Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A kako izgleda evropska "vrbovica", mala mlečika ili E. parviflorum :

Mala-Mlečika-je-prirodni-lek-za-prostatu-i-bešiku-Epilobium-parviflorum.jpg

I ne liči na vrbu brate?
Listovi sa sitnim maljama, širi i kraći krupno nazubljeni, ni prići dugom i glatkom vrbinom listu.

I zašto je nazivate "vrbovicom" ?

Samo da bi prisvojili slavu prave ruske vrbovice.

Ali, ko te pita da li deluje, bitno je da se može masovno proizvoditi i kombajnima žnjeti.

A kako izgleda evropska "vrbovica", mala mlečika ili E. parviflorum :

Pogledajte prilog 1071946

I ne liči na vrbu brate?
Listovi sa sitnim maljama, širi i kraći krupno nazubljeni, ni prići dugom i glatkom vrbinom listu.

I zašto je nazivate "vrbovicom" ?

Samo da bi prisvojili slavu prave ruske vrbovice.

Ali, ko te pita da li deluje, bitno je da se može masovno proizvoditi i kombajnima žnjeti.
Taj ruski caj o kome ti pricas opvde zaista je nekada ( do Revolucije) bio ruski izvozni shlager, ali je sada
i u samoj Rusiji pao u zaborav. Nekada se pio i na carskom dvoru, ali i po restoranima, kaficima kao
sto danas pijemo kafu ili caj. Sigurno je da se moze naci svuda u Srbiji, barem u ovim ducanima koji
prodaju cajeve, zdravu hranu.

Prostata je kapsula u koju ne ulazi direktno ni jedan krvni sud, dovoljno veliki da u unutrašnjost unese antibiotik, antiinflamator ili pak analgetik u tvom slučaju?

Šta si mislio, zašto je toliko teška za lečenje ?

NIJE MI JASNO OTKUD POTREBA ZA ANALGETICIMA ?

Ja nisam imao nikada te konstantne bolove ? To je osećaj koji se teško definiše, ali se nikako ne može podvesti pod BOL.
Bol sam osećao samo nekoliko puta prilikom izmokravanja, poslednji mlaz, i možda par puta prilikom ejakulacije.
To su bolovi mišićnog tkiva, sfintera koji učestvuju u izbacivanju semene tečnosti i mokraće kroz prostatu.

Čak šta više, mislim da sama prostata nema receptore za bol ?
Pa urolog kaže ne boli prostata, gastroenterolog kaže ne boli debelo crevo, neurolozi kažu ne boli tu od kičme. Ja bukvalno nisam mogao da hodam kada se "to desilo" kada se javio bol i težina kao da je neko okačio kamen da visi u perineumu. Sve se desilo 2 meseca nakon kovida tako da sigurno ima nekog "uticaja" .

Još jedno da razjasnimo, VRBOVICA je biljka iz Epilobium roda, koja ima list IDENTIČAN LISTU VRBE. Tačka.
Po vrbi je i dobila to narodno ime, logično, i to je biljka Epilobium ang. Biljka dalekog severa, oštre hladne klime, kod nas odomaćena kao RUSKI ČAJ jer nam je oduvek stizala iz Rusije.
Evo sami uporedite:
Najpre vrba.Pogledajte prilog 1071911

A evo i E. ang. ili "ruskog čaja":

Pogledajte prilog 1071914

Razlikuju se samo u tome što je list vrbe po obodu nazubljen a kod PRAVE VRBOVICE je obod ravan.

Međutim, Marija Treben, iz čisto komercijalnog razloga, KRSTILA JE sasvim drugu biljku kao "Vrbovica" i ako joj list ni malo ne liči na vrbin ?

Čak šta više, napisala je u svojoj knjizi o lečenju biljem da Epilobium angustifolium (prava ruska vrbovica) uopšte nema lekovitih svojstava ?

Pokušaj da se sa tržišta izbaci "ruski igrač", ruski čaj koji je tokom proteklih vekova bio najpopularniji lekoviti napitak u Evropi.
I koji se uvozio, a često i švercovao iz Rusije.

Ubačen je "evropski igrač", zamena za ruskog, u vidu biljke E. Parviflorum, koja raste gotovo svuda u Evropi, po obodu bara, reka, močvara, jezera, i koja se može plantažno uzgajati na podvodnom zemljištu, u formi višegodišnjih livada koje se redovno zakošavaju, nađubravaju, navodnjavaju i štite od štetočina i bolesti.

Tako da ti danas kupuješ čaj od lažne vrbovice praktično, koji je daleko slabijeg efekta od one prave, divlje, sibirske biljke.
Iskreno nisam poznavalac lekovitih trava i ne sumnjam da ima razlike. Kao i nana koja raste na 1500m nadmorske visine I ona sto raste u nekoj bari nema veze s vezom. U selu(planina Javor ) ima brdo lekovitog bilja i znam da ti čajevi nemaju veze sa ovim koji se kupuju u većini slučajeva.

Iskreno nisam poznavalac lekovitih trava i ne sumnjam da ima razlike. Kao i nana koja raste na 1500m nadmorske visine I ona sto raste u nekoj bari nema veze s vezom. U selu(planina Javor ) ima brdo lekovitog bilja i znam da ti čajevi nemaju veze sa ovim koji se kupuju u većini slučajeva.
Sa druge strane,vise verujem necemu sa deklaracijom nego sumnjivim travarima.Apsolutno sam kupovinu kod proverenih i postenih ljudi koji poznaju lekovita bilja.Ako neko ima takvu alternativu,sigurni bih kupio cajeve.

Sa druge strane,vise verujem necemu sa deklaracijom nego sumnjivim travarima.Apsolutno sam kupovinu kod proverenih i postenih ljudi koji poznaju lekovita bilja.Ako neko ima takvu alternativu,sigurni bih kupio cajeve.
Ja cajeve stvarno ne uzimam za ozbiljno, usput ne postoje provereni i posteni travari jer tu
proveru mora da vrsi neka nauka, agencija, a toga nazalost kod lekovitih biljki nema.
1 primer:
Glog je jako zdrav za srce, caj od gloga preporucuje se ljudima koji imaju bilo kakvih problema
sa srcem, krvnim sudovima, visokim pritiskom, ali niko ne zna da precizira koliko gloga i u kakvom stanju
na litar vode recimo.
Vazi fama da je zeleni caj jako zdrav. Verovatno jeste, ali mi kupujemo kesice sa nekim otpadom,
ne znamo ni odakle je samo vidimo da je zeleni caj. Vecina je puna pesticida tako da imas vise
stete od koristi.

Meni je urolog dok je radio ultrazvuk video da mi je prostata uvecana (40g) i dao lek, ali mi je cudno to jer imam 31 god, on kaze da je to normalno od jake prehlade i upale da se to desava mladjim ljudim i da ce lek to srediti
Normalno je da prostata otekne usled uapale,tj. uveca i bude bolna na dodir.Nesto nisi lepo protumacio,mnogo je 40 grama.Meni je 46 godina i teska je 17 grama.

Meni je urolog dok je radio ultrazvuk video da mi je prostata uvecana (40g) i dao lek, ali mi je cudno to jer imam 31 god, on kaze da je to normalno od jake prehlade i upale da se to desava mladjim ljudim i da ce lek to srediti
Meni se prostatitis pojavio u 23-ćoj ako se dobro sećam .
Višak Testosterona prijatelju moj, to je uzrok, a prehlada ili bakterijska infekcija su samo okidači.

Meni se prostatitis pojavio u 23-ćoj ako se dobro sećam .
Višak Testosterona prijatelju moj, to je uzrok, a prehlada ili bakterijska infekcija su samo okidači.
Urolog mi kaze da je benigno uvecanje prostate (to je dijagnoza) zbog upale besike i upale testisa koju vec imam 15-ak dana, kaze da je jaka prehlada, vecinu lekova mi dao za upalu besike, i samo jedan sa prostatu neki suplement, kaze da ce se sve normalizovati (po pitanju prostate) kad prodje upala, nadam se da ce biti tako

Koliko imas sad god, uspeo da zalecis to, izlecis?
Malo te mraci Radovan, ne obracaj paznju. Verovatno je par dana mladji od preCednika 😅😅😅. Malo ce te daviti Ruskim cajem i cinjenicom da je on jedini na Balkanu a i sire, pobedio hronikus...samo ne obracaj paznju. Glavu gore, da se izleci-tesko, da se žaleći-da. Sve imas na forumu, citaj, pitaj, pisi.Bitno je strpljenje i dusevni mir. Uz terapije, procitaj ovdasnja iskustva i proceni sta bi mogao da primenis.

Malo te mraci Radovan, ne obracaj paznju. Verovatno je par dana mladji od preCednika 😅😅😅. Malo ce te daviti Ruskim cajem i cinjenicom da je on jedini na Balkanu a i sire, pobedio hronikus...samo ne obracaj paznju. Glavu gore, da se izleci-tesko, da se žaleći-da. Sve imas na forumu, citaj, pitaj, pisi.Bitno je strpljenje i dusevni mir. Uz terapije, procitaj ovdasnja iskustva i proceni sta bi mogao da primenis.
Hvala ti na savetima

:mazi::mazi::mazi:

Deder ljudino, reci mu ti onda sa čim si zalečio ili izlečio prostatitis, da ga ja ne bih "davio" kako reče.

Mada, ne znam sinak, zašto bi tebi smetalo da momku dam prave savete i predložim mu delotvornu terapiju ?

Rušim ti rejting ovde ?

:mazi::mazi::mazi:

Deder ljudino, reci mu ti onda sa čim si zalečio ili izlečio prostatitis, da ga ja ne bih "davio" kako reče.

Mada, ne znam sinak, zašto bi tebi smetalo da momku dam prave savete i predložim mu delotvornu terapiju ?

Rušim ti rejting ovde ?
Izlecio ga nisam,vise puta samo zalecio.Nemoguce ga je u potpunosti izleciti,i sam znas to.Da si ga izlecio,verovatno bi te uramili na katedri nekog fakulteta.Nemam nista protiv tvojih saveta,daleko od toga.Samo kazem da pored cajeva koje ce svakako koristiti bar kao "gorivo" za izmokravanje,mora uzimati ozbiljnije terapije (ako je upala,mora utvrditi uzrok,analizama).Apsolutno je mizerno mraciti decka i navlaciti ga na terapiju cajem.Tvoja nicim izazvana izlaganja sa potpuno nekorisnim savetima,apsolutno su beskorisna,Sto bi rekli,palamudis.I nisi mi nikada odgovorio,koji moj trazis ovde ako si pobedio hroniklus pre nekoliko decenija?Suvise si inkrimisan na ovom PDF-u da bi te iko smatrao ozbiljnim.Decko ce svakako implementirati u svoj protokol caj od melcike,bilo da je on sa nase plantaze ili onaj kao bran na padinama Sibira koji ti nudis....I za drugu opciju postoji Mala Ruska apoteka u kojoj sam svasta kupovao i bio veoma zadovoljan.Neka decko pretrazi PDF i proba sve sto misli da ce mu pomoci.

Posto se stalno navodi kako ruski caj snižava DHA, a pre par dana u Kg se otvorila neka ruska apoteka gde ima i tog čaja uzeću i izmeriti u labaratoriji DHA pa posle mesec dana korišćenja čaja opet dati krv na analizu. Slikaću da se uverimo svi sta I kako.

Pardon DHT !
Vidi koji je to caj,kako se tacno zove.Kupovao sam ranije neki Ivan caj,onda neki Crveni koren....Raspitaj se i javi.

Poslednja izmena:
Izlecio ga nisam,vise puta samo zalecio.Nemoguce ga je u potpunosti izleciti,i sam znas to.Da si ga izlecio,verovatno bi te uramili na katedri nekog fakulteta.Nemam nista protiv tvojih saveta,daleko od toga.Samo kazem da pored cajeva koje ce svakako koristiti bar kao "gorivo" za izmokravanje,mora uzimati ozbiljnije terapije (ako je upala,mora utvrditi uzrok,analizama).Apsolutno je mizerno mraciti decka i navlaciti ga na terapiju cajem.Tvoja nicim izazvana izlaganja sa potpuno nekorisnim savetima,apsolutno su beskorisna,Sto bi rekli,palamudis.I nisi mi nikada odgovorio,koji moj trazis ovde ako si pobedio hroniklus pre nekoliko decenija?Suvise si inkrimisan na ovom PDF-u da bi te iko smatrao ozbiljnim.Decko ce svakako implementirati u svoj protokol caj od melcike,bilo da je on sa nase plantaze ili onaj kao bran na padinama Sibira koji ti nudis....I za drugu opciju postoji Mala Ruska apoteka u kojoj sam svasta kupovao i bio veoma zadovoljan.Neka decko pretrazi PDF i proba sve sto misli da ce mu pomoci.

Vidi koji je to caj,kako se tacno zove.Kupovao sam ranije neki Ivan caj,onda neki Crveni koren....Raspitaj se i javi.
Mene optužuješ da palamudim a i sam se interesuješ za ruski čaj a ?

Ja sam se rešio prostatitisa a ti vidim nisi.

Na osnovu čega deliš savete drugima sinak ?

Interesujem se za sve sto moze pomoci. Lepo napisi gde kupiti taj caj, u kojoj apoteci?
Ne delim savete, samo svoja iskustva, pozitivna i negativna.Opet te pitam, ako si se resio, pored toga sto bi bio medicinski fenomen, sta radis na ovom pdf-u?
Koliko sam primetio, svi koji se zalece, odlaze sa pdf-a. Novi citaju njihove postove, i tako u krug. Jedino si ti konstantno prisutan.

Interesujem se za sve sto moze pomoci. Lepo napisi gde kupiti taj caj, u kojoj apoteci?
Ne delim savete, samo svoja iskustva, pozitivna i negativna.Opet te pitam, ako si se resio, pored toga sto bi bio medicinski fenomen, sta radis na ovom pdf-u?
Koliko sam primetio, svi koji se zalece, odlaze sa pdf-a. Novi citaju njihove postove, i tako u krug. Jedino si ti konstantno prisutan.
Dobijem redovno obaveštenje o aktivnosti na ovom pdf-u, tako da odreagujem.
Mislim da nisam nikakav fenomen, već samo uporan čovek, poput mog pradede koji je prošao Albaniju peške, Krf, Siciliju, Alžir, Solun, Kajmakčalan .......
Nosio sam se sa prostatitisom nekoliko godina, i uspeo da ga pobedim.
Ne znam otkud tebi to da je prostatitis neizlečiv ?
Ako ga lečiš sa onim bosansko-hrvatskim čepićima, verovatno ga nikada i nećeš izlečiti.

Kad smo kod čepića, šta bi stvarno, reče da si ih navodno koristio, kakav je efekat ?

Ne znam da li sam napisao, ako nisam, efekat apsolutno nije onakav kakvim se reklamira. Kako god, svasta sam koristio i nekako sam se vratio na onaj prihvatljivi nivo. Verovatno nesto pomaze, koliko, ne znam, opet kazem, svasta nesto pijem.
Znas kako, nema sta nisam koristio u proslih par decenija, od desetine raznih antibiotika, Kineskih lekova, Bosanskih cepica, bezbroj vrsta cajeva, suplemenata... Korigovanja ishrane. I jedino sto je uspelo, to je neko zadovoljavajuce stanje. Prosto ne verujem da si cajem uspeo da se resis hronikusa. No dobro, ako ti kazes.... Alal vera

Back