Протест "Стоп разбијању Србије" у петак у Новом Саду

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Какве везе имају ти босански Срби на спрату са аутономијом Војводине?

:) Они су ти пример, како српски народ, СПЦ, Свети Сава, српски књижевници ( нарочито они србочентици који су иначе са терена војводине), затим Светозар Милетић, Стеван Шупљикац, Книћанин, Матица српска (јер је српска а не војвођанска ), Цар Ненад Јован, Сава Текелија, Војвода Живоин Мишић, Срђа Злопоглеђа, Мали Грујица, Стеван Мокрањац, Облак Радослав, Јосиф Рајачић. СНП у НС, Михајло Пупин и остали велико-Срби од вајакда , кроз историју и време угњетавају и пљачкају прастари војвођански народ. Миран и питом.

На основу чега то тврдиш? Имаш неке егзактне податке? Знаш колико АП Војводина учествује у пуњењу буџета Републике Србије?

- - - - - - - - - -
pravo da ti kažem neznam koliko je to u zadnjim godinama ali sam siguran u jedno ja bih srbiji vratio tih 7 posto iz budžeta srbije što daje vojvodini a sve pare kojima se inače puni budžet srbije a koje potiču iz vojvodine time bi napunio budžet vojvodine i pitao srbiju koliko košta vojvodinu budžet srbije pa samim tim to i uplatio u budžet srbije za pokrivanje budžeta i naravno tražio da se firme koje se praktično nalaze u vojvodini ne mogu imati centrale po beogradu , pa sada umesto porez koji ide lokalu naprimer u senti ne uđe u sentu već uđe u beogradski budžet jer je gazda rešio da radnicima tamo uplaćuje doprinose - jer je centrala tamo..

:) Они су ти пример, како српски народ, СПЦ, Свети Сава, српски књижевници ( нарочито они србочентици који су иначе са терена војводине), затим Светозар Милетић, Стеван Шупљикац, Книћанин, Матица српска (јер је српска а не војвођанска ), Цар Ненад Јован, Сава Текелија, Војвода Живоин Мишић, Срђа Злопоглеђа, Мали Грујица, Стеван Мокрањац, Облак Радослав, Јосиф Рајачић. СНП у НС, Михајло Пупин и остали велико-Срби од вајакда , кроз историју и време угњетавају и пљачкају прастари војвођански народ. Миран и питом.

А да, да, сви су они исти

Угрожавају, краду и насрћу... хоће ли већ једном Мађарска реаговати и заштитити тај јадни народ од српског малтретирања?

.
Ево једне скорашње полемике на тему:

Чедомир Антић и Александар Оџић: Војводина - регион или република

24. фебруар 2013.

У најновијем Мосту Радија Слободна Европа вођена је полемика о томе какав статус треба да има Војводина. Учесници ове полемике били су председник политичког удружења Напредни клуб из Београда Чедомир Антић, који предлаже укидање аутономије Војводине, и председник Војвођанске партије Александар Оџић, који се залаже да Војводина буде република.

http://www.nspm.rs/hronika/cedomir-antic-i-aleksandar-odzic-vojvodina-region-ili-republika.html
.

da je Nemacka odjednom primila 300.000 izbeglica - I ONA BI KLEKNULA NA KOLENA!

I PRE dolaska takozvanih "izbeglica" u Vojvodini je POSTOJAO VISAK RADNE SNAGE!

GDE su se izbeglice zaposlile? kako? na ciji trosak?

Vojvodjanski, naravno.....Jug Srbije sigurno nije doprineo ni kosovski Srbi...

Није сигурно 300 хиљада. Протераних Срба из Хрватске је било око 350 хиљада, од тога је много њих отишло у иностранство и у Републику Српску. Само један део њих је дошао у Војводину.

Citat:
Ima jedan pravi vagon-restoran, star sedamdeset godina, sa sve parnom lokomotivom, usred Pančeva, na bivšoj železničkoj stanici, u kojem će vas pićem ponuditi današnji mladi gospodin Veber, spiritus movens ovdašnjeg Društva ljubitelja željeznice i otključati vam, ako vas to zanima, jedinstveni, privatni železnički muzej, smešten u obližnjoj maloj staničnoj zgradi, u kojem svaki eksponat miriše na gar, paru i bivša vremena. Ako vas je uhvatila nostalgija – ima i za čime.
Na željezničkoj karti ovog prostora koji se nekada zvao “Mitteleuropa”, s početka ovog veka, na teritoriji današnje Vojvodine ne možete ubosti ni čiodu a da ne potrefite neku prugu. Sve se crni od putne mreže tadašnjih železnica. U ostatku ondašnje Austro-Ugarske nešto manje, a južnije, u Srbiji – sve belo kao sneg. Knjige kažu da je u Vojvodini, pre sto godina, u upotrebi bilo 2.250 kilometara pruga, značajno više nego danas, ali to još ne mora ništa da znači (u međuvremenu je izgrađeno 10 hiljada kilometara asfalta, setiće se neko). Ali, kada shvatite da je pre sto godina bilo više dnevnih polazaka iz Subotice za Beograd (i obratno) nego danas, to je nedvosmislen znak da je neko vojvođansku željeznicu razbio “k’o beba zvečku”. Valjda su hteli samo da razmontiraju, “da vide kako radi”, pa sad više ne umeju da sastave. O čemu se radi?

http://www.vojvodina.com/prilozi/zeleznica.htm

Gegule lupezi ne znaju nista osim da peljese i kradu.

Riki, koliko puta treba da se ponovi: Vojvodina je jedna KULTURNO-ISTORIJSKA CELINA!

ZATO je bitna autonomija. A kao nastavak toga je i ekonomska nezavisnost.

Vojvodjani mogu da daju pare Novom Sadu, Subotici ili Sremskoj Mitrovici...

Ali, zasto bi davali Nisu, Vranju ili Kosovskoj Mitrovici?

Џабе кад не делимо новце братски :)

- - - - - - - - - -

gradjani istocne Vojvodine pokusali su da stupe u kontakt sa vladom u Novom Sadu, ovi su ih ignorisali... Vojvodjani ocigledno ne mogu da se dogovore

POKRET NAPRED BANAT PISAO BOJANU PAJTIĆU
petak, 12 april 2013 12:29
DECENTRALIZACIJA, NE SECESIONIZAM
- Realizacija predloga Pokreta napred Banat, o formiranju četiri regiona (Srem, Banat, Bačka i grad Novi Sad) jedino je što može doprineti dobrobiti Vojvodine i omogućiti ravnomerni razvoj svih njenih gradova i sela. Umesto secesionističkih težnji svi treba da radimo na političkom modelu koji najviše odgovara našoj privredi i selu, a to je organizovanje manjih regiona. Podsećamo da su svojevremeno za prisajedinjenje Srbiji glasale skupštine Banata, Bačke i Baranje, i svima koji govore da Vojvodina treba da izađe iz Srbije poručujemo da imaju problem s logikom, pošto se ne može izaći iz nečega gde prethodno nisi ni ušao. Decentralizacijom bi omogućili ravnomeran razvoj Banata, Srema i Bačke i omogućila da ožive privredni centri Pančevo, Subotica, Zrenjanin, Vrbas, Inđija, Kikinda, Vršac, Sombor,Sremska Mitrovica... Oni sada, nažalost, tavore i propadaju samo zato što je centar administracije u Novom Sadu, a u taj grad, iako malo šta proizvodi, slivaju se sva sredstva – kaže se u otvorenom pismu koje je Pokret napred Banat sa potpisom predsednika Saše Ždrnje u utorak uputio Bojanu Pajtiću, predsedniku Izvršnog veća Vojvodine.

http://www.listzrenjanin.com/index....pisao-bojanu-pajtiu&catid=5:aktuelno&Itemid=5

Штета што ми немамо неки такав покрет :(

ipak mislim da zadnji direktor vojvođanske železnice zna bolje od tvoga lupetanja -očigledno nisi čitao njegov tekst i sada odvaljuješ kao maxim po diviziji.
a kataklizma je po njegovim rečima nastala od 1988 pa naovamo.
Ја сам живео и возио се железницом такође,па ми стварно не значи много текст дотичнох последњег комунистичког директора војвођанске железнице.ја сам се возио железницом док је била ЈДЖ.
Али хајдемо даље.Да ли знаш зашто су у Новом Саду биле чак две кафане са именом "Бела лађа"?Зато што је у Новом Саду било пристаниште са молом за беле лађе које су саобраћале Дунавом.Саобраћале у К&К монархији и наставиле иу Краљевини ЈУгославији,па чак и у првим деценијама кад смо пали под ослобођење.Као дете сам ишао у Сремску Каменицу често једном таквом лађом.Касније су уведени модерни бродови глисери и често сам путовао до Београда бродом јер је била краћа вожња него аутобусом.И то је све било пре доношења Устава из1974.И гле чуда нестало је.Оначе се бродска линија завршавала у Прахову,па си могао да пролазиш кроз Ђердап пре него што је подигнута хидроцентрала на стари начин да те лоцови спроводе кроз казан и после када то више није било потребно.И у време аутономашке власти је и то нестало.А хоћемо ли о Великом Бачком каналу икада је он престао да буде у употреби и претворен у смрдљиву отпадну воду?

А да, да, сви су они исти

Угрожавају, краду и насрћу... хоће ли већ једном Мађарска реаговати и заштитити тај јадни народ од српског малтретирања?

И Мађарска и Хрватска, два велика заштитника војвођанског народа. Само да се прегрупишу и да заледи Дунав.

Ја сам живео и возио се железницом такође,па ми стварно не значи много текст дотичнох последњег комунистичког директора војвођанске железнице.ја сам се возио железницом док је била ЈДЖ.
Али хајдемо даље.Да ли знаш зашто су у Новом Саду биле чак две кафане са именом "Бела лађа"?Зато што је у Новом Саду било пристаниште са молом за беле лађе које су саобраћале Дунавом.Саобраћале у К&К монархији и наставиле иу Краљевини ЈУгославији,па чак и у првим деценијама кад смо пали под ослобођење.Као дете сам ишао у Сремску Каменицу често једном таквом лађом.Касније су уведени модерни бродови глисери и често сам путовао до Београда бродом јер је била краћа вожња него аутобусом.И то је све било пре доношења Устава из1974.И гле чуда нестало је.Оначе се бродска линија завршавала у Прахову,па си могао да пролазиш кроз Ђердап пре него што је подигнута хидроцентрала на стари начин да те лоцови спроводе кроз казан и после када то више није било потребно.И у време аутономашке власти је и то нестало.А хоћемо ли о Великом Бачком каналу икада је он престао да буде у употреби и претворен у смрдљиву отпадну воду?

Боји се да се препусти твом гласу који ће га водити све даље и даље и даље...

Сад ће те оптужити да ниси прави Војвођанин...

Сад сам видео да сам био у праву :)

А шта кажу моја браћа сремци?. Оћел Сремци да извуку уши на крају овим мрзитељима из НС.

Однели Босанци на спрат

Ја сам ти говорио "не пуштај то у кућу, преварићеду те" ал ти си опет био најпаметнији

А на спрату их складиште. Не једу их у опште. Само их гледају и хипнотишу. И мисле... ал смо захебали и опљачкали војвођански народ... само још краву музару да им помуземо...ал она неће да се попне на спрат... морамо ми доле.

А шта кажу моја браћа сремци?. Оћел Сремци да извуку уши на крају овим мрзитељима из НС.

Нама треба неки покрет као "Напред Банат" код вас. Морамо се и ми изборити за своје новце...

Није сигурно 300 хиљада. Протераних Срба из Хрватске је било око 350 хиљада, од тога је много њих отишло у иностранство и у Републику Српску. Само један део њих је дошао у Војводину.

da...al smanj dozivljaj malo.
proterali su 200 iljada a pobili maximalno iljadu

Нама треба неки покрет као "Напред Банат" код вас. Морамо се и ми изборити за своје новце...

A знаш шта кажу у Ковину за Сремце и за нови покрет, напред Срем који се тамо разматра?
Пусти ти њих, Они не умеду полако. Ако се они буду једили, биће глава полупаних.:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back