Протест против крађе на изборима (обједињена тема)

Da li su izbori pokradeni?

• Da

• Ne

• Vrlo moguće

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sve je to divno, bajno, krasno... ali uvek ima ono ali, ovo je nažalost čista demagogija, ništa se Dveri ne razlikuju od ovih koje prozivaju. Kada bi meni neko mogao razumno da objasni vaše poteze ja bi mu bio zahvalan. Utvrde prošle nedelje sve što su utvrdili oko krađe na izborima, naprave protest, sledeći dan ono vozikanje sa automobilima i ništa, tu stanu? Pišu na svom sajtu, otvorena pisma, koja niko od onih kojima su upućena i ne čita, gostuju po SNS - ovoj televiziji, na Fokusu, oni ih radi njihove koristi, zloupotrebljavaju ih za njihovu kampanju, i kao što rekoh efekta nigde.

Tako to traje danima, vreme prolazi a onda juče urade najgluplju moguću stvar, daju vlastima 48 sati da formiraju nekakvu nezavisnu komisiju da ispita da li je bilo krađe, ponovno brojanje listića, ako to ne urade organizovaće proteste za četvrtak, genijalan potez. Sada su se setili? Prvo što je uopšte besmisleno davati vlastima nekakav rok, kada se zna odgovor unapred ,drugo, baš pred izbornu tišinu, protest u četvrtak pred izbornu tišinu koja počinje toga dana u ponoć? Besmisleno. Bilo kakvo delovanje nakon protesta u četvrtak ili ponovni protest za sledeće dane biće zabranjen zbog izborne tišine. Posle toga kada im zabrane proteste, pisaće na svom sajtu u vezi toga i to će uglavnom biti to. Razočaravajuće.

Sta je tvoj predlog da ovo "razocaravajuce" postane "ocaravajuce"?
Zar ovo sto pise nije suvislo? Zar SNS i DSS nisu mogli da bar preko svojih clanova BO uporede zapisnike sa lica mesta (BM) i ove sada objavljene na sajtu RIK-a?
Zasto je to tesko uraditi? Moram da priznam da je meni veoma cudno ponasanje i SNS i DSS oko ovoga.
Mozda Dveri treba da vuku neke druge poteze ali u uslovima ovolike izolovanosti cine i vise nego sto bi se moglo ocekivati. I, sta god planirali ovi iz SNS dozvoljavanjem nastupa Dveri na nj. TV i Fokusu, Dveri su to izuzetno iskoristile da razjasne istinu o sebi jer su na tim R iTV bili ocrnjeni kao "Djilasove pudlice".

Pa jesu li uporedili spiskove? I šta se zaključilo?

A ti? Da li si se udostojio pogledati o cemu se radi ili pokazujes da samo odradjujes zadatke.
Lepo se vidi da su DS i LSV falsifikovali podatke iz zapisnika sacinjenog na BM i poslali (uneli) podatke po vlastitoj zelji narocito Canka. Doduse, tu je i SPS ostecen ali koalicioni partneri ne sumnjaju jedni u druge.
Ako ti na ove podatke nemas drugi komentar, onda pokazujes svoj pravi karakter. Isti kao vlast!

Ma nek više odu u mišju rupu ti Dverjani, šta oni tu glume? Pukli su na izborima i sad glume neki glas naroda? Paćenici.

A otkud znaš da su pukli ako su izbori pokradeni? Otkud znaš i da li su u Skupštinu zaista ušli LDP,URS da li LSV ima zaista toliko glasova, da li ih imaju zaista DS i SPS itd.itd. Veliko je pitanje posledica ovih krađa. Šta ćeš reći kad poslanici počnu sa prepucavanjem: "znaš ja bih ti verovao ali tvoja je partija pokrala glasove" ili kad na sledećim izborima neko prizna kao Mlađa za ove zadnje oko 1000€ " Ma znaš lagao sam ali sam morao da bi pobedio Boris a da ne dođe Toma" itd.itd. Dakle samo nezavisna komisija koja bi verifikovala izbore i to konsenzusom a otklonila nepravilnosti može doneti politički mir.

Sta je tvoj predlog da ovo "razocaravajuce" postane "ocaravajuce"?
Zar ovo sto pise nije suvislo? Zar SNS i DSS nisu mogli da bar preko svojih clanova BO uporede zapisnike sa lica mesta (BM) i ove sada objavljene na sajtu RIK-a?
Zasto je to tesko uraditi? Moram da priznam da je meni veoma cudno ponasanje i SNS i DSS oko ovoga.
Mozda Dveri treba da vuku neke druge poteze ali u uslovima ovolike izolovanosti cine i vise nego sto bi se moglo ocekivati. I, sta god planirali ovi iz SNS dozvoljavanjem nastupa Dveri na nj. TV i Fokusu, Dveri su to izuzetno iskoristile da razjasne istinu o sebi jer su na tim R iTV bili ocrnjeni kao "Djilasove pudlice".
Tu imaš šta ja smatram da je trebalo raditi vrerovatno si i i pročitao nešto od toga.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/553529-ZASTO-ATEISTA-PODRZAVA-DVERI?p=21646985&viewfull=1#post21646985

http://forum.krstarica.com/showthread.php/553529-ZASTO-ATEISTA-PODRZAVA-DVERI?p=21647380&viewfull=1#post21647380

http://forum.krstarica.com/showthread.php/553529-ZASTO-ATEISTA-PODRZAVA-DVERI/page7

Uozbiljilo bi celu priču i razlikovalo bi ih od drugih.

A ti? Da li si se udostojio pogledati o cemu se radi ili pokazujes da samo odradjujes zadatke.
Lepo se vidi da su DS i LSV falsifikovali podatke iz zapisnika sacinjenog na BM i poslali (uneli) podatke po vlastitoj zelji narocito Canka. Doduse, tu je i SPS ostecen ali koalicioni partneri ne sumnjaju jedni u druge.
Ako ti na ove podatke nemas drugi komentar, onda pokazujes svoj pravi karakter. Isti kao vlast!

Radio sam na izborima, sve je bilo regularno u mojoj MZ i niko se nije bunio. Za ostale ne mogu da tvrdim 100%.

A otkud znaš da su pukli ako su izbori pokradeni? Otkud znaš i da li su u Skupštinu zaista ušli LDP,URS da li LSV ima zaista toliko glasova, da li ih imaju zaista DS i SPS itd.itd. Veliko je pitanje posledica ovih krađa. Šta ćeš reći kad poslanici počnu sa prepucavanjem: "znaš ja bih ti verovao ali tvoja je partija pokrala glasove" ili kad na sledećim izborima neko prizna kao Mlađa za ove zadnje oko 1000€ " Ma znaš lagao sam ali sam morao da bi pobedio Boris a da ne dođe Toma" itd.itd. Dakle samo nezavisna komisija koja bi verifikovala izbore i to konsenzusom a otklonila nepravilnosti može doneti politički mir.

Pa nek onda već jednom utvrdi... Zanimljivo je da su SNS - ovci znali već unapred da će biti izborne krađe. Zato mi ta njihova priča smrdi. Dogorelo im je skroz, ako sad i Toma pukne, oni su skroz propali i neće ih biti za 4 godine.

Slazem se sa tvojim predlozima. Ja isto mislim oko konkretizacije svakog ukradenog glasa. Mislim da su oni to i ucinili tamo gde su mogli doci do materijalnog dokaza. Problem je sto im nisu dali ni da snimaju to sto su otkrili vec da samo pribeleze.
Zato ja smatram da SNS moze (ako zeli) da mnoge stvari istera jer oni kao plasirani medju tri imaju kopiju zapisnika sa svakog BM a sada postoje objavljeni rezultati RIK-a za svako BM. Gde god se ne slaze makar za 1 (bilo ciji glas), postaje validan dokument za sud.
To je jedan pravac a drugi je (po meni) organizovanje protesta radi probijanja medijske blokade za saopstavanjem takvih dokumenata javnosti. Mislim da ce se upravo tako i dogadjati.
Ne vidim nista "razocaravajuce" u kombinaciji svih metoda borbe, ukljucujuci i saopstenja na sajtu. Ima nas, hvala Bogu, sve vise koji se informisemo preko interneta. Ovo je tek pocetak. Ne smemo biti prestrogi prema nekome ko tek pocinje. Pomozimo im!

Radio sam na izborima, sve je bilo regularno u mojoj MZ i niko se nije bunio. Za ostale ne mogu da tvrdim 100%.

Ako si radio onda znas i kako sve ide. Prebroje se glasovi, napravi zapisnik i svi se potpisu. Jedan primerak zapisnika dobijaju prve tri liste sa tog BM a jedan se stavlja na uvid javnosti postavljanjem na vidno mesto, jel'tako?
Sada su svi rezultati objavljeni po svakom BM za svaku listu, jel'da?
Da li ti smatras da je sve regularno ako se objavljeni podaci ne slazu sa onima iz zapisnika?
Ako je odgovor NE, onda smo saglasni da je neko prekrojio volju glasaca. To se zove KRADJA ili KRIMINAL. Treba li da se mirimo sa tim? Ja necu! A ti?

Na staranu druge metode kradje kao npr. proglasavanjem necijih listivca nevazecim tako sto zaokruzis jos nekoga.

Slazem se sa tvojim predlozima. Ja isto mislim oko konkretizacije svakog ukradenog glasa. Mislim da su oni to i ucinili tamo gde su mogli doci do materijalnog dokaza. Problem je sto im nisu dali ni da snimaju to sto su otkrili vec da samo pribeleze.
Zato ja smatram da SNS moze (ako zeli) da mnoge stvari istera jer oni kao plasirani medju tri imaju kopiju zapisnika sa svakog BM a sada postoje objavljeni rezultati RIK-a za svako BM. Gde god se ne slaze makar za 1 (bilo ciji glas), postaje validan dokument za sud.
To je jedan pravac a drugi je (po meni) organizovanje protesta radi probijanja medijske blokade za saopstavanjem takvih dokumenata javnosti. Mislim da ce se upravo tako i dogadjati.
Ne vidim nista "razocaravajuce" u kombinaciji svih metoda borbe, ukljucujuci i saopstenja na sajtu. Ima nas, hvala Bogu, sve vise koji se informisemo preko interneta. Ovo je tek pocetak. Ne smemo biti prestrogi prema nekome ko tek pocinje. Pomozimo im!
To oko zabrane snimanja i nije neki naročiti problem, valjda je tako po zakonu. Dobro, bilo bi odlično da je snimano i slikano pa da javnost ima uvid u to. Međutim meni i dalje nije jasno, zašto nisu išli sa tim što su utvrdili na Upravni sud, podnesu prijavu, žalbu i sl. racimo biračka mesta ta i ta, utvrdili smo, ona u kojima smo imali uvid u RiK-u, da zapisnik ne odgovara stanjem biračkih listića zaokruženih za Dveri, osnovano sumnjamo da postoji još takvih nepravilnosti na ostalim biračkim mestima, itd. Upravni sud to po zakonu rešava po kratkom postupku, ako odbije ili te opstruiše, imaš pun legitimetet da organizuješ proteste.

Što se tiče SNS-a, oni su od krađe napravili farsu, sa ciljem da pridobiju što više glasača za drugi krug, to je bilo toliko očigledno. Imaju kopije zapisnika, verovatno im se i poklapa broj glasova, njih interesuju samo njihovi glasovi i verovatno glasovi DS-a. Meni je nejasno da Dveri ne zatraže od njih uvid u te kopije zapisnika, verovatno bi im izašli u susret jer im je potrebno još priče o krađi.

Takođe mi nisu jasna ta otvorena pisma koje Dveri upućuju ostalima, da li se to objavljuje samo na njihovom sajtu sa željom da će mediji preneti, što naravno neće ili ih i upute onima koje pominju u njima? Po mom nekom rezonu oni to samo objave na sajtu ili na konferenciji za novinare, što je jako pogrešno. Postoji telefon, direktan odlazak u sedište neke stranke, tražiš sastanak, prezentuješ im šta si utvrdio, ako ne žele saradnju, znaš na čemu si. Onda ideš sam uz sve one korake koje sam opisao, a po meni su oni sasvim logični. Pa šta uradiš uradiš, pošteno.

fasom,samo nemoj o zereničkom ponašawu.Kako se ,nego kao zavereničko ponašanje ,može da tumače oni telefonski pozivi,SMS poruke i ostala sredstva kojima su birači bili zasipani u toku dana za glasanje ,a i pre tog dana.
Regularnost je i pre izlaska već bila ozbiljno ugrožena ,da ne pričamo o sredstvima negativne kampanje .

Ako si radio onda znas i kako sve ide. Prebroje se glasovi, napravi zapisnik i svi se potpisu. Jedan primerak zapisnika dobijaju prve tri liste sa tog BM a jedan se stavlja na uvid javnosti postavljanjem na vidno mesto, jel'tako?
Sada su svi rezultati objavljeni po svakom BM za svaku listu, jel'da?
Da li ti smatras da je sve regularno ako se objavljeni podaci ne slazu sa onima iz zapisnika?
Ako je odgovor NE, onda smo saglasni da je neko prekrojio volju glasaca. To se zove KRADJA ili KRIMINAL. Treba li da se mirimo sa tim? Ja necu! A ti?

Na staranu druge metode kradje kao npr. proglasavanjem necijih listivca nevazecim tako sto zaokruzis jos nekoga.

Ako je neko negde ukrao 30 glasova, to se ne može nazvati izbornom krađom, jer je u odnosu na ukupan broj birača zanemarljivo. A ono što su Toma i Aco ukrali džak nakon brojanja je čista glupost i propaganda za budale. Vidiš da i sami više to ne spominju.

fasom,samo nemoj o zereničkom ponašawu.Kako se ,nego kao zavereničko ponašanje ,može da tumače oni telefonski pozivi,SMS poruke i ostala sredstva kojima su birači bili zasipani u toku dana za glasanje ,a i pre tog dana.
Regularnost je i pre izlaska već bila ozbiljno ugrožena ,da ne pričamo o sredstvima negativne kampanje .

U vezi negativne kampanje- SVE je istina, i SVE je izgovorio Toma grobar lično, tako da tu nema šta da se zameri.

Ako je neko negde ukrao 30 glasova, to se ne može nazvati izbornom krađom, jer je u odnosu na ukupan broj birača zanemarljivo. A ono što su Toma i Aco ukrali džak nakon brojanja je čista glupost i propaganda za budale. Vidiš da i sami više to ne spominju.

Hvala na iskrenosti. Ja na ovo samo mogu da kazem da mi je zao sto postoje ljudi koji kradju dele na malu i veliku. Covece, JEDAN UKRADENI GLAS je cin nemoralnih ljudi i tako nesto mogu da pravdaju samo oni koji dele takav sistem vrednosti.
Na stranu sto je ovaj jedan primer samo pokazatelj KAKO se KRADJA odvijala.
Razmisli dok jos ima vremena i pokusaj da vratis mir u svoju savest!

Jedino oko cega se slazemo jeste ova farsa sa dzakom ciji je cilj da se utisaju Dveri koji jedini isteruju ISTINU na cistac. Kakva god da je, vazno je samo da se UTVRDI i u n ju svi uvere!

Hvala na iskrenosti. Ja na ovo samo mogu da kazem da mi je zao sto postoje ljudi koji kradju dele na malu i veliku. Covece, JEDAN UKRADENI GLAS je cin nemoralnih ljudi i tako nesto mogu da pravdaju samo oni koji dele takav sistem vrednosti.
Na stranu sto je ovaj jedan primer samo pokazatelj KAKO se KRADJA odvijala.
Razmisli dok jos ima vremena i pokusaj da vratis mir u svoju savest!

Jedino oko cega se slazemo jeste ova farsa sa dzakom ciji je cilj da se utisaju Dveri koji jedini isteruju ISTINU na cistac. Kakva god da je, vazno je samo da se UTVRDI i u n ju svi uvere!

Hajde sad realno, sigurno je da se pokoji glas pogrešno zavede prilikom svakih izbora, i da to niko i ne primeti. Ja lično to ne podržavam i stavio bih u zatvor svakog ko se bavi nekim nameštanjem. Ja čisto sumnjam da je ovo što neki tvrde urađeno u ozbiljnoj meri.

Hajde sad realno, sigurno je da se pokoji glas pogrešno zavede prilikom svakih izbora, i da to niko i ne primeti. Ja lično to ne podržavam i stavio bih u zatvor svakog ko se bavi nekim nameštanjem. Ja čisto sumnjam da je ovo što neki tvrde urađeno u ozbiljnoj meri.

Dobro je da ne podrzavas ali ako izrazavas ovakvu sumnju, onda podrzi da se otklone sve sumnje!

Evo, cuj coveka koji je zavrsio ETF sa 10 i ostao da se bori sa Cankovim kriminalcima u Vojvodini. Za njega postoji nesto iznad materijalnog blagostanja.
Ovo je sveze, od sinoc!

Izvinjavam se, ali čim sam video voditelja - četnika i čuo da je pomenuti momak iz Dveri, prekinuo sam gledanje klipa. Čim neko govori u njihovo ime, taj me automatski ne zanima.

U tome je sva tvoja nesreca. Takve metode prosudjivanja i presudjivanja poznate su pod imenom fasizam. Dovoljno je bilo biti Zidov, Srbin, Ciganin, komunista,...nije vazno kakav je covek i sta cini.

Back