Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa stvarno je covek napisao da je imao olaksanje samo nekoliko sati.
Kolko si ti cega popio i pojeo to za problem sa prostatom stvarno nema veze.
Ma da, tu su farmako botovi, C Z i Rajka , da se umešaju i spreče da se ruski čaj ponovo vrati u igru ?

Nego, kako vam ide promocija ovih zapadnjačkih vakcina ovde u Srbiji ?

Slabo to nešto gurate, neće Srbi Fajzera i Modernu a ?

Ima li neko od forumaša da im je član porodice obolio od karcinoma prostate ? Kakva su vam iskustva ?
Meni je otac 1944 godište i ima karcinom prostate. Karcinom je na nekom 9-om stepenu. Kakve su šanse da će živjeti još koju godinu:cry: ?
Jos koju godinu ce sigurno poziveti, ali je prognoza jako losa, ako
je dijagnoza tacna, a nazalost, verovatno je tacna.
Probajte sa zracenjem.

Da se javim nakon nekog vremena sa svježim info.
Radio imunoglobuline (ili tako nekako u bgd), zbog sumnje na nesto autoimuno. Skoro mi stigli nalazi. Dijagnoza kronova bolest. Treba da radim kolonoskopiju za vise informacija. Dakle autoimuno oboljenje. Da li je moguce da je prostatits s tim povezan, ne znam. Ima l neko s tim iskustva? I dalje imam simptome prostatitisa, nisam radio bakterije, mrzi me, a vjerovatno da imam i dalje eserihiju (simptomi govore da imam).

Da se javim nakon nekog vremena sa svježim info.
Radio imunoglobuline (ili tako nekako u bgd), zbog sumnje na nesto autoimuno. Skoro mi stigli nalazi. Dijagnoza kronova bolest. Treba da radim kolonoskopiju za vise informacija. Dakle autoimuno oboljenje. Da li je moguce da je prostatits s tim povezan, ne znam. Ima l neko s tim iskustva? I dalje imam simptome prostatitisa, nisam radio bakterije, mrzi me, a vjerovatno da imam i dalje eserihiju (simptomi govore da imam).

Повезан је проблем, али у супротном смеру од оног на који те наводе. Дебело цревно директно належе на простату, па ако је она инфицирана онда може да буде колатерална штета током рата у свом комшилуку. Ако немаш проблема са пробавом, немој да идеш на те њихове прегледе, већина њих нема никакав осећај да ради са инструментима, те има да те повреде па ће уместо фисуре да ти направе аутопут за бактерије од простате до црева.

Што се тиче простате, треба да избациш животињске производе у потпуности. А избаци и дуван, алкохол, газирана пића и рафинисане производе, бар док се потпуно не излечиш.

Ти си пио толико чајева и антибиотика, да ти на тим брисевима и културама ништа не би ни нашли. Кажу да је аутоимуно? Пробај са IgG ( IgM ти вероватно више неће наћи) на хламидију, јер она изазива упалу урогениталног тракта, проблеме са очима и зглобовима, преноси инфекцију и на дебело црево; изазива реактивну аутоимуну болест.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1292456/
"These results suggest a high incidence of Chlamydia infection in the studied patients with inflammatory bowel disease, especially in those with Crohn's disease."

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3730937/
"Several STIs including gonorrhoea, chlamydia, syphilis and herpes virus can manifest with symptoms and endoscopic features of proctitis."

Poslednja izmena:
Повезан је проблем, али у супротном смеру од оног на који те наводе. Дебело цревно директно належе на простату, па ако је она инфицирана онда може да буде колатерална штета током рата у свом комшилуку. Ако немаш проблема са пробавом, немој да идеш на те њихове прегледе, већина њих нема никакав осећај да ради са инструментима, те има да те повреде па ће уместо фисуре да ти направе аутопут за бактерије од простате до црева.

Што се тиче простате, треба да избациш животињске производе у потпуности. А избаци и дуван, алкохол, газирана пића и рафинисане производе, бар док се потпуно не излечиш.

Ти си пио толико чајева и антибиотика, да ти на тим брисевима и културама ништа не би ни нашли. Кажу да је аутоимуно? Пробај са IgG ( IgM ти вероватно више неће наћи) на хламидију, јер она изазива упалу урогениталног тракта, проблеме са очима и зглобовима, преноси инфекцију и на дебело црево; изазива реактивну аутоимуну болест.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1292456/
"These results suggest a high incidence of Chlamydia infection in the studied patients with inflammatory bowel disease, especially in those with Crohn's disease."

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3730937/
"Several STIs including gonorrhoea, chlamydia, syphilis and herpes virus can manifest with symptoms and endoscopic features of proctitis."
Ne znam sta da kazem. Valjda su po nekim ovim nalazima utvrdili, iako nisam jos radio kolonoskopiju. Evo nalaza:

Prilozi

• nalaz.jpg
    nalaz.jpg
    51,9 KB · Pregleda: 52
Ne znam sta da kazem. Valjda su po nekim ovim nalazima utvrdili, iako nisam jos radio kolonoskopiju. Evo nalaza:

Не разумем се пуно у ово, али ово су само посебна антитела која указују на аутоимуну реакцију. Овакав резултат се тумачи кроз комплетну клиничку слику, и да би дијагностификовали баш Крона, морао би да имаш неке проблеме са пробавом. Не знам зашто су ти одмах уписаоли такву дијагнозу само на основу овога. Постоје неке теорије о аутоимуној природи проблема са простатом, али ја бих као прву опцију ишао на супротну варијанту. Простата је нападнута и пошто имуни систем не зна више како да се избори са микробима, онда пуца на све стране па колатерално страда и дебело црево. Чак и када постоје симптоми благе упале дебелог црева која указује на Крона, то опет може да буде само последица јаке и хроничне упале простате.

У крајњем случају ово можеш и да тестираш на одређени начин. Ако на евентуалној колоноскопији "утврде" да имаш Крона, нек те ставе неколико недеља на неку стандардну дозу кортикостероида, па ако се сви аутоимуни "ефекти" повуку и нестану, а остане ти упала простате, онда знаш на чему си. Немој само да те убеде одмах да имаш и једно и друго 😄 Знам људе који имају Крона и имају озбиљних проблема, а ти се ниси жалио на проблеме са храном. Мени не делује да је то код тебе примарна болест, већ само нуспојава.

Што се тиче Крона, дијета је слична ономе што сам ти писао за простату, тако да то ти не гине дуже време 🙃 Уствари, која год болест да је у питању, треба да помонеш свом организму и да га што мање трујеш.

Hvala na odgovoru.
Ne znam, ja sa probavom imam cesto problema, kada se ne osjecam dobro, tj. kada imam simtome koji me muce (blago povisena temp. ispod 37, blaga groznica, osjecaj promrznutosti u nogama, cesto preznojavanje usljed regulacije temperature...) onda imam probleme i sa stolicom. Stolica bude nekoliko puta dnevno, bude neformirana (nije bas dijareja ali slicno). Generalno nisam na to obracao paznju previse. Kada mi prodju pomenute tegobe prodju i problemi sa stolicom. Problem koji imam tj imao sam dva puta u zadnjih pet godina su analne fisure, i to je mozda razlog sto su zakljucili da je Kron....

Hvala na odgovoru.
Ne znam, ja sa probavom imam cesto problema, kada se ne osjecam dobro, tj. kada imam simtome koji me muce (blago povisena temp. ispod 37, blaga groznica, osjecaj promrznutosti u nogama, cesto preznojavanje usljed regulacije temperature...) onda imam probleme i sa stolicom. Stolica bude nekoliko puta dnevno, bude neformirana (nije bas dijareja ali slicno). Generalno nisam na to obracao paznju previse. Kada mi prodju pomenute tegobe prodju i problemi sa stolicom. Problem koji imam tj imao sam dva puta u zadnjih pet godina su analne fisure, i to je mozda razlog sto su zakljucili da je Kron....
Zaboravi ti na temearuru jer nemas povisenu temperaturu, posveti
se iskljucivo problemu koji imas sa stolicom.
Ne postoji "blago povisena temperatura ispod 37"

Pozdrav saborci
I mene ubi ladna stopala na plus 35 i otezano tanko mokrenje , osecaj nedovoljnog izmokravanja . Pokidao sam vec zivce kao i vi sa ovom prostatom . Pijem prostat, cink , Forteka antibiotik 11ti dan, caj od Mlecike i ulje seme bundeve ..ali nista mi nije bolje. I ja cu morati kod neurologa sve mi ovo sa hladnim stopalom sumnjivo . Vucem vec 3 godine ,ali sad je bas, bas zeznuto. Jer probao neko Graminni cepice mozda? To je nesto kao Suporta sto su pili Kiki i kompanija . Ima u svim apotekama . Na bazi polena . Ako jeste , jer pomaze da probam ili da ne bacam pare ? 10 kom 2000 din ....

Pozdrav saborci
I mene ubi ladna stopala na plus 35 i otezano tanko mokrenje , osecaj nedovoljnog izmokravanja . Pokidao sam vec zivce kao i vi sa ovom prostatom . Pijem prostat, cink , Forteka antibiotik 11ti dan, caj od Mlecike i ulje seme bundeve ..ali nista mi nije bolje. I ja cu morati kod neurologa sve mi ovo sa hladnim stopalom sumnjivo . Vucem vec 3 godine ,ali sad je bas, bas zeznuto. Jer probao neko Graminni cepice mozda? To je nesto kao Suporta sto su pili Kiki i kompanija . Ima u svim apotekama . Na bazi polena . Ako jeste , jer pomaze da probam ili da ne bacam pare ? 10 kom 2000 din ....

pa nešto si zapatio čim tanko piškaš, i imaš osećaj nedovoljnog pražnjenja.
mokraću na urinokulturu,antibiogram, pa da ti da odgovarajući antibiotik.
ne znam koliko dana posle antibiotika možeš ovo raditi. mislim da ne odmah.
11 dana piješ i nije ti bolje.taj nije za tvoju boljku, i pravac kod doce.
nisam dr., ali mi je bzv., da nema boljitka posle 11 dana.
piše da cink uz ovaj antibiotik možeš piti najmanje dva sata pre, ili posle uzimanja leka.

Pozdrav saborci
Moje je misljenje da ta hladna stopala sa prostatom nemaju bas dibiduz
nikakve veze. Ja patim od hladnih stopala vec godinama, a prostatu jel
po logici stvari nemam. Za prostatu ces morati na ozbiljnija ispitivanja,
neurologa i hladna stopala zaboravi.

Pozdrav saborci
Antibioticima ne mozes izleciti prostatitis sine.
Oni su samo za urinarne infekcije, u kom slucaju ti bude bolje za dva tri dana.
Pusti stopala, to otezano mokrenje i rasipanje mlaza su simptomi prostatitisa, koji vuces vec 3 godine, sto nikako nije dobro.
Ko ti je prepisao atb ?

Antibioticima ne mozes izleciti prostatitis sine.
Oni su samo za urinarne infekcije, u kom slucaju ti bude bolje za dva tri dana.
Pusti stopala, to otezano mokrenje i rasipanje mlaza su simptomi prostatitisa, koji vuces vec 3 godine, sto nikako nije dobro.
Ko ti je prepisao atb ?
Ma urolog , izmenjao sam ih vec dosta , jedan kaze prostatitis , drugi benigna hiperplazija , treci velicina ok za godine ..sad ti budi pametan ....

Ma urolog , izmenjao sam ih vec dosta , jedan kaze prostatitis , drugi benigna hiperplazija , treci velicina ok za godine ..sad ti budi pametan ....
Mozes da ih menjas koliko hoces, svi su isti, znaju da ti ne mogu pomoci a moraju nekako da opravdaju svoje postojanje.

Meni su pre 30 godina davali atb, ali tek nakon uzimanja brisa i urinokulture, ne napamet.

Moras da razgranicis tegobe, kada imas bakterije i kad ih nemas. Prostata daje svoje specificne simptome, a kada si jos i pod bakterijskom urinarnom infekcijom, tegobe su prilicno drugacije. Jako, jako neugodan osecaj, da iskocis iz koze sto bi se reklo.

Najbolje za tebe je da ne uzimas atb ako nemas bakterijsku infekciju. Jer kada ti isti shebu korisnu mikrofloru urinarnog trakta onda upadas u vrzino kolo iz kog se tesko izlazi, bakterije se smenjuju, jedna pa druga, zatim treca,pa se ponovo vrati ona prva i tako u krug. Ti se rokas antibioticima, jedan, drugi, treci, peti, deveti, dok ne ispalis sav raspolozivi arsenal. I shvatis da si ponovo na pocetku.

Prostatitis je autoimuno obolenje i ne moze se izleciti antibioticima sine!

Mozes da ih menjas koliko hoces, svi su isti, znaju da ti ne mogu pomoci a moraju nekako da opravdaju svoje postojanje.

Meni su pre 30 godina davali atb, ali tek nakon uzimanja brisa i urinokulture, ne napamet.

Moras da razgranicis tegobe, kada imas bakterije i kad ih nemas. Prostata daje svoje specificne simptome, a kada si jos i pod bakterijskom urinarnom infekcijom, tegobe su prilicno drugacije. Jako, jako neugodan osecaj, da iskocis iz koze sto bi se reklo.

Najbolje za tebe je da ne uzimas atb ako nemas bakterijsku infekciju. Jer kada ti isti shebu korisnu mikrofloru urinarnog trakta onda upadas u vrzino kolo iz kog se tesko izlazi, bakterije se smenjuju, jedna pa druga, zatim treca,pa se ponovo vrati ona prva i tako u krug. Ti se rokas antibioticima, jedan, drugi, treci, peti, deveti, dok ne ispalis sav raspolozivi arsenal. I shvatis da si ponovo na pocetku.

Prostatitis je autoimuno obolenje i ne moze se izleciti antibioticima sine!

Tako je.
Ja sam sad pogledala koja su ispitivanja neophodna da bi se
doslo do uzroka, ali nazalost cesto se ispostavi da nema nista,
a upala prostate i sve neprijatnosti oko nje i dalje postoje.

- palpacija
- 3 uzorka ( flashice) urina za bakterije iz mokracnog kanala,
besike i prostate
- test na oboljenja ( venericna)
- Uroflometrija ( merenje mlaza mokrace)
- Ultrazvuk
- Analiza krvi na CRP ( ovo je jako vazno)
- PSA test

Ukoliko nisu bakterija, a najcesce nisu, uzrok, onda se preporucuju
biljni preparati.

Dobar dan dobri ljudi.
Osacami se mokraca i cesto me tera u vece cim mi malo ozebu noge i na neku ne tako hladnu temperaturu spolja. Zimi sam bas mucio muku da ugrejem stopala i noge (noseci dugacke gace i tople gorotex cipele). Elem, odradio sam sledece preglede (urinokulturu, test urina, heliko bakterija, kandida, spermokulturu) i nista se nije pokazalo. Nakon prepisanog ciproinala nestao je mirs i donekele odlazak u toalet tkom noci.
Zanima me da sta bih mogo jos od analiza da uradim kako bih otkrio zariste i da li preporucujete da uradim 'Bris Urete" na moguce ponele bolesti jel sam imao davno odnose sa par sumljivih curra i od tada mislim da mi se problem javlja.
Hvala na svakom savetu. Zdravi i zivi mi bili.

I dalje imam simptome prostatitisa, nisam radio bakterije, mrzi me, a vjerovatno da imam i dalje eserihiju (simptomi govore da imam).
провери mycoplasma genitalium то је најмања бактерија... изазива доста проблема а може да се засипа из авиона!

Elem, odradio sam sledece preglede (urinokulturu, test urina, heliko bakterija, kandida, spermokulturu) i nista se nije pokazalo. Nakon prepisanog ciproinala nestao je mirs i donekele odlazak u toalet tkom noci.
мислим да ти вроло вероватно имаш микоплазму гениталис, она изазива ноћно мокрење, интензиван смрад урина, и пенис "пушта текућину" тако да мораш мењати гаће сваки дан?

ако је тако лек за микоплазму гениталис је 7 дана, два пута на дан 100mg doxicilina па 2 дана једном на дан 500mg hemomicina (azitromicina).

за одма, пробај да избациш кафу - па види да ли ће ти нестати ноћно мокрење? - не знам како кафа има везе али код мене је помогло и ово.

Poslednja izmena:
изазива доста проблема а може да се засипа из авиона!
зашто ово пишем: генерално не живим у србији али када дођем на недељу две обавезно добијем микоплазму гениталис, сваки пут!

и то већ тако коју годину у назад а нисам имао оснос ни са којом женом. а болест је полно преносива.
и онда сам размишљао како, и одакле.. и нађем на једном неком предавању о климатским променама из 2005 из канаде да су у хемијским траговима налазили микоплазму гениталис!!

ако сам у праву, онда не битно колико се рокате антибиотицима и којима - када ови засипају нон стоп, увек ћете је имати!

зашто ово пишем: генерално не живим у србији али када дођем на недељу две обавезно добијем микоплазму гениталис, сваки пут!

и то већ тако коју годину у назад а нисам имао оснос ни са којом женом. а болест је полно преносива.
и онда сам размишљао како, и одакле.. и нађем на једном неком предавању о климатским променама из 2005 из канаде да су у хемијским траговима налазили микоплазму гениталис!!

ако сам у праву, онда не битно колико се рокате антибиотицима и којима - када ови засипају нон стоп, увек ћете је имати!
Ko bre zasipa? Cime?

Back