Prozimanje mistike i nauke

@Vidusa
Ako tumacis simboliku slike onda nemoj zanemarivati sve znakove. Nesto mora da se krije i iza onih konja i svega ostalog sta je Proximo rekao. A sto se tice ocela pa ne znam stvarno sta je starije, anticka grcka ili srBski narod? Ko je od koga tu sta pokupio? :roll:

@ristob
Probao sam tvoj eksperiment sa budjenjem ali ne traje dovoljno dugo da bih mogao bilo kakav zakljucak da izvucem. Prvi dan sam se probudio 45min ranije a onda nastavio da spavam do sata, a druga dva dana sam prespavao vreme dok me sat nije probudio. No pruzicu sansu jos, jer ovo nikako nije dovoljno veliki uzorak.
Hm, zasto mislis da cemo taj "nemoguci" (malo verovatni) dogadjaj pripisati tome o cemu ti govoris. Kao sto rekoh ja to vidim na potpuno drugaciji nacin, naucni racinonalni nacin.

Krst sa ocilima u vincanskom pismu.

Da li je Zevs Perun ili nije, to je za dokazivanje, ali jedno je tacno: nas krst sa ocilima nije potekao iz Vizantije. Imamo oci i eto vidimo. Isto to vazi i za dvoglavog orla: nije iz Vizantije vec su korijeni deleko stariji.

A vi, gospodo, pricajte sta vam volja, tjesite sami sebe da i ovo nije tacno i da nista od ovoga cak i ne postoji. :lol:

Da li je Zevs Perun ili nije, to je za dokazivanje, ali jedno je tacno: nas krst sa ocilima nije potekao iz Vizantije. Imamo oci i eto vidimo. Isto to vazi i za dvoglavog orla: nije iz Vizantije vec su korijeni deleko stariji.

A vi, gospodo, pricajte sta vam volja, tjesite sami sebe da i ovo nije tacno i da nista od ovoga cak i ne postoji.

Dozvoli da slepac opet progovori. I sta nam ti krstovi govore? ( mada se i dalje ne slazem da su u pitanju samo krstovi. Nato bi mogao da te konsultuje jer te zvezdice sa 4 velika kraka lice i na znak NATO-a) Cak i da jesu krstovi kakve to sad ima veze sa nama, sa ovim forumom i u opste sa naukom?

Zvjezdice? Gdje na ovoj slici vidis zvjezdice? Kakav NATO, ni nalik!

Tebi istorija nije nauka i istorija umjetnosti tebi nije nauka.

Ako si ti student astronomije i ja sam astronaut!

Istorija kao istorija nije prirodna nauka, nije egzaktna nauka. Istorija umetnosti je takodje ne egzaktna nauka jer nemozes da dokazes da je autor hteo da napravi krst. Egzaktne stvari se dokazuju a istorija se tumaci. Jos uvek me nisi iznervirao svojom nekulturom i svojim neuctivim i primitivnim poredjenjima. Ako si hteo da raspavljas o istoriji umetnosti ili o cistoj istoriji zasto nisi otisao na drustvene nauke? Verovatno nisi znao da razgranicis sta je prirodno a sta drustveno.
Mozda ja nisam dobar astrofizicar, no tome tezim ali si zato ti jako dobar u svojoj "neuci" i jako mi je zao sto ne mogu da sledim taj primer. Tuzna je stvar kada covek radi nesto pogresno a ne uvidja svoje greske a jos tuznija stvar od toga je ako je u tom svom poslu savrseno dobar i pravi takve i greske.
Nego manimo se mi, licnog vredjanja, jer to je za decu. Ako se ti osecas deristem ti slobodno nastavi, ja necu. Ovde sam da diskutujem o necemu sto ima ili nema smisla.
Opet jedno pitanje za tebe, kakve veze imaju ti simboli sa nama danas ili sa prirodnim naukama?

Necu biti nekulturan i nazvati te slepcem samo zato sto nevidis iste stvari koje ja vidim. A znas li zasto? Zato sto sam svestan da je svaka misao individualna i da se vrlo cesto desava da ne razmisljamo o istoj stvari na isti nacin kada je prvi put pogledamo. U tome i jeste umetnost i ona je ili plegijat ili revolucija. Sam Pablo je tvrdio tako za umetnost.

Vidusa:

Tebi istorija nije nauka i istorija umjetnosti tebi nije nauka. :shock:

Ako si ti student astronomije i ja sam astronaut! :lol:
Onda možeš da se pripremiš na lansiranje (ali bez povratka na Zemlju):lol: :lol: :lol:
d105.gif

Ili te jednostavno treba splahnuti
a026.gif

proximo:
Nego manimo se mi, licnog vredjanja, jer to je za decu. Ako se ti osecas deristem ti slobodno nastavi, ja necu. Ovde sam da diskutujem o necemu sto ima ili nema smisla.
Opet jedno pitanje za tebe, kakve veze imaju ti simboli sa nama danas ili sa prirodnim naukama?
Necu biti nekulturan i nazvati te slepcem samo zato sto nevidis iste stvari koje ja vidim. A znas li zasto? Zato sto sam svestan da je svaka misao individualna i da se vrlo cesto desava da ne razmisljamo o istoj stvari na isti nacin kada je prvi put pogledamo. U tome i jeste umetnost i ona je ili plegijat ili revolucija. Sam Pablo je tvrdio tako za umetnost.
Primećujem osjetan uticaj Nasera (ne mislim bukvalno, nego negove duhovnosti) a možda ima i uticaja duhovnosti supruge. Danas nemam vremada da odgovorim na sve postove, pa ću to uraditi po praznicima. Samo nešto malo, u vezi Nasera.
Ja tvrdim da sve religije duhovno uzdižu, samo što su neke manje uspješne a neke više. Isto tako, obraćaju se Istom, makar se neke direktno i ne obraćale. Naser se ne obraća direktno Bogu ali izgrađuje jaku duhovnu sferu. To je isto. Izgrađivanje duhovnosti je direktno obraćanje Bogu (makar da se nije svesno toga). Volio bih da znam duhovna ubeđenja tvoje supruge. Kaži joj da da predlažem da nam se pridruži na forumu.
Verovatno desetak dana neću postovati.
Svima sve najbolje.

ristob:
Primećujem osjetan uticaj Nasera (ne mislim bukvalno, nego negove duhovnosti) a možda ima i uticaja duhovnosti supruge. Danas nemam vremada da odgovorim na sve postove, pa ću to uraditi po praznicima. Samo nešto malo, u vezi Nasera.
Ja tvrdim da sve religije duhovno uzdižu, samo što su neke manje uspješne a neke više. Isto tako, obraćaju se Istom, makar se neke direktno i ne obraćale. Naser se ne obraća direktno Bogu ali izgrađuje jaku duhovnu sferu. To je isto. Izgrađivanje duhovnosti je direktno obraćanje Bogu (makar da se nije svesno toga). Volio bih da znam duhovna ubeđenja tvoje supruge. Kaži joj da da predlažem da nam se pridruži na forumu.
Svima sve najbolje.
Ha,ha...Pa ona je na Forumu odavno. Treba je pronaći i prepoznati. Ali mislim da diskusiju takve vrste neće prihvatiti.

Svima sve najbolje.

Vilic ti je vec sve rekao. Moja supruga i ja jako dobro funkcionisem bez obzira sto smo orjentisani drugacije po pitanju teologije. S njene strane ne postoji nikakav uticaj na mene u tom smislu kao naravno ni Naserov. Ovde sam cisto preneo svoja zapazanja u vezi nekih ljudi. Tebi se mozda cini da pokusavam duhovno da se uzdizem, no nasuprot tome, ja to u opste ne radim. Ja se samo trudim da budem sto bolja osoba za sebe, a pri tome da to ne kosta nikoga drugog. Moguce je da na pojam duhovnosti gledamo drugacije, mozda ja to posmatram kao moral? Kako god, ono sto sledim to su smernice koje mogu sacuvati i moj mir ( mislim na zivce konkretno), smernice koje me upucuju na dobar odnos sa ljudima. Secas se one tantre? Na stranu ono sto pise da se posalje nekom i slicno, tu ima jako finih fraza koje s moje tacke gledista nisu uzalud napisane. Sto se moje supruge tice, ( licno, nebih voleo da bude predmet diskusije na forumu), kako nas "bracni staz" prolazi, sve vise se oshlanja na racionalno razmisljanje. Mogao bih da je identifikujem sa Insect-om koji je uvideo da racionalno razmisljanje ima primat nad religijom. To je dobar put ka ateizmu a pri tome bi bilo pohvalno zapamtiti pozitivne smernice koje govori Biblija. Najkrace receno "10 bozijih zapovesti" i ako si ateista moze te ciniti dobrom osobom i za sebe i za drustvo.

proximo:
Istorija kao istorija nije prirodna nauka, nije egzaktna nauka. Istorija umetnosti je takodje ne egzaktna nauka jer nemozes da dokazes da je autor hteo da napravi krst. Egzaktne stvari se dokazuju a istorija se tumaci. Jos uvek me nisi iznervirao svojom nekulturom i svojim neuctivim i primitivnim poredjenjima. Ako si hteo da raspavljas o istoriji umetnosti ili o cistoj istoriji zasto nisi otisao na drustvene nauke? Verovatno nisi znao da razgranicis sta je prirodno a sta drustveno.
Mozda ja nisam dobar astrofizicar, no tome tezim ali si zato ti jako dobar u svojoj "neuci" i jako mi je zao sto ne mogu da sledim taj primer. Tuzna je stvar kada covek radi nesto pogresno a ne uvidja svoje greske a jos tuznija stvar od toga je ako je u tom svom poslu savrseno dobar i pravi takve i greske.

Svo tvoje znanje u ovim raspravama upravo je vrijedjanje. Ni jedne cinjenice nisi se prihvatio da bi je svojom cinenicom opovrgao. Ni jednog jedinog takvog primjera neces naci osim subjektivnih komentara tipa: "Ovo ne moze biti, ovo nije tacno..."

Astrofizicar? Prije ce biti da si astrofizikaner! Ili si penzioner? :lol:

KOVCEG KRALJEVE ODAJE

Kovceg Kraljeve odaje

U Kraljevoj odaji nalazi se granitni kovceg. Lazovi tvrde da je kovceg namijenjen za pocivanje tijela "preminulog faraona" kojeg su oni "krstili" grckom rijecju Keops.

Nas narod kaze da su u lazi kratke noge, a to cemo se uvjeriti i u slucaju ovog kvcega.

Sta je svrha ovog kovcega? Svrha ovog kovcega su mjere i njihova povezanost.

Pocimo od vanjskih dimenzija kovcega:

- duzina = 89,65157346 inchi

- sirina = 38,55139503 inchi

- visina = 77,93482424 inchi.

Kovceg u Kraljevoj odaji je uradjen po gore datim mjerama i naravno da ni jednim mjerenjem ne mozemo dobiti tacnost do 8 decimala, ali sa tacnoscu u dvije-tri decimale moguce je izmjeriti.

Volumen vanjskih mjera ovog kovcega je 142.503,8673 kubnih inchi tj. 2.335,221681 litara. Unutrasnjost kovcega je tacno polovina volumena vanjskih mjera: 1.167,61084 litara.

Rekosmo da je kovceg od granita. Specificna tezina granita je 2,69 - 2,691 g/cm3 *.

Ako bih rekao da je volumen kovcega povezan sa brojem Pi, to bi mnogima bilo smijesno, cak suludo. Ali pogledajte:

Uzmimo broj 2000 x Pi = 6.281,318 litara,

Podijelimo 6.283,18 sa 2.335,221681 litara i sta cemo dobiti? Pogledajmo:

6.283,18 : 2.335,221681 = 2,690613937 = specificna tezina granita.

To znaci: da kovceg nije izdubljen, ovaj granitni blok bio bi tezak 6.283.18 kg.

Posto je polovina ovog bloka odstranjena supljinom kovcega, trenutna tezina kovcega je 3.141,59 kg.

-nastavice se-

------------------------------------
* http://www.tesarta.com/www/resources/library/weights.html

http://www.reade.com/en/Reference-%10-Educ...ic-Gravity.html

http://www.reade.com/Particle_Briefings/spec_gra2.html

http://www.gkehe.8m.com/data.htm

http://www.geocities.com/electrogravitics/se.html

http://www.simetric.co.uk/si_materials.htm

Svo tvoje znanje u ovim raspravama upravo je vrijedjanje. Ni jedne cinjenice nisi se prihvatio da bi je svojom cinenicom opovrgao. Ni jednog jedinog takvog primjera neces naci osim subjektivnih komentara tipa: "Ovo ne moze biti, ovo nije tacno..."

Astrofizicar? Prije ce biti da si astrofizikaner! Ili si penzioner?
Upravo si sam sebi rekao ono sto treba. Moje znanje je za tebe vredjanje? Sto li pitam se? ;-)
Kad budem video cinjenice s tvoje strane onda cu pokusati da je obradjujem. Nesto sto je umetnost ili istorijski monument moze imati samo jednu cinjenicu koju zna samo tvorac dela. A ti znas tvorca?

Astrofizicar? Prije ce biti da si astrofizikaner! Ili si penzioner?
Astrofizicar, da! A da sam fizikaner i to si u pravu posto svakodnevno radim i fizicki posao. Veruj mi, to me ne vredja, cak se i ponosim time kada dodjem kuci umoran i slomljen od posla. Znas li zasto? Zato sto imam posao, zato sto imam i ruke i noge, zato sto imam za koga da radim, zato sto zelim da ulazem u znanje. Hajde, probaj ponovo da me ponizis. Nisi ti dorastao ni jednog mog nerva jer tvoje reci su prazne ali pune besa. Besa? Ljudi su besni kad je drugacije od onoga sto ocekuju zar ne? Pa da te jos malo informisem, dosao si na mesto gde ces vecno biti besan.
A penzioner? Ni blizu. Od tebe sam mladji bar dva puta ako ne i vise. Imam 22 godine. Tvoje vreme prolazi, a moje tek dolzi. Potrudi se da za svoje preostalo vreme kazes nesto pametno po cemu bi te se neko secao.

proximo:
Upravo si sam sebi rekao ono sto treba. Moje znanje je za tebe vredjanje? Sto li pitam se? ;-)
Kad budem video cinjenice s tvoje strane onda cu pokusati da je obradjujem. Nesto sto je umetnost ili istorijski monument moze imati samo jednu cinjenicu koju zna samo tvorac dela. A ti znas tvorca?

Astrofizicar, da! A da sam fizikaner i to si u pravu posto svakodnevno radim i fizicki posao. Veruj mi, to me ne vredja, cak se i ponosim time kada dodjem kuci umoran i slomljen od posla. Znas li zasto? Zato sto imam posao, zato sto imam i ruke i noge, zato sto imam za koga da radim, zato sto zelim da ulazem u znanje. Hajde, probaj ponovo da me ponizis. Nisi ti dorastao ni jednog mog nerva jer tvoje reci su prazne ali pune besa. Besa? Ljudi su besni kad je drugacije od onoga sto ocekuju zar ne? Pa da te jos malo informisem, dosao si na mesto gde ces vecno biti besan.
A penzioner? Ni blizu. Od tebe sam mladji bar dva puta ako ne i vise. Imam 22 godine. Tvoje vreme prolazi, a moje tek dolzi. Potrudi se da za svoje preostalo vreme kazes nesto pametno po cemu bi te se neko secao.
Ovo je najpametnije što Vidusa može da uradi:
a076.gif

Видим да сте се баш заукали и по обичају када се расправља о некој алртернативној историји, а још ако је реч о алтернативној историји Срба ту тек прште варнице.

Горе постављена слика Зевса несумњиво показује да се на огртачу налазе оцила. Хтели то да прихвате или не, оцила нам нису стигла преко Визнатије, бар не тако како нам представљају. Поред тога што су налазе и у винчанском писму, проналажена су у гробовима Словена, Срба. У рукама женских особа. Зна се да симболизују ватру, огањ, дакле имају практичну примену, зна се шта су, док нам из Византије долазе так као грб, симбол и ништа више. Слична прича је и са двоглавим орлом.

Бавити се оваквим стварима је тешко, а поготово ако се тиме бавите на форуму. Увек ће се наћи неко ко ће да опструира дискусију. Прочитао сам неколико књига о тој тзв. алтернативној историји Срба, Милојевић, Лазић, Шћекић, Дамјановић, Деретић...Ове године је изашла добра књига Божидара Митровића, КолоВенија или РасСија. Прочитао сам и нека истраживања Билбије у Италији. Човек је дешифровавао етрурско писмо, али пошто је то радио уз помоћ српске ћирилице значи да не ваља. Има брдо чињеница који оспоравају савремену историју, историју Срба али...

И на крају да се вратим на Зевса, па Див, Деус, Дису или Зевс једно је те исто. Ствар је у томе да неки људи не желе да виде оно што им се не свиђа и оно што им не одговара. Надам се да тако неће још дуго бити, бар код нас, а остали ме не интересују. Прво ћемо да очитимо своје двориште.
Заклела се земља рају да се све тајне одају

Поздрав

Moze li neko vise od mene da nabroji cime su sve ljudi do ludila opsednuti: Ristob-mucenickom verom u Boga; Vidusa-pi_omanijakalnom analizom velike grobnice; Astral-svemogucim astro_planetarnim gatanjem; moj neizbezni brat od tetke-radiestezijom _viskomanijacnom mogucnoscu da ponisti sve gore nabrojano i svakako ja, koji se ludacki smejem na sve ovo?

Back