Psi - ta divna stvorenja

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ab29302f119696204d5e1920d48bf31b.jpg

Као прво Пилипенда Сибирци не лају, то ти је била песничка слобода, хахаха! друго они не беже него их зове пространство. Чукчи су своје псе када прође зима и сезона лова пуштали и ови су одлазили у дивљину и враћали се тек са првим снегом, а тамо је свако домаћинство имало по двадесет или више паса, јер су правили запрежене тимове од16 и 18 паса. Наравно у урбаној средини то је изгубљен пас.
Ја чувам Сибирце преко двадест година ,до недавно сам живео у граду и нисам изгубио ни једног пса. Али ја сам пролазио са запрегом од два или три пса бар три пута недељно између 10 и 20 км. , а зими смо одлазили у планине где су вукли санкеу запрегама од 6 или осам паса.

Pogledajte prilog 641020

Pogledajte prilog 641021
Наравно да је пјесничка слобода, па читав упис је шаљив, знам да не лају. :)
Свака теби част што се трудиш да им омогућаваш макар елементарне услове да „личе на себе”. И да, сасвим је тачно да се људи (често под притиском дјеце) „заљубљују у преслатке куце”, а да појма немају о њима, тј. гледају их скоро као неке играчке, а не жива бића са сим својим особинама тј. потребама.
Успут, не знам поријекло тих уједљивих хаскија (има код нас свега, релативно ријетка и скупа раса, има парења и у веома блиском сродству, мијешања са којечиме...) али власници које познајем су такви морони да би и ховотницу покварили па ме не чуди да су и од хаскија направили „грицка”.

Back