Prozimanje mistike i nauke

da....
neko ko prica o bogu, moli se i trudi se da bude "dobar" ovo ne sme da kaze. tacka....
za tebe je vera samo ono sto moras da postujes zato sto se plasis kazne, i celo tvoje delovanje je usmereno samo da ne bi bio kaznjen.
totalno si promasio smisao vere, verovanja, morala i svega ostalog....

Molim?!!!
c020.gif
k050.gif

Ne Obere, gresis. Ne samo vernik. Covek (Homo sapiens sapiens), razumna osoba ne sme da pomisli a kamoli izjavi ovako nesto. Genetika?! Sta ti znas o genetici ljudskih populacija!?! I ranije si izjavio nesto slicno povodom jevreja ako se ne varam. Ako si zaista mislio ovo ozbiljno a ne kao provokaciju onda si ti samo jedan obican bedni CRV koji zasluzuje da bude ZGAZEN i ZABORAVLJEN i od boga i od ljudi zauvek.

ROBOVI?!?!
a030.gif

edit: Gde je moderator prirodnih nauka?! Zar ovo ne zasluzuje ban? Ovo je direktni rasizam!

Ako si hteo da mi odvuces paznju od mog pitanja odnosno tvog ne-odgovora umalo da uspes. Medjutim, da, reci mi koji je smisao postojanja svih tih 10 na n-tu milijardu individua koje u ovom trenutku zive na svetu? Ako smo mi bozija kreacija i iz toga izvlacimo nekakav smisao a posto su i oni isto tako sta je sa njihovim smislom? Pitanje je ozbiljno inace.

proximo:
Ja ovo ne smem da citam vise.;-)
Da bi se napravio pomak ka novom saznanju mora se postići tabula rasa. Da bi se i stvarno došlo do novog saznanja mora se zaboraviti staro znanje. Ja to nazivam malj po glavi. I ti to tvrdiš. Radi se samo o znanju. Varate se da u mojim izjavama ima mržnje i rasizma. (Jevreji su izabrani narod, a Cigani prvi lete u nebo).Pa, ja jedino pozivam ljude da bezgraničnu ljubav. Kako je bilo Nikoli Koperniku? Zašto se vi bojite (stidite) mojih izjava o Bogu kad ste ateisti, a ja, ne samo da se ne bojim Boga, nego Ga slavim? Neću se naljutiti ako me banujete. (Već dva puta sam vas napustao, ali sam se vraćao na vaš zahtjev).
Evo samo još ovaj post, pošto sam ga ranije pripremio.
Da se vratim mom šahovskom programu. On egzistira (živi) u internet okolini. On se brine sam o sebi: kači se na razne internet platforme, sam se umnožava, sam se nudi programima i ljudima da igraju sa njim, može da prepozna čistače koji hoće da ga uklone (ukriva se), tokom igre sam sebe usavršava otkrivanjem šahovskih zakona koje automatski ugrađuje u samog sebe. Znači, moj šahovski program je primitivno živo biće: osim kretanja i razmnožavanja ima i primirivno razmišljanje i primitivno čulo prepoznavanja pojedinih objekata. Bez obzira što će njegova šahovska inteligencija biti veća od moje (i bilo kog šahiste), kad se dovoljno (samo)usavrši, njegove moći u udnosu na mene, kao njegovog tvorca, su beznačajne. On za mene ne zna (mada bih ga mogao osposobiti u tom pogledu) i nikako me ne može ugroziti. Ja mogu komunicirati sa njim u bilo kom momentu. Mogu mu poslati poboljšanje, umnožiti ga ili uništiti na bilo koju lokaciju. Znači - u svakom momentu mogu da utičem na njegovu sudbinu. Kažite - kolike su moje moći u odnosu na njega i šta njemu vredi frustriranost zbog toga?
P.S. Na internetu ima mnogo virusnih i špijunskih programa koji rade na sličan način. Bio-robot će se, uskoro, razviti do nepojmljivih razmjera.
Bog je u stvarnost ugradio zakone i po njima se sve događa. Što čovjekov razum ne može bezbolno da prihvati svaku stvarnost nije krivica do Boga nego do ljudi, jer nam je naznačeno šta je najbolje da radimo i kako ispravno da mislimo.
Sada možete obrisati sve moje postove. Neću se naljutiti niti vam zamjeriti.

ristob:
Da se vratim mom šahovskom programu. On egzistira (živi) u internet okolini. On se brine sam o sebi: kači se na razne internet platforme, sam se umnožava, sam se nudi programima i ljudima da igraju sa njim, može da prepozna čistače koji hoće da ga uklone (ukriva se), tokom igre sam sebe usavršava otkrivanjem šahovskih zakona koje automatski ugrađuje u samog sebe. Znači, moj šahovski program je primitivno živo biće: osim kretanja i razmnožavanja ima i primirivno razmišljanje i primitivno čulo

ok, ajde da se vratimo...
ako tvoj program krene da zdere malu decu, da im sece glave, sta ces ti uraditi?
gledaces svoje cedo sa uzivanjem ili ces ga unistiti?

ristob:
Da bi se napravio pomak ka novom saznanju mora se postići tabula rasa. Da bi se i stvarno došlo do novog saznanja mora se zaboraviti staro znanje. Ja to nazivam malj po glavi. I ti to tvrdiš. Radi se samo o znanju. Varate se da u mojim izjavama ima mržnje i rasizma. (Jevreji su izabrani narod, a Cigani prvi lete u nebo).Pa, ja jedino pozivam ljude da bezgraničnu ljubav. Kako je bilo Nikoli Koperniku? Zašto se vi bojite (stidite) mojih izjava o Bogu kad ste ateisti, a ja, ne samo da se ne bojim Boga, nego Ga slavim? Neću se naljutiti ako me banujete. (Već dva puta sam vas napustao, ali sam se vraćao na vaš zahtjev).
Evo samo još ovaj post, pošto sam ga ranije pripremio.
Da se vratim mom šahovskom programu. On egzistira (živi) u internet okolini. On se brine sam o sebi: kači se na razne internet platforme, sam se umnožava, sam se nudi programima i ljudima da igraju sa njim, može da prepozna čistače koji hoće da ga uklone (ukriva se), tokom igre sam sebe usavršava otkrivanjem šahovskih zakona koje automatski ugrađuje u samog sebe. Znači, moj šahovski program je primitivno živo biće: osim kretanja i razmnožavanja ima i primirivno razmišljanje i primitivno čulo prepoznavanja pojedinih objekata. Bez obzira što će njegova šahovska inteligencija biti veća od moje (i bilo kog šahiste), kad se dovoljno (samo)usavrši, njegove moći u udnosu na mene, kao njegovog tvorca, su beznačajne. On za mene ne zna (mada bih ga mogao osposobiti u tom pogledu) i nikako me ne može ugroziti. Ja mogu komunicirati sa njim u bilo kom momentu. Mogu mu poslati poboljšanje, umnožiti ga ili uništiti na bilo koju lokaciju. Znači - u svakom momentu mogu da utičem na njegovu sudbinu. Kažite - kolike su moje moći u odnosu na njega i šta njemu vredi frustriranost zbog toga?
P.S. Na internetu ima mnogo virusnih i špijunskih programa koji rade na sličan način. Bio-robot će se, uskoro, razviti do nepojmljivih razmjera.
Bog je u stvarnost ugradio zakone i po njima se sve događa. Što čovjekov razum ne može bezbolno da prihvati svaku stvarnost nije krivica do Boga nego do ljudi, jer nam je naznačeno šta je najbolje da radimo i kako ispravno da mislimo.
Sada možete obrisati sve moje postove. Neću se naljutiti niti vam zamjeriti.

Čitam, samo čitam..... I setih se pametnog Ničea: "Bolje je ne znati ništa, nego napola znati neke stvari"

ristob:
..............................................
Da se vratim mom šahovskom programu. On egzistira (živi) u internet okolini. On se brine sam o sebi: kači se na razne internet platforme, sam se umnožava, sam se nudi programima i ljudima da igraju sa njim, može da prepozna čistače koji hoće da ga uklone (ukriva se), tokom igre sam sebe usavršava otkrivanjem šahovskih zakona koje automatski ugrađuje u samog sebe. Znači, moj šahovski program je primitivno živo biće: osim kretanja i razmnožavanja ima i primirivno razmišljanje i primitivno čulo prepoznavanja pojedinih objekata.
.
Da li ti ovo drzis nama predavanje o evoluciji tvog programa? :D :D

Voleo bih da znam i neke tehnicke strane tog programa.
U kom jeziku je pisan?
Sta podrazumevas pod Internet platformom? Server, browser, kompjuter, sta?
Kako se nudi ljudima da igraju sa njim, i kako to moze da prepozna cistace?
Da li to znaci da si napravio VIRUS?
Ako je odgovor DA, kako te nije sramota?
Ako je odgovor DA, mora da si prevazisao sve dosadasnje autore virusa cim prepoznje sve cistace i tako se dobro krije.....

Obersturmfuehrer:
Voleo bih da znam i neke tehnicke strane tog programa.
U kom jeziku je pisan?
Sta podrazumevas pod Internet platformom? Server, browser, kompjuter, sta?
Kako se nudi ljudima da igraju sa njim, i kako to moze da prepozna cistace?
Da li to znaci da si napravio VIRUS?
Ako je odgovor DA, kako te nije sramota?
Ako je odgovor DA, mora da si prevazisao sve dosadasnje autore virusa cim prepoznje sve cistace i tako se dobro krije.....
Prema opisu svega sto program moze, mislim da ga nije napravio, nego je samo metaforicki hteo da nam ukaze kako je Bog stvorio nas, komunicira s nama, moze da nas unisti, i te ostale verske gluposti.

Obersturmfuehrer:
ok, ajde da se vratimo...
ako tvoj program krene da zdere malu decu, da im sece glave, sta ces ti uraditi?
gledaces svoje cedo sa uzivanjem ili ces ga unistiti?
Teško je sa vama, ali blago tome ko izdrži do kraja.
Ok. Da ne bih komentarisao dalji tvoj post postaviću pitanje: šta će raditi budići bio-roboti i da li će ih čovjek moći apsolutno staviti pod svoju kontrolu? Sva zla što se događaju u svetu (i što su se događala) posledica su zla u ljudskim glavama.
Predlažem da, odsada, isključimo emocije (ima ih mnogo neprimerenih) i razgovaramo samo činjenicama. Ok?
Eksperiment koji sam vam ponudio kao dokaz, a koji vi nijeste ni pokušavali da provjerite, neka bude ozvaničen kao Dokaz 1. Sledeći eksperiment je:
Dokaz 2.
Uveče, prije spavanja, uzmite časovnik sa štopericom (koliko se ne varam, sada mobilini imaju stoperice), namjestite vrijeme (ne mora biti tačno po zvaničnom vremenu) i pritisnite štopericu. Neposredno prije nego zaspete, u mislima, dovoljno ubjedljivo, zacrtajte tačno vrijeme u koje želite da se probudite. Tačno zamislite sat, minut, sekund i stotinku. Ponovite to nekoliko puta. Odmah kada se probudite pritisnite štppericu i provjerite rezultate. Eksperiment možete ponoviti koliko god hoćete puta i s kojim god hoćete početnim i krajnjim vrednostima.

"Sva zla što se događaju u svetu (i što su se događala) posledica su zla u ljudskim glavama."

ako je bog stvorio te ljude, onda ih nije dobro stvorio, cim mogu da misle lose. Kao programer koji je lose napravio program.
Ako ih nije dobro stvorio, onda nije savrsen.
Ako nije savrsen, zasto bih verovao vise u njega nego recimo Proxima?

dokaz2?????
za sta je to dokaz???

ristob:
1.Teško je sa vama, ali blago tome ko izdrži do kraja.
Ok. Da ne bih komentarisao dalji tvoj post postaviću pitanje: šta će raditi budići bio-roboti i da li će ih čovjek moći apsolutno staviti pod svoju kontrolu? Sva zla što se događaju u svetu (i što su se događala) posledica su zla u ljudskim glavama.
Predlažem da, odsada, isključimo emocije (ima ih mnogo neprimerenih) i razgovaramo samo činjenicama. Ok?
Eksperiment koji sam vam ponudio kao dokaz, a koji vi nijeste ni pokušavali da provjerite, neka bude ozvaničen kao Dokaz 1. Sledeći eksperiment je:
Dokaz 2.
Uveče, prije spavanja, uzmite časovnik sa štopericom (koliko se ne varam, sada mobilini imaju stoperice), namjestite vrijeme (ne mora biti tačno po zvaničnom vremenu) i pritisnite štopericu. Neposredno prije nego zaspete, u mislima, dovoljno ubjedljivo, zacrtajte tačno vrijeme u koje želite da se probudite. Tačno zamislite sat, minut, sekund i stotinku. Ponovite to nekoliko puta. Odmah kada se probudite pritisnite štppericu i provjerite rezultate.2. Eksperiment možete ponoviti koliko god hoćete puta i s kojim god hoćete početnim i krajnjim vrednostima.
1. Tako je nama bilo teško sa vama u Srednjem Veku. Koristili ste i giljotinu i lomaču pa smo, ne samo izdržali do kraja nego smo vas raskrinkali. Ti i tebi slični ste samo ostaci popadalog semenja po livadi. Ovde ne mislim na veru nego na njene pobornike ovakvog tipa. Do sada sam ti bar sedam puta rekao da ne upotrebljavaš naučnu metodu dokazivanje u ono što se naziva verovanje. Veruj Risto i neka na tome ostane. Postuj i bićeš dobrodošao. Ovako nas udavi čoveče!!!
2. Ja to radim bez sata i štoperice. Dešava se to ali me ne budi Bog, već biološki sat koga svako od nas poseduje. Kod nekoga radi tačno, kod nekoga manje tačnije. Šta si hteo da nam poručiš ovim?
3. Zar ti nisi već otišao?

Sta ce biti poenta ovog dokaza? Da smo u stanju da se probudimo u vreme koje odredimo? To donekle moze biti tacno jer mi imamo i u snu predstavu o protoku vremena ali sumnjam da se to moze uzeti kao opste pravilo. Mozda samo u rasponu od recimo 7-8 do 10-11 ujutro (pod uslovom da se legne u neko normalno vreme). U protivnom bi covek ili bio previse umoran da se probudi ako je rano ili bi se spontano probudio ako je previse kasno. Naravno modifikacije se moraju napraviti prema licnim navikama. Nedvosmisleno je da se mi mozemo probuditi tik pre nego sto nam zazvoni sat ako stalno ustajemo u isto vreme ili ako nas ceka neki veliki dan pa smo uzbudjeni te i u toku sna o tome razmisljamo. Dodatna orjientacija u vremenu se moze pripisati i tome da cak i kada spavamo ponekad pogledamo na sat. Barem ja tako radim kada vec osvane posebno kada vec dodje prepodne. Nekad se setim da sam pogledao na sat a nekada ne tj. to mi sine tek tamo nekad uvece ili kada me nesto asocira na to. Treba pridodati i zvuke nase okoline na koje smo navikli i prema kojima mozemo odrediti nekakvu dnevnu ritkimu. Svi smo primetili da nam je i san i vreme kao i nacin budjennja drugaciji u nepoznatoj okolini.

Inace ja sam to pokusavao da radim kao mali. Da navijem svoj unutrasnji sat da se probudim kada ujutro u osam pocnu crtani. Nekad mi je uspevalo nekada nije, pretpostavljam u zavisnosti koliko sam bio umoran. Ah, kako je bilo lepo biti dete i misliti o takvim stvarima.

Šta da kzažem? Zašto komentarišete prije nego ste proverili eksperiment. Uradite eksperiment doslovice pa onda komentarišite. Tačnije - ponovite eksperiment više puta sa različitim vrednostima. Imaćete dovoljno detalja da se fascinirate. Odakle čovjeku biološki sat? Njegovo postojanje više ide meni u prilog nego vama. Posle slede i drugi eksperimenti. Hoću naučno da vam dokažem.
Inače, zvali ste me da se vratim. Ako, pak, zahtevate da vas dalje ne uznemiravam, samo kažite.

Odakle coveku bioloski sat?! Pa dosao iz biologije. :P Ako usvojimo cinjenicu da je covek zivotinja a znamo da zivotinje imaju biloski casovnik onda jedno sledi iz drugog. A objasnjenje odakle zivotinjama bioloski casovnik je previse komplikovano da bi ga pisao.

Probacu da u toku ove nedelje uradim tvoj eksperiment budeci se 15 minuta pre nego sto ce mi zvoniti sat ujutro. Pitam se samo da li ce psihologija tu uraditi trik pa se necu podsvesno buditi zeleci da eksperiment ne uspe. ;)

I dalje nisi rekao sta je svrha eksperimenta. Sta treba da se dokaze?

Back