Prozimanje mistike i nauke

Sveta685:
I od Proksima sam od tih silnih hiljada dokaza trazio SAMO JEDAN i jos ga nisam dobio, kao ni primer za ZABELEZENU ANATOMSKU MUTACIJU KOJA JE BILA KORISNA.
Proximo je astrofizičar. Ne biolog. On je u drugoj poziciji od tebe. Za njega odgovara priznata nauka Ti si u poziciji da daješ dokaze. Ne on. Logika ima stručan naziv za ovaj tvoj pokušaj dokazivanja. "Dokaži ti svoje pa ću onda ja svoje". Radi se o zameni teza./slobodan prevod/

I dalje mi nisi odgovorio ni na jedno moje postavljeno pitanje. Jesi ti na nekim drogama?
Vec je postalo previse providno u vezi tebe i tvog znanja. Pitanja koja obaraju tvoje stavove ti izbegavas da odgovoris.
Nemas pojma koliko sam vec materijala skupio da ti pokazem kao dokaz evolucije ali necu uraditi sve dok lepo ne odgovoris na jedno po jedno pitanje i kazes lepo, ovde nisam bio u pravu, ovde sam pogresio. A jesi pogresio. Sad i ja malo da budem drzak. Ako hoces da te uvazavamo ovde, prvo se uozbilji i pokusaj da shvatis sta je nauka i kako funkcionise. Ako ne mozes da se pomiris sa tim da nauka zahteva cinjenice onda ti stvarno nije mesto ovde. Bez ljutnje, do sada si mnogo puta napravio budalu od sebe ( to nije samo moje misljenje ali necu prozivati ostale) pokusavajuci na taj svoj pogresan nacin da pomeris temelje nauke.
Trazis cinjenice o evoluciji? Imaces ih. Imaces ih mnogo. Ali pre svega, hocu da mi kazes ti sta je to evolucija? Znaci jos jedno pitanje pored onih svih. Vrati se na 25-tu stranu ove teme i procitaj moje postove i procitaj svako pitanje koje sam ti postavio. Ima ih manje od 5. Neke sam ti gore vec naveo.
Prvo me ubedi da ima smisla diskutovati sa tobom u vezi nauke. Jer stvarno sam i vise nego umoran od ljudi koji svaki naucni dokaz bacaju pod noge i iznose svoje teorije na osnovu svog " zdravog razuma". Nije teorija sve ono sto nam se svidja i ono sto zelimo da bude.
I sa vidusom sam bio zaratovao na ovoj istoj temi ali kad sam video da je njemu to ukorenjen obrazac njegovog razmisljanja odustao sam od bilo kakve rasprave jer je to gubljenje vremena. Ti i on se razlikujete ali zajednicko vam je to sto pokusavate da bacite celu nauku pod noge vaseg zdravog razuma.
Jos jednom, ja cu ti dati gomilu dokaza za sto god budes trazio samo mi pre svega dokazi da si dostojan da te smatram covekom kome treba predstavljati naucne dokaze. Odgovori na moja pitanja i reci sam gde mislis da si pogresio. U mojim ocima ces biti velika osoba samo ako nisi sujetan i ako umes da kazes da nisi bio u pravu. Ni ja sam ne znam sve. Nisam biolog, ali ljudi poput tebe su me " naterali " da pocnem da se zanimam ozbiljno za biologiju. I dalje ne znam mnogo ali ucim od ljudi koji znaju nesto.
Hajde sad, budi dobar momak, covek, decko, sto god, i da smirimo ovu situaciju i da vodimo jedan inteligentan razgovor, zasnovan na cinjenicama, na proverenim stvarima.

DA LI JE OVO JEDINSTVEN SLUčAJ

Tangent ugla uspona Velike piramide 1,273240621.

Obim ovog kruga je 4 mjerne jedinice.

Uzmimo i broj 4 kao jedan krug ciklusa u prirodi (četiri elementa, četiri godisnja doba, četiri covjekova zivotna doba, četiri strane svijeta...). Koliki je precnik tog kruga:

4 : 3,14159 = 1,27324062

P = πr2

Ono sto je zanimljivo jest da je i povrsina tog kruga 1,27324062 kvadratnih jedinica.

Sad i mene zanima ima li još ovakvih slučajeva u geometriji da se precnik kruga po brojnoj vrijednosti podudara sa povrsinom tog kruga?

Zasto broj 4? Evo odgovora za one koji vole da razmisljaju!

„ Da se Hristos useli vjerom u srca vasa, da budete u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni.” (Ef. 3,17)

Ovo gore uslov je za razumijevanje sljedecih rijeci:
„Da biste mogli razumjeti sa svima svetima šta je SIRINA i DUZINA i DUBINA i VISINA.” (Ef. 3, 18)

4: SIRINA, DUZINA, DUBINA, VISINA!

http://www.dogfeathers.com/java/necker.html

c011.gif
c011.gif
c011.gif
c011.gif
a040.gif
a040.gif

I dalje lajes ko pas ili to zaista i jesi (geneticki inzinjering je cudo)!.

Ako mi zivimo u trodimenzionalnom svijetu, a univerzum je sfera ( i Zemlja je sfera, atmosfera je sfera) kako to sa sa duzinom, sirinom i visinom ne mozemo odredjivati sferu? A prostor (volumen) kazete da nije dimenzija?

Vidis, da bi izveo mjere duzine, sirine i visine, moras uci u PROSTOR kao dimenziju. Bez prostora nema ni tih mjera.

Vidis, da bi izveo mjere duzine, sirine i visine, moras uci u PROSTOR kao dimenziju. Bez prostora nema ni tih mjera, a PROSTOR, eto vidis, postoji bez duzine, sirine i visine! Vanjske mjere prostora nsu ni duzina ni sirina ni visina!

da bi izveo mere sirine i duzine potrebne su mi referentne tacke i nista vise. s obzirom da ih merim u OVOM prostoru, u OVOJ dimenziji one ce biti pravilno izmerene i predstavljace to sto se mere u ovom prostoru i ovoj dimenziji.

Da, sve je lako izmjeriti, ako postoji PROSTOR koji je u krajnjim granicama nemjeriv duzinom, sirinom i visinom. Dakle: prostor kao dimenzija egzistira neovisno od duzne, sirine i visine, dok duzina, visina i sirina ne mogu egzistirati bez prostora.

Vidusa:
Vidis, da bi izveo mjere duzine, sirine i visine, moras uci u PROSTOR kao dimenziju. Bez prostora nema ni tih mjera, a PROSTOR, eto vidis, postoji bez duzine, sirine i visine! Vanjske mjere prostora nsu ni duzina ni sirina ni visina!
Ovo boldovano je novi patent. Ne postoje spoljne mere prostora. Prostor je ono u čemu ti živiš. "Izvan prostora" nema, ne postoji. Zato se taj prostor meri u odnosu na nešto ili nekoga ko se u tom prostoru nalazi. Ako si na vrhu te kugle koju si nacrtao a neko drugi na drugom kraju, dakle ispod, vrednosti za obojicu su različite.

Vidusa:
Da, sve je lako izmjeriti, ako postoji PROSTOR koji je u krajnjim granicama nemjeriv duzinom, sirinom i visinom. Dakle: prostor kao dimenzija egzistira neovisno od duzne, sirine i visine, dok duzina, visina i sirina ne mogu egzistirati bez prostora.
Onda ti ne razumeš prostor. Sveto trojstvo: Otac,Sin i Sveti Duh u materijalnom svetu su: Materija, vreme i prostor Dakle nešto ne deljivo. Svaka ta veličina ima dogovorene mere kojima se iskazuju. Prostor se meri ...ali šta ja to tebi pričam? :?

Cime se mjeri prostor? Reci, reci!
Moze li se mjeriti nesto ako nije mjerljivo, tj. ako nije dimenzija, tj. ako nije mjera?
Ako je i prostor mjera, onda ovaj svijet ne postoji samo u tri dimenzije: duzini, sirini i visini, nego i u prostoru kao mjeri, u volumenu! Na ovom svijetu ne postoji vise ni jedna mjera materijalnog svijeta!Vrijeme necemo racunati jer nije materija.

Prvo da kazem za broj 4. Broj cetri se grubo receno bar 1000 puta redje pojavljuje u svemiru kao i medju zivim bicima nego broj 1,618. 1,618 je broj koji je utisnut u ziva bica pa cak i u svest coveka. ( psiholoski utvrdjeno ).
Dalje, sfera i te kako ima dimenzije. Problem je u tome sto nemozes ocekivati da trazis duzinu sfere kad duzina nije dimenzija za sferu. Duzina je karakteristika za geometrijske obilke koji se ne zatvaraju sami u sebe pod konstantnim uglom. Sirina isto tako.
Da bi merio duzinu moras imati pocetak i imati kraj. Daj mi pocetak sfere i kraj sfere i ja cu ti izmeriti duzinu putanje od te dve tacke. Niti na povrsini sfere i unutar nje su matematicki i logicki dve potpuno razlicite stvari.
Dalje sto se tice broja 4, tumacenje biblije nije univerzalno. Ti si jedina osoba koju sam sreo da je tumaci na taj nacin a sreo sam i mnogo drugih koji se takodje razlikuju. A nauka, je ono sto je sjedinjava tacnosti merenja, posmatranja... Ako razliciti ljudi citaju istu knjigu i na razlicite nacine je tumace, da li se bilo koje od tih tumacenja moze smatrati cinjenicama? Jos plus, svako novo razdoblje donosi novo tumacenje koje je diktirano od potrebe drustva. Ne drustva u koju su prosecni ljudi vec drustva koji iz senke okrecu ovu planetu u svim mentalinim dimenzijama.

Na ovom svijetu ne postoji vise ni jedna mjera materijalnog svijeta!
Nedavno neko mi spomenu prosecnu gustinu svemira. Hmm zanimljivo
Nedavno mi neko spomenu i masu. Zanimljivo
Nedavno mi neko spomenu i zapreminu. Sve zanimljivije.
Nedavno mi neko spomenu i obim i povrsinu.
A odavno mi niko nije spomenuo ( jos iz osnovne skole ) da su te dimenzije dimenzije prostora i da na osnovu tih dimenzija mogu da kostruisem bilo kakvo zamisljneo telo. Samo na osnovu brojeva koji predstavljaju te dimenzije.

Vidusa:

Nista ja ne odbacujem, vec samo tebe molim da mi ovdje odredis sta su ovom prostoru duzina, sirina i visina.To je za tebe, nadam se, vrlo lako.
U prostoru mozes da postavis razlicite sisteme referencije. Ti si izabrao sferni referentni sistem, ali uopste nije problem da u centru sfere nacrtas i jedan Dekartov pravougli sistem i u njemu, a unutar sfere, odredjuj tri dimenzije koliko ti je volja.

Hajde da se sad manemo dimenzija.Nisam imao namjeru o dimenzijama da pricam. Vratimo se na onaj krug ciji je dijametar iste brojcane vrijednosti kao i povrsina tog kruga.

Uzeo sam broj 4 kao visinu pravouglog trougla cija se bocna strana uspinje pod Piramidinim uglom. I ta visina sa tangentom (ili tangensom) ima bazu duzine 3,14159. I to je dovoljan razlog da se tome obrati paznja.
Poslije sam broj 4 uzeo kao obim kruga i dobio sam da je dijametar tog kruga 1,27324062 sto odgovara tangentu ugla uspona Piramide i navedenog trougla. I povrsina tog kruga je 1,27324062 kvadratnih jedinica. I samo sam pitao da li je ovo jedinstven slucaj. Hajde da se malo time zabavimo.

Back