Prvi glas Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme fes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanimljiv je bio rad u grupama.
Meni se dopao. Svako je na svoj i sebi svojstven način radio sa kandidatima. Malo kandidata je onako, baš loše zvučalo, ali svi drugi su itekako sjajno pevali, te je na neki način bilo ogrešenja.
Međutim, vodim se time da je žiri iak iskusniji u tim prepoznavanjima, shodno tome da ipak nije načinjeno toliko grešaka.

Marko Conić, onaj momak sa kovrdžama mi baš nikada, osim prvog puta, nije naročito zablistao. Najpre mi jeste bio simpatičan, a potom mi postade zamorno što je malo-malo pa u kadru.
Ivana, devojka poznatija kao kratko ošišana "alternativa" priznajem da ima specifičan glas, ali nipošto ne mislim da je njen glas moguć kao pobednički.

Mimi Dekar, priznajem da je bila beskrajno simpatična pri rpvom nastupu, posle malo manje, ali zaista mislim da se prenemagala onda kada je ispala. Takođe, poseta njene majke mi se nije dopala.
Žao mi što je ispao unuk Šabana Bajramovića, šarmantan i talentovan mladić, ali uistinu jeste loše zvučao.
Mislim da nbeše na mestu što je Vlado izbacio grupu devojaka koja nije bila kadra da nauči tekst "Samo teraj ti po svome". Pesma je vrlo lagana, ali i poznata. A plus su imale pesmu kao zadatak da nauče prethodnog dana.
Grupa: Davor, Ana Perišić i onaj treći mladić su imali dosta dugačku pesmu na engleskom, i savladali je.
Ne vidim u čemu je bio problem sa devojkama.

Sirot Nenad Konstantin kada je zaplakao, verujem da mu zaista nije bilo svejedno, i da ipak nije uspeo da zadrži suze.
Poklanjanje gitare jeste divan čin. Zameram samo što je to bilo toliko javno.
Mogao je Vlado i face to face da mu je da. Ljudskije je.

Toliko dugo je trajala emisija da sam na kraju zaboravio sta je bilo kod Mareta.

Ali setio sam se sinoc kad sam slucajno naleteo na Price Tag. Znaci, ono je bila ispala dana uz Makedoniju. Prvo, od svih pesama na svetu nasli su tu pesmu da daju grupi. Drugo, u grupu su ubacili muskarca kome su dali da peva cha-ching, cha-ching, ba-bling, ba-bling. Normalno da je covek samo protrcao kroz tekst. A Mare mu je onda presudio da je vrlo ogranicen u vezi toga sta moze sa njim da se radi.

U sledecoj emisiji ocekujem da daju muskarcima da pevaju Right Said Fred I`m Too Sexy sa sve koreografijom.

Toliko dugo je trajala emisija da sam na kraju zaboravio sta je bilo kod Mareta.

Ali setio sam se sinoc kad sam slucajno naleteo na Price Tag. Znaci, ono je bila ispala dana uz Makedoniju. Prvo, od svih pesama na svetu nasli su tu pesmu da daju grupi. Drugo, u grupu su ubacili muskarca kome su dali da peva cha-ching, cha-ching, ba-bling, ba-bling. Normalno da je covek samo protrcao kroz tekst. A Mare mu je onda presudio da je vrlo ogranicen u vezi toga sta moze sa njim da se radi.

U sledecoj emisiji ocekujem da daju muskarcima da pevaju Right Said Fred I`m Too Sexy sa sve koreografijom.

Da, predugo je trajala. Ali ipka, više volim kada takvo takmičenje teče brže, nego recimo, da se proteže mesecima.
Manje zamara. Mene barem. :)

Ne znam da li se završila emisija, prekinuh čim izbaciše Medu.
Jako me je iznervirala ekipa sa kovrdžavim.
Plavojka alternativnog duha je takođe bila i više nego antipatična.
Ne mogu da verujem da nisu bili u stanju da nauče tekst, i da su se osetili pritom slobodnim da improvizuju do te divljačke mere.
Ostavila bih samo onu solarijum devojku, ovo dvoje izbacila. :(

Trebala si da gledas do kraja da vidis parove. Cica i Dragana Markovic, koje su jedine dve koje znaju da pevaju. A onda par Alternativka i Dule. Znaci, ne mogu da verujem. Ovo je skrivena kamera.

Nego da se vratim na pocetak.

Totalna Lenina blamaza. Posle svakog kola smo ukazivali na one koje je propustila - poput alternativke, kovrdzavog, Duleta i kompanije. Ovo danas je bio cirkus. Sem Darije svi ostali su trebali odavno da ispadnu. Vrhunac svega alternativka prolazi dalje i od svih mogucih za partnera dobija Duleta. I sigurno prolazi u finale, a ispasce na primer ona mala Dragana Markovic koja je ok devojka, ali treba da peva protiv Cice koja je tu za tri klase bolja i iskusnija od svih ostalih. Nepravda.

Da li neko zna kako se zove devojka koja je pevala pesmu Libar od Gibonni-ja? imala je crno-belu majicu i crnu suknju, u Leninoj grupi je bila i Lena ju je izbacila jer je kao previse savesna ?! mislim da se zove marija, ali kako se preziva? ona je bila moj favorit, sada vise ni ne gledam, ne mogu da verujem da je ispala..

Da li neko zna ko je devojka koja je pevala Libar od Gibonni-ja u grupi, ona je imala crno-belu majicu i crnu suknju, bila je u Leninoj grupi i Lena ju je izbacila jer je ova kao previse savesna...?! Mislim da se zove Marija.. ali ne znam kako se preziva.. trazim informacije o njoj, bila mi je favorit, sada kad je ispala, ne gledam emisiju.. MOLIM VAS, ODGOVORITE.. Hvala.

Jesu u igri su, a veceras jedino znam da prolaze Darija i Dusan, a moj izbor bi bio :

Aleksandra Dabić - Nevena Đorđević

Dunja Vujadinović - Davor Jovanović

Ana Perišić - Suzana Špirto

Marija Mikić - Darija Lukić

Filip Mitrović - Nevena Poptešin i ovo je bas tesko

Dušan Kurtić - Ivana Vujović (iako nije ona prosla)

Tatjana Đorđević - Dragana Marković ovo je mnogo tesko obe su fenomenalne, ali ako mora

Adrijana Krstić - Nikoleta Surla

Igor Terzija - Milorad Rajković

Posle ponoći odgledah reprizu.

Najtužnije mi je to mi se Mare čini najprofesionalniji. Što mi s ečini da je pri mentorskim eliminacijama ipak on najispravniej poizbacivao. Mada su svi dobri bili, opet je moralo da se preseče.

Joj, nemate pojma koliko su mi na živcei išli Davor i Meda kada su se dohvatili šala i zapevali "A da me vidi babo".
Koji ispraznici.
Mene Tatjana Cica Đorđević strašno nervira. Nije me naročito fascinirala glasom. A strašno mi ej antipatična. Uzgred, izgleda kao duh.

Moje prognoza o duelima:
Aleksandra Dabić - Nevena Đorđević- Aleksandra. Snažniji vokal, peva dušom. Nevenin glas je kitnjast. Nije iz dubine tela. Iz energije. I dete je. Sledeće godine, Nevena bi bila bolja.

Dunja Vujadinović - Davor Jovanović. Davor ima energiju. Dunja odsustvo harizme. Totalno odsustvo iste. Bezlična veoma.

Ana Perišić
- Suzana Špirto. Ana je primetnija. Sigurnija. Tek juče mi se Suzana pokazala dobrom. Ranije sam je se sećala kao kroz maglu. Ana je konstantnija u glasovnim kvalitetima.

Marija Mikić - Darija Lukić. Darija mnogo dobro peva. Nosi čvrst stav, glas joj niti na trenutak ne popušta kvalitetom.

Filip Mitrović - Nevena Poptešin. Mala je blistava, ali mislim da će Filipov glas biti adekvata za potencijalnog muškog pobednika.

Dušan Kurtić - Ivana Vujović. Ivanin glas jeste specifičan, ali mislim da ona nije neko ko bi trebalo da pobedi.

Tatjana Đorđević - Dragana Marković. Strašno navijam za Draganu. Nema suvo držanje ispušene muštikle, niti je kao duh.
Adrijana Krstić - Nikoleta Surla. Mnogo mi je harizmatičnije. Nikoletu sam, čini mi se, baš juče prvi put videla. :)

Igor Terzija - Milorad Rajković. Mislim da bi Miki ispao samo jer je već imao šansu u Petom elementu. Mada mi je Igor poput Dunje. Bezličan. Kao Bojan Marović

Posle ponoći odgledah reprizu.

Najtužnije mi je to mi se Mare čini najprofesionalniji. Što mi s ečini da je pri mentorskim eliminacijama ipak on najispravniej poizbacivao. Mada su svi dobri bili, opet je moralo da se preseče.

Joj, nemate pojma koliko su mi na živcei išli Davor i Meda kada su se dohvatili šala i zapevali "A da me vidi babo".
Koji ispraznici.
Mene Tatjana Cica Đorđević strašno nervira. Nije me naročito fascinirala glasom. A strašno mi ej antipatična. Uzgred, izgleda kao duh.

Nemoj da mi diras Cicu. :D

Znas da sam isao da gledam Cicu sa Stripom na Tasu kad je bilo 20 ljudi na koncertu. Doduse igrao je Nole protiv Federera u to vreme. :D

Mogla bi da se ugoji 5-6 kilograma. Stvarno je ranije izgledala bolje.

Ne sumnjam u Cicu, pevace najbolje kad bude trebalo. :ok:

Što se tiče cele emisije, audicija mi se na neki način i svidela, ali čim je otpočela kopija 'x factor bootcamp-a', samo sam prevrnula očima...

Ne sviđa mi se jer svaku emisiju do detalja prekopiramo od stranih, jedino što je različito jeste ime. A da ne napomenem da je ta kopija i suviše loša.
Operacija trijumf je bila, po mom mišljenju, mnogo ukusnija.

Što se tiče odabira takmičara, mislim da je prošlo dosta ljudi koji nisu trebali, ali i dosta ljudi je i ispalo zbog sitnica. Bilo bi možda pametnije kada bi sudije pratile intuiciju kao Louis Walsh, ali dobro...oni se ne mogu porediti sa muzičkim genijem. x)

svi moji favoriti sem darije ( koju je ponovo podrzavao njen divni tata )koja mi je od pocetka favorit i ...onog malog pice majstora su propali...ok, ima tu gotivnih ljudi, Cica je OK i to sve,al samo da izbacim moju frustraciju...
zato ja ne gledam ovakve emisije, jer svaki put maksimalno izpizdim...svaka pjesma je bila smor zhescje sem onaj Fajter od Kristine Agilere, ako jos jednom cujem Bikoz Of Ju u ijednom muzickom takmicenju , idem direktno na audiciju da im pjevam Na Kraj Sela Zuta Kuca i gadjam ih kofom tople vode...
e sad...
alternativka, dragi moji, je razbila danas. onaj mali cigos, je nekako,sav prosijecan, ne zna engleski, ima isto specifican glas i proshao je iskljucivo jer je Vlado ne gotivi ( ona ejste hodajuce ludilo i neuroza al je razbila danas i vidi se da zhena ima finu dushu, energiju i harizmu....)...cigos mi je gotiva,ajde da su ivanu izbacili u prosloj emisiji,ali danas...je razbila...

i vidi se da je Lena izpizdila al ko joj je kriv sto su ovo dvojica machista presudila, sto im je to dozvoilla.
Nije ona Selin Dion, nije ona Seka Aleksic ili ona kretenka Ana , definitivno dobrog glasa, al tol 'ko nadobudno,iritantno i jos protiv divne primorke...ne kazem to zato sto je moje gore list, no zato sto je divna...naravno da prolazi...kad joj dajte da pjevaju "Fajtera" ...da su dali neku mekshu pjesmu, diskutovali su se, ovako ...namjestaljka...
jos se vlado izborio za one njegove dvije,jesu bile dobre...al ma daj ne zajebavaj, ova je zhena razbila...Pi.

dakle, "hronicni pusac skrglivog glasa'... je razbio. i vidjelo se da je i njoj jasno kuda to vodi, da nije bila Lenina odluka. jes ona chudna i nije za ovo takmicenje....al razbila je Ninu Badric, razbila je Chlu,o vaj je ocajno otpjevao Dina Merlina ,al ochajno ... gotiva mi je cigos, al nije to to...ona je bila nesto posebno i upravo zato je propala i tek sam danas shvatila...da je nsto posebno.
kazem ja fino...svijet mrzi lude, energiche, talentovane i ruzne zhene. nije ona bila za pobijednicki glas,ali za finale jeste....
Zato sam ja cutljiva.
i sad se iznervirah :D...a vlado mi je bas bio gotiva (Iako mu je svaka pjesma ista i dosadna) ,al bash mi je bio cool.
i primorka...to je kao da date sTEVIE WONDERU da pjeva Guns And Roses.
steta sto je onaj vojvodjanin odustao...

pih.
darija,pokazhi im :D
ili cico :D

Poslednja izmena:
Mali Ciga Dušan ima prefantastičan glas. Kad slušam njega , narodnjaci odjednom zvuče dobro.
Ali ne snalazi se u popu...nema energije na sceni..mora još mnogo da radi.
Primetila sam da ovde ljudi baš ne gotive Ivanu - ja sam već rekla, mnogo volim njen promukli glas..i poseduje devojka jedan izuzetan kvalitet - to da svaku pesmu prilagodi sebi na jedan nenametljiv način. Ona ima izuzetno ograničen glas ali svejedno je uvek ubedljiva a to joj daje jaku prednost u odnosu na ove fantastične vokale koji su opet ograničeni žanrovski.

Tako da je njen neprolazak veliki fail po meni

Meni je ciga jako simpa i kad je pjevao na audiciji bio mi je kul, chak mi je i gibonnia ok pjevao da nije zaboravio tekst...presladak mi je,ako cemo iskreno,al ova ga je usisala...izvukla je usisivach i upalila ga...
Sve zhene koje su ostale sem ova...kako se zove...Cica i Darija, imaju dosadne zenske glasove...zato ja generalno vishe volim mushke vokale
A alternativku mrze, zato sto su ljudi idioti.zbog zuba? i zbog chega ono jos...? jeste ona iritantna, al vidi se da je jerk with a heart of gold. nisu joj dzabe pustili Casha u pozadini.To je taj karakter...jeste bila glupa kad je rekla maretu od svih ljudi da ne pjeva ninu badric u privantosti...ja koja sam jedna od vecjih muzickih snobova je ponekad pushtim , a i daj e ne pushtim to se ne govori........da to nije rekla, mislim da bi samo vlado **** i lena ne bi dala da je posaljui na odredjeno mjesto. ovako....
al sve to po strani,da ona ne umije pjevat'. a ona ima ...sve sto si ti rekla :)
pi.pi.pi.pi.pi.

ne znam uopste sto se ovakvi showovi snimanju... u Operaciji Trijumf je onaj bosancheros pobijedio...jedino je Grand iskren i konstantan . Oni fino kazhu,seljachine smo, i to se trazi. A ne ovako, daju nadu,zamazhu ochi...:D
primorka je objektivno gora bila od Ane. a divna je :( ...i ana seljanka. primorka zna da ispada, al to je bre, primorka, lezherica, kulira ona,namiguje, smije se iako ce se sad raskrechit u petokraku...ova ana drhti, melodrama ...jao...:D

andrija je bio potpuno suvishan. mogli smo bez njega. i nikada se necjep otpuno otarasiti akcenta :D. ko sto necju ni ja :D

Ne može bez Andrije, pa morao je neko da govori kandidatima da su bili fenomenalni :lol:
Jadničak je vrteo tri rečenice non stop.

Jao ne spominji mi onog Adnana iz OT..još ne mogu da prebolim tu pobedu !!

Ma sve se do kraja svede na to da biraju upravo ljude koji vokalno/stilski/žanrovski što manje odskaču od proseka...ipak njima treba neko koga će oni moći da oblikuju i formiraju tako da bude pristupačan za što šire mase :/

Malocas sam iscitala krs pogrdnih komentara za Ivanu po raznim sajtovima, zatecena sam. Kako olako sudimo drugima. Samo mogu da kazem da je jako lepo poznavati je, toliko je pozitivna, puna bubica, vedra, ali i nadasve ozbiljna kad treba. Neki bas nemaju granica u komentarisanju... I to me mozda zaista najvise iznenadilo nocas; pojela ga je. Energicnija, jaca, sigurnija, bolje iznela pesmu. Dusan ima tako neobicnu boju glasa i samo mu fali da se trgne, kao izgubljen je. Ni Igor nije nesto energican, ali je siguran u sebe, bas kao sto su rekli nenametljiv. Dusan bi trebao biti malo blize tome.

Igor mi je favorit, ima takvu boju glasa da je to:worth:

Ne može bez Andrije, pa morao je neko da govori kandidatima da su bili fenomenalni :lol:
Jadničak je vrteo tri rečenice non stop.

Jao ne spominji mi onog Adnana iz OT..još ne mogu da prebolim tu pobedu !!

Ma sve se do kraja svede na to da biraju upravo ljude koji vokalno/stilski/žanrovski što manje odskaču od proseka...ipak njima treba neko koga će oni moći da oblikuju i formiraju tako da bude pristupačan za što šire mase :/

drugarica i ja, obje iz istog grada k 'o andrija...svaki put kad je rekao REKLAME...u glas "REKLAMEEEEE" :lol:

ovo sto si poslednje rekla je tachno,zato ce da pobijedi ova Ana, moozda Cica ako se malo uvuche Vladu (uf,a bila sam zaljubljena u njega :lol:)...da pobijede.i to je ok i to tako treba,jer su dobre... Ili onaj smorchek, Igor, kome su dali Sergejevu pjesmu. k 'o da date rogeru federeru da igra tenis ....
kako god, trebali su da puste alternativku...stvarno nije fer i nije u redu... pitam se da li ce pomocu "alternativnih" puteva dospijeti do nas :) ...samo nek se bori ...
isto vazhi i za primorku , al ona ce se snac u CG, ne brinem ja :)

da mi muz vojvodjanin nije u prosloj emisiji odustao, ko zna sta bi bilo ...on bi definitivno proshao ja mislim, pa bi imala razlog da se veselim...ovako, dzabe sto je prosla darija,ja i dalje pizdim :) i to neplanirano,jer me je tek sad odushevila.

Back