Pozdrav svima, vidim da je ova tema dosta stara, ali mislim da je bolje da u njoj napišem svoj problem, nego da otvaram novu. Imam 30 godina i hroničnu upalu prostate duže od godinu dana. Doktor mi je prepisao alfa blokator Alfapres i taj lijek me bukvalno održava u životu svo ovo vrijeme. Najprije sam uzimao po 1 mg dnevno, ali se stanje pogoršalo i sada pijem po 2 mg. Kada lijek redovno pijem bolove gotovo da uopšte nemam, ali ne smijem ni da pomislim da prestanem sa uzimanjem. Ovih dana sam pokušao da se vratim na 1 mg, ali su se odmah vratili i bolovi iznad penisa (često oštar bol koji podsjeća na osjećaj uboda insekta), te bolovi lijevo i desno od testisa (tj. između testisa i nogu).
Od ljeta pijem i neke čajeve koje pravi poznati travar ovde u Banjaluci i u prvom periodu su mi pomogli, ali onda sam, nakratko, napustio savjet da ne smijem da pijem alkohol i sve što sam napredovao se vrlo brzo vratilo na staro. Od tada nemam napretka.
Nemam volju da idem kod urologa jer je moje iskustvo da su prilično neljubazni i da ne znaju šta rade kada je u pitanju prostata. Kod takvih ljekara mi se ne radi uopšte bris uretre niti drugi pregledi, jer mi je to samo maltretiranje a pročitao sam na internetu da u 95% slučajeva nikakav bakteriološki uzrok ne bude pronađen. Pronašao sam da u svijetu postoji nekoliko specijalizovanih klinika koje se bave prostatitisom i koje ga prilično uspješno liječe. Najbliža je u Italiji, kod izvjesnog doktora Federico Guercini.
Zanima me da li je neko od vas forumaša imao iskustvo ili bar čuo za nekog dobrog doktora u Srbiji koji se bavi ovim problemom i koji postiže dobre rezultate? Sjećam se da sam prije koju godinu pronašao web stranicu nekog doktora koji je, navodno, postizao dobre rezultate, ali sada nikako više ne mogu da je pronađem.
Simptomi mi se lagano pogoršavaju, prognoza izlječenja je sumorna i hvataju me apatija i strah od toga šta će mi donijeti godine koje dolaze.
Pozdrav,
problem prostate je jako komplikovan. Nisu svi slucajevi isti, postoje razni simptomi i nacin izlecenja nije isti kod svakog. Imam problem vec 2godine izazvane bakterijom hlamidijom i mozda i jos neka,ali ja to nisam znao jer sam uzimao tablete na svoju ruku jer nisam imao adekvatnu medicinsku pomoc u mom mestu.
Kad bi pisao sta sam sve naucio o prostati trajalo bi jako dugo. Pre svega citam starne sajtove na engleskom i spanskom.Na srpskim nema skoro nista o tom problemu.
Kod dr. Federika sam bio prosle godine i sva ta zezancija me je kostala oko 4000eu sa putom. Doktor je veliki profesionalac kom se sve zavrsava bakterijom,tako da ce ti dati 3 inekcije od kojih ces "ozdraviti". Ozdraviti hoces,ali na 2 meseca koliko traje efekat kortiko steroida koje daje u prvoj inekciji. Posle se uglavnom sve vraca na svoje. Ponudice ti i operaciji besike usled povecanja prostate na koju nisam pristao. Tek sad vidim kako sam mogao da budem navucen na njegovu foru i da mi uzme jos vise para bez razloga.
Mislim da kod njega ne treba ici jer on "ne moze" da izleci ako imate nebakteriski prostatitis. Verujem da bi mogao da pomogne kod bakteriskog,ali kod ovog drugog...nista.
Sve ovo je napisano iz mog licnog iskustva,a dokaz za to je sliku koju ima sa njim.
Elem, pored Rima, bio sam i u Madridu, posle u jednoj izraelskoj klinici i to mi je bilo i najgori doktor koga sam u zivotu video.
Kod nas sam bio kod Vinke Vukotic,dr Savo Micic, dr Brkic.. Najgori doktor kod nas mi je bio dr. Brkic koji mi je odmah dao blokatore i tad se moja saradnja sa njim prekinula.
Savo Micic je isto vrlo brzo odustao od mog slucaja,a kao pomoc mi je nudio (androl steroid, blokatore itd...). On je jedan od nasih najboljih urologa koji me je ohrabrio,ali resio moj slucaj ... NE,al mi je davao savete da potrazim neki prirodan lek.
Najbolja doktorka koja se koliko toliko trudila bila je Vinka Vukotic. On se trudila i objasnjavala mi probelm itd..,ali nije uspela da nadje resenje za moj hronican bol.Na kraju je i odustala...
Probao sam "sve" cajeve, meleme,kreme.. bio kod raznoraznih travara i nista. Uzimao sam magnezijum, cink, gvozdje.. vitamine.. minerale.. sve i svasta i to sve iz inostranstva,ali nista. Cak sam dobio original ulje od kanabisa iz Kolumbije i opet nista.
Citajuci na netu nasao sam neke prirodne tablete za prostatu koje su mi u dobroj meri pomogle a koje sma kupio u spaniji za 40eu 90tableta. 2 dnevno se piju. Kako sam poceo da ih pijem poceo sam da se osecam mnogo bolje. Popravilo mi je mlaz nema nocnog mokrenja nema nezeljenih efekata. Popio sam jednu kutiju i sad se osecam ok iako osecam jos uvek malo problem,ali daleko bolje nego pre...
Moj savet .. morate da trazite po internetu te "strucnjake" koji se razumeju u taj problem. Ja verujem u svoje ozdravljenje i nadam se da cu uskoro moci da podelim sta je meni pomoglo da se resim ove uzasne bolesti jer ima simptoma neceg novog sto sam pronasao.
Puno pozdrava

Ps, mislim da mala mlecika pomaze u BHP prostate starijim osobama,ali da resi problem kod mladjih .. to mislim da nije resenje..ali treba probati, to bar nije ni skupo a ni komplikovano