Ja sam inace iz Baca .Stvar je sledeca odnos prema zivotinjama u ovom kraju je krajnje katastrofalan.@Domacin lovac nije obezbedio svoju farmu na adekvatan nacin jer je naprosto u mentalitetu ovih ljudi cicijasenje .Naravno ukoliko bio imao pse cuvare to je je za seljake bespotreban luksuz koji treba hraniti (mos misliti ishrane kostima ako ih ima ili starim hlebom ).Inace se suska da ce ovih dana sprovesti akcija uklanjana pasa i za to je naravno zaduzeno lovacko drustvo .Izjava veta Dragana Vulina> Donosimo zakone koje ne možemo sprovesti, idemo ispred uslova koje imamo. Nemamo hvatače pasa, nemamo prihvatilišta, nemamo dovoljno hrane za pse, i eto problema koji se ovaj put obio o glavu jednom vrednom stročaru i čestitom domaćinu. Da li će mu neko pomoći? Iskreno da vam kažem, to je sada neobavezna stvar, puka dobra volje nekog ministra ili ministarstva. A ako se bude tužio sa državom to će biti proces na dugom štapu - zaključio je Vulin.
Ovih dana obavlja se obavezna sistematska vakcinacija pasa protiv besnila koja košta 500 dinara. To je velikom broju građana mnogo i zato otvaraju vrata kapija i isteruju pse koji nalaze spas u polju gde nalaze hranu na neuređenim mrciništima
Niko ne moze da mi kaze da se za godinu dana ne moze sakupiti 500 din i da je 500 dinara ogromna stavka .Problem je seljaku da izdvoji 500 din ,a nije mu problem da svaki dan potrosi preko 200 din u lokalnoj kafani/prodavnici ,alkohol/cigarete.Eto problem im je da izdvoje 500 din za vakcinu ,pa kako ce izdvojiti par hiljada sa sterilaziciju .Ne ,ovako je lakse brigo moja predji na drugoga .Inace ovde postoji jos jedna stvar da vlasnicka zivotinja tj vlasnik pusti svoju zivotinju da nesmetano cirkulise ulicama (pogotovo ako je je neka zenkica u teranju) Dakle ,opstinska vlast nema sluha ,vetovi na ovim prostorima nemaju sluha ,ljudi su donekle primitivni i eto problema .Zapravo kako smo sejali tako cemo i znjati.