Протест против крађе на изборима (обједињена тема)

Da li su izbori pokradeni?

• Da

• Ne

• Vrlo moguće

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
to idi i raspravljan na temi o sns i nikoliću.......ovde se govori o dverima srpskim......

Trebalo bi ali su mustafini preuzeli temu i sve zasluge prebacuju u svoje dvorište ;)

Jedna njegova je danas čak otvorila temu o večerašnjem protestu i ja sam pomislila da to oni organizuju , a ne Dveri ...dokle su u stanju ti dvoličnjaci lažljivi da idu :udaranje:

Dok je narod razjedinjen i ne vidi sopstvenu muku,vec se kolje u ime nekog lidera neke tamo stranke,dzaba bilo ko da protestvuje!Svi ili nista!

Ко се коље?
Протести су мирни.

Како другачије замишљаш да се деси нека промена?
Народна револуција (која се никад не дешава без организацје политичара ) или...да сви забијемо главу у песак јер бољег сутра нема ?

Bilo kako bilo, nije to poenta.
Da li će ovo nešto promeniti? Neće.
Da li će izbori biti poništeni? Neće.
Da li će oni koji nisu stalno na Forumu Krstarice, ili na stranicama Dveri čuti? Hoće, pod uslovom da su bili na ulicama Beograda.
Da li nas čeka neka pobuna zbog ovoga? Ne.

Ма човече схвати, ово што Двери данас раде изазива бунт у народу и раздрмава га!
То је поента- да се покрене летаргични народ.
Нека и формирају власт СПС-ДС али народ мора да схвати да је зезнут, а неће уколико га неко не изведе на улицу и ако они остали који немају где да виде, не сконтају на тај начин да се нешто дешава.

Ма човече схвати, ово што Двери данас раде изазива бунт у народу и раздрмава га!
То је поента- да се покрене летаргични народ.
Нека и формирају власт СПС-ДС али народ мора да схвати да је зезнут, а неће уколико га неко не изведе на улицу и ако они остали који немају где да виде, не сконтају на тај начин да се нешто дешава.
Ne zavaravaj se. Prosečan čovek neće prstom mrdnuti zbog ovoga. Letargija je jača od ovakvih akcija. Mislim, dokle se to uvuklo pod kožu ljudima: prošle godine sam na faksu shvatio da sam prvi i jedini koji se za 20 godina pobunio protiv profesorke koja teroriše čitavu katedru- sve studente i profesore. Razlog zbog koga se nisu bunili? Hehe, da joj se ne zamere, iako joj je sva realna moć u velikom jeziku.

Ускоро ће бити да ако си јео данас, немаш за шта да протестујеш. :ok:

:zcepanje: Tačno tako! Po toj logici neki od nas ne bi uopšte trebalo da se bune. Ja sam glasala za dveri i imamo 2 auta :D
Da nije trebalo da glasamo možda za DS jer su nam primanja iznad proseka???

A vide onih zombija sto setaju po trotoarima dok prolaze onoliki automobili sa zastavama - pa ne znaju ni na kojoj planeti se nalaze ......:lol: .. Dobro , i par forumasa se u to vreme naslo na Terazijama - al nisu nista primetili .... :rotf::rotf::rotf:

Ćuti, dobro je.

2000te su ti zombiji sa prozora gađali pikslama i konzervama nesrećnike rudare koje su doveli u BG da podržavaju Slobu.

To kad sam gledao sve mi se smučilo.

Ljudi koji žive na Terazijama u gajbama od pola miliona evara gađaju jadnike koji jedu jednom u dva dana.

SVM i dalje tvrdi da je bilo krađe na izborima

11. maj 2012. | 14:45 → 15:17 | Izvor: Beta,RTV

prebrojavanje glasackih listica SUBOTICA -

Predsednik subotičkog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Jene Maglai ponovio je danas optužbe da su u Gradskoj izbornoj komisiji uočene nepravilnosti, a da je na biračkim mestima u Subotici 6. maja na izborima vladao haos.
...

Maglai je rekao da je SVM imao uvid u birački materijal na do sada osam pregledanih mesta, i da je na svim tim mestima bilo nepravilnosti.

Prema njegovim rečima, ceo birački proces je bio problematičan, od otvaranja, preko prebrojavanja glasova do potpisivanja zapisnika i takva izborna atmosfera nije zabeležena od oktobra 2000. godine.

"Potpuno je neshvatljivo da je izborna komisija brže nego ikada ranije, već u ponedeljak donela odluku o konačnim rezultatima lokalnih izbora. Izražavamo sumnju i u način na koji je urađena raspodela mandata, ne znamo da li je primenjena prava jednačina", rekao je Maglai.

Funkcioner SVM je rekao i da je Gradska izborna komisija predugo odlučivala o njihovom zahtevu da pregledaju birački materijal, da je prvo odobrila prisustvo samo jednog predstavnika SVM na dva sata, a da je potom proširena odluka na predstavnike drugih stranaka na šest sati.

On je istakao i da bi Gradska izborna komisija morala omogućiti uvid u kompletan izborni materijal svim strankama koje to zahtevaju.

"Sada nam je odobren uvid u birački spisak do večeras u ponoć, a u pregledu materijala u GIK učestvuju i URS, naprednjaci i DS", dodao je.

Na pitanje zašto već u izbornoj noći nisu podneti prigovori na izborni proces, Maglai je odgovorio da se ni njihovi posmatrači nisu pokazali i da su bili zbunjeni haosom koji je vladao u biračkim odborima.

"Naša nešto kasnija reakcija je posledica sporog pristizanja podataka", objasnio je Maglai.

Predsednik Gradskog odbora SVM je rekao i da toj stranci do danas nije dostavljena pismena odluka GIK kojom se odobrava pregled izbornog materijala, te da sve to što se dešava ostavlja prostora za sumnju u izborni proces.

SVM je najavio da će koristiti sve pravne lekove koje im pruža zakonski okvir, ali da će konačna odluka o tome biti doneta posle uvida u izborni materijal.

Ištvan Pastor, lider SVM nije se kako je najavljeno u pozivu pojavio na današnjoj konferenciji za novinare a u sredu je izjavio da je bilo brojnih nepravilnosti na izborima i da je njemu, kao predsedničkom kandidatu, nestalo oko 30.000 glasova.

Dulić: Pravdanje lošeg rezultata stranaka

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Oliver Dulić rekao je danas da su optužbe na regularnost izbora u Subotici i Srbiji besmislene i u funkciji pravdanja lošeg rezultata pojedinih stranaka.

Reagujući na optužbe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), Dulić, koji je i nosilac liste DS-a u Subotici, rekao je da onaj ko izgubi ima pravo da se ljuti, ali da su optužbe besmislene i u funkciji pravdanja pada političkog rejtinga pojedinih stranaka.

On je na konferenciji za novinare u Subotici demantovao tvrdnje SVM-a da im je onemogućen ili usporen uvid u izborni materijal i naveo da je Gradska izborna komisija omogućila uvid u birački materijal, kao i da su regularnost izbora potvrdili brojni članovi biračkih odbora, kontrolori, CESID i OEBS.

Prema njegovim rečima, iz izbornog materijala se vidi da nije bilo nepravilnosti koje bi mogle bitno uticati na izborni proces.

Dulić je novinarima pokazao zahtev za uvid u birački materijal iz kojeg je vidljivo da je SVM predao zahtev zajedno sa Ujedinjenim regionima Srbije i Srpskom naprednom strankom 10. maja i da je zahtevan uvid od 18 časova 10. maja do ponoći 11. maja.

U njemu je navedeno i da će po jedan predstavnik stranaka koje podnose zahtev istovremeno kontrolisati materijal sa biračkih mesta, a zahtevano je i prisustvo člana GIK.

Dulić je ocenio da su svi prigovori podneti u izbornoj noći bili tehničke prirode i da nisu bitno uticali na izborni proces.

"Predstavnici SVM u republičkoj i pokrajinskoj izbornoj komisiji potvrdili su svojim glasom regularnost izbora i mi smo im zahvalni na tome", rekao je Dulić.

Dulić je pozvao SVM da dostojanstveno prihvati poraz i da sedne sa DS i razgovara o budućnosti grada, što je, kako je kazao, suština izbora.

"Pozivam SVM i da ne čini nešto što bi dodatno unelo nemir među građane, mislim da Subotica ne zaslužuje da se demokratski procesi banalizuju zato što je neko nezadovoljan rezultatom", rekao je on.

http://www.rtv.rs/sr_lat/izbori2012...rdi-da-je-bilo-kradje-na-izborima_318612.html

Ко се коље?
Протести су мирни.

Како другачије замишљаш да се деси нека промена?
Народна револуција (која се никад не дешава без организацје политичара ) или...да сви забијемо главу у песак јер бољег сутра нема ?

Jedino kljanje je na forumu!
A svesna sam da bez vodje kolo ne krece.Ali vodje na zalost nema,i ako narod ne krene po inerciji,dzaba sve!
Toma umesto da ne ide iu drugi krug,da digne narod,on ko mis.Nama sada treba lav,a ne mis!
Pokrali ove izbore,a SNS i dalje poziva da se izadje na glasanje!
Pa je l to sprdnja sa narodom!?Sprdacina!

Koštunica: Nezavisna komisija da prebroji glasove

11. maj 2012. | 15:38 | Izvor: Beta

prebrojavanje glasackih listica BEOGRAD -

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je, zbog optužbi o neregularnosti izbornog procesa, neophodno da nezavisna komisija ponovo prebroji glasove sa izbora 6. maja.

"Neophodno je da vlast neodložno pristupi proveri svih sumnji da je došlo do krađe na izborima. Nisam verovao da je moguće da će se i posle 5. oktobra ponovo džakovi puni izbornih listića naći na ulici, kao što je to bilo za vreme Miloševića i SPS-a", naveo je Koštunica u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, nema sada preče obaveze nego da se oni koji su najodgovorniji i celokupna vlast zauzmu da se odmah utvrdi koliko izbornih listića nedostaje iz RIK-a i ko je odgovoran za ovu krađu glasova.

"Zbog toga bi bilo neophodno da nezavisna komisija čiji kredibilitet niko ne dovodi u pitanje pristupi ponovnom brojanju svih glasova i tako jednom zauvek ili odbaci sumnju da je bilo krađe izbora ili tačno utvrdi o kakvoj je krađi reč i ko je za nju odgovoran", naveo je predsednik DSS.

Prema njegovim rečima, u najboljem interesu Srbije je da se ponovnim prebrojavanjem glasova utvrdi puna istina i nedvosmisleno rasvetli da li su izbori regularni.

"Najgore što može Srbiji da se desi jeste da na izbore padne senka sumnje da su glasovi pokradeni. Kao političar koji je dva puta dobrovoljno silazio sa vlasti i time pokazao da je za vlast uvek potrebna jasna podrška naroda, pozivam da se mirno i trezveno svi založe za regulurnost izbora i ponovo prebrojavanje glasova", rekao je Koštunica.

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/kostunica:-nezavisna-komisija-da-prebroji-glasove_318630.html

Dveri traže poništenje izbora
Izvor: B92

Beograd -- Pokret "Dveri" zatražio je da se zbog, kako tvrde "najveće izborne krađe u novojoj srpskoj istorii“ izbori ponište i raspišu novi na svim nivoima.

Zbog zabrane MUP, umesto skupa pred sedištem Republičke izborne komisije juče je održana konferencija za novinare koja je prerasla u protestnu šetnju od Andrićevog venca do Svetosavskog hrama, sa više od hiljadu učesnika, piše "Danas".

"Dveri" traže i da "državna revizorska institucija detaljno pregleda ceo birački materijal i utvrdi osnov za krivičnu odgovornost velike organizovane grupe koja je učestvovala u izbornoj krađi, kao i da izvrši vanrednu reviziju jedinstvenog biračkog spiska i informacionog sistema koji ga podržava“.

Na listi zahteva su i da se dijaspori dozvoli "hitan upis u birački spisak i glasanje tamo gde trenutno živi“, a da se "građanima na KiM omogući glasanje kao i u ostalim delovima Srbije“.

"Kabinet Borisa Tadića raspisao je rezultate izbora, a glasove niko nije ni brojao. Rezultate je prvi objavio CeSiD, a osim njega u izbornim malverzacijama učestvovali su i istraživači javnog mnjenja, politički analitičari, sve stranke režima i drugi koji su kupljeni da ćute", poručio je poslanički kandidat "Dveri" Boško Obradović.
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Dejan Živanović, član pravnog tima, govorio je o konkretnim nepravilnostima, utvrđenim uvidom u izborni materijal. U Dverima, između ostalog, sumnjaju da je zbog velike manipulaciji nevažećim listićima "cela kampanja takozvanih belih listića osmišljena kao paravan za izbornu krađu“.

Kako se juče čulo, "Dveri su 72 sata bile usamljene u borbi protiv izborne krađe, a juče su o tome javno počele da govore i druge stranke: SVM; SNS, DSS...“

Pokret je juče pozvao predsednika DSS Vojislava Koštunicu da se "kao legalista i pobornik parlamentarne demokratije odredi prema krađi izbora“, a lidera SNS Tomislava Nikolića da "odbaci drugi krug predsedničkih izbora, koji ne se sme da se održi dok se ne utvrdi istina o izbornoj krađi“.

"Ova šetnja pokazuje da Dveri ne odustaju od Srbije i glasova koje su nam dali sunarodnici. Pokazali smo da smo odlučni, ali ne i nasilni. Ko misli da će imati drugi, a pokrao je prvi krug izbora treba da zna da tog drugog kruga neće biti", rekao je predsednički kandidat "Dveri" Vladan Glišić.

Skup i protestnu šetnju "Dveri", koji su protekli bez incidenata, obezbeđivala je policija. Učesnici protesta uzvikivali su: "Lopovi, lopovi“, "Tadiću , lopove“, "Kosovo je srce Srbije“, "Bando crvena“, "Ljuta mafija, Tadićeva partija“... U Hramu Svetog Save zapalili su sveće, otpevali vaskršnji tropar i Svetosavsku himnu.

http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=11&nav_id=608201

Jedino kljanje je na forumu!
A svesna sam da bez vodje kolo ne krece.Ali vodje na zalost nema,i ako narod ne krene po inerciji,dzaba sve!
Toma umesto da ne ide iu drugi krug,da digne narod,on ko mis.Nama sada treba lav,a ne mis!
Pokrali ove izbore,a SNS i dalje poziva da se izadje na glasanje!
Pa je l to sprdnja sa narodom!?Sprdacina!

Па ја сам већ написала да Тома ако не изведе народ на улицу, део је екипе. ;)
Исто важи и за Коштуницу.

Церекај се колико хоћеш, али Двери су на покраденим изборима прешле цензус у Бг-у, а Чеда, рецимо, није. ;)
Ne cudi me sto su Dveri presle cenzus u Beogradu . Za njih glasaju vlasnici
boljih automobila . Iz protestne kolone se to jasno vidi .
Malo je nelogicno da na pokradenim izborima cenzus predju Dveri , a ne Ceda .

Baš dobro što te "vidim" , ti si ozbiljan sagovornik pa da te pitam :

Kako tumačite, kako gledate na ovo sad krpeljisanje od strane mustafinih aktivista koji vaš protest prisvajaju promovišući svog glodura i odjednom ste ok , a do juče su vas najstrašnije pljuvali , ogovarali i nazivali svakakvim imenima , od Đilasovih pudlica do Soroševih plaćenika ?

Od njih me to ni najmanje ne iznenađuje , iznenadila bih se da to ne rade ( pljunu pa ližu) ali kako vi to sad tumačite ? :)

Ja musavom ništa ne verujem i mislim da on u celoj priči podmeće klipove. Sprema se čovek za drugi krug, a kuka na kradju ! Neka bojkotuje lopova!

Ne mislim ništa o njihovim aktivistima i aktivnostima. Nisam partijski orijentisana pa da to sve varim.
Dveri su i ranije pozivali u zajednički front protiv vladajuće gamadi. Vidim da im ovi sad ustupaju medije. Neki kompromisi su neophodni.

Back