Psiha i sredstva za smirenje

što se psiholoških tehnika tiče
dok me prolife proseravanja totalno bacaju u bedak
razmišljanje o samoubistvu deluje umirujuće na mene....
pomisao da možeš prekinuti ovu agoniju življenja kad god poželiš ume da relaksira.....

hodao sam sad kroz snežnu belinu i mogao sad da ostanem u snegu, da legnem tu negde pijan i izgubim svu toplotu, našli bi me smrznutog, da sam hteo. dakle, nikakvo posebno cimanje nije potrebno... i super što je tako....

Meni se moj život čini preteškim, ali su tu ipak oko mene neki ljudi koje volim, koji me nerviraju ponekada, ali ih volim....veruj mi ljudi uopšteno žive teško....ne znam šta reći...misli o bilo čemu što te umiruje, ali nemoj to pretočiti u delo....nisi sam možda će nekoga zaboleti tvoje misli.....kada počneš da misliš o drugima i da im pomažeš u životu, proćiće te razmišljanje o sebi....i to je jedan od lekova protiv depresije..pored rada naravno....sve prolazi i lepi i ružni trenuci prolaze, ne možemo zamrznuti sreću, a ni nesreću...ako ne možeš sam da sebi pomogneš, potraži pomoć...

jeste mislim da neke smiruje taj neki dark fazon nazvacu ga tako, da mislis o samoubistvu. e sad stvarno zabosti iglu u venu je valjda ipak drugo? to je mozhda u velikoj % put ne bas bez povratka al ono
znaci ovo je safe zone, neko flertuje sa drugom stranom bolje a neko se pecka :sad2:
inace samoubistvo nije naivna stvar i treba da se organizuje, nikako ne gutaj ono sto ti dodje pod ruku tek tako, to NIKAKO il imaj pare za taksi
gutanje lekova je najteze koliko sam ukapirala i ne znam kako ikom uspe :lol:
malo sujete ovdje :sad2:
pa ima tih darkera te muzike... shta znam
mozda je do glutena otkud znam... ishrane ko oce nek proverava

ljudi su surovi i ne racunaj da ce te iko spasavati kad oces da se ubijes, mada mozda to i pomogne, ko onaj shto se bacao s mosta, ili ce da budu onako mekani nesto a tebi to ne treba nego ti bice ishte neku grdnju, nesto tvrdo
ima onih sto su obucecni za to, mozda oni mogu da te spasu
tako da kad se na to odlucis ako se odlucish... ti si tu s tim a drugi mozda i eventualno samo drustvo ocekuje da oni pomazu
stavise sad i oce da umres da bi se oslobodilo mesto za posao. ne znam el to otudjenje.
neko ce ti pomoci odvesti te ovo ono al sta znam ne moraju

Sto manje imas, laksi si, i naizgled blizi crti.

Sto vise imas, vise te lanaca vezuje za dno. Tesko se kreces, ne plivas nego tones, konstantno se boris za dah.

Ti si nezadovoljan zivotom jer ga nemas. Ali ni kuglu oko noge nemas. Sada mozes da plivas, zivis, stvaras.
I kada prodje dovoljno vremena, znaces da je ovo danas u povlascen polozaj, da si najslobodniji, najvise covek, neutabana staza.
I bice ti zao sto si i jedan sekund potrosio na glupe misli.
Gazi tu stazu. Trava je meksa nego sto mislis.
Kad izgubis slobodu, ostace zelja. Zelja da ponovo budes ono sto si danas.
Zato nemoj da cekas. Uzmi. Iskoristi prednost. Promeni drustvo. Upisi plesnu skolu. Nauci da se smejes.
Poleti.
Nemas kuglu oko noge.
Problemi ce doci kasnije. Ne mozes ih izbeci.
Zato iskoristi vreme pre dolaska problema, i zivi. Pronadji lepotu.

i terapija bolom je interesantna.
upalite šibicu i pređite preko prsta, osetićete jak bol. taj bol ima moć da odvuče pažnju koja je patološki fiksirana na sopstveni ego, plus nad promrda, podseti da smo živi.... posle samo dodirnite to opečeno mesto kad poželite da aktivirate bol i on će povući pažnju....

naravno, vi koji ste normalni, kojima je sve lepo i do jaja, nema potrebe da eksperimentišete sa ovim tretmanom, idite kitite jelku...

i terapija bolom je interesantna.
upalite šibicu i pređite preko prsta, osetićete jak bol. taj bol ima moć da odvuče pažnju koja je patološki fiksirana na sopstveni ego, plus nad promrda, podseti da smo živi.... posle samo dodirnite to opečeno mesto kad poželite da aktivirate bol i on će povući pažnju....

naravno, vi koji ste normalni, kojima je sve lepo i do jaja, nema potrebe da eksperimentišete sa ovim tretmanom, idite kitite jelku...

dobro mozhda ne mora do hardfreak nivoa

1. knjige (citati...uci u drugo vreme, drugi zivot, drugo okruzenje, drugi problem, drugost svega koje natera na razmisljanje iako najverovatnije ne moze da resi prvost svoga );
2. muzika (slusati...podati se svakom tonu bez obzira iz kog izvora potekao i kakvog oblika bio...brzoritmicnost, sporohodanost, bezrecitost, tekstualnost...igrati uz nju ako nadrashka udove... pevati i bez imanja sluha);
3. hrana (jesti...u malim kolicinama, odabrano, aranzirano, nepcima prijemcivo...sam ili u drustvu...spremati, isprobavati, ugostiti);
4. priroda (izaci...po najjacem suncu, najjacoj kisi, najvecoj vejavici...pokisnuti, oznojiti se, bacati se u sneg....hodati neumorno, pojesti kilometre staza fiksirajuci uocene slike koje ne dopustaju nista drugo do pukog uzivanja u njima);
5. papir (pisati...o i u "mraku", o i na "suncu", o i uz "kisu", o i na "oluji"...bez namere da iko to procita pa mozda ni covek sam iako bi trebalo, da se uporedi, prepozna, shvati);
6. prijatelj (jedan...koji moze sve da cuje, oseti, razume, kaze, cuti, obgrli, veruje, izgrdi, podrzi...dovoljan je jedan, ostali su dragi, prijazni, dobrodosli...prolaznici).
7. rad (obavljati...vidljiv, beskoristan, iscrpljujuci, neobavezan...napregnuti sve misice, umoriti se, zaspati snom bez snova od napora...i u svakom videti neki smisao koliko god ga negde ne biva);
8. hobi (uzivati...u drustvu ili bez njega, uz nadoknadu ili bez nje..."prodati se" ili "se prodati" veshtini koju imaju neki, ali ovo je izbor koji smiruje, tera na strpljenje i predanost);
9. leptiri (dozvoliti im da lete...ne ubadati ih iglom da sluze kao lepa slika...pustiti ih da zive, mnogo dugo, koliko i covek sam...bojiti ih svojom cetkicom i svojim nijansama...hraniti ih i pojiti redovno a one koji hoce da ih uhvate i obuzdaju onemoguciti u tome);
10. bombone (cokoladne, zele, mentol i mental...po ukusu...moze i kombinacija...vazan je rezultat nakon njihovog konzumiranja).

I jos...i jos...

Hronični stres ubija, jako je važno opustiti se, ali kako to postići?

Da li se pored psiholoških stredstava potpomažete i hemijom i kakva su vaša iskustva?

jel probao neko persen?

a stresdepres koji proizvodi pharmanova?

onda tu su razni čajevi koje sami možemo mućkati....

Na kraju krajeva i forum je ventil protiv stresa....

ne palamudi nego idi napij se iskači potuci šta znam, kaka hemija...

Rad oslobadja.
Znam da je parola potrosena, ali jeste istinita.
Rad okupira misli, (tezak rad i fizicku snagu), i daje jednom delu dana i zivota smisao, cilj.
Tesko je ziveti bez cilja.
Rad nudi kratkorocne ciljeve, i to je ono sto je dobro, ne uzima celog coveka, ne trazi preveliku posvecenost.
Posle zavrsenog rada, ma koliko on koristan ili besmislen bio, dolazi endorfin, spoznaja da nesto mozemo, da nesto vredimo, da nesto umemo.
Da smo vredni.
I niko tada nece ubiti vrednog coveka.
Rad je i jaka veza sa drugim ljudima. Covek koji radi ne moze izbeci susrete sa drugim ljudima.
Ako sretnete dobrog, ucite od njega. Ako sretnete budalu, razmislite zasto je bas vas nasao. Ako sretnete ljubav, uzmite.
Rad oslobadja.
Jeste, majku mu.
Nemam vise vremena da razmisljam o tuznom postojanju. A u slobodno vreme, prijatelji i alkohol.
Secam se svoje depresije od pre par godina, znam sada da je imala veze sa tim sto sam sedela kod kuce besposlena. Ima i knjiga o tome, ona mi je pomogla malo "Stepski vuk".

treba mi pomoc. naime, u poslednje vreme sam sve više izložena stresu. primetila sam simptome poput paničnog napada, glavobolja, bol u grudima, depresija, nesanica, a da ne pričam što imam osećaj da sam pod stalnim pritiskom.

nikad mi se ovako nesto nije dešavalo, stalno mislim da je to samo faza, jer sam zbog posla sve više izložena nekim naporima i stresu.vidim da ovde pominjete peresen, ja to nikad te lekove nisam pila. apotekarka kaze da se najbolje pokazao taj stop stres, i da se pije samo jedna kaspula uvece. zanima me da li neko ima iskustvo sa ovim proizvodom i da li zaista opušta i smiruje i uspavljuje kao sto mi je rečeno?

treba mi pomoc. naime, u poslednje vreme sam sve više izložena stresu. primetila sam simptome poput paničnog napada, glavobolja, bol u grudima, depresija, nesanica, a da ne pričam što imam osećaj da sam pod stalnim pritiskom.

nikad mi se ovako nesto nije dešavalo, stalno mislim da je to samo faza, jer sam zbog posla sve više izložena nekim naporima i stresu.vidim da ovde pominjete peresen, ja to nikad te lekove nisam pila. apotekarka kaze da se najbolje pokazao taj stop stres, i da se pije samo jedna kaspula uvece. zanima me da li neko ima iskustvo sa ovim proizvodom i da li zaista opušta i smiruje i uspavljuje kao sto mi je rečeno?

nije faza, takav tip nervnog sistema imaš koji se lako uskomeša....

reci koliko kg imaš da ti prepišemo dnevnu dozu alkohola

Ljudi kako da pomognem sebi i savladam strah od ljudi
osecam nemir kad treba da idem kod direktora na razgovor,kad me neko pozove i nesto negoduje ja pocnem da mucam i odajem svoju slabost.
Bezim od ljudi iz proslosti......kako da se sredim i budem jaca.POMOZITE MI

Средства за смирење не морају бити хемија...
Може да помогне чај од менте...
На примјер, пола сата прије неког разговора који је стресан.
А и некада давно један паметан човјек рече:
очекивање опасности је 10 хиљада пута страшније од саме опасности.
Тако да могу да кажем - хемија није рјешење...
100 људи, 100 ћуди - свако нека бира према себи...

Back