Protiv BEOGRADIZACIJE!

e j.b.g izuzetaka ima dosta....ruzno je da kazes tako nesto.

a sto se govora tice...snob sam...priznajem...ne volim da cujem ijekavicu, skracivanje, nedostatak padeza, brojeva...mrzim i pojedine tudjice...ali sta ces...proci ce ih vec za jos neku generaciju

Vidis da se slazemo u onome sto pokusavam da kazem, i nema izuzetaka bas toliko koliko se misli, a i njima je kriv onaj u pozarevcu i onaj u hagu, i nije ruzno reci da se vrate tamo, posto su vec uzeli putovnice i pljuju nas kako smo ovakvi, onakvi, srbijanci, oni su kao pravi Srbi... da je tamo bolje i sl. Razmisljas li ikada koliko je ljudi odavde ugrozeno time sto su oni nekakve izbeglice, ili mozda bolje "pobeglice", pa ne mogu da nadju posao, da se skoluju itd. samo sto su oni nekakve izbeglice, imaju vise prava nego mi odavde, a to je istina. to je lepo DADA objasnio u jednom postu, mrzi me da ga trazim...

Ahahaha, kako si glup.

Sledeće zemlje su decentralizovane po regionima ili fedweralnim republikama:
Hrvatska
Španija
UK
SAD
Francuska
Nemačka
Češka
Mađarska
Grčka
Bugarska
Belgija
Holandija, itd...

Kao što vidiš, sve te zemlje su naprednije i/ili nemaju ugrožen suverenitet, kao centralistička Srbija.

Centralistička politika je od Srbije otcepila Kosovo, šta još treba da se desi pa da shvatite da Srbija treba da bude država sa minimum 10 pokrajina?! Jel treba da se otcepe Sandžak i Vojvodina pa da bi to shvatili?!

Глуп ти је тата .
Но да видимо које су то покрајине у Хрватској . да ли било која од ових земаљља има аутономну покраину са грбом и скупстином , статутом . да ли било који од ових народа има толико деривата комунизма , да им један део народа нема националну свест .

Нисам рекао да треба да буде централиѕована . Управо супротно . треба да буде максимално ДЕЦЕНТТРАЛИЗОВАНА , али на нивоу градова, то јест општина.
Успут
Централизам, који је крајње лош није отцепио Косово . Манипулација централизмом може довести до приближавања Војводине идеји о отцепљењу. Пре свега због јаке анти'српске пропаганде . Због великог броја људи који немају националну свест . Рашка , или како га многи погрешно зову Санџак ,, је сасвим друга прича .
Иначе , крајње је ступидно у указивати на урећење у САД , па чак и у немачкој , ради било каквог поређења .

Или си незналица , или злонамеран . Ово прво није тако страшно .

Poslednja izmena:
Sve se svelo na to ko je veci shaban,kajmak ili pljeskavica,bazen na koshutnjaku ili tomin ribnjak sa svezim pastrmkama,skijanje ili voznja GSB-om,vunene ili fancy carape,ko ce pre da izgoogla slike kaira,prangija ili kubura,cileanska vina,....................a sto vi gopodo iz unutrasnje kontrole za region beograd :mrgreen: jednostavno ne date glasove onoj srpskoj seljackoj stranci(onom bradonji sto oce da salje navijace na kosovo) nabucate mu 10% pa da on sve to obavi nego dajete glasove srs-u iliti ds-u i zavrsite pos'o.

Vidis da se slazemo u onome sto pokusavam da kazem, i nema izuzetaka bas toliko koliko se misli, a i njima je kriv onaj u pozarevcu i onaj u hagu, i nije ruzno reci da se vrate tamo, posto su vec uzeli putovnice i pljuju nas kako smo ovakvi, onakvi, srbijanci, oni su kao pravi Srbi... da je tamo bolje i sl. Razmisljas li ikada koliko je ljudi odavde ugrozeno time sto su oni nekakve izbeglice, ili mozda bolje "pobeglice", pa ne mogu da nadju posao, da se skoluju itd. samo sto su oni nekakve izbeglice, imaju vise prava nego mi odavde, a to je istina. to je lepo DADA objasnio u jednom postu, mrzi me da ga trazim...

ma to je samo konstruktivna kritika sa njihove strane.....nije to bas tako jednostavno...ali i mene mrzi da sada o tome zvacem..

pravo da vam kazem. Te ljude sto su izbegli iz bivsih rep i pokrajna, naterala je muka, pa mi se stvarno povraca kada cujem da neki koji su juce dosli u bgd pljuju po njima.
ONI SU POBEGLI OD RATA A VI OD MOTIKE.

Back