Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bio sam na kontroli, prostata se smanjila na 35g urolog i dalje kaze da je od prehlade ali i dalje imam upalu besike i testisa opet mi ponovio terapiju sa divocinom i suplementima, a oni skupi kao da su zlatne poluge, radio sam urino kulturu i nema bakterija ali sam primetio da me boli posle ejakulacije u predelu donjeg stomaka-besike to mi se nije ranije desavalo mozda boli minut, dva nije neki strasan bol ali iritira, pa me zanima hoce li to od upale testisa ili besike da zeza
Kod uvećanja prostate bol/nelagoda prilikom ejakulacije su česti. Ređe, ali može i kod zapaljenja semevoda i mokraćne bešike.

Bio sam na kontroli, prostata se smanjila na 35g urolog i dalje kaze da je od prehlade ali i dalje imam upalu besike i testisa opet mi ponovio terapiju sa divocinom i suplementima, a oni skupi kao da su zlatne poluge, radio sam urino kulturu i nema bakterija ali sam primetio da me boli posle ejakulacije u predelu donjeg stomaka-besike to mi se nije ranije desavalo mozda boli minut, dva nije neki strasan bol ali iritira, pa me zanima hoce li to od upale testisa ili besike da zeza
Ja sam imao povremeno intenzivan bol prilikom ejakulacije, ali i nekoliko puta oštar bol prilikom izmokravanja, kod naprezanja da izbacim poslednji mlaz. kao da me nožem ubode dole. Snažan bol kratkog trajanja. Dijagnoza: Hronični prostatitis.

znam par meni bliskih ljudi koji su imali problem sa ovom dosadnom bakterijom.to je sada daleko iza njih,koristili su caj od nevena koji ima da se kupi u nekim apotekama.caj je atestiran u referentnom zavodu za zastitu zdravlja,a u uputstvu je odstampano i misljenje klinike za urologiju VMA (to sad prepisah sa uputstva iz kutije).
ja brinem o jednom starom deki koji je operisao prostatu ali je i dalje muku mucio.kaze sta sve nije pio od lekova i nista.caj sam mu nabavila,i on prosto ne moze da veruje,njegove muke su nestale.
ako nekog zanima,na pp cu vam preneti naziv caja
Zanima me koji čaj je u pitanju? Hvala unapred

Pozz ljudi.Evo i moje muke sa prostatom pocele imao sam ih blage probleme preko leta.A sada od janura krecu problemi posle mokrenja opet imam lazan nagon pogotovo ako pijem dosta vode i idem kostatno u wc onda se javlja taj lazan nagon.Tako nekada posle ekuacije se vraca taj lazan nagon za mokrenje.Inace nadjem mi ektorokokus 2800 i prostata bila uvecana sa kacifikatima.Sada se umanjila al ima te kacifikate i siptomi idalje isti malo se pod antibioticima smiri.Prostata je osetljiva na dodir kada sam isao na pregled.Radio sam i urinokulturu bila negativna ali radjena posle 4 dana od prestanka terapije.A u urinu imao nalaz bakterije malo.

Pozdrav,

Dijagnostciiran kronični prostatitis na nedavnom pregledu. Naime problemi su tu već dosta godina al u zadnje vrijeme postaje nepodnosljivo sa ucestalim mokrenjem...
Nalaz urina i sperme je sterilan iako po ovome što čitam na internetu to može biti varljivo. Da li je netko probao raditi test 4 ili 2 čaše gdje se uzima urin srednjeg mlaza prije masaze prostate i prvi mlaz nakon masaze? (Ukoliko je broj leukocita uvecan - prisutnost bakterija postoji)
Opcenito neka iskustva sa masazom? (Nisam probao prije nego sto odradim dodatno testiranje)
Probao sam sa raznim cajevima ali ne pomaze - caj od vrbovice sam uzimao lokalno (vjerojatno nije taj sibirski kojeg radoslav hvali)
Što se tiče operativnog zahvata u zadnje vrijeme čitam dosta hvale rezum metodu al na ovim prostorima je najbliže u Sloveniji - Bled

Pozdrav
Imam 40 godina.Proslog leta na moru Sam osetio ostar bol u donjem desnom delu stomaka.pomislio Sam da je slepo crevo.bol je prolazio I vracao se Ali nije bilo strasno.bio Sam lenj I nisam odmah otisao kod doktora.pre 5 meseci pocinju muke.bolovi u predelu testisa,cmara,Koren penisa,donji stomak u predelu prostate,ledja....naprezanje tokom mokrenja,nemogucnost mokrenja,nocno mokrenje Po 2 puta minimum,pozivi na lazno mokrenje,mokrenje kao iz prskalice,isprekidano,onaj tupi dosadni bol ,kao pritisak u predelu prostate.I ja Sam Tako ziveo skoro 2 meseca a kod doktora nisam otisao jer nisam bio u srbiji.elem dodje vrme da odem kod urologa.privatno na dedinju.blago poviseni leukociti u krvi I mokraci,bakterije nista,PSA 0,619 PSA free 0,298 fPSA/PSA 0.481.ultra zvuk kaze.jasno ogranicena prostata.rektalnim pregledom kaze da je osetljiva na dodir,napeta.dijagnoza.prostatitis sus.15dana MAROCEN 3x1plus probiotic...posle 3 Dana svi simptomi nestalia vec 7 dan se vratili.posle 15 Dana nalazi uredni Ali mene boli.kaze urolog jos 10 Dana MAROCEN..medjutim meni se to nije svidelo I Po preporuci odem kod drugog urologa koji mi na prvu kaze da imam simptome hronicnog I prepisao mi LEVOXA 500 15 Dana 1x1 plus mediprost koji odrzava funkciju zdrave prostate...ova terapija mi se pokazal kao solidna I na skali od 1 do 10 smanjila muku na 3.na kontroli mi kaze da pijem Jos 10 Dana levoxu..I stvarno mi je lakse.prestao Sam sa levoxom I nastavio mediprost.kada kazem da mi je lakse ne mislim da Sam se izlecio..bolovi su prisutni svakodnevno Ali podnosljivo.mokrenje mi je super Ali ne znam koliko ce trajati.nadam se uvek🙏😃...e sad...u pocetku dok nisam utvrdio sta mi je,bio Sam toliko depresivan,mracan,tuzan.citao sve I svasta da pokusam da shvatim sta mi je,naslusao se svakakvih prica,tesko mi bilo da prihvatim.posle kad mi je rekao da je hronicnog prostatitis nije mi bilo lakse Ali opet eto znam sta je..pre desetak Dana Sam nasao ovaj forum I procitao bukvalno sve od pocekta do kraja sto ste pisali zadnjih 15 godina.Za mene licno ovo je veliko bogatstvo sto Sam iscitao tudje probleme I savete.ne znate koliko mi je lakse kad Sam citao kroz sta sve prolaze ljudi.mislim da je Velika stvari ostati Jak u glavi.ja Sam na primer dok Sam citao vase muke shvatio da nisam jedini,sto je bitno,kako se Radovan izlecio I Drago mi je zbog njega Ali ne znam kako je jedini on uspeo.nisam Jos nasao da se bilo ko izlecio..pobornik Sam prirodne medicine I ne zelim da pijem antibiotike,cak mi je ovaj Novi doktor rekao ovako..pazite sad...Pre nekih 15 Dana ja odradim lagani trening preznojavnja I neko trckaranje.posle tusiranja odmah s vratili simptomi u vidu bolova a kroz dva Dana I otezano mokrenje.zovem doktora I kazem mu to I pitam ga da li da uzmem Jos jednu turu LEVOXA antibiotik.Covek mi kaze ne nikako nemoj da pijes.sacekaj Jos koji Dan mozda je iritacija..Tako I bilo.boli mene svaki Dan Ali vise ne gledam na Taj bol kao da je kraja sveta,kao sto Sam gledao u pocetku I sto mi stvaralo tu depru u glavi.drugacije gledam I ne zelim da me to remeti.nacice se valjda za naseg zivota neki lek ili olaksanje....Jos da kazem da Sam odmah ostavio alcohol,slatkise,meso,sokove.samo jedem voce povrce semenke tunjevinu I 2,3 litra vode flasirane I prirodne cajeve.djumbir,brusnica,mlecika....pijem I caj od belong luka.zanima me ovaj mom PSA.jesu li ok ove brojke.mislim cim mi doktor nije nista rekao znaci da je ok??

Trebalo bi da uradiš uroflow, da bi se videlo kakve su funkcionalne posledice tvog stanja, koje upućuju na (hronični prostatitis). Osim toga, ne bi bilo loše uraditi PCR urina na Hlamidiju, kao i spermokulturu (to ne videh da si radio).

Nisam pobornik Prolom vode, mislim da je to više dobar marketing koji se s kolena na koleno prenosi. Voda je voda. U svakom slučaju, više tečnosti znači i manje bakterija u urotraktu, tako da je to u svakom slučaju dobra preporuka.

Moj savet je, da ukoliko imaš sedentarni način života - vozač/kancelarijski i drugi statični poslovi na kojima se dosta sedi, je da nabaviš pilates loptu, te da s vremena na vreme sediš na njoj. Time se rasterećuju mišići karličnog dna na račun leđnih mišića koji su angažovaniji tokom sedenja na pilates lopti. To bi moglo ublažiti taj hronični bolni sindrom u karlici.

Pozdrav
Imam 40 godina.Proslog leta na moru Sam osetio ostar bol u donjem desnom delu stomaka.pomislio Sam da je slepo crevo.bol je prolazio I vracao se Ali nije bilo strasno.bio Sam lenj I nisam odmah otisao kod doktora.pre 5 meseci pocinju muke.bolovi u predelu testisa,cmara,Koren penisa,donji stomak u predelu prostate,ledja....naprezanje tokom mokrenja,nemogucnost mokrenja,nocno mokrenje Po 2 puta minimum,pozivi na lazno mokrenje,mokrenje kao iz prskalice,isprekidano,onaj tupi dosadni bol ,kao pritisak u predelu prostate.I ja Sam Tako ziveo skoro 2 meseca a kod doktora nisam otisao jer nisam bio u srbiji.elem dodje vrme da odem kod urologa.privatno na dedinju.blago poviseni leukociti u krvi I mokraci,bakterije nista,PSA 0,619 PSA free 0,298 fPSA/PSA 0.481.ultra zvuk kaze.jasno ogranicena prostata.rektalnim pregledom kaze da je osetljiva na dodir,napeta.dijagnoza.prostatitis sus.15dana MAROCEN 3x1plus probiotic...posle 3 Dana svi simptomi nestalia vec 7 dan se vratili.posle 15 Dana nalazi uredni Ali mene boli.kaze urolog jos 10 Dana MAROCEN..medjutim meni se to nije svidelo I Po preporuci odem kod drugog urologa koji mi na prvu kaze da imam simptome hronicnog I prepisao mi LEVOXA 500 15 Dana 1x1 plus mediprost koji odrzava funkciju zdrave prostate...ova terapija mi se pokazal kao solidna I na skali od 1 do 10 smanjila muku na 3.na kontroli mi kaze da pijem Jos 10 Dana levoxu..I stvarno mi je lakse.prestao Sam sa levoxom I nastavio mediprost.kada kazem da mi je lakse ne mislim da Sam se izlecio..bolovi su prisutni svakodnevno Ali podnosljivo.mokrenje mi je super Ali ne znam koliko ce trajati.nadam se uvek🙏😃...e sad...u pocetku dok nisam utvrdio sta mi je,bio Sam toliko depresivan,mracan,tuzan.citao sve I svasta da pokusam da shvatim sta mi je,naslusao se svakakvih prica,tesko mi bilo da prihvatim.posle kad mi je rekao da je hronicnog prostatitis nije mi bilo lakse Ali opet eto znam sta je..pre desetak Dana Sam nasao ovaj forum I procitao bukvalno sve od pocekta do kraja sto ste pisali zadnjih 15 godina.Za mene licno ovo je veliko bogatstvo sto Sam iscitao tudje probleme I savete.ne znate koliko mi je lakse kad Sam citao kroz sta sve prolaze ljudi.mislim da je Velika stvari ostati Jak u glavi.ja Sam na primer dok Sam citao vase muke shvatio da nisam jedini,sto je bitno,kako se Radovan izlecio I Drago mi je zbog njega Ali ne znam kako je jedini on uspeo.nisam Jos nasao da se bilo ko izlecio..pobornik Sam prirodne medicine I ne zelim da pijem antibiotike,cak mi je ovaj Novi doktor rekao ovako..pazite sad...Pre nekih 15 Dana ja odradim lagani trening preznojavnja I neko trckaranje.posle tusiranja odmah s vratili simptomi u vidu bolova a kroz dva Dana I otezano mokrenje.zovem doktora I kazem mu to I pitam ga da li da uzmem Jos jednu turu LEVOXA antibiotik.Covek mi kaze ne nikako nemoj da pijes.sacekaj Jos koji Dan mozda je iritacija..Tako I bilo.boli mene svaki Dan Ali vise ne gledam na Taj bol kao da je kraja sveta,kao sto Sam gledao u pocetku I sto mi stvaralo tu depru u glavi.drugacije gledam I ne zelim da me to remeti.nacice se valjda za naseg zivota neki lek ili olaksanje....Jos da kazem da Sam odmah ostavio alcohol,slatkise,meso,sokove.samo jedem voce povrce semenke tunjevinu I 2,3 litra vode flasirane I prirodne cajeve.djumbir,brusnica,mlecika....pijem I caj od belong luka.zanima me ovaj mom PSA.jesu li ok ove brojke.mislim cim mi doktor nije nista rekao znaci da je ok??
Ако си прочитао све, видео си и моје постове и чак и фотографије лекова које сам пио. Ево, прошло је већ око пола године и хвала Богу немам проблема. Пре пар недеља био сам на скенеру где су ме комплетно изанализирали јер сам пре две ипо године оперисао рак на бубрегу.
Хвала богу све је ок па и простата.

Trebalo bi da uradiš uroflow, da bi se videlo kakve su funkcionalne posledice tvog stanja, koje upućuju na (hronični prostatitis). Osim toga, ne bi bilo loše uraditi PCR urina na Hlamidiju, kao i spermokulturu (to ne videh da si radio).

Nisam pobornik Prolom vode, mislim da je to više dobar marketing koji se s kolena na koleno prenosi. Voda je voda. U svakom slučaju, više tečnosti znači i manje bakterija u urotraktu, tako da je to u svakom slučaju dobra preporuka.

Moj savet je, da ukoliko imaš sedentarni način života - vozač/kancelarijski i drugi statični poslovi na kojima se dosta sedi, je da nabaviš pilates loptu, te da s vremena na vreme sediš na njoj. Time se rasterećuju mišići karličnog dna na račun leđnih mišića koji su angažovaniji tokom sedenja na pilates lopti. To bi moglo ublažiti taj hronični bolni sindrom u karlici.
Uradio Sam uroflow jos na samom pocetku kod prvog doktora na prvom pregledu.bio je uzasan,rekao mi je da mokrim kao 75-godinjak Ali posle toga pocelo je da se popravlja polako na bolje pa do Dana's nemam problem sa mokrenje.vratilo se na normalu I Evo vec 15 tak Dana nemam bukvalno nikakav simptomi.ne ustajem nocu vise nikako...samo pijem mediprost I dosta dosta vode.jedem beli luk na svakih 2 sata po jedan cen,seme bundeve sa medom I tako te prirodne lekove I cajeve,kapi vrbovice 3x dnevno.za sad je dobro sve pa cemo videti dalje.u mom slucaju Mislim da je najveci problem Mraz I hladnoca,od kad je pocelo lepo vreme meni su simptomi polako pocelo da se smanjuju I sad su bukvalno na minimum.da naglssim dosta se suncam I mislim da mi I to prija

Ако си прочитао све, видео си и моје постове и чак и фотографије лекова које сам пио. Ево, прошло је већ око пола године и хвала Богу немам проблема. Пре пар недеља био сам на скенеру где су ме комплетно изанализирали јер сам пре две ипо године оперисао рак на бубрегу.
Хвала богу све је ок па и простата.
Super.drago mi je da je Tako I da si se prvenstveno izborio sa Tim bubregom.💪 I ja Sam u medjuvremenu dok Sam bio na antibioticima uradio kolonoskopiju jer Sam imao ulcerozni kolitis I hvala bogu debelo crevo na pregledu bilo zdravo a neko zadebljenje sto su mi nasli skenerom nestalo je I nije ga bilo na kolonoskopskom pregledu...

Duže vreme već imam problem sa uvećanom prostatom, što je i za očekivati sa mojih 49 god. Još pre par godina sam imao problem sa vrlo urgentnim nagonom za mokrenjem i slabim mlazom urina. Obratio sam se urologu i obavio razne preglede... UZ bešike, prostate, bris uretre, nalaz krvi, urina, sperme, PSA, urofluometrija (što je besmisleno sa obzirom na proceduru) i uput za urinodinamsko ispitivanje što i nisam uradio zbog toga "što doktor koji to radi više nije tamo" KBC Vojvodine, očekivani poziv nisam dobio za dalje i time se moje putešestvije po lekarima tu zaustavlja. Svi navedeni nalazi su bili u granicama normale osim mlaza urina.
Rečeno mi je da koristim betamsal, comprosta. Svojevoljno pijem čaj od mlečike sa utiskom da pomaže više od lekova.
Urgentno mokrenje mi prestaje a i mlaz urina se malo popravio. Prestajem sa lekićima a stanje mi ostaje konstantno sa samo relativno blažim mlazom urina. Ostajem na čaju. Tako dve tri godine. Igrom slučaja dobijam besplatni vaučer za specijalističku kontrolu, urološki paket na privatnoj klinici, i što da ne - odlazim.
Nalazi su relativno uredni, prostata naravno uvećana 44x53, testisi uredni. PSA malo uvećan nakon par godina od poslednjeg pregleda ali i dalje u granicama normale (2.17). Dobijam preporuku za urorec 8mg i prostenal perfect, koji je na biljnoj bazi.
Ima li neko slična iskustva i da li je koristio navedene lekove.

Probao Sam ulje divljeg origana,2kapi TRI puta dnevno sa maslinovim uljem I vec drugi Dan su mi bukvalno sve tegobe prosle.pio Sam 12 Dana a preporucljivo je 10 Dana pa pauza 20.bukvqlno Sam ozdeavio...udjem znojav sa paklene vrucine u kucu gde je klima spustila na 15 stepeni I posle 10 min osetim bol a vec sutra I mokrenje losije☹️...bice da je iritacija.da napomenem da Sam trenirao dok Sam pio ulje a pre cim odradim trening osetim bolove u prostati...steta sto to ulje ne moze da se pijem bez prestanka...Ali pomaze definitio u mom slucaju..

Razna iskustva sam video na forumu. Pre mesec dana dobio sam dijagnozu Hronični prostatitis a kao terapiju lekove Mediprost, Betamsal i Antibiotik Lofocin. Antibiotik trebam piti mesec dana a ova dva leka 2 meseca. Antibiotik Lofocin je levofloksacin. Da li znate nešto o ovom antibiotiku koji pijem 28 dana. Imam 40 godina a vidim da stariji od 60 ne smeju piti Lofocin kao ni adolescenti.

I da li je moguce da bol od prostate moze da se oseti u u gornjem stomaku pa desno skroz ka spolja.ispod jetre..ne znam jeli to mnogo visoko da bi bolela prostata ili je nesto drugo..dok imam probleme sa prostatom mene kao da citav abdomen povremeno boli.u svim regijama znam da me zigne
Ja sam imao bol u krstima, u preponama i refleksije niz nogu, listove do same pete.

Bol u abdomenu nisam imao?

Moj ti je savet da uradiš UZ abdomena.

Back