Protiv BEOGRADIZACIJE!

Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.
I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?
Слажем се.
Срамота је шта се ради и колико се не улаже у ниже партије Србије од Београда.

За децентрализацију сам.
Чак је та централизација и довела до тога да се Боград претворио у место скупине највећег олоша и шљама.

А у Војводину се улаже немилице.
Срамота за ову власт и за све претходне, заиста.

pa ja to pricam i kad bi se ta ministarstva rasporedila redom po gradovima srbije mogao bi i neki peca tamo da otvori trafiku gde bi gospoda ministri vozaci i sluzbenici kupovali cigare i novine a ne samo da od drzavnih para zive beogradjani. nije posteno

Dobro, s te strane ima smisla, ali mislim da ne treba decentralizaciju vršiti preko lešinara. Neka ti trafikanti prodaju onima koji zarađuju od svog, a ne od tuđeg rada...

Слажем се.
Срамота је шта се ради и колико се не улаже у ниже партије Србије од Београда.

За децентрализацију сам.
Чак је та централизација и довела до тога да се Боград претворио у место скупине највећег олоша и шљама.

А у Војводину се улаже немилице.
Срамота за ову власт и за све претходне, заиста.

Govoriš mudro

Ja?! Bice da si ti! A sta nije istina od ovog sto sam napisao?! Jer ce mozda da se vrati?! :mrgreen:

ne znam o cemu pricas....uopste ...o cemu ti pricas?

ali da ti nekom kazes vratite se vi ovde ili onde, a to su vrlo nesrecni ljudi sa nesrecnim sudbinama i okolnostima.....

vise nista ne bi trebalo da kazes...nego procitaj
HTML:
Re: Protiv BEOGRADIZACIJE!
...pa onda reci o cemu to to zvaces....

Ko ih ****, nek radi na njivi, pa da vidis kako ce da mu bude dobro.
Ovako ne mosh da nadjes ko ce da bere voce i povrce. Mesta koliko hoces, a svi sto kukaju kako nema posla NECE da kopaju zemlju. E pa MRSH onda.

Pa nije ti to igrica na kompjuteru (pa jos ako nadjes neki patch koji ti daje neogranicene finansije).....milina.....ti samo gradis i stvaras..........

ne znam o cemu pricas....uopste ...o cemu ti pricas?

ali da ti nekom kazes vratite se vi ovde ili onde, a to su vrlo nesrecni ljudi sa nesrecnim sudbinama i okolnostima.....

vise nista ne bi trebalo da kazes...nego procitaj
HTML:
Re: Protiv BEOGRADIZACIJE!
...pa onda reci o cemu to to zvaces....

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Ako tako kazes!
Svi se zalite na Beograd, a sto vam je jedina teznja u zivotu da zivite u njemu?! :think:
Ako mi ovo objasnis, svaka ti cast!

Nemas u Srbiji seljacino, moras da mrdnes malo dupe.

Normalno, letnji DUrmitor ne moze da se poredi sa Kopaonikom....
Mada ja se trudim nesto da objasnim ljakseru od podno Kopaonika :D:D:D

koji *urac ja ima da idem u tvoju crnogorsku vukojebinu durmitorsku , letnji kopaonik je lep jer nema guzve, saobracaja , milina za setnju odmor i uzivanje kao i branje borovnica.

zimski je od durmitora lepsi jer vi tamo imate 3 staze a mi ovamo 33

Beograd je bio,jeste i bice politicka,ekonomska i bioloska grobnica Srbije.
Ova konstatacije nema veze sa beogradjanima i ne odnosi se na njih.Ovde se govori o
Beogradu kao nakaradnom sistemu,kao gradu koji je satkan bez ikakvog "reda voznje".
Ostatak zemlje se prazni,prodaju se nekretnine i Beograd se neplansi naseljava.Svake godine u Bg stigne 10 000 ljudi,koji su napustili unutrasnjost ili su je prodali.
To je posledica nakaradnih gospodara,koji se srame ostatka Srbije,a svojim neznanjem i nesposobnoscu nikada nisu nista uradili za taj deo stanovnistva van BG.
Beograd danas ima najmanje 500 000 stanovnika viska,koji nemaju elementarne osnove da u njemu bioloski prezive kao normalni ljudi,ali jednostavno su prisiljeni napustiti unutrasnjost,osim ako nisu spremni da u Vranju rade za 80 EUR.

Знаш како, прави Београђани ( којих је јако мало) су јако фини и добри људи који су свесни кроз какву голготу пролази њихов народ по унутрашњости земље.

Покондирене тикве које су то биле и док су живеле негде у унутрашњости не желе да виде шта се дешава.

Ја увек позивам све оне који не верују у безобразлук наших политичара при подели лове за градове по Србији, да крену у обилазак и да се увере својим очима.

Ја сам била и видела и ту нема о чему да се спори.

Чак ми се чини да се у унуташњост циљано не улаже.

Beograd je bio,jeste i bice politicka,ekonomska i bioloska grobnica Srbije.
Ova konstatacije nema veze sa beogradjanima i ne odnosi se na njih.Ovde se govori o
Beogradu kao nakaradnom sistemu,kao gradu koji je satkan bez ikakvog "reda voznje".
Ostatak zemlje se prazni,prodaju se nekretnine i Beograd se neplansi naseljava.Svake godine u Bg stigne 10 000 ljudi,koji su napustili unutrasnjost ili su je prodali.
To je posledica nakaradnih gospodara,koji se srame ostatka Srbije,a svojim neznanjem i nesposobnoscu nikada nisu nista uradili za taj deo stanovnistva van BG.
Beograd danas ima najmanje 500 000 stanovnika viska,koji nemaju elementarne osnove da u njemu bioloski prezive kao normalni ljudi,ali jednostavno su prisiljeni napustiti unutrasnjost,osim ako nisu spremni da u Vranju rade za 80 EUR.

ja sam obisao neke gradove po svetu , pa mogu da kazem da beograd kao grad ima infrastrukturu za normalan zivot 500.000 ljudi a maksimum 1 milion . a u beogradu zivi preko 2.5 miliona ljudi i samim tim je taj grad los i katastrofalan za zivot svojih stanovnika

U evropi skoro nema grada preko 1 milion stanovnika da nema metro - sem Beograda....

U selendri zvanoj Beograd tranzit tj kamioncine jos prolaze kroz centar grada preko slobodana penezica, pored stajge karadjordjevom kalemegdanom ,29tog novembra itd....

tako nesto sam jos jedino mogao da vidim u Kairu gde mozete u sred centra videti nove mercedese i stada ovaca i koza

Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.
I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?

ne radi se o beogradizaciji vec o daljoj jugoslovenizaciji.
iz postavke da je dedinje 45-e bilo u posedu srbijanaca a da je posle vecinom podeljeno ljudima iz sada bivsih republika mozes izvesti i druge zakljucke/npr. drustveni stanovi/ i ko je sve to placao .
bratstvo i jedinstvo nas je skupo kostalo.

NIko ih ne tera da rade.
Umesto njih dodju sezonci, rumuni, madjari, bugari siptari i uzmu pare.

ja znam da ti volis durmitor jer ti je tamo postojbina nego ti nama objasni sto ti nisi ostao tamo da cuvas koze i da ih oprcavas , nego si se doselio u beograd? mislim pitam te to zato sto si napisao pre da ovi sto se doseljavaju u beograd trebaju da ostanu na rodnim njivama. pa sto ti nisi ostao na svojoj njivi?

Back