Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odlično, znači da si ti ukapirala ovo izlaganje Suzi Koen.
Zašto ga onda ovde ne prokomentarišeš ?
Šta te sprečava ?

Ukapirala jesam, pa sam i prokomentarisala. Jedino što ti nisi shvatio da sam već odgovorila.:D

Da se i ja dotaknem pravopisa ovog puta. Otkud se jedan lekar koristi pogrešnim terminima. Šta znači termin AUTOIMUNSKO (oboljenje) ?
Nas su u školi učili da se piše AUTOIMUNO .

Vrlo često naiđem na izraz AUTOIMUNSKO. Nije mi to nešto posebno zasmetalo.

Ne odgovori mi na pitanje, kako izlečiti nebakterijski prostatitis ?
Tvoj mentor Mikelo tvrdi da su bakterijski samo 5 - 10 %, šta činiti sa ostalih 90% slučajeva ?

Svakako, ne čajevima!

Na to pitanje će ti najbolje odgovoriti specijalista-urolog! :)

A evo šta Njujork Tajms prenosi o ciprofloxacinu :

"Guidelines by the American Thoracic Society state that fluoroquinolones should not be used as a first-line treatment for community-acquired pneumonia; it recommends that doxycycline or a macrolide be tried first. Mr. Balch didn't know this, or he might have fought harder to get a different antibiotic.

Adverse reactions to fluoroquinolones may occur almost anywhere in the body. In addition to occasional unwanted effects on the musculoskeletal, visual and renal systems, the drugs in rare cases can seriously injure the central nervous system (causing "brain fog," depression, hallucinations and psychotic reactions), the heart, liver, skin (painful, disfiguring rashes and phototoxicity), the gastrointestinal system (nausea and diarrhea), hearing and blood sugar metabolism.

The rising use of these potent drugs has also been blamed for increases in two very serious, hard-to-treat infections: antibiotic-resistant Staphylococcus aureus (known as MRSA) and severe diarrhea caused by Clostridium difficile. One study found that fluoroquinolones were responsible for 55 percent of C. difficile infections at one hospital in Quebec."

Fluoroquinolones carry a "black box" warning mandated by the Food and Drug Administration that tells doctors of the link to tendinitis and tendon rupture and, more recently, about the drugs' ability to block neuromuscular activity. But consumers don't see these highlighted alerts, and patients are rarely informed of the risks by prescribing doctors."

http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9505EEDF143EF932A2575AC0A9649D8B63&ref=janeebrody

U Americi su ovi lekovi obeleženi crniom oznakom kao UPOZORENJE .
Da li su i kod nas isto tako obeleženi ?
............................................................................................................................

Evo, ovaj tekst koji prenosi Njujork Tajms, očigledno podržava gledište američkog farmaceuta , kog sam prethodno citirao.

Da li je ovo dovoljno da Breine promeni mišljenje ?

Poslednja izmena:
A evo šta Njujork Tajms prenosi o ciprofloxacinu :
"Guidelines by the American Thoracic Society state that fluoroquinolones should not be used as a first-line treatment for community-acquired pneumonia; it recommends that doxycycline or a macrolide be tried first. Mr. Balch didn't know this, or he might have fought harder to get a different antibiotic.

Adverse reactions to fluoroquinolones may occur almost anywhere in the body. In addition to occasional unwanted effects on the musculoskeletal, visual and renal systems, the drugs in rare cases can seriously injure the central nervous system (causing "brain fog," depression, hallucinations and psychotic reactions), the heart, liver, skin (painful, disfiguring rashes and phototoxicity), the gastrointestinal system (nausea and diarrhea), hearing and blood sugar metabolism.

The rising use of these potent drugs has also been blamed for increases in two very serious, hard-to-treat infections: antibiotic-resistant Staphylococcus aureus (known as MRSA) and severe diarrhea caused by Clostridium difficile. One study found that fluoroquinolones were responsible for 55 percent of C. difficile infections at one hospital in Quebec."

Fluoroquinolones carry a "black box" warning mandated by the Food and Drug Administration that tells doctors of the link to tendinitis and tendon rupture and, more recently, about the drugs' ability to block neuromuscular activity. But consumers don't see these highlighted alerts, and patients are rarely informed of the risks by prescribing doctors."

U Americi su ovi lekovi obeleženi crniom oznakom kao UPOZORENJE .

Da li su i kod nas isto tako obeleženi ?

Zašto si se uhvatio tih fluorohinolona kad si nam jasno pokazao da ni ne znaš kakve su to supstance?

Prenosiš novinske članke, koje nisu pisali stručnjaci, već novinari.
Prenosiš nam tekstove sa sajtova teorija zavera.
A onda očekuješ da te shvatimo ozbiljno!

Ne razlikuješ generički i zaštićeni naziv leka, a ti bi odmah o njihovoj štetnosti!
Čak se nisi informisao ni koliko često se u ovoj zemlji propisuju fluorohinoloni!
A onda skrećeš temu na obeležavanje kutije!

Daj sliku jednog takvog fluorohinolona, da vidim kako je obeleženo to u Americi!

Posle nastavite temu u pravcu prostatitisa.:)

Ja samo hoću da predočim mlađoj muškoj populaciji šta pokušavaš da im proguraš kao lek za prostatitis .

Nisam znao da je Njujork Tajms list koji promoviše teorije zavere ? Zanimljiva opservacija.

A evo jednog jako zanimljivog kliničkog istraživanja :

"Results
Of 1,773 days of fluoroquinolone therapy, 690 (39%) were deemed unnecessary. The most common reasons for unnecessary therapy included administration of antimicrobials for non-infectious or non-bacterial syndromes (292 days-of-therapy) and administration of antimicrobials for longer than necessary durations (234 days-of-therapy). The most common syndrome associated with unnecessary therapy was urinary tract infection or asymptomatic bacteriuria (30% of all unnecessary days-of-therapy). Twenty-seven percent (60/227) of regimens were associated with adverse effects possibly attributable to therapy, including gastrointestinal adverse effects (14% of regimens), colonization by resistant pathogens (8% of regimens), and CDI (4% of regimens).

Stručnjaci zaključuju da od 39 % nepotrebnih tretmana fluorohinolonima 30 % otpada na infekcije urinarnih puteva. Što u prevodu znači da ga najmanje treba koristiti kod urinarnih infekcija.

Kako ovo komentarišeš ?

.
Nisam znao da je Njujork Tajms list koji promoviše teorije zavere ? Zanimljiva opservacija.

Razdvojila sam svoju opservaciju na dve rečenice.
Prva se odnosi na Njujork Tajms.
Druga se odnosi na tvoju Suzi!

A evo jednog jako zanimljivog kliničkog istraživanja :

"Results
Of 1,773 days of fluoroquinolone therapy, 690 (39%) were deemed unnecessary. The most common reasons for unnecessary therapy included administration of antimicrobials for non-infectious or non-bacterial syndromes (292 days-of-therapy) and administration of antimicrobials for longer than necessary durations (234 days-of-therapy). The most common syndrome associated with unnecessary therapy was urinary tract infection or asymptomatic bacteriuria (30% of all unnecessary days-of-therapy). Twenty-seven percent (60/227) of regimens were associated with adverse effects possibly attributable to therapy, including gastrointestinal adverse effects (14% of regimens), colonization by resistant pathogens (8% of regimens), and CDI (4% of regimens).

Stručnjaci zaključuju da od 39 % nepotrebnih tretmana fluorohinolonima 30 % otpada na infekcije urinarnih puteva. Što u prevodu znači da ga najmanje treba koristiti kod urinarnih infekcija.

Kako ovo komentarišeš ?

Lečenje bilo kojim antibiotikom je nepotrebno ako nema bakterija koje bi reagovale na taj antibiotik.
Ako ima takvih bakterija, onda je primena tog antibiotika opravdana, i to se smatra indikacijom za taj lek.
Ovakve studije ćeš pronaći za svaki antibiotik.

Zašto si se uhvatio tih fluorohinolona kad si nam jasno pokazao da ni ne znaš kakve su to supstance?

Prenosiš novinske članke, koje nisu pisali stručnjaci, već novinari.
Prenosiš nam tekstove sa sajtova teorija zavera.
A onda očekuješ da te shvatimo ozbiljno!

Ne razlikuješ generički i zaštićeni naziv leka, a ti bi odmah o njihovoj štetnosti!
Čak se nisi informisao ni koliko često se u ovoj zemlji propisuju fluorohinoloni!
A onda skrećeš temu na obeležavanje kutije!

Daj sliku jednog takvog fluorohinolona, da vidim kako je obeleženo to u Americi!

Posle nastavite temu u pravcu prostatitisa.:)

Postaješ mi jako zanimljiv sagovornik. Gde ti ovde vidiš tu kako kažeš teoriju zavere ?

Ciprocinal (ti si ga ubacila u kontekst, dok sam ja sve vreme fokusiran na ciprofloxacin) se danas u Srbiji koristi masovno. Kada odeš kod lekara zbog upale sinusa ili grla na primer odmah dobiješ ili Panklav ili Ciprocinal. Trećeg nema. Amoksicilin, Pentraksil i ostala boza se više odavno ne prepisuju.

"
Infekcije urinarnog trakta

Rezistencija na fluorohinolone E.coli, kao najčešćeg uzročnika urinarnih infekcija, varira u različitim zemljama Evrope.

Savetuje se da se prilikom propisivanja ciprofloksacina uzme u obzir prevalenca lokalne rezistencije E.coli na fluorohinolone.

Očekuje se da je primena ciprofloksacina u jednoj dozi, koja može da se koristi kod nekomplikovanog cistitisa kod žena u premenopauzi, udružena sa manjom efikasnošću nego prilikom dugotrajnije terapije.
Sve ovo treba da bude uzeto u obzir u pogledu porasta rezistencije E.coli na hinolone."

Citiram deo uputstva za ciprocinal.

Znači li ovo da će oboleli od prostatitisa nakon terapije ciprofloxacinom imati invaziju E. coli ? Samo im još ona fali.

Pa jesi fokusiran na ciprofloksacin, ali ti nije poznato da je to internacionalni nezaštićeni naziv leka, odnosno generičko ime supstance.
A onda mu fabrika dodeli zaštićeni naziv, pa su tako i Cifran, i Ciprinol, i Ciprocinal, i Citeral, i Marocen... jedan te isti lek! I stavi pored naziva ono slovo R, u malom kružiću!:D
Svi su po sastavu - ciprofloksacin!
I ništa od toga nije citostatik!

Pa jesi fokusiran na ciprofloksacin, ali ti nije poznato da je to internacionalni nezaštićeni naziv leka, odnosno generičko ime supstance.
A onda mu fabrika dodeli zaštićeni naziv, pa su tako i Cifran, i Ciprinol, i Ciprocinal, i Citeral, i Marocen... jedan te isti lek! I stavi pored naziva ono slovo R, u malom kružiću!:D
Svi su po sastavu - ciprofloksacin!
I ništa od toga nije citostatik!

Ok, razumemo se, svima je ciprofloxin aktivna materija. Reč je o aktivnoj materiji, a ne o fabričkim nazivima koji stoje na kutiji.

Baviš se formom a zaobilaziš suštinu. Bežiš od direktnog odgovora. Pominješ teoriju zavere ?

Ovo treće je najzanimljivije. Tu teoriju zavere uglavnom potežu likovi koji ovde pokušavaju da proguraju neki proizvod, pa kada ih pritegneš kontra argumentima oni se brane tako što te optuže za teoriju zavere.
Teorija zavere je u stvari štit iza kog se kriju oni koji se trude nešto da sakriju. Nešto što ne bi trebalo običan narod da sazna.
Ali, tako se u stvari sami otkrivaju. Čim pomenu teoriju, odmah znamo da nešto pokušavaju da sakriju. Pa evo i ti. Šta si to pokušala da sakriješ od nas ?

Da li je ciprofloxacin stvarno toliko otrovan kao što tvrdi Suzi Koen?

Pominješ teoriju zavere ?
Ovo treće je najzanimljivije. Tu teoriju zavere uglavnom potežu likovi koji ovde pokušavaju da proguraju neki proizvod, pa kada ih pritegneš kontra argumentima oni se brane tako što te optuže za teoriju zavere.

Kontraargument ti je... koji?
Na šta imaš kontraargument?

Na temu sam se uključila onda kada si citirao ono što je tebi odgovaralo iz teksta prof.Zorana Todorovića.
Odmah zatim si mi objasnio zašto si to uradio.
A objašnjenje ti je bilo ovo:

Lep pokušaj da nam ovde preneseš svoja iskustva sa prostatitisom.

Namerno sam izostavio dalji tekst jer govori o upotrebi fluorohinolona u lečenju prostate - lekova koji se koriste u HEMOTERAPIJI.
Lekova koji se koriste samo u slučaju kada je pacijent životno ugrožen.

A svoju izjavu potkrepljuješ tekstom neke Suzi.
Pa, jes'... Baš si mi dokazao! :D

Da li je ciprofloxacin stvarno toliko otrovan kao što tvrdi Suzi Koen?

Evo, ovako pritegnuta dokazima :D, da ti odmah odgovorim na pitanje:
ciprofloksacin nije stvarno otrovan kao što tvrdi Suzi Koen.

Udaljavaš se od teme, Radovane!

Šta si ti ono napisao par postova, iznad?
Da te podsetim:

Ok, razumemo se, svima je ciprofloxin aktivna materija. Reč je o aktivnoj materiji, a ne o fabričkim nazivima koji stoje na kutiji.
Baviš se formom a zaobilaziš suštinu.

Sad se, kao, bavim formom! Ma nemoj? Pa od toga smo i počeli!
Ej!

Jesmo li utvrdili da je ciprofloksacin antibiotik? Jesmo!
Jesmo li utvrdili da taj antibiotik deluje samo na DNK bakterija, a ne i na ljudsku DNK? Jesmo!
Jesmo li utvrdili da ciprofloksacin ne leči rak? Jesmo!

Šta ti još nije jasno?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajde, Radovane, priloži dokaze da:
1. ciprofloksacin nije antibiotik
2. ciprofloksacin deluje na DNK ljudskih ćelija
3. ciprofloksacinom se leči rak

Nema takvih dokaza!
Tekst koji ti navodiš, nije dokaz!
U tom tekstu ti autor (Suzi:) ) sugeriše da se sam opredeliš za antibiotik. :D Odeš u apoteku i kažeš: 'Oću ovaj, neću onaj!
Kako da ne!:zcepanje:

Zato, ćuti! I ne petljaj se u analizu tekstova koje nasumično nalaziš na netu!

I na tarabi piše............ :zper:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prema tome, cilj mog učešća na ovoj temi nije da lečim ljude od bolesti prostate, već da ukažem na razne dezinformacije koje laici proturaju kroz svakojako piskaranje, unoseći zabunu i paniku!

Ni ti, Radovane, ni ja, ne možemo bolesniku sugerisati načine lečenja. To radi stručno osposobljeno lice!

Poslednja izmena:
pozz svim forumasima.. a zamolio bih vas da se ne udaljavamo od teme i da postujemo tudje misljenje. Posebno se to odnosi na radovana iznio si svoje misljenje i drago mi je, a onaj ko prihvata tvoje misljenje i sugestije prihvatit ce ko ne ne mozes ga natjerati... a postuj i tudje misljenje ko iznese, ali nemojmo u rasprave ulaziti. ko ima konkretno o temi nek kaze i na koji nacin je lijecio i sa kakvim uspjehom....
Ja napominjem naveo sam prije da sam isao kod par urologa i svaki ima svoje misljenje, zadnji kod kojeg sam bio prije dva mjeseca nakon pregleda ultra zvukom konstatovao je uredan ultra zvuk, tj prostata a dao mi je kao i drugi upute da se utoplim i da prihvatim situaciju takva kakva je... ukinuo mi je sve lijekove i da ne radim vise ni PSA nalaze koji su btrenutno uredni tek iza 50 godine da jednom godišnje radim te nalaze PSA.
Sto se tiče trenutne situacije imam povremene bolove u donjem stomaku, mokrenje je uredno nocu nekad ustajem jednom ili dva puta i sve je to nekako pod kontrolom... jedino konstantno imam u preponama bolove ili osjecaj kao da sam rastelovan kao da sam istegao prepone i to me malo popusti ali je gotov konstatntno... interesuje me da li jos ko ima takve simptome i na koji nacin ih otklanja.... i ujedno radovanu nabavio sam caj koji si preporucivao iz svicarske vezom i mogu reci da mi jeste olaksalo ali ne toliko kao sto ti navodis ili da je jos bolje izlijecilo.... I jos jednom d drzimo se teme i HVALA

pozz svim forumasima.. a zamolio bih vas da se ne udaljavamo od teme i da postujemo tudje misljenje. Posebno se to odnosi na radovana iznio si svoje misljenje i drago mi je, a onaj ko prihvata tvoje misljenje i sugestije prihvatit ce ko ne ne mozes ga natjerati... a postuj i tudje misljenje ko iznese, ali nemojmo u rasprave ulaziti. ko ima konkretno o temi nek kaze i na koji nacin je lijecio i sa kakvim uspjehom....
Ja napominjem naveo sam prije da sam isao kod par urologa i svaki ima svoje misljenje, zadnji kod kojeg sam bio prije dva mjeseca nakon pregleda ultra zvukom konstatovao je uredan ultra zvuk, tj prostata a dao mi je kao i drugi upute da se utoplim i da prihvatim situaciju takva kakva je... ukinuo mi je sve lijekove i da ne radim vise ni PSA nalaze koji su btrenutno uredni tek iza 50 godine da jednom godišnje radim te nalaze PSA.
Sto se tiče trenutne situacije imam povremene bolove u donjem stomaku, mokrenje je uredno nocu nekad ustajem jednom ili dva puta i sve je to nekako pod kontrolom... jedino konstantno imam u preponama bolove ili osjecaj kao da sam rastelovan kao da sam istegao prepone i to me malo popusti ali je gotov konstatntno... interesuje me da li jos ko ima takve simptome i na koji nacin ih otklanja.... i ujedno radovanu nabavio sam caj koji si preporucivao iz svicarske vezom i mogu reci da mi jeste olaksalo ali ne toliko kao sto ti navodis ili da je jos bolje izlijecilo.... I jos jednom d drzimo se teme i HVALA

Ja imam te bolove koje si opisao,na uz mi je dr rekao da je prostata ok velichine 40x30mm,a dr prije njega rekao kako mi je uvecana,tada mi nije uradio uz jer mi je beshika bila prazna,to PSA ne znam shta je niti sam radio to.
Po preporuci mikelo90 jer smo sumnjali da je kamen u bubregu pocheo sam prije 20 dana piti Prolom vodu i bolovi su dosta manji,chitao sam bash da je ta voda ok i za prostatu,ne smijesh se naprezati niti neke nagle pokrete,ja se zeznem pa sjednem na biciklo i zalaufam se pa posle boli jbg,eto ukratko.

edit - vec 5 mjeseci uzimam svakog dana u isto vrijeme Prostamol Uno.

Kao prvo , " alergičan " sam na antibiotike.
Zašto ?
Zato što sam ih popio brdo. Što tableta, što kapsula, što injekcija.
Isprobali su na meni sve što su imali u svom arsenalu.
I ?
I ništa. Prostatitis mi nisu izlečili !
Zašto ?
Zato što bakterije nisu uzročnici ove bolesti !

E evo danas, posle 25 godina, kad čujem kako neko tvrdi da je ovaj ili onaj antibiotik lek za prostatitis ? A uz to još i ne boluje od prostatitisa ?

I još je pride - žena ?

Ja imam te bolove koje si opisao,na uz mi je dr rekao da je prostata ok velichine 40x30mm,a dr prije njega rekao kako mi je uvecana,tada mi nije uradio uz jer mi je beshika bila prazna,to PSA ne znam shta je niti sam radio to.
Po preporuci mikelo90 jer smo sumnjali da je kamen u bubregu pocheo sam prije 20 dana piti Prolom vodu i bolovi su dosta manji,chitao sam bash da je ta voda ok i za prostatu,ne smijesh se naprezati niti neke nagle pokrete,ja se zeznem pa sjednem na biciklo i zalaufam se pa posle boli jbg,eto ukratko.

edit - vec 5 mjeseci uzimam svakog dana u isto vrijeme Prostamol Uno.

Bicikl treba da izbegavaš. Čak i duže vožnje automobila.

Prolom voda je odlična za bubrege, ali neće rešiti problem prostatitisa. Pio sam i nju jedno dve godine, bez uspeha,

Bol kod prostatitisa se reflektuje uglavnom u krsnom delu leđe, ponekad u kuku, a može silaziti ček i do pete, što se meni dešavalo.

Može se javiti bol jakog intenziteta prilikom izmokravanja, kada ulažeš napor da istisneš poslednji mlaz.

Takođe i bol prilikom ejakulacije ali retko.

- - - - - - - - - -

Nabavio si Epilobium angustifolium iz Švice ?

Koliko dugo si ga pio ?

E evo danas, posle 25 godina, kad čujem kako neko tvrdi da je ovaj ili onaj antibiotik lek za prostatitis ? A uz to još i ne boluje od prostatitisa ?

I još je pride - žena ?

Kako te nije sramota da izmišljaš?
Nigde ti nisam preporučila ni jedan jedini antibiotik za lečenje prostatitisa! Gde si ti pročitao da tvrdim koji je "antibiotik lek za prostatitis"?
A?
Čitaj, bre, malo ono što sam pisala ovde!

I još je pride - žena ?

Vidi ti njega! :D
Šta je sad ovo?
Diskriminacija po bilo kom osnovu zabranjena je na forumu!:zper:

Kad citiraš ovakav tekst, citiraj ga celog!
Ovako, ti si izvukao deo teksta koji tebi odgovara, pa bi sad tu da zatvoriš navodnike, i da proglasiš lekove nedelotvornim, a lečenje bezuspešnim.
Dalje sledi:
Prikaži sadržaj
...........................................................................................................................
Slabo te pamćenje služi izgleda. Vrati se na post 537 i pogledaj ko je uveo antibiotike u ovu priču.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kada sam rekao žena, mislio sam na to da ti nikako ne možeš imati prostatu (osim ako se ovde lažno ne predstavljaš), pa samim tim ne možeš imati nikakvog iskustva sa prostatitisom.

To bi bilo isto kao kada bih ja upao na temu o PMS-u i počeo da filozofiram.

Ne mislim da je diskriminacija to što ti nemaš prostatu a ja je imam ? Ili možda grešim ?

Kad citiraš ovakav tekst, citiraj ga celog!
Ovako, ti si izvukao deo teksta koji tebi odgovara, pa bi sad tu da zatvoriš navodnike, i da proglasiš lekove nedelotvornim, a lečenje bezuspešnim.
Dalje sledi:
Prikaži sadržaj
...........................................................................................................................
Slabo te pamćenje služi izgleda. Vrati se na post 537 i pogledaj ko je uveo antibiotike u ovu priču.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kada sam rekao žena, mislio sam na to da ti nikako ne možeš imati prostatu (osim ako se ovde lažno ne predstavljaš), pa samim tim ne možeš imati nikakvog iskustva sa prostatitisom.

To bi bilo isto kao kada bih ja upao na temu o PMS-u i počeo da filozofiram.

Ne mislim da je diskriminacija to što ti nemaš prostatu a ja je imam ? Ili možda grešim ?

Mogu da učestvujem na kojoj god temi poželim, ako su moji komentari smisleni.
Poslednju tvoju rečenicu neću komentarisati, što ne znači da je nisam pročitala !:)

Za fluorohinolone si se ti uhvatio! Proglasio si ih mnogo opasnim! Objasnila sam ti da i nisu toliko opasni.:)
Sad, da li će se lekar odlučiti za taj antibiotik, ili za neki drugi, ili se uopšte neće odlučiti za antibiotik, ili će kastrirati pacijenta.... to je stvar u koju se ni ti ni ja nećemo petljati!
I, nemaš prava da plašiš ljude lekovima. Nije na tebi da odvraćaš ljude od lečenja, niti je na tebi da bolesnicima isključuješ i uključuješ lekove na osnovu svog iskustva!
Ako si patio od zubobolje, nisi postao, automatski, stomatolog! To ti isto i za prostatu važi: ti si laik, bolovao si od nečeg, uspešno ili bezuspešno si se lečio, a ono što nije pomoglo tebi ne možeš proglasiti neupotrebljivim.

poz.. ponovo ide prepirka koja ne vodi nicemu, posebno ne pomaze konkretnoj temi... sto se tice radovana ne valja tii ime, al zasto se cudis sto sam nabavio ovaj caj epilobi iz svicarske ( trebalo je petnaest dana da to pripreme i nabave, a ako i jeste porijeklo biljke iz rusije pa brate rusi bi prodali i atomsku bombu samo da im se plati, znaci ima toga moze se nabaviti) a pijem vise od pet mjeseci i malo olaksanje ali nije bas kao ocekivanja. a konkretno ti si FENOMEN jedini si na planeti ili cak u svemiru koji je izlijecio prostatitis.. ali evo ti nemoj dugo i nasiroko obrazlagati samo mi konkretno odgovori na koji si nacin ti izlijecio prostatitis i po tebi koji su tacno nazivi lijekova za prostatitis... zapazio sam citajuci ovdje na forumu da i urolozi po srbiji a i u bosni, konkretno meni sa ukc tuzla i sto privatno (a cetiri ih je bilo) pored razlicitih nijansi dijagnoza svi propisuju antibiotike na bazi ciproksal (ili tako nesto) pa valjda su svi zavrsili skole neke... i druga stvar ako je se i zensko ukljucilo u raspravu ne vidim problem ako nema one nase muske stvari znaci treba je ignorisati, mozda je imala nekog u porodici sa tim problemom i koristan je svaki savjet pa makar bilo i od zenska..
- konkretno interesuje me radio sam preglede kod cetiri urologa i radili su mi ultra zvuk i analni pregled, PSA i labaratorijske nalaze - da li preporucuje neko ko i neke dalje analize da se rade ( zapazio sam da bar ovdje na forumu i onima kojima je kao meni odmah dijagnoza hronicni prostatitis i onima koji su vrsili jos pregleda spermokulturu, citoskopiju i sta jos vec) da im je opet isto konstatovano i opet su na istoj terapiji....
- i oni koji imaju utvrdjeno prisustvo bakterija da li su imali bakterije u labaratorisjkom nalazu uzorka urina ili se to utvrdjuje na drugi nacin... samo konkretne odgovore i HVALA

- Kako sam izlečio prostatitis?

- Od lekova za prostatitis ti ne mogu navesti ni jedan, jer su svi omanuli. Donosili su samo kratkotrajna olakšanja.

- Moje iskustvo je moje iskustvo. Ništa te ne sprečava da ga ignorišeš. Možda sam ja stvarno fenomen kako tvrdiš ?

- Nema potrebe za daljim pretragama, spermokulturu i bris uretre radiš samo radi antibiograma. Nema potrebe za četvoricom urologa, dovoljan je jedan da dijagnostikuje prostatitis.

- Bakterije konkretno utvrđuješ na osnovu brisa uretre (radio sam ga na desetine puta) i spermokulture.

Poslednja izmena od moderatora:
Kao prvo , " alergičan " sam na antibiotike.
Zašto ?
Zato što sam ih popio brdo. Što tableta, što kapsula, što injekcija.
Isprobali su na meni sve što su imali u svom arsenalu.
I ?
I ništa. Prostatitis mi nisu izlečili !
Zašto ?
Zato što bakterije nisu uzročnici ove bolesti !

I još je pride - žena ?
Da imas vise od dva grama mozga u glavi znao bi da ta dijagnoza ima razlicite neke uzroke pa tako i razlicite terapije.
Ovako pisati o zenama i njihovoj pameti za mene je licno dno dna.

Nego juce citam da je u USA zakon stupio na snagu po kome homeopatija nije zabranjena , ali na
svakom pakovanju cajeva i kojekakvih cudesa mora da stoji da nema medicinskih studija i dokaza da to sredstvo stvarno i leci neku bolest.

Da imas vise od dva grama mozga u glavi znao bi da ta dijagnoza ima razlicite neke uzroke pa tako i razlicite terapije.
Ovako pisati o zenama i njihovoj pameti za mene je licno dno dna.

Nego juce citam da je u USA zakon stupio na snagu po kome homeopatija nije zabranjena , ali na
svakom pakovanju cajeva i kojekakvih cudesa mora da stoji da nema medicinskih studija i dokaza da to sredstvo stvarno i leci neku bolest.

Super, imamo jos jednog kompetentnog sagovornika na ovoj temi.

"Da imas vise od dva grama mozga u glavi znao bi da ta dijagnoza ima razlicite neke uzroke pa tako i razlicite terapije."

Da čujemo, koji su to različiti neki uzroci ?

Pa ćemo posle da komentarišemo terapije.

Super, imamo jos jednog kompetentnog sagovornika na ovoj temi.

"Da imas vise od dva grama mozga u glavi znao bi da ta dijagnoza ima razlicite neke uzroke pa tako i razlicite terapije."

Da čujemo, koji su to različiti neki uzroci ?

Pa ćemo posle da komentarišemo terapije.

Urolozi kazu da uzroci mogu da budu razne vrste bakterija pa se prema vrsti bakterija odredjuje i terapija.
Moze uzrok da bude u suzen mokracni kanal, a ima slucajeva gde se uzrok i ne moze utvrditi.
I ti bi to sve dzumle lecio ruskim cajem? Pa sigurno da nikome ne smeta caj, a ko veruje da se od caja izlecio,
po meni je i to ok. Nego smaras vec dve-tri godine pricas istu pricu , ali svaki dan.
A osim tebe niko se nije izlecio.

Urolozi kazu da uzroci mogu da budu razne vrste bakterija pa se prema vrsti bakterija odredjuje i terapija.
Moze uzrok da bude u suzen mokracni kanal, a ima slucajeva gde se uzrok i ne moze utvrditi.
I ti bi to sve dzumle lecio ruskim cajem? Pa sigurno da nikome ne smeta caj, a ko veruje da se od caja izlecio,
po meni je i to ok. Nego smaras vec dve-tri godine pricas istu pricu , ali svaki dan.
A osim tebe niko se nije izlecio.

Današnja urologija i posle stotinu i više godina ne može precizno da definiše pravi uzrok prostatitisa. Priča o bakterijama je samo neka vrsta spasavanja obraza same struke.

Kako nam Mikelo napisa, samo 5 - 10 % prostatitisa je praćeno bakterijama. Nema razloga da mu ne verujemo.

Šta je onda po tebi uzrok onih 90 % ostalih nebakterijskih prostatitisa ?

Suženje mokraćnih kanala ?

Back