Prva beogradska gimnazija ( I beogradska gimnazija)

Desavalo mi se da ucim jako malo i budem vrlo dobra i to preko 4.0...Cak i sa dvojkom iz necega mozes da budes odlican.. Naravno da ne moras da ucis svaki dan ali ono sto je najbitnije,vec sam rekla,da provalis profesora..Kod nekih ces morati konstantno da radis kod nekih se zna..ucis za najavljeno ispitivanje-kontrolni i tp je to..
A to sto kazes "mrzi me za vise"...pa..ono sto ti ne preporucujem jeste da nagomilavas gradivo..jer onda ce te tek mrzeti i onda si u problemu...Prva god ti verovatno nece biti laka kao ni ostalima (upoznvanje, prilagodjavanje...), druga je najobimnija svugde ali i to preguras..Dve godine imas latinski i hemiju i verovatno cete svi zeleti da sto pre prodju..Ali sto se tice latinskog...nemoj da sam sebi stvoris averziju i da ga ne ucis jer je neko rekao da je aaa katastrofaaaa...ali u stvari latinski ucis iz pocetka, ne treba ti predznanje tako da bez problema mozes da ispratis( to kazem jer smo i mi bili "zaplaseni" i bezali od lat kao djavo od krsta)...
I eto...sve u svemu..ako gotivis Prvu...upisi je.. :)

Desavalo mi se da ucim jako malo i budem vrlo dobra i to preko 4.0...Cak i sa dvojkom iz necega mozes da budes odlican.. Naravno da ne moras da ucis svaki dan ali ono sto je najbitnije,vec sam rekla,da provalis profesora..Kod nekih ces morati konstantno da radis kod nekih se zna..ucis za najavljeno ispitivanje-kontrolni i tp je to..
A to sto kazes "mrzi me za vise"...pa..ono sto ti ne preporucujem jeste da nagomilavas gradivo..jer onda ce te tek mrzeti i onda si u problemu...Prva god ti verovatno nece biti laka kao ni ostalima (upoznvanje, prilagodjavanje...), druga je najobimnija svugde ali i to preguras..Dve godine imas latinski i hemiju i verovatno cete svi zeleti da sto pre prodju..Ali sto se tice latinskog...nemoj da sam sebi stvoris averziju i da ga ne ucis jer je neko rekao da je aaa katastrofaaaa...ali u stvari latinski ucis iz pocetka, ne treba ti predznanje tako da bez problema mozes da ispratis( to kazem jer smo i mi bili "zaplaseni" i bezali od lat kao djavo od krsta)...
I eto...sve u svemu..ako gotivis Prvu...upisi je.. :)
Hvala puno!!!!!!!!!:D

Skola jeste veoma teska,ali neki ovde preteruju.
Koliko ti treba da bi bio 3,5?Pa to zavisi od ucenika do ucenika,kao i svakoj drugoj skoli.Imas ljude koji uce kao i u osnovnoj i budu odlicni,a imas one koji uce 2 sata dnevno i budu jedva vrlodobri.
Sto se tice drustva i to je relativno,ali svi kazu da je drustvo dobro.
To je sta ja znam.U odnosu na druge gimnazije teska je,ali i to ima svojih prednosti jer se steknu radne navike,ai drustvo je,svi kazu koji su tamo,super.Ali ja smatram da u bilo kojoj skoli mozes da nadjes par prijatelja sa kima ces biti dobar,a ako ne mozes onda je to do tebe.
Ja inace upisujem prvu i nadam se da necu pogresiti ;)

Imam par pitanja posto bih zeleo da idem u prvu
Moj brat je takodje isao u istu i kaze da je gimnazija kraljevska
Molim vas odgovor na sledeca pitanja:
1.Imam 93 bodova sve ukupno da li ce mi to biti dosta za drustveni smer?
2.Kakvi su profesori na drustvenom smeru?
3.Nemam vukovu diplomu ali imam diplomu sa gradskog iz srpskog i iz engleskog sa gradskog.Da li se one vaze pri upisu u srednju da li dobijam neke beneficije zbog njih

Nadam se brzom odgovoru hvala

Pozdrav svima,
Ove godine upisujem srednju skolu i zelela bih da upisem I gimnaziju.Iz skole nosim 60 poena i zanimaju me prirodne nauke. Zelela bih da se takmicim iz fizike i hemije, pa me zanima kako u vasoj skoli idu pripreme za takicenja iz tih predmeta ( Da li nastavnici drze neke dodatne casove, ili kako ...) Jos jedno pitanje: Citajuci prethodne postove shvatila sam da je u Vasoj skoli vemoa tesko biti djak sa prosekom 5,00. Zanima me kolki je zaista potrebno raditi da bi se postigao taj prosek ?
Hvala u napred :)

apsolutno ne savetujem upisivanje u ovu skolu...profesori-retardi...drustvo-pomalo cudno...zavisi od odelenja...ja sam se pokajao sto upisah prvu...mnogo se trazi...ne vredi ucuti s razumevanjem "skoro" nijedan predmet...uglavnom traze bubanje...profesori ne trpe bilo kakav pokusaj pruzanja otpora s nase strane..bilo nesto nefer ili ne..obicno traze totalni mir na casi mada ono :roll: to je nemoguce...sve u svemu nije skroz losa skola...dobro nas pripremi za za fax i istrenira nas da trpimo debile oko sebe...al se puno trazi i atmosfera sto u drustvu,sto na casu je nekako cudna..kasnije monotona...al kao sto rekoh sve zavisi od odelenja...kome zapadne lujicka iz fizike nek je se cuva..bolje se snjom ne upustati u prepirku..eto ja sam to neucio na tezi nacin..:lol:

Back