Prozimanje mistike i nauke

@Ober....
Da shvatis njegovu racunicu evo ti moj primer:
Ja sam visok 180.5 cm
Sirina moja tri prsta kojima se krstim je 5,4201802673702cm

Visina/sirina tj: 180.5 : 54201802673702 = 33,30147543
a to su godine Hristova zivota

Zakljucak ti se namece sam.

Pozdravi "matematicara", ja sa njim ne mogu na takav nacin da komuniciram!

v.v.ilic:
@Ober....
Da shvatis njegovu racunicu evo ti moj primer:
Ja sam visok 180.5 cm
Sirina moja tri prsta kojima se krstim je 5,4201802673702cm

Visina/sirina tj: 180.5 : 54201802673702 = 33,30147543
a to su godine Hristova zivota

Pozdravi "matematicara", ja sa njim ne mogu na takav nacin da komuniciram!

Zemljace, nisi sve pratio od pocetka, a ja da opet ponavljam, mrsko mi je bas kao i tebi pazljivo citanje.

Obersturmfuehrer:
nisam trazio primer, trazio sam odgovor ZASTO i KAKO!

Zasto i kako? Jer je to kod Piramide za izracunavanje znacenja Piramide i svetih stvari Biblije. Ovo sa volumenom nije nauka, nego samo nacin vjerujucim ljudima da bolje razumiju Pismo i Piramidu.

Kako su visinom kovcega izracunate godine Hristovog zemaljskog zivota:
Kod Velike piramide: jedan sveti lakat ( 1 SL ) ima duzinu 63,5 cm. Ova mjera je cod za izracunavanje mjera prostora i vremena po Velikoj piramidi: sveti lakat izrazen u centimetrima mnozi se sa 40.000 - tim dijelom Zemljinog precnika sjever - jug, tj. mnozi se sa brojem 31.798,06102 cm(ovo vazi za izracunavanje i vremena i prostora).

v.v.ilic:
Pa da. Zakljucak je samo jedan. Da osim mozda onih 180.5 sve ostalo su izmisljeni podaci jer nisi mogao tako precizno da izmeris sirinu prstiju a verovatno su i one decimale Hristovih godina proizvoljne. Cak i da su te godine tacne racunica je obicna namestaljka jer su decimale za prste izmisljene i da ih nema ne bi se poklopile tacno sa krajnjim rezultatom.
To je ono sta Vidusa radi. Nadje negde duzinu ekvatora u milimetrima (sto je takodje besmisleno) pa da bi dobio tacnu vrednost u toj razmeri mora da izmislja decimale u merama manjih predmeta (piramida na primer) koje inace nikako ne moze da izmeri.
Sve se svodi na manipulaciju netacnim podacima. Negde se zaokruzuje da bi se odsekle neodgovarajuce decimale a negde se proizvoljno dodaju izmisljene decimale samo da bi se dobio lep rezultat. U tim racunicama nije retkost da se uporedjuju drasticno razlicite velicine kao udaljenost Zemlje od Sunca ili brzina svetlosti sa jedne strane i nesta malo kao soba u piramidi sa druge strane. Pri takvim razmerama ta "podesavanja" decimala mogu da imaju velik uticaj i cine celu racunicu besmislenom.

Godine Hristovog zemaljskog zivota izracunate su po vec ovdje spominjanom nacnu (eto malo iznad sam to opet ponovio). dakle, ne radi se po proizvoljnosti nego po metodu.Evo opet:
Kako su visinom kovcega izracunate godine Hristovog zemaljskog zivota:

Kod Velike piramide: jedan sveti lakat ( 1 SL ) ima duzinu 63,5 cm. Ova mjera je cod za izracunavanje mjera prostora i vremena po Velikoj piramidi: sveti lakat izrazen u centimetrima mnozi se sa 40.000 - tim dijelom Zemljinog precnika sjever - jug, tj. mnozi se sa brojem 31.798,06102 cm(ovo vazi za izracunavanje i vremena i prostora.

lightm:
Pa da. Zakljucak je samo jedan. Da osim mozda onih 180.5 sve ostalo su izmisljeni podaci jer nisi mogao tako precizno da izmeris sirinu prstiju a verovatno su i one decimale Hristovih godina proizvoljne. Cak i da su te godine tacne racunica je obicna namestaljka jer su decimale za prste izmisljene i da ih nema ne bi se poklopile tacno sa krajnjim rezultatom.
To je ono sta Vidusa radi. Nadje negde duzinu ekvatora u milimetrima (sto je takodje besmisleno) pa da bi dobio tacnu vrednost u toj razmeri mora da izmislja decimale u merama manjih predmeta (piramida na primer) koje inace nikako ne moze da izmeri.
Sve se svodi na manipulaciju netacnim podacima. Negde se zaokruzuje da bi se odsekle neodgovarajuce decimale a negde se proizvoljno dodaju izmisljene decimale samo da bi se dobio lep rezultat. U tim racunicama nije retkost da se uporedjuju drasticno razlicite velicine kao udaljenost Zemlje od Sunca ili brzina svetlosti sa jedne strane i nesta malo kao soba u piramidi sa druge strane. Pri takvim razmerama ta "podesavanja" decimala mogu da imaju velik uticaj i cine celu racunicu besmislenom.

Decimale su tacnost i nikako nisu netacnost.Navedi primjere podesavanja "stucovanja" mjera.Ovako odoka, ko ce znati na sto ti mislis.

@lightm
@Ober

Uradite slicne primere. Nesto iz vase okoline. Nastimujte rezultate tako sto cete uzeti neku konstantu, poznatu ili znacajnu. Iz te konstante mozete izvesti SVE zemaljske velicine metodom stimovanja rezultata. A da bi ste bili interesantni, kao ovaj nas pomenuti "matematicar", upotrebite malo mistike i eto "nauke". On zloupotrebljava egiptologiju i stimuje po sebi sve sta mu na pamet padne.

v.v.ilic:
@lightm
@Ober

Uradite slicne primere. Nesto iz vase okoline. Nastimujte rezultate tako sto cete uzeti neku konstantu, poznatu ili znacajnu. Iz te konstante mozete izvesti SVE zemaljske velicine metodom stimovanja rezultata. A da bi ste bili interesantni, kao ovaj nas pomenuti "matematicar", upotrebite malo mistike i eto "nauke". On zloupotrebljava egiptologiju i stimuje po sebi sve sta mu na pamet padne.

Naravno, sad kad imate formule, lako je po toj formuli komponovati.To i djeca mogu. :lol:

PS Ne brinite, Bozije svevidece oko u istostranicnom trouglu (Sveto Trojstvo) nije masonski znak (oni su ga ukrali iz pravoslavne mistike kao sto su ukrali i dvoglavog orla). Ono oko sa US dolara nije u istostranicnom trouglu, dakle ne simvolizuje Sveto Trojstvo.

Vidusa:
PS Ne brinite, Bozije svevidece oko u istostranicnom trouglu (Sveto Trojstvo) nije masonski znak (oni su ga ukrali iz pravoslavne mistike kao sto su ukrali i dvoglavog orla). Ono oko sa US dolara nije u istostranicnom trouglu, dakle ne simvolizuje Sveto Trojstvo.

Ne kaze se Bozije, nego Bozje!!!
Nije to komparacija: Bog, Bozije, naj Bozije.

Imenice nemaju komparaciju. To imaju samo pridjevi.
Uostalom Dj. Danicic u prevodu Starog Zavjeta koristi oblik Bozji, a V. Karadzic u Novom zavjetu koristi oblik Boziji. I ti se nasao da ispravljas.
Meni nije vazan oblik rijeci, nego je vazno da ta rijec pravilno i sto potpunije prenese moju misao.

Vidusa:
Imenice nemaju komparaciju. To imaju samo pridjevi.
Uostalom Dj. Danicic u prevodu Starog Zavjeta koristi oblik Bozji, a V. Karadzic u Novom zavjetu koristi oblik Boziji. I ti se nasao da ispravljas.
Meni nije vazan oblik rijeci, nego je vazno da ta rijec pravilno i sto potpunije prenese moju misao.
Kad vec znas da imenice nemaju komparaciju, zasto ih pises komparativno? Zato sam ti i dao primedbu. Tvoj odgovor se moze definisati kao Tautologija.

Ako ti nije vazan oblik reci kako mozes da ocekujes da te ljudi razumeju? Iskrivljena rec ne moze "pravilno i potpuno da prenese tvoju misao" Ljudi te onda pogresno i razumeju. Jos gori je slucaj kod tvoje iskrivljene egiptologije koju pokusavas da svedes u sfere nauke iskrivljenom matematikom. Da bi konkluzija bila istinita i premisa mora biti istinita! Kod tebe to nije slucaj pa si se nasao na meti onih koji te ne razumeju. Ti ides pogresnim pravcem! Umesto da priblizis svoju misao istini ti hoces da je dokazes! Zato i imas protivnike a mislim da si sam sebi protivnik najveci.
I ova tvoja primedba meni je negacija negacije. Ja nisam ispravljao Vuka Karadzica nego tebe. A za pojasnjenje Bozjeg i Bozijeg posluzi se srpskom gramatikom a ne svojim "znanjem".

v.v.ilic:
Sa ovom izjavom mozes da konkurises za vrata ludnice. Da nisu slucajno piramide pravljene zbog tebe samoga a ne zbog onoga sto ti kazes i kazujes?

Ja ti rekoh: piramide u Gizi pravljene su zbog poruka koje vam kazujem. To ne znaci da sam ja dokucio svo znacenje njihovo, daleko od toga. :wink:
A u ludnici ima normalnijih ljudi i od mene i od tebe i od mnogih drugih sto nisu tamo.

i da dodam...
jedno 3. put...
zasto mislis da su one gradjene zbog PORUKA?
zar ne mislis da su one mozda gradjene kao velicanje faraona, ili vec koga, a gradjenje su u takvim razmerama da to na neki nacin simbolizuje svemir (faraona)?
sem toga, orbitalni parametri zemlje, meseca, polozaj nekih zvezda TADA i SADA nisu isti....

Back