Dobro probacu Protamol Uno pa javljam dal ima promema.
Posebna upozorenja
Prostamol uno kapsule poboljšavaju teškoće kod uvećane prostate,
bez uklanjanja uvećanja. Zato pacijenti treba redovno da posećuju svog lekara, a posebno u
slučaju pojave krvi u urinu, prevelikog zadržavanja urina ili
akutne urinarne retencije.
U slučaju
pojave krvi u spermi, bolova u kostima ili ukoliko uz ranije navedene simptome benigne hiperplazije prostate dođe
do gubitka apetita i telesne mase ili
povišene telesne temperature, potrebno je odmah potražiti savet lekara.
Pre lečenja preporučuje se konsultacija sa lekarom osobama koje uz poteškoće sa mokrenjem pate od čestih uiroinfekcija, urolitijaze (formiranje i prisustvo kamenca u urinarnom traktu) ili pušačima. Za pušače postoji
veći rizik od raka urinarnog sistema.
Osobe koje imaju porodičnu
istoriju raka prostate, pre lečenja
moraju se savetovati sa lekarom. Prijavljen je jedan slučaj krvarenja tokom operativnog zahvata povezan sa primenom Serenoa repens. Produženo vreme krvarenja možda je bilo izazvano poremećajem funkcije trombocita zbog inhibicije ciklooksigenaze posredovane Serenoa repens. Kao mera opreza, potrebno je prekinuti primenu Serenoa repens i
proveriti funkciju trombocita pre operativnog zahvata.
Kao što stoji u ovom uputstvu, Serenoa nije baš bezazlena biljka.
A podatak da samo olakšava tegobe i ne rešava problem upale, po meni je diskutabilan sam po sebi. Pa ljudima treba sredstvo koje će smiriti upalu i vratiti žlezdu koliko toliko u prvobitno stanje ? Nije ona ni jeftina, da bi se koristila samo kao sredstvo za lakše ispishavanje.
Piše da je treba koristiti najmanje 3 meseca da bi se pokazali efekti.
Koji efekti ?
Hoće li prestati simptomi nakon tri meseca ?
Baš me interesuje da li je neko koristio palmu 3 meseca u kontinuitetu ?
Kakvi su rezultati ?