Prozimanje mistike i nauke

CRKVA SVETE MUDROSTI (HAGIA SOFIA)

Crkva Svete Mudrosti (Hagia Sofia)

"Hagia Sophia, Floor Plan
This floor plan of the church, called Hagia Sophia, is located in Istanbul, Turkey and was constructed in 535 A.D. Hagia Sophia, or the Church of the Holy Wisdom, is 180 ft high and was built with a dome on dome technique. The upper most dome, 108 ft in diameter, has a series of forty windows to catch the sunlight from practically every angle. At the time of construction, Hagia Sophia was in Constantinople, but because of the fall of the Roman Empire the land was taken over by the Muslims thus the name change to Istanbul. Hagia Sophia is thought of as one of the supreme achievements in the history of architecture in the world. (A) is a sectional of Hagia Sophia. (B) is a over head view. The dimensions of are Hagia Sophia are 270 ft long and 240 ft wide, making it one of the largest churches in the world."

Sirina = 240 stopa:

239,660105 stopa = 7.304,84cm = 730,484 decimetara = 2 x 365,242 metara ili metrona (gr.), tj. mjera.

Duzina =
270 stopa:

Krug sa dijametrom 270,4275839 stopa ima poluprecnik duzine 412,1316378 decimetara*. Povrsina tog kruga iznosi 533.606,8743 kvadratnih decimetara, a duzina strana jednog kvadrata sa tolikom povrsinom iznosi 730,484 decimetara tj. u svakoj strani ima 2 x 365,242 metara, tj. dana.

Visina = 180 stopa (ft):

180 stopa = 54,864 m = 1/2 skeina (mjere za uzad), tj. 1/2 od 109,728 metara: krecuci se brzinom od 2 sveta lakta u sekundi (127 cm) neki objekat ce za jedan dan preci 109,728 km (1.000 skeina), a za godinu dana preci ce ekvatorsku duzinu Zemlje: 40.077,27418 km.

Dijametar kupole = 108 stopa (ft)

Duzina godine = 365,25636 dana:

Krug godine:

365,242 : 3,14159 = 116,2602377 = dijametar kruga godine.

Kvadrat sa obimom 116,2602377 mjernih jedinica ima duzinu strana po 29,0650505943 mjera i povrsinu od 844,7776794 kvadratnih jedinica.

Krug povrsine 844,7776794 kvadratnih jedinica ima dijametar duzine 32,7964214 mjera, metara ili metrona = 107,6040381 stopa.

-----------------------
* Duzina Kraljeve odaje u V. piramidi iznosi 412,1316379 inchi.

Izvor mjera:
http://miroir.mrugala.net/Art et architecture medievals/ArtH1-47.html

http://www.bluffton.edu/~humanities/art/ech/byzantin/

http://eastlrc.valencia.cc.fl.us/askthematador/researchguides/Hagia Sophia.htm

http://raggedyandroid.com/?p=75

:wink:

Ja nisam naucnik, niti sam ikada to tvrdio, sto ne znaci da u mojim radovima nema i
nauke. Opet ponavljam: moja oblast je pokazivanje Bozijeg projavljivanja kroz mjere prostora i vremena jer su i prostor i vrijeme od Boga stvoreni.To je ono sto apostol Pavle naziva duzinom, sirinom,visinom i dubinom. Najbolji primjeri za ovo su mjere Velike piramide i mjere Biblije.

Ali, evo i crkva Svete Mudrosti (Hagia Sofia) jasno pokazuje postojanje metra kao mjere i prije no sto su ga Francuzi definisali i ozvanicili. Kako se pojavi metar u mjerama ove crkve? Otkud? Da li je arhitektonski plan primljen od vise civilizacije telepatijom ili nekom drugom vrstom sugestije ili je to arhitektima Antemusu iz Talesa i Isidoru sa Mileta dao Bog?

Meni i pojedinima to je jasno: od Boga! A tebi i mnogima nije jasno uopste o cemu se tu radi i ne znam da li si i primijetio da se tu radi o metru skoro 1300 godine prije ozvanicenja metra.

Otkud tu metar?
Otkud metar u mjerama Hagia Sofije i otkud simbolika njenih metara u mjerama Zemlje i mjerama godine?
Pojedinci i ja znamo otkud, a ti i tvoji istomisljenici?

Vidusa:
Ja nisam naucnik, niti sam ikada to tvrdio, sto ne znaci da u mojim radovima nema i
nauke. Opet ponavljam: moja oblast je pokazivanje Bozijeg projavljivanja kroz mjere prostora i vremena jer su i prostor i vrijeme od Boga stvoreni.To je ono sto apostol Pavle naziva duzinom, sirinom,visinom i dubinom. Najbolji primjeri za ovo su mjere Velike piramide i mjere Biblije.

ah, posle 40 strana, konacno imamo pocetak....
dakle, ciljas na Boga (da li on uospte postoji?)...
ok, na koji nacin ti brojevi pokazuju bozije pojavljivanje>?

Ali, evo i crkva Svete Sofije jasno pokazuje postojanje metra kao mjere i prije no sto su ga Francuzi definisali i ozvanicili. Kako se pojavi metar u mjerama ove crkve? Otkud? Da li je arhitektonski plan primljen od vise civilizacije telepatijom ili nekom drugom vrstom sugestije ili je to arhitektima Antemusu iz Talesa i Isidoru sa Mileta dao Bog?

Vidusa:
Meni i pojedinima to je jasno: od Boga! A tebi i mnogima nije jasno uopste o cemu se tu radi i ne znam da li si i primijetio da se tu radi o metru skoro 1300 godine prije ozvanicenja metra.

normalno da mi nije jasno, kad ne citam....
zasto bih ja to citao kada se ti prema sagovornicima od samog pocetka teme odnosis kao da si ih nasao ispod kamena?

Vidusa:
Otkud tu metar?
Otkud metar u mjerama Hagia Sofije i otkud simbolika njenih metara metra u mjerama Zemlje i mjerama godine?

ja znam otkud metar....[font=Arial, Helvetica, sans-serif]a i ne vidim bas kako se on ogleda u aja sofiji?
on tamo uopste nije definisan niti pokazan....
[/font]

VIDUSA,veliki pozdrav,pratim tvoja izlaganja id prve stranice,brate oci mi ispadose od ovog zracenja monitora.Pa sam resio da napravim jednu energetsku piramidu.E,zanima me da mi ti preporucis mere.Negde sam pricitao daje ugao bocne stranice i osnove 51.51 stepen a ti kazes da je 51.85.Necu ulaziti u decimale dalje jer je pitanje i da li cu i na jednu desetu pogoditi.Sta je najvaznije u gradnji makete ,mislim koje mere,a da se dobije ta famozna energija koja se stvara u njoj.Recimo napravio bih piramidu velicine sa osnovom oko 50 cm.E, a ti mi sam posavetuj koje bi to bile mere,Puno pozdrava iz BEograda.JAvio sam ti se na mail sa sajta,zeleo bih da mi posaljes tvoju knjigu,tj.tekst,ali na srpskom (da me ceo svet razume kad citam) haha.
I da ne zaboravim,zanima me a verujem i druge ucesnike foruma.Ide citat:
Ta MJESTA povezana SE SIJEKU TACNO U Sredistu KEOpSOVE Piramide!!! TA tacka SE DANAS zove SOLARNI kRIZ ZEMLJE.Nezvanicno to je Srediste ZEmLJE. Pitanje ODAKLE SREDIste NA KUGLI?

Gde je srediste u keopsovij piramidi?

Duzina baze Piramide od 9.131,05 inchi sa tim uglom i tim tangentom daje visinu 5.813,011885 inchi sto je visina Piramide, a pola Piramidine baze sa daje tacno polovinu visine (tacka C na drugoj slici) dijeleci Piramidu na cetiri jednaka dijela.Ima tu jos znacenja, ali kasnije (npr. duzina BD je 1/4 duzine baze itd.)

Postoje dva centra:

[][/img]
Prvi centar Piramide

Drugi centar Piramide (r = 189,3315081 svetih lakata).

To su fizicki centri, a duhovni centar je Kraljeva odaja sa kovcegom.

Mjere Velike piramide su savrsene geometrijske dimenzije.
Ti ne mozes napraviti piramdu sa 100% preciznim mjerama kopirajuci original (ili se samo "salis").

Tacan ugao je 51,85399754 stepeni. Ja ovo nisam pisao, a evo skoro je potpuno jednako mojim mjerama: http://www.earthmatrix.com/Precessi/Extract7.htm

Vidusa:

Ali, evo i crkva Svete Mudrosti (Hagia Sofia) jasno pokazuje postojanje metra kao mjere i prije no sto su ga Francuzi definisali i ozvanicili. Kako se pojavi metar u mjerama ove crkve? Otkud? Da li je arhitektonski plan primljen od vise civilizacije telepatijom ili nekom drugom vrstom sugestije ili je to arhitektima Antemusu iz Talesa i Isidoru sa Mileta dao Bog?

Otkud tu metar?
Otkud metar u mjerama Hagia Sofije i otkud simbolika njenih metara u mjerama Zemlje i mjerama godine?
Ti si se u nekoliko navrata (sto neposredno sto posredno) negativno izrazio o mojim intelektualnim sposobnostima, i ja eto, verovatno zbog toga, tek sada shvatih sa kim smo to imali kontakta na ovoj temi. Dakle ti si nenaucnik (nisam rekao diletant to ostavljam tebi da zakljucis) koji zeli da nam na jos jedan nacin (priznajem originalan) proturi Boga kao velikog stvaraoca. Jasno ti je da nisi prvi koji to pokusava a ni ti ni "oni tvoji pojedini" se ne obazirete na packe koje vam deli nauka svojim dokazima. No, ja ne vidim da ste vi "pojedini" od Boga dani niti Bogom prosvetljeni, vec vidim da ste Bogom zaneseni, i za razliku od nas "mnogih" niste u svom skolovanju stekli neka elementarna znanja, vec ste, dakle vi, kupovali diplome. Nisam slucajno u tvom, a i u mom tekstu podvukao "mi pojedini" i "vi mnogi" vec bi i to trebalo da te natera na razmisljanje.

Metod delovoanja na koji pokusavas da ljudi ispromovisu Boga.

1. Ako ih ne mozes uveriti, zbuni ih.
2. Svi imaju pravo da se slazu s mojim misljenjem.

Odakle metar toliko pre zvanicnog metra? Postoji jos toliko mnogo stvari na nasoj planeti koje danasnja nauka ne moze da izvede a one su ranije izvedene.
Mozda si video kristalnu lobanju? Procenjena starost joj je 5000 godina. A takvu istu lobanju danas mogu da naprave samo uz pomoc lasera operenih u kristal.
Odakle lobanja savresno obradjena pre 5000 godina?
Bozija lobanja? Bog ju je stvorio?

Vidusa,hvala ti sto si mi se javio,ali mi nisi nesto pomogao,Mere si mi dao u incima,pa sad ja moram digitron u ruke pa da racunam.Predpostavljao sam da posto ciframa baratas vidim refleksno,da mi odmah mozes preporuciti neke za gradnju piramide ali izrazene u milimetrima.Naravno i ugao priblizan.Neznam da li postoji lasersko secenje mermera negde u Beogradu,pa cu zato morati da ga secem klasicnim putem-kamenorezackom pilom.A tu je preciznost izrazena u milimetrima,i bez decimala.Znaci glupo je pricati o izgradnji makete sa savrsenim merama.Pa i oni koji su patetnirali razne modle nisu imali savrsene mere,a radile su,zar ne.
Probacu razne opite,i o svemu cu vas obavestiti.
Kada sam rekao srediste piramide,nisam mislio ni na fizicko ni na duhovno.To sam vec procitao i "skinuo" na papir.Mislim da imam skoro celu tvoju knjigu na papiru.Za sada samo tekstove vezane za piramide.Ne samo sa ovog foruma.Smatram te za poznavaoca Velike piramide.I da kao takav si cuo da se u sredistu piramide,koja je neka vrsta generatora,koncentrisu energije iz kosmosa. U sredistu? Gde je to srediste.DA li ga je neko nekada locirao,izmerio? Nemoj me slati na sajtove sa tekstom na engleskom,jer to je isto kao kad bi dao mojoj babi da vozi mog mercedesa.Mislila bi da je u svemirskom brodu,hahaha,malo sale.
Pozdrav

markantan:
Pa i oni koji su patetnirali razne modle nisu imali savrsene mere,a radile su,zar ne.
Probacu razne opite,i o svemu cu vas obavestiti.

pazi, to sto je neko nesto patentirao, uospte ne znaci da to radi...npr, ja imam kolekciju PDF patenata letecih tanjira (moze se naci na torentima, ima oko 80mb)...takodje su ljudi patentirali razne perpetuum mobile...

dakle, ti probaj, pa javi....

Prozimanje mistike i nauke:
Iz Skandinavskih predanja
"500 vrata i jos 40 ih ima
mnim, u zidovima Valhale;
800 ratnika kroz svaka izadje
kad u rat s Vukom odose."
Mnozenje ovih brojeva daje broj 432.000 i to nije jedini primer gde se on javlja. To je dvostruki period jednog precesijskog ciklusa (2.160 godina). Neko je taj broj ostavio kodiran u mnogim mitovima. Pitanje je zasto? Sta se desava svakih otprilike 4.320 godina?

Vidusa:
Nemam komentar!
Ti reče da nemaš komentar. A što se ponovo javljaš? Da nam dokažeš da postoji Bog? Postojanje Boga se ne dokazuje On je dualne prirode, kao sve oko nas. (Lep-ružan, bogat-siromašan, pozitivan-negativan, veliki-mali....)On postoji-nepostoji Postoji za one koji u Njega veruju a nepostoji za one koji neveruju u Njega.
Već sam ti jedanputa objasnio. On na ovoj temi NEPOSTOJI I beži već jedanputa, nedavi.
k014.gif

Broj 4320 (2160) postoji u u razmjeri Zemljine velicine i duzine jedne godine.

Velika piramida i po velicini baze i po visini izgradjena je u razmjeri sa duzinom jednog dana od 24 casa ili 86.400 sekundi.

Uzmimo duzinu ekvatora i podijelimo to na 86.400 dijelova (sekundi):

40.077,27418 : 86.400 = 0,46385734

Dobili smo 86.400 dijelova sa duzinom po 0,46385734 km. To je ekvatorska brzina Zemljine rotacije oko njene ose u jednoj sekundi.

Uzmimo Zemljin ekvatorski precnik i podijelimo ga na 86.400 dijelova(sekundi):

12.757,00336 :86.400 = 0,1476505019

Sta smo dobili? Dobili smo 86.400 duzina po 0,1476505019 km sto je visina Velike piramide.

Ekvator:

40.077,27418 : 2160 = 18,5542936 km = duzina 10' (minuta) na kvatoru.

40.0077,27418 : 4320 = 9,2771468801 km = 5' Zemljine duzine na ekvatoru.

Brojevi 4320 i 2160 i te kako su poznati kroz odredjene odnose prostora i vremena.

.

[][/img]
Pravi centar Piramide

markantan, tacka C je pravi centar Piramide (gornja slika).
Inche ti je lako pretvoriti u cm, nije to neki posao.

PS. Moj ti je savjet da piramidu ne pravis od granita, jer ni V. piramida nije od granita i svaki granit ima negativno radioaktivno zracenje. Napravi je od cistog kamena krecnjaka kao sto je i Velika piramida i nadaj se uspjehu.

proximo:
Metod delovoanja na koji pokusavas da ljudi ispromovisu Boga.

1. Ako ih ne mozes uveriti, zbuni ih.
2. Svi imaju pravo da se slazu s mojim misljenjem.

Odakle metar toliko pre zvanicnog metra? Postoji jos toliko mnogo stvari na nasoj planeti koje danasnja nauka ne moze da izvede a one su ranije izvedene.
Mozda si video kristalnu lobanju? Procenjena starost joj je 5000 godina. A takvu istu lobanju danas mogu da naprave samo uz pomoc lasera operenih u kristal.
Odakle lobanja savresno obradjena pre 5000 godina?
Bozija lobanja? Bog ju je stvorio?

I ta lobanja je cudo, ali sad nije tema lobanja, i ko ju je napravio pitanje je: Bog ili neko od ondasnjih "bogova".Jedno smo sigurni i ti i ja: ljudi je nisu mogli sami napraviti!

vidusa...
zamisli se malo zasto si ismejan na svim forumima....
zasto sto baljezgas sve u 16...
reci covece sta hoces i pusti ostale na miru......
i pre svega, obrati paznju na onu kristalnu lobanju i tvoju konstataciju da je sigurno ljudi nisu napravili....nemoj da budes vise smesan nego sto jesi.....

nego i dalje nisi odgovorio na pitanje (21. put)
gde je bozanski upliv u mere piramida i aja sofije?

ajmo, vidusice, reci...

Back