da budes kreativan (meni je izazivalo zelju da crtam ili da proucavam nesto)... ali kad ga pusis svaki dan dugo vremena, onda sve to prestane, i jedini nacin da ponovo osjetis sve to je da ga vaporizujes a ne pusis kao cigaru, ili da predjes na hasis, ili na sinteticke kanabioide, koji su vecini (99% narkomana) nedostupni.
Fan sam uzimanja Heroina jednom u dvije nedelje, kad si na Heroinu znas sve o svojim zeljama, nemas nikakvih nedoumica sto da kazes ili da uradis, oko nicega se ne dvoumis, i da znas da ces da umres sjutra ne bi se razzalostio.

Poslednja izmena:
To je rezultat marketinga, holivuda, vaspitanja, knjiga koje nas uce kako da postanemo apsolutno savrseni u 3 koraka...

Niko nam nikada nije rekao da vec jesmo savrseni, i da ne treba da "postanemo" neko drugi.

Dovoljno je izvuci najbolje iz sebe.
Izvuci coveka na povrsinu
.
To je to
naci sam u sebi srecu mir...

razvijati pozitivne osobine vrline
i to je ono sto coveka cini srecnim iznutra

ko ima mrznju u sebi nikakve tablete mu nece pomoci

ljubav je najbolje sredstvo za smirenje

To je to
naci sam u sebi srecu mir...

razvijati pozitivne osobine vrline
i to je ono sto coveka cini srecnim iznutra

ko ima mrznju u sebi nikakve tablete mu nece pomoci

ljubav je najbolje sredstvo za smirenje
Ali prava ljubav, a to je ono kad mozes da podneses i da si odvojen od voljene osobe potupuno miran, i kad si i u stanju da ni malo ne patis ako te ostavi, i da je ostavis ako to zasluzuje bez sekunde dvoumljenja.
Erih From kaze da ne postoji neuzvracena ljubav. To znaci ovo: ako neko stvarno zasluzuje da ga volis on ce ti uzvratiti, a ako ti ne uzvrati to znaci da ne zasluzuje, i ti ga neces voljeti. Ali u svakom slucaju ne postoji neuzvracena ljubav.

Ali prava ljubav, a to je ono kad mozes da podneses i da si odvojen od voljene osobe potupuno miran, i kad si i u stanju da ni malo ne patis ako te ostavi, i da je ostavis ako to zasluzuje bez sekunde dvoumljenja.
Erih From kaze da ne postoji neuzvracena ljubav. To znaci ovo: ako neko stvarno zasluzuje da ga volis on ce ti uzvratiti, a ako ti ne uzvrati to znaci da ne zasluzuje, i ti ga neces voljeti. Ali u svakom slucaju ne postoji neuzvracena ljubav.

Da tako je... Fromm dobro objasnjava o ljubavi u svojoj knjizi umece ljubavi...

Da li se pored psiholoških stredstava potpomažete i hemijom i kakva su vaša iskustva?

jel probao neko persen?

ne pada mi napamet imam svoju glavu dovoljna mi je za sad

jel probao neko persen?

Sam moras nauciti kako da se boris protiv stresa...
Vernici za to imaju mehanizme...
a mogu ih primeniti i drugi...

Znaci razvijanjem kod sebe pozitivnih osobina vrlina..
narocito rad na samosavladavanju, skromnosti poniznosti...
ljubavi.. dobroti..
Postavljanju ispravnih prioriteta u zivotu...
Zivljenjem moralnim nacinom zivota
smanjuje se stres..
Takodje izbegavanjem svih vrsta poroka...
Koji samo pojacavaju stres...
Tako covek sam razvija taj unutrasnji mir
Koji vernici dobijaju od Boga plus..
Takodje i kroz molitvu...
a i samo gledamo iz ljudskog ugla primena
Bozjih nacela u zivotu deluje pozitivno na coveka..

Nikakva hemija vec zdrava ishrana takodje pomaze...

Samo se ogradjujem ako je nekome bolesna psiha ozbiljnije on mora uzimati lekove...
Kao sto je naprimer sizofrenija i ozbiljnije bolesti psihe..

A razvijanje ljubavi i nesebicnosti cini coveka zadovoljnim iznutra

takodje je stetno ako neko radi neke rituale
radi smirenja
jer postoje religiozni razlozi za to
( zbog uticaja demona )

Poslednja izmena:

Back