jabajagi
Beautiful Desert Rose
- Poruka
- 159.054
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo jes da su i jedno i drugo psi, ali po karakteru pa bih rekla i pametiveze jedno s drugim nemaju.
Odlican tandem, cak su i boje razlicite. I ne, nisam rekla da je doberman Ajnstajn za ovog lepotana![]()
Da mu pokaže da zna ali da neće da radi u ciorkusu.Да Рајекла ти си у праву много се разликују. Оно што је најупадљивије је што пси као добермани или друге пасмине функционишу на сасвим други начин од Сибираца,, Маламута и уопште поларних паса који спадају у примитивне расе. Сасвим поједностављено речено пси слушају, а ови " примитивци" процењују.Добарман учи , пролази обуку и што је више научио то се осећа сигурније и стабилније. Сибирци функционишу и као радни пси сасвим другачије. Они воде и доносе одлуке. Добарман иде уз ногу, Сибирац иде испред тебе.А најбоље и најбрже уче од других паса из свог окружења. Да научиш свог сибирца да те вуче на бициклу и поред његове генетске предиспозиције захтева и доста труда и времена. Ако га ставиш у запрегу он че за пар дана готово неосетно научити и функционисати као де тима.
Ја сам имао пријатељ који је радио у специјалним полицијским јединицима као инструктор и керовођа. А приватно је имао Маламута. Он је свог Маламута водио са собом на посао и овај је седео док он на полигону ради са службеним псима.Када заврши посао и затвори псе пуштао је свог пса да се истрчи и да се играју ,а онда је доживео једног дана изненађење .Његов пас је урадио све вежбе које је он радио са службеним псима без грешке . То је урадио једном и никад више.
Да, као што рече онај вук, хахахада није ни нај јачи, ни нај бржи, али га никада нећешвидети у циркусу
![]()
Fascinira mene i blenta haski ( doberman je naravno druga prica jer kako kazete moze da nastupa u i cirkusu)
jer je totalno nepredvidljiv ( ali nikada ne neprijatno) i onda i vlasnik, ali i drugovi i drugarice istog dozivljavaju
neke nemoguce situacije u smislu da recimo haski devojcici padne na pamet da se ponasa kao sef parade
i odredjuje ko ce biti zasticen, a ko ce da se uvede u red
Kod haskija je prelepa stvar da uvek znas s njima na cemu si, agresija ne postoji, ili barem meni nije poznata.
Тачно Рајела код њих агресије нема као што нема ни нагона за чувањеми брањења територије.Као што пише у оној књизи коју сам препоручивао Лорне Б. Демидоф и Мајкла Џенингса " Сибирац ће се лоповима обадовати као и вама" Чукчи су њих 3000 година одгајали да буду радни пси.
А ово што кажеш да девојчици падне на памет да шефује је сасвим нормално. Они су чопорски пси са врло строгом и одређеном хијерархијом као и вучји чопор. Алфа мужјак и женка су " шефови параде" како ти кажеш,
Моја стара женка је била алфа ( Она је чак подизала ногу кад пишки )и други пси су је тако и третирали. Проблем може да настане у друштву са другим расама да ту чињеницу аутоматски не препознају.
Тандем неопходан, па мора неко да задржи хаскија у дворишту, без тако неког добермана има да бега сваки дан, ће се телиш док га наваташ.Ovo jes da su i jedno i drugo psi, ali po karakteru pa bih rekla i pametiveze jedno s drugim nemaju.
Odlican tandem, cak su i boje razlicite. I ne, nisam rekla da je doberman Ajnstajn za ovog lepotana![]()
Одлична прича, чак и ако је измишљена, одлична је јер наглашава да шпицеви и сл. расе нису тупави па не могу савладати дресуру, него просто нису покорни у том смислу. Обожавам кад видим лика који пун наде баци штап и добије један пЦећи поглед онако типа: „Да, и? Ја да трчим по њега? Ма иди бегај. Ако ти треба штап, донеси га сам.”Ја сам имао пријатељ који је радио у специјалним полицијским јединицима као инструктор и керовођа. А приватно је имао Маламута. Он је свог Маламута водио са собом на посао и овај је седео док он на полигону ради са службеним псима.Када заврши посао и затвори псе пуштао је свог пса да се истрчи и да се играју ,а онда је доживео једног дана изненађење .Његов пас је урадио све вежбе које је он радио са службеним псима без грешке . То је урадио једном и никад више.
Знам лично за неколико уједљивих хаскија. Наравно да је до власника (неке и познајем, кретени од људи), али умјесто прво њих по тамбури, њихови хаскији су „успавани”, а они набавили „боље псе”.Kod haskija je prelepa stvar da uvek znas s njima na cemu si, agresija ne postoji, ili barem meni nije poznata.
Знам лично за неколико уједљивих хаскија. Наравно да је до власника (неке и познајем, кретени од људи), али умјесто прво њих по тамбури, њихови хаскији су „успавани”, а они набавили „боље псе”.
Тандем неопходан, па мора неко да задржи хаскија у дворишту, без тако неког добермана има да бега сваки дан, ће се телиш док га наваташ.(Иначе, хаски „чува” двориште тако што кад непознати отвори капију да уђе лаје ко блесав у смислу: „Не затварај бре, чек да изађем, одрах шапе копајући испод ограде да бегам одавде!”)
Упсут, њих ми је посебно жао, стварно нису ни за дворишта, а камоли за станове. Треба им огроман простор, много трчања... само тако су „своји на своме”.