Protiv BEOGRADIZACIJE!

Nek ga naprave. Sta bi oni, da im Beograd pravi sve?

ne oni bi da im pare koje im beograd pokrade na ime poreza i vrati

jer beograd kolje srbiju sa najevcim porezima u evropi , mi finansiramo kojekakve beogradske agencije, savetnike , ministarstva , shefove kabineta - more da se terate vi malo u tri lepe beogradske parazitske....

lopovcine

zato je benzin 28 din skuplji nego sto treba, zato je plin 57 din a svugde drugde je 37 , i sve je skuplje nego bilo gde u evropi jer mora da se finansira bneogradskim parazitima i sljamovima plata od 120.000 din sluzbeni auto i sluzbeni stan. bando

Osim toga, u Beograd su se mnogo ranije slili ljudi nego kapital. Zbog cega, izmedjuostalog, i postoje delovi grada, koji vise lice na rodna sela, nego na grad.

У Београд су се људи слили после рата , у велиој акцији СЕЛО-Град, како би Комунисти од самосталних и независних сељака , створили пролетере, јер се радничка , пролетерска рееволуција , никако не може спровести , ако пролетера нема доволљно . Ови људи , који су у својим срединам имали своју самобитност , и сталан контакт са својим коренима , одакле су црпели своју народну мудрос , ритам , и градили ѕддрав однос , како према животу, тако и према околини , и приликама , одједном су , почупани из корена , почели да губе тло под ногама . Постали су од сељака , ( здравих , мудрих , добронамерних , али вазда сопремни да се бране) , сељачине , а не само пролетери . Веома лака мета за свакојако испирање мозга . Тако су изградђене читаве генерације солитерских сељачина и архи-примитиваца, који у многоме дају боју Београду. тако је настала новокомпонована музика , и готово сви ови изми , којима нас бомбардују свакога дана .

Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?

Simptomaticno je to sto su automobili ispred prihoda od poreza:think:. Toliko o prioritetima.
Sto se tice reci unutrasnjist, slazem se, provincija je mnogo lepsa rec.

У Београд су се људи слили после рата , у велиој акцији СЕЛО-Град, како би Комунисти од самосталних и независних сељака , створили пролетере, јер се радничка , пролетерска рееволуција , никако не може спровести , ако пролетера нема доволљно . Ови људи , који су у својим срединам имали своју самобитност , и сталан контакт са својим коренима , одакле су црпели своју народну мудрос , ритам , и градили ѕддрав однос , како према животу, тако и према околини , и приликама , одједном су , почупани из корена , почели да губе тло под ногама . Постали су од сељака , ( здравих , мудрих , добронамерних , али вазда сопремни да се бране) , сељачине , а не само пролетери . Веома лака мета за свакојако испирање мозга . Тако су изградђене читаве генерације солитерских сељачина и архи-примитиваца, који у многоме дају боју Београду. тако је настала новокомпонована музика , и готово сви ови изми , којима нас бомбардују свакога дана .

eto, sve si rekao....

ne oni bi da im pare koje im beograd pokrade na ime poreza i vrati

jer beograd kolje srbiju sa najevcim porezima u evropi , mi finansiramo kojekakve beogradske agencije, savetnike , ministarstva , shefove kabineta - more da se terate vi malo u tri lepe beogradske parazitske....

lopovcine

zato je benzin 28 din skuplji nego sto treba, zato je plin 57 din a svugde drugde je 37 , i sve je skuplje nego bilo gde u evropi jer mora da se finansira bneogradskim parazitima i sljamovima plata od 120.000 din sluzbeni auto i sluzbeni stan. bando

A jedva cekas da dodjes u Bg, a?

upravo tako . pravi primer ovoga sto si ti rekao, beogradskog pokondirenog seljaka, koji je u akciji selo-grad svoje rodno selo zamenio beogradskim prigradskim selom, jeste ovaj ididadaamin kao i njegov kolega sa Durmitor planine zvani Svabov. Lepo bi bilo da se pomenuti vrate u svoja rodna sela mesto sto ljudima prodaju price o svojem uzvisenom beogradskom poreklu i plavoj beogradskoj krvi, i zalazu se da se pljacka ostatka srbije od strane beograda nastavi.

A jedva cekas da dodjes u Bg, a?

ne naprotiv. mrzim dan kad moram da odem nekim poslom u bg , ne vidim nista primamljivo u gubljenju vremena po beogradskim saobracajnim guzvama i smogu okruzen nadrkanim ljudima punim stresa usled svojih teskih zivotnih uslova i okruzenja.

recimo ja lep dan zamisljam kao odlazak na kopaonik, goliju, u sopocane, studenicu, na djurdjeve stupove, u banjsku , odlazak u josanicku banju na ribnjak , i porciju pastrmke i flasu francuskog vina a ne kao odlazak u beograd , gusenje u smogu , drkanje po prevozu okruzen sa gomilom znojavih i debelih ljudi koji me guraju sa svih strana, i jedenje uzegle pice ili pljeske na zelenjaku

Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.
I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?

Ja jesam za decentralizaciju, ali ne zbog toga što želim da vidim ministarstva van Beograda! :confused:
Razlog je jednostavan - zašto se porezi koji se naplaćuju u Nišu, Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu... ne bi koristili za izgradnju (infrastrukture) Niša, Subotice, Novog Sada, Kragujevca... (respektivno), nego uvek deo ide za Beograd? Znači, slažem se s boldovanim...

Poznato je da je 90% sredstava od prodaje Duvanske Industrije Niš otišlo u Beograd. Svega 10% je zadržano u niškoj kasi...

Ono što je najvažnije - decentralizacija čuva jedinstvo. Kad neki region ima utisak da ne radi za sebe, normalno je da se javljaju secesionističke ideje (naročito ako postoje etničke razlike). Zato, bez obzira na to što sam Nišlija, a s obzirom na problem Kosmeta, prioritetno mesto u sprovođenju decentralizacije treba da ima Vojvodina...

Inače, razlog postojanja centralizacije i nemogućnosti njenog ukidanja, po mom mišljenju, je preveliki državni aparat koji je u Beogradu, a Beograd ne može sam da ga finansira koliko god bio privredno jak... Zato, verujem da će početi da se sprovodi decentralizacija onda kada se javna potrošnja smanji i kada se privatizuju neefikasna državna preduzeća. Sve je to povezano...

Na kraju, moram da kažem da narod, pa i beogradski nije kriv za ovo, već vlast i tu treba napraviti jasnu distinkciju kako ne bismo bili u situaciji da širimo međusobnu mržnju.

P.S. Ako u svom gradu glasate za gradske stranke (one koje se zalažu za interese grada), dali ste doprinos decentralizaciji - to je činjenica... Jer, i same stranke su centralizovane, zar ne?

Normalno je plasiti se napretka i nepoznatih stvari.
Dodji malo cesce, pa ces se navici na ljude i na gradsku sredinu.

rekoh ti ziveo sam u beogradu, silom prilika dosta godina, tako da ne vidim nista lepo i primamljivo u smogu , guzvi, prasini.

ja volim prirodu, manastire, crkve , srpsku kulturu i tradiciju.

sta ces, seljak covek - vise volim svezu pastrmku iz ribnjaka u josanickoj banji nego pljesku od kerovine i soje sa zelenjaka :mrgreen:

vise volim kopaonicki sir kajmak i rakiju od beogradske kobasice, salame i pastete

recimo ja lep dan zamisljam kao odlazak na kopaonik, goliju, u sopocane, studenicu, na djurdjeve stupove, u banjsku , odlazak u josanicku banju na ribnjak , i porciju pastrmke i flasu francuskog vina a ne kao odlazak u beograd , gusenje u smogu , drkanje po prevozu okruzen sa gomilom znojavih i debelih ljudi koji me guraju sa svih strana, i jedenje uzegle pice ili pljeske na zelenjaku

a u Raskoj , svi se ubise pijuci francuska vina.............:hahaha::hahaha:

, drkanje po prevozu okruzen sa gomilom znojavih i debelih ljudi koji me guraju sa svih strana, i jedenje uzegle pice ili pljeske na zelenjaku

bajo........ja sam mislio da ti imas neki auto.......:hahaha:
koliko se qrcis kao poznavaoc automobilizma, nisi ni los za jednog pacijenta GSBa:hahaha:

a i uzegla pica ili pljeska na zelenjaku je izgleda , vrh tvoga poznavanja gastronomije...........ide super uz francuska vina koja pijes u zavicaju:hahaha::hahaha:

rekoh ti ziveo sam u beogradu, silom prilika dosta godina, tako da ne vidim nista lepo i primamljivo u smogu , guzvi, prasini.

ja volim prirodu, manastire, crkve , srpsku kulturu i tradiciju.

sta ces, seljak covek - vise volim svezu pastrmku iz ribnjaka u josanickoj banji nego pljesku od kerovine i soje sa zelenjaka :mrgreen:

vise volim kopaonicki sir kajmak i rakiju od beogradske kobasice, salame i pastete

Bem ti lebac, u Beograd nigde nema da se kupi nista drugo osim pljeskare :):)

E vidi se da si ljakse i da si odavde pobego zbog liftova.

Back