Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ја живим у Русији и имао сам проблем са простом. Писао сам о томе овде пре неких месец дана. Прво треба да урадиш детаљне прегледе, да имаш тачну дијагностички слику па тек онда да почнеш да размишљаш чају.
Ако је тежа упала, као што је била код мене, чај ти неће помоћи пуно без лекова!
Да је тај руски чај тако моћан онда у Русији нико не би боловао од простате, па ни ја.
Али ако мислиш да ће ти помоћи, напиши тачно који желиш па да видим да ти ја пошаљем.
Oprosti sad sam tek vidio, evo da se zahvalim, ne treba jer uspio sam nabaviti, pa ću vidjeti da li valja. Ali hvala, ako bude trebalo javim se!

U ovih par dana sam pročitao cijeli podforum. Upalo mi je u oči da većina piše da je poželjno pražnjenje prostate. Moj urolog mi je rekao, kad mi je davao upute, da "zaboravim seks, jedino ako se stvarno ne budem mogao suzdržati". Ne znam zašto, valjda se u stanju uzbuđenosti prostata povećava, nadraži, štoli?

U ovih par dana sam pročitao cijeli podforum. Upalo mi je u oči da većina piše da je poželjno pražnjenje prostate. Moj urolog mi je rekao, kad mi je davao upute, da "zaboravim seks, jedino ako se stvarno ne budem mogao suzdržati". Ne znam zašto, valjda se u stanju uzbuđenosti prostata povećava, nadraži, štoli?
Apsolutno si u pravu. Svima nama je savetovana drenaza prostate kroz sex ili uz pomoc drage nam desnice 😅. Obzirom da sam promenio nekoliko urologa, svi su savetovali sto cesci sex. Ukapirao sam da je jednom dnevno sasvim u redu, praznejnje prostate, na ovaj ili onaj način. Pitaj tvog urologa da ti pojasni taj njegov ugao gledanja na problem. Zasto izbegavati praznjenje?

Zna li tko išta o vakcini tijekom prostatitisa? Ja trebam drugu dozu a još sam na antibioticima..
To moras pitati lekara.Postoje strucna misljenja po kojim osobe koje imaju autoimune bolesti,ne bi trebale da se vakcinisu.Ja sam primio prvu dozu Fajzera pocetkom septembra,drugu krajem istog meseca.Prvog oktobra opet upala prostate.ali,ovog puta bez bakterija,sto mi se desava prvi put.Prethodne dve su bile uzrokovane bakterijama,msm,bilo ih je u brisevima.Ne mora da znaci da ima veze sa vakcinom,samo razmisljam.Cak je ovdasnji predsednik KK Crvena Zvezda Covic, izjavio da mu je Korona uzrokovala upalu prostate.Dobro se raspitaj.Ja nemam namere vise da se vakcinisem makar ne usao nikada vise u kafanu :).

Urolog mi kaze da je benigno uvecanje prostate (to je dijagnoza) zbog upale besike i upale testisa koju vec imam 15-ak dana, kaze da je jaka prehlada, vecinu lekova mi dao za upalu besike, i samo jedan sa prostatu neki suplement, kaze da ce se sve normalizovati (po pitanju prostate) kad prodje upala, nadam se da ce biti tako
I zaboravio sam da kazem da imam pesak u bubrezima (za to mi je dao nesto da pijem), zuc malo zadebljanih ivica i jos je video na UZ da mi je jetra uvecana za to mi posebno nista nije rekao samo da malo ishranu korigujem inace mi je u analizi krvi bio Agt malo uvecan 49 a Ast je normalan (22), imam 31g visok 181 i 115 kg

I zaboravio sam da kazem da imam pesak u bubrezima (za to mi je dao nesto da pijem), zuc malo zadebljanih ivica i jos je video na UZ da mi je jetra uvecana za to mi posebno nista nije rekao samo da malo ishranu korigujem inace mi je u analizi krvi bio Agt malo uvecan 49 a Ast je normalan (22), imam 31g visok 181 i 115 kg
Pesak ces resiti vodom,najbolje Prolom.Znam to jer sam i ja imao pesak,zapatio jos u vojacima.Verovatno trosis i dosta cajeva,kao i svi mi.I ja imam malo vecu jetru (masnu),sve zbog ishrane.Sta sve jedemo,nije ni cudo.Kako se sada osecas po pitanju upale?

Pesak ces resiti vodom,najbolje Prolom.Znam to jer sam i ja imao pesak,zapatio jos u vojacima.Verovatno trosis i dosta cajeva,kao i svi mi.I ja imam malo vecu jetru (masnu),sve zbog ishrane.Sta sve jedemo,nije ni cudo.Kako se sada o

secas po pitanju upale?
Ok je pijem antibiotik za upalu besike (jos 4 dana) + neke kesice rastvaram u vodi za pesak to imam jos 15 dana i za prostatu nesto na bazi meda i nekih biljaka ( Mediprost) imam jos 15 dana, rokam vodu i persun caj, samo piskam, pa cu kad to popijem na kontrolu, malo me ledja zezaju ali to mi je rekao malo od peska a i od kilaze hoce, i nadutost ponekad zeza i to mi je video na UZ vazduha u crevima ali na to se nije mnogo obazirao, desni testis ponekad boli na dodir ali to je od upale od jake prehlade tako mi je rekao, pa cu videti na kontroli verovatno ce opet raditi UZ

Ok je pijem antibiotik za upalu besike (jos 4 dana) + neke kesice rastvaram u vodi za pesak to imam jos 15 dana i za prostatu nesto na bazi meda i nekih biljaka ( Mediprost) imam jos 15 dana, rokam vodu i persun caj, samo piskam, pa cu kad to popijem na kontrolu, malo me ledja zezaju ali to mi je rekao malo od peska a i od kilaze hoce, i nadutost ponekad zeza i to mi je video na UZ vazduha u crevima ali na to se nije mnogo obazirao, desni testis ponekad boli na dodir ali to je od upale od jake prehlade tako mi je rekao, pa cu videti na kon

troli verovatno ce opet raditi UZ, sto se tice jetre kolu sam batalio, smanjio malo hranu, jedem cveklu i pijem kravlju domacu surutku, probacu da skinem bar 10 kg, moram da se uozbiljim malo , valjda ce biti bolje

Evo rezultata DHT i ostalog što se po forumu navodi kao uzročnik upale prostate . Sve je u granicama a posle mesec dana ruskog čaja ide provera . Iako sumnjam u bilo kakav uticaj čaja na DHT provericemo.

Prilozi

• Screenshot_20220113-132804_OneDrive.jpg
    Screenshot_20220113-132804_OneDrive.jpg
    37,9 KB · Pregleda: 86
Pesak ces resiti vodom,najbolje Prolom.Znam to jer sam i ja imao pesak,zapatio jos u vojacima.Verovatno trosis i dosta cajeva,kao i svi mi.I ja imam malo vecu jetru (masnu),sve zbog ishrane.Sta sve jedemo,nije ni cudo.Kako se sada

Ovde je sve u normali, cak je Dht blizi donjoj granici. Jesi li kupio taj Ruski caj? Gde si kupio, kako se tacno zove? Kupio bih i ja
Hoce li ledja da zezaju (nije bas strasan ali je iritantan bol) od uvecanja prostate, peska u bubrezima ili upale besike, bol je na savijanje napred i kad se zabacim unazad, pocne u lumbalnom delu pa se premesta na srednji deo ledja ili je to mozda kicma opterecena od tezine?

Hoce li ledja da zezaju (nije bas strasan ali je iritantan bol) od uvecanja prostate, peska u bubrezima ili upale besike, bol je na savijanje napred i kad se zabacim unazad, pocne u lumbalnom delu pa se premesta na srednji deo ledja ili je to mozda kicma opterecena od tezine?
Ja bih rekao da hoće. Ako te sevne onako na kratko levo,desno oštar kratak bol najverovatnije da je od prostate posto imam sličnih bolova ali niko od doktora mi nije potvrdio da je od prostate kao ni od kičme . Uglavnom rekao bih da su bolovi uroloske prirode sad od kog organa nisam siguran. Cim prostata boli u malom stomaku pa u vrhu penisa pa u preponama pa u perineumu pa u testisima nije isključeno da sevne i u ledja !

Po pravilu, uvek bole ledja, tacnije, imao sam bol u donjem delu ledja, u kukovima. Mene je bolelo i dok lezim. Inace, poodavno imam i isijas. Racunam kad me boli prilikom rada, savijanja, to je isijas. Sve ostalo je od upale prostate. Pesak ne bi trebalo da boli, sem kad ga izbacujes.Mozda ti i kilaza smeta. Probaj da skines koje kilo, zbog opsteg zdravlja. Uvecana prostata ne bi trebalo da boli, upala boli i iritira. Kod tebe je verovatno uvecana usled upale.

Po pravilu, uvek bole ledja, tacnije, imao sam bol u donjem delu ledja, u kukovima. Mene je bolelo i dok lezim. Inace, poodavno imam i isijas. Racunam kad me boli prilikom rada, savijanja, to je isijas. Sve ostalo je od upale prostate. Pesak ne bi trebalo da boli, sem kad ga izbacujes.Mozda ti i kilaza smeta. Probaj da skines koje kilo, zbog opsteg zdravlja. Uvecana prostata ne bi trebalo da boli, upala boli i iritira. Kod tebe je verovatno uvecana usled upale.
I doktor opste prakse je rekao da je verovatno od viska kg, jer imam 115kg a 181 visok, i kaze da ce me kako idu godine sve vise zezati dok ne skinem kilograme, jer dok sam imao oko 100kg nije me bolelo nista u ledjima. Hvala na odgovorima i savetima

Apsolutno si u pravu. Svima nama je savetovana drenaza prostate kroz sex ili uz pomoc drage nam desnice 😅. Obzirom da sam promenio nekoliko urologa, svi su savetovali sto cesci sex. Ukapirao sam da je jednom dnevno sasvim u redu, praznejnje prostate, na ovaj ili onaj način. Pitaj tvog urologa da ti pojasni taj njegov ugao gledanja na problem. Zasto izbegavati praznjenje?
Kako je tebi poslije pražnjenja? Ja još dan-dva poslije imam potrebu na mokrenje, kao da je prostata nadražena, čudan neki osjećaj... Ima li još ko sa takvim slučajem?

Osetim olaksanje,tako nekako.Samo jednom,u toku jace upale,imao sam neke bolove posle praznjenja.Ne treba ni preterivati,jednom dnevno milsim da je sasvim okej.Kod mene je nakon prve upale ostala posledica u smislu manje kolicinie ejakulata.I tako je i posle skoro 25 godina.Mada,i to ume da variria sto se kolicine tice.Kazu da je trecina kafene kasicice donja normalna granica.Ne znam kako je kod drugih jer generalno nije kod svih isto.Kada se podvuce crta,svi osecamo probleme sa mokrenjem,to je 100% apsolutni simptom.Sve ostalo varira od coveka do coveka.

Bio sam na kontroli, prostata se smanjila na 35g urolog i dalje kaze da je od prehlade ali i dalje imam upalu besike i testisa opet mi ponovio terapiju sa divocinom i suplementima, a oni skupi kao da su zlatne poluge, radio sam urino kulturu i nema bakterija ali sam primetio da me boli posle ejakulacije u predelu donjeg stomaka-besike to mi se nije ranije desavalo mozda boli minut, dva nije neki strasan bol ali iritira, pa me zanima hoce li to od upale testisa ili besike da zeza

Back