Svabov
Buduća legenda
- Poruka
- 25.291
nisam trazio primer, trazio sam odgovor ZASTO i KAKO!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
v.v.ilic:@Ober....
Da shvatis njegovu racunicu evo ti moj primer:
Ja sam visok 180.5 cm
Sirina moja tri prsta kojima se krstim je 5,4201802673702cm
Visina/sirina tj: 180.5 : 54201802673702 = 33,30147543
a to su godine Hristova zivota
Zakljucak ti se namece sam.
Pozdravi "matematicara", ja sa njim ne mogu na takav nacin da komuniciram!
Obersturmfuehrer:nisam trazio primer, trazio sam odgovor ZASTO i KAKO!
Pa da. Zakljucak je samo jedan. Da osim mozda onih 180.5 sve ostalo su izmisljeni podaci jer nisi mogao tako precizno da izmeris sirinu prstiju a verovatno su i one decimale Hristovih godina proizvoljne. Cak i da su te godine tacne racunica je obicna namestaljka jer su decimale za prste izmisljene i da ih nema ne bi se poklopile tacno sa krajnjim rezultatom.v.v.ilic:Zakljucak ti se namece sam.
lightm:Pa da. Zakljucak je samo jedan. Da osim mozda onih 180.5 sve ostalo su izmisljeni podaci jer nisi mogao tako precizno da izmeris sirinu prstiju a verovatno su i one decimale Hristovih godina proizvoljne. Cak i da su te godine tacne racunica je obicna namestaljka jer su decimale za prste izmisljene i da ih nema ne bi se poklopile tacno sa krajnjim rezultatom.
To je ono sta Vidusa radi. Nadje negde duzinu ekvatora u milimetrima (sto je takodje besmisleno) pa da bi dobio tacnu vrednost u toj razmeri mora da izmislja decimale u merama manjih predmeta (piramida na primer) koje inace nikako ne moze da izmeri.
Sve se svodi na manipulaciju netacnim podacima. Negde se zaokruzuje da bi se odsekle neodgovarajuce decimale a negde se proizvoljno dodaju izmisljene decimale samo da bi se dobio lep rezultat. U tim racunicama nije retkost da se uporedjuju drasticno razlicite velicine kao udaljenost Zemlje od Sunca ili brzina svetlosti sa jedne strane i nesta malo kao soba u piramidi sa druge strane. Pri takvim razmerama ta "podesavanja" decimala mogu da imaju velik uticaj i cine celu racunicu besmislenom.

v.v.ilic:@lightm
@Ober
Uradite slicne primere. Nesto iz vase okoline. Nastimujte rezultate tako sto cete uzeti neku konstantu, poznatu ili znacajnu. Iz te konstante mozete izvesti SVE zemaljske velicine metodom stimovanja rezultata. A da bi ste bili interesantni, kao ovaj nas pomenuti "matematicar", upotrebite malo mistike i eto "nauke". On zloupotrebljava egiptologiju i stimuje po sebi sve sta mu na pamet padne.

Vidusa:PS Ne brinite, Bozije svevidece oko u istostranicnom trouglu (Sveto Trojstvo) nije masonski znak (oni su ga ukrali iz pravoslavne mistike kao sto su ukrali i dvoglavog orla). Ono oko sa US dolara nije u istostranicnom trouglu, dakle ne simvolizuje Sveto Trojstvo.
Pa sto onda to radis kao dete?Vidusa:Naravno, sad kad imate formule, lako je po toj formuli komponovati.To i djeca mogu.![]()

ja ne izmisljam mjere: one u Piramidi vec postoje. PIRAMIDA JE I PRAVLJENA ZBOG OVOGA STO JA KAZUJEM.v.v.ilic:Pa sto onda to radis kao dete?![]()
Ja ne izmisljam mjere: one u Piramidi vec postoje. PIRAMIDA JE I PRAVLJENA ZBOG OVOGA STO JA KAZUJEM.v.v.ilic:Pa sto onda to radis kao dete?![]()
Kad vec znas da imenice nemaju komparaciju, zasto ih pises komparativno? Zato sam ti i dao primedbu. Tvoj odgovor se moze definisati kao Tautologija.Vidusa:Imenice nemaju komparaciju. To imaju samo pridjevi.
Uostalom Dj. Danicic u prevodu Starog Zavjeta koristi oblik Bozji, a V. Karadzic u Novom zavjetu koristi oblik Boziji. I ti se nasao da ispravljas.
Meni nije vazan oblik rijeci, nego je vazno da ta rijec pravilno i sto potpunije prenese moju misao.
Vidusa:ja ne izmisljam mjere: one u Piramidi vec postoje. PIRAMIDA JE I PRAVLJENA ZBOG OVOGA STO JA KAZUJEM.
v.v.ilic:Sa ovom izjavom mozes da konkurises za vrata ludnice. Da nisu slucajno piramide pravljene zbog tebe samoga a ne zbog onoga sto ti kazes i kazujes?