Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima, vidim da je ova tema dosta stara, ali mislim da je bolje da u njoj napišem svoj problem, nego da otvaram novu. Imam 30 godina i hroničnu upalu prostate duže od godinu dana. Doktor mi je prepisao alfa blokator Alfapres i taj lijek me bukvalno održava u životu svo ovo vrijeme. Najprije sam uzimao po 1 mg dnevno, ali se stanje pogoršalo i sada pijem po 2 mg. Kada lijek redovno pijem bolove gotovo da uopšte nemam, ali ne smijem ni da pomislim da prestanem sa uzimanjem. Ovih dana sam pokušao da se vratim na 1 mg, ali su se odmah vratili i bolovi iznad penisa (često oštar bol koji podsjeća na osjećaj uboda insekta), te bolovi lijevo i desno od testisa (tj. između testisa i nogu).
Od ljeta pijem i neke čajeve koje pravi poznati travar ovde u Banjaluci i u prvom periodu su mi pomogli, ali onda sam, nakratko, napustio savjet da ne smijem da pijem alkohol i sve što sam napredovao se vrlo brzo vratilo na staro. Od tada nemam napretka.
Nemam volju da idem kod urologa jer je moje iskustvo da su prilično neljubazni i da ne znaju šta rade kada je u pitanju prostata. Kod takvih ljekara mi se ne radi uopšte bris uretre niti drugi pregledi, jer mi je to samo maltretiranje a pročitao sam na internetu da u 95% slučajeva nikakav bakteriološki uzrok ne bude pronađen. Pronašao sam da u svijetu postoji nekoliko specijalizovanih klinika koje se bave prostatitisom i koje ga prilično uspješno liječe. Najbliža je u Italiji, kod izvjesnog doktora Federico Guercini.
Zanima me da li je neko od vas forumaša imao iskustvo ili bar čuo za nekog dobrog doktora u Srbiji koji se bavi ovim problemom i koji postiže dobre rezultate? Sjećam se da sam prije koju godinu pronašao web stranicu nekog doktora koji je, navodno, postizao dobre rezultate, ali sada nikako više ne mogu da je pronađem.
Simptomi mi se lagano pogoršavaju, prognoza izlječenja je sumorna i hvataju me apatija i strah od toga šta će mi donijeti godine koje dolaze.

Pozdrav,
problem prostate je jako komplikovan. Nisu svi slucajevi isti, postoje razni simptomi i nacin izlecenja nije isti kod svakog. Imam problem vec 2godine izazvane bakterijom hlamidijom i mozda i jos neka,ali ja to nisam znao jer sam uzimao tablete na svoju ruku jer nisam imao adekvatnu medicinsku pomoc u mom mestu.
Kad bi pisao sta sam sve naucio o prostati trajalo bi jako dugo. Pre svega citam starne sajtove na engleskom i spanskom.Na srpskim nema skoro nista o tom problemu.
Kod dr. Federika sam bio prosle godine i sva ta zezancija me je kostala oko 4000eu sa putom. Doktor je veliki profesionalac kom se sve zavrsava bakterijom,tako da ce ti dati 3 inekcije od kojih ces "ozdraviti". Ozdraviti hoces,ali na 2 meseca koliko traje efekat kortiko steroida koje daje u prvoj inekciji. Posle se uglavnom sve vraca na svoje. Ponudice ti i operaciji besike usled povecanja prostate na koju nisam pristao. Tek sad vidim kako sam mogao da budem navucen na njegovu foru i da mi uzme jos vise para bez razloga.
Mislim da kod njega ne treba ici jer on "ne moze" da izleci ako imate nebakteriski prostatitis. Verujem da bi mogao da pomogne kod bakteriskog,ali kod ovog drugog...nista.
Sve ovo je napisano iz mog licnog iskustva,a dokaz za to je sliku koju ima sa njim.
Elem, pored Rima, bio sam i u Madridu, posle u jednoj izraelskoj klinici i to mi je bilo i najgori doktor koga sam u zivotu video.
Kod nas sam bio kod Vinke Vukotic,dr Savo Micic, dr Brkic.. Najgori doktor kod nas mi je bio dr. Brkic koji mi je odmah dao blokatore i tad se moja saradnja sa njim prekinula.
Savo Micic je isto vrlo brzo odustao od mog slucaja,a kao pomoc mi je nudio (androl steroid, blokatore itd...). On je jedan od nasih najboljih urologa koji me je ohrabrio,ali resio moj slucaj ... NE,al mi je davao savete da potrazim neki prirodan lek.
Najbolja doktorka koja se koliko toliko trudila bila je Vinka Vukotic. On se trudila i objasnjavala mi probelm itd..,ali nije uspela da nadje resenje za moj hronican bol.Na kraju je i odustala...
Probao sam "sve" cajeve, meleme,kreme.. bio kod raznoraznih travara i nista. Uzimao sam magnezijum, cink, gvozdje.. vitamine.. minerale.. sve i svasta i to sve iz inostranstva,ali nista. Cak sam dobio original ulje od kanabisa iz Kolumbije i opet nista.
Citajuci na netu nasao sam neke prirodne tablete za prostatu koje su mi u dobroj meri pomogle a koje sma kupio u spaniji za 40eu 90tableta. 2 dnevno se piju. Kako sam poceo da ih pijem poceo sam da se osecam mnogo bolje. Popravilo mi je mlaz nema nocnog mokrenja nema nezeljenih efekata. Popio sam jednu kutiju i sad se osecam ok iako osecam jos uvek malo problem,ali daleko bolje nego pre...
Moj savet .. morate da trazite po internetu te "strucnjake" koji se razumeju u taj problem. Ja verujem u svoje ozdravljenje i nadam se da cu uskoro moci da podelim sta je meni pomoglo da se resim ove uzasne bolesti jer ima simptoma neceg novog sto sam pronasao.
Puno pozdrava :)
Ps, mislim da mala mlecika pomaze u BHP prostate starijim osobama,ali da resi problem kod mladjih .. to mislim da nije resenje..ali treba probati, to bar nije ni skupo a ni komplikovano

Bakterije su sekundarna pojava, njih možeš dobiti nevezano za prostatitis. Samo što oni koji nemaju prostatične tegobe ne obraćaju pažnju na njih, dok ovi drugi misle da su one uzrok svom jadu.
Međutim, jako greše. I kada se reše bakterija ili bakterijske infekcije problem prostatitisa i dalje ostaje.

Suludo bi bilo ići u inostranstvo i dati velike pare kako bi vas tamo rešili bakterijske upale. Ona vas neće rešiti prostatitisa!

Zašto ?

Zato što hronični prostatitis nije obolenje koje uzrokuju bakterije.
................................................................................
Pitanje za džokija:
Pogledaj uputstvo tih tableta koje si kupio u Španiji. Da li možda u listi sastojaka stoji biljka Epilobium angustifolium ?

Ne.. ali je uzet neki beta sinterol koji se vadi iz saw palmento. Ukoliko nemate mogucnost za to.. onda uzimte saw .. na mene deluje. Deluje na BHP i na prostatitis. Na svaki problem sa prostatom. Ja sam siguran jer sam i sefu preporucio koji ima BHP i kaze da mnogo bolje mokri. Inace pijem caj od epolobiiuma.. samo ne znam kog tacno.
Pozdrav

Već sam komentarisao ranije testerastu palmu i proizvode na njenoj bazi. U uputstvu za jedan od tih lekova jasno stoji :

"Prostamol® uno kapsule poboljšavaju teškoće prilikom uvećane prostate, bez uklanjanja uvećanja. Zato pacijenti
treba redovno da posećuju svog lekara, a posebno u slučaju pojave krvi u urinu, prevelikog zadržavanja urina ili
akutne urinarne retencije."

Proizvođač se jasno ogradio da lek u stvari ne leči prostatitis, već samo umanjuje tegobe, koje se uglavnom odnose na olakšano izmokravanje.
Osnovni problem ostaje. Na stranu drugi deo teksta koji govori o mogućim negativnim efektima ovog "leka".

A evo i razloga zašto je lečenje antibioticima i antiinflamatornim lekovima bezuspešno, i zašto je čovek praktično bacio svoj novac:

"Za raspodelu lekova u tkivu prostate značajno je da je dobro vaskularizovana od strane grana unutrašnje ilijačne arterije, ali i da lokalni faktori (npr. građa i organizacija žlezdanog tkiva, sadržaj lipida i proteina i pH sekreta) mogu otežavati koncentrovanje antibiotika u njoj.
Kapilari koji vaskularizuju prostatu imaju čvrsto zbijene endotelne ćelije, što otežava prodor lekova iz cirkulacije ukoliko nisu dovoljno rastvorljivi u mastima (liposolubilni). Međutim, liposolubilnost samo olakšava lekovima da prodru u tkivo prostate, ali ne i da se tu zadrže dovoljno dugo i u dovoljnim koncentracijama, već na to utiču neki drugi faktori, npr. razlike u pH između cirkulacije i žlezdanog sekreta mogu izmeniti stepen jonizacije lekova, pa i njihovu rastvorljivost u mastima, pošto su lekovi većinom slabe organske baze ili kiseline. Tako, lekovi koji su jonizovani u većem stepenu u cirkulaciji, neće moći da prođu barijeru i nađu se u tkivu prostate u dovoljnoj koncentraciji, dok oni koji su nejonizovani u krvi mogu da postanu jonizovani u tkivu prostate i tu se čak i zadrže u većoj meri („zarobljavanje jona” – fenomen koji objašnjava zašto se neki lekovi mogu naći u većoj meri u određenim tkivima, a zavisi od lokalnih razlika u pH između tog tkiva i cirkulacije). Kada je pH u pitanju, sekret prostate je blago kiseo ukoliko nema upale (pH od 6,5–6,7), a blago bazni kod hronične upale (7,0–8,3). S druge strane, pH krvne plazme iznosi 7,4. Tako, blago kiseli lekovi, koji jonizuju u tkivu prostate u upali, mogu da se tu i zadrže u većoj meri (primer za pomenuto zarobljavanje jona). Takođe, ukoliko su lekovi vezani u većoj meri za proteine plazme, teže prodiru u tkivo prostate."

A evo i razloga zašto je lečenje antibioticima i antiinflamatornim lekovima bezuspešno, i zašto je čovek praktično bacio svoj novac:
"Za raspodelu lekova u tkivu prostate značajno je da je dobro vaskularizovana od strane grana unutrašnje ilijačne arterije, ali i da lokalni faktori (npr. građa i organizacija žlezdanog tkiva, sadržaj lipida i proteina i pH sekreta) mogu otežavati koncentrovanje antibiotika u njoj.
Kapilari koji vaskularizuju prostatu imaju čvrsto zbijene endotelne ćelije, što otežava prodor lekova iz cirkulacije ukoliko nisu dovoljno rastvorljivi u mastima (liposolubilni). Međutim, liposolubilnost samo olakšava lekovima da prodru u tkivo prostate, ali ne i da se tu zadrže dovoljno dugo i u dovoljnim koncentracijama, već na to utiču neki drugi faktori, npr. razlike u pH između cirkulacije i žlezdanog sekreta mogu izmeniti stepen jonizacije lekova, pa i njihovu rastvorljivost u mastima, pošto su lekovi većinom slabe organske baze ili kiseline. Tako, lekovi koji su jonizovani u većem stepenu u cirkulaciji, neće moći da prođu barijeru i nađu se u tkivu prostate u dovoljnoj koncentraciji, dok oni koji su nejonizovani u krvi mogu da postanu jonizovani u tkivu prostate i tu se čak i zadrže u većoj meri („zarobljavanje jona” – fenomen koji objašnjava zašto se neki lekovi mogu naći u većoj meri u određenim tkivima, a zavisi od lokalnih razlika u pH između tog tkiva i cirkulacije). Kada je pH u pitanju, sekret prostate je blago kiseo ukoliko nema upale (pH od 6,5–6,7), a blago bazni kod hronične upale (7,0–8,3). S druge strane, pH krvne plazme iznosi 7,4. Tako, blago kiseli lekovi, koji jonizuju u tkivu prostate u upali, mogu da se tu i zadrže u većoj meri (primer za pomenuto zarobljavanje jona). Takođe, ukoliko su lekovi vezani u većoj meri za proteine plazme, teže prodiru u tkivo prostate."

Kad citiraš ovakav tekst, citiraj ga celog!
Ovako, ti si izvukao deo teksta koji tebi odgovara, pa bi sad tu da zatvoriš navodnike, i da proglasiš lekove nedelotvornim, a lečenje bezuspešnim. :)
Dalje sledi:
"Fluorohinoloni imaju karakteristike dvojnih jona sa pozitivno i negativno naelektrisanim delovima molekula (zwitterion, dvojni jon), tj. ponašaju se i kao slabe kiseline i kao slabe baze. Npr. ciprofloksacin ima dve konstante disocijacije (od 6,1 i 8,7, dakle vrednosti koje odgovaraju slaboj kiselini i bazi), pa je na pH plazme od 7,4 uglavnom nejonizovan i visoko liposolubilan. S druge strane, sa promenom pH u tkivu ka kiselim ili baznim vrednostima, npr. u sekretu prostate u upali (bazno pH od 7,0–8,3), ciprofloksacin će biti jonizovan u većoj meri i zarobiće se, tj. neće moći da se vrati u cirkulaciju. Farmakokinetičke studije su pokazale da je odnos koncentracija ciprofloksacina (1 g, p.o., preparat sa produženim oslobađanjem) u prostati i serumu 1,39 kod zdravih dobrovoljaca, odnosno moksifloksacina (400 mg, i.v. tokom 1 h) 1,76, a levofloksacina (500 mg p.o., 2x1, pa i.v. na dan hirurške intervencije) čak 4,14 kod pacijenata sa benignom hipertrofijom prostate.
Starenje menja farmakokinetiku leka na različite načine: smanjuje se sadržaj telesne vode, pa je i manji volumen distribucije lekova; manja je i aktivnost metaboličkih enzima, citohroma P450, u jetri, a i smanjuje se funkcija bubrega (10% za svaku deceniju, a do osme decenije i preko 40%). Pošto je smanjena i perfuzija bubrega, klirens lekova opada sa starenjem, a njihove koncentracije u plazmi rastu. Zbog toga, neželjena dejstva fluorohinolona (npr. tendinopatije) češće pogađaju i starije osobe.
Posle fluorohinolona, kao antibiotici drugog izbora koji prolaze u dovoljnoj meri u tkivo prostate u upali, preporučuju se makrolidi, aminoglikozidi, trimetoprim-sulfametoksazol i cefalosporini treće generacije, npr. ceftazidim). Ipak, manje je dokaza iz kliničkih ispitivanja koji govore o njihovoj efikasnosti u lečenju bakterijske upale prostate, u poređenju sa fluorohinolonima.
Akutni bakterijski prostatitis leči se dve do četiri nedelje ambulantno, oralnom primenom antibiotika. Međutim, bolničko lečenje potrebno je ukoliko postoje komplikacije ili je rizik od pojave komplikacija visok. Lečenje se započinje empirijskom primenom ureidopenicilina (npr. piperacilin) ili cefalosporina treće generacije koji se u većoj meri izlučuje nerazgrađen preko bubrega (npr. cefotaksim), obično u kombinaciji sa aminoglikozidom ili fluorohinolonom. Na oralnu primenu antibiotika prelazi se kada se znaci i simptomi upale ublaže. Osim fluorohinolona, kao jeftine alternative, dolaze u obzir doksiciklin ili trimetoprim-sulfametoksazol, a ne treba zaboraviti ni empirijsko lečenje infekcija koje se prenose polnim putem.
Kada je hronični prostatitis u pitanju, mnogi faktori dovode do njegovog nastanka, npr. anatomske karakteristike (periferno tkivo prostate sa slabijom drenažom sekreta), uvećanje žlezde sa starenjem, deficit cinka i dr. Kod horničnog prostatitisa inicijalna antibiotska terapija traje duže, prosečno četiri do šest nedelja (može varirati, prema podacima iz literature od 14 do 150 dana), a prednost se daje fluorohinolonima sa stepenom terapijskog odgovora od 70 do 90 odsto na kraju terapije. Nekada je potrebno ponoviti primenu antibiotika ukoliko se posle prvog ciklusa lečenja postigne samo parcijalna remisija ili je bilo potpune remisije, ali se simptomi upale ponovo jave. Npr. azitromicin se može primeniti u dnevnoj dozi od 500 mg (1 tabl. dnevno), tokom tri dana, a zatim ponoviti tokom tri nedelje. Terapiju prvog izbora kod hroničnog prostatisa čine antibiotici i alfa-adrenergički blokatori, drugi izbor su antiinflamatorni lekovi, a u trećoj liniji farmakoterapije (lekovi za koje postoji manje ili veoma malo dokaza o efikasnosti kod upale prostate) jesu finasterid (inhibitor 5-alfa-reduktaze), triciklični antidepresivi, inhibitori fosfodiesteraze, glikozaminoglikani (pentostan polisulfat), ali i bioflavonoid kvervcetin i ekstrakti nekih vrsta palmi. Kada su alfa-blokatori u pitanju, meta-analize ukazuju da prednost ima duža primena (12-14 nedelja) kod pacijenata koji ih prethodno nisu koristili. Ukratko, kod hroničnog prostatitisa primenjuju se antibiotici (npr. fluorohinoloni četiri do šest nedelja) i dodaju, po potrebi, antiinflamatorni lekovi ukoliko dominira bol i/ili alfa blokatori ukoliko preovlađuju tegobe sa mokrenjem.
Sasvim ukratko, kod nebakterijskog prostatitisa koriste se i drugi lekovi: alfa-adrenergički blokatori (alfuzosin, terazosin, tamsulozin), finasterid (inhibitor 5-alfa-reduktaze), nesteroidni antiinflamatorni lekovi (npr. koksibi) i drugi lekovi. "

Lep pokušaj da nam ovde preneseš svoja iskustva sa prostatitisom.

Namerno sam izostavio dalji tekst jer govori o upotrebi fluorohinolona u lečenju prostate - lekova koji se koriste u HEMOTERAPIJI.
Lekova koji se koriste samo u slučaju kada je pacijent životno ugrožen.

"Fluoroquinolones: The Deadliest Antibiotics on the Market?

If your doctor hands you a prescription for a fluoroquinolone antibiotic (this could be not only Cipro or Levaquin but also Avelox or generics ciprofloxacin, levofloxacin, and moxifloxacin, or others), be very certain that your condition warrants the risks that come along with taking these drugs.

Fluoroquinolones have fluoride as a central part of the drug. Fluoride is a known neurotoxin, and drugs with an attached fluoride can penetrate into very sensitive tissues.

The fluoroquinolones have the unique ability to penetrate your blood-brain barrier, entering your brain and damaging your central nervous system. Many of these drugs have already been removed from the market due to their toxicity, and those that remain are riddled with black box warnings required by the U.S. Food and Drug Administration (FDA)."

https://www.lewrockwell.com/2012/10...octor-ordered-could-cause-deadly-sideeffects/

Poslednja izmena od moderatora:
Lep pokušaj da nam ovde preneseš svoja iskustva sa prostatitisom sestro.

Namerno sam izostavio dalji tekst jer govori o upotrebi fluorohinolona u lečenju prostate - lekova koji se koriste u HEMOTERAPIJI.
Lekova koji se koriste samo u slučaju kada je pacijent životno ugrožen.

"Fluoroquinolones: The Deadliest Antibiotics on the Market?

If your doctor hands you a prescription for a fluoroquinolone antibiotic (this could be not only Cipro or Levaquin but also Avelox or generics ciprofloxacin, levofloxacin, and moxifloxacin, or others), be very certain that your condition warrants the risks that come along with taking these drugs.

Fluoroquinolones have fluoride as a central part of the drug. Fluoride is a known neurotoxin, and drugs with an attached fluoride can penetrate into very sensitive tissues.

The fluoroquinolones have the unique ability to penetrate your blood-brain barrier, entering your brain and damaging your central nervous system. Many of these drugs have already been removed from the market due to their toxicity, and those that remain are riddled with black box warnings required by the U.S. Food and Drug Administration (FDA)."

https://www.lewrockwell.com/2012/10...octor-ordered-could-cause-deadly-sideeffects/

Samo bi mozak u tipu dr Mengelea mogao da preporuči uzimanje ovih hemoterapeutika za lečenje prostatitisa osobama sa 20 - 60 godina.

Ajde, Radovane, ne lupetaj!
Nema potrebe da navodiš tekstove na engleskom jeziku pre nego što si pročitao i razumeo tekstove na srpskom!
Fluorohinoloni nisu nikakvi hemoterapeutici, nego su antibiotici širokog spektra dejstva. Tu spadaju vrlo često korišćeni Ciprocinal/Citeral, Visiren, Nofocin/Uricin...
:D

Svi antibiotici se smatraju hemioterapeuticima u sirem smislu, ali to ne znaci da ces penicilin koristiti za lecenje raka. Problem je sto se izraz hemioterapija popularizovao samo u jednom uskom smislu, pa tako covek moze pogresno da protumaci tekst kada ga procita, a nema adekvatna znanja o temi.

Ajde, Radovane, ne lupetaj!
Nema potrebe da navodiš tekstove na engleskom jeziku pre nego što si pročitao i razumeo tekstove na srpskom!
Fluorohinoloni nisu nikakvi hemoterapeutici, nego su antibiotici širokog spektra dejstva. Tu spadaju vrlo često korišćeni Ciprocinal/Citeral, Visiren, Nofocin/Uricin...
:D

Dobro, ja sam prostatitis dobio u 22-goj godini, a ovde na forumu ima dosta mladića koji muku muče sa prostatitisom, koji takođe nisu napunili 30-tu.

Da li bi im ti predložila da koriste fluorohinoline ?

- - - - - - - - - -

Tekst na engleskom sam naveo iz tog razloga što mi ovde zaostajemo za Amerikom jedno 100 godina najmanje.

Ono što oni već izbacuju iz upotrebe mi ovde hvalimo na sva usta.

Ako vam smeta tekst na engleskom, evo mišljenja jednog farmaceuta - na srpskom.

"Opasni lekovi za hemoterapiju spakovani u antibiotike
Posted date: октобар 25, 2014In:

„Nekoliko popularnih antibiotika utiče na DNK, kao i lekovi za hemoterapiju. Ako ste osetljivi na njih, možete zaraditi ozbiljnu neuropatiju i oštećenja mozga.

Lično, koristila bih te antibiotike samo u slučaju smrtonosnih infekcija kada ne pomažu redovni antibiotici“ – Suzi Koen, farmaceut.

Nije pogodno da se ljudima prepisuju lekovi za hemoterapiju koji uništavaju ćelije ako nemaju rak. To bi trebalo da bude očigledno. Ipak, dešava se da se ljudima prepisuju fluorohinoloni, koji su lekovi u hemoterapiji, za infekcije uha, bešike, prostate ili sinusa.

Dokazano je da fluorohinoloni poput ciprofloksacina i ofloksacina deluju protiv ćelija karcinoma i to je odlično, ako pacijent ima karcinom, ali ako pacijent ima infekciju bešike, ovi lekovi ne bi trebalo da se koriste.

Fluorohinoloni deluju po mehanizmu prekidača topoizomeraze. Topoizomeraze su enzimi koji su neophodni za replikaciju i reprodukciju DNK. Svi drugi lekovi koji su prekidači topoizomeraze dozvoljeni su za upotrebu samo kao hemoterapeutički agensi.

Dokazano je da se fluorohinoloni mešaju u proces replikacije DNK ljudskih mitohondrija koje su vitalni deo naših ćelija (u njima se proizvodi ćelijska energija), uzrokujući uništenje ćelija, oksidativni stres i bolesti.

Oni takođe deluju genotoksično i vode ka hromozomalnim abnormalnostima u ćelijama imunog sistema.

Sve u svemu, fluorohinoloni nisu namenjeni za lečenje zdravih ljudi.

FDA zna da su fluorohinoloni opasni lekovi i hemoterapeutički agensi koji mogu da uzrokuju disfunkciju mitohondrija i uništenje ćelija, ali okreću glavu i ne čine ništa da ograniče upotrebu ovih opasnih lekova.

Umesto toga, oni puštaju lekare da prepisuju ove opasne lekove zdravim ljudima koji imaju samo manju infekciju.

To predstavlja očigledno i bestidno kršenje Hipokratove zakletve.

Hemoterapeutski lekovi imaju dugoročne nepovoljne efekte koji se često ispoljavaju sa zakašnjenjem.

Nepovoljni efekti fluorohinolona poput periferne neuropatije, moždane magle ili uništene hrskavice, mogu se objasniti činjenicom da su to hemoterapeutski lekovi.

Ako patite od nekog od gore navedenih stanja i mislite da će vam tužba protiv lekara koji je pripisao ove lekove doneti pravdu i iskupljenje, varate se, jer je njihovo prepisivanje u svrhu antibiotika odobreno. Postoje čak i lekovi za decu koji sadrže fluorohinolone.

Zar ne biste radije uzeli neki antibiotik na bazi penicilina ili cefalosporina umesto da svojem detetu date hemoterapeutski lek? "

Radovane,

poređenje između pojmova antibotika i hemoterapeutika
http://faculty.spokanefalls.edu/InetShare/AutoWebs/georget/Micro 260 Chapter 12 notes.pdf

Antibiotic--originally used to denote a chemical substance produced by one
microorganism that kills or inhibits the growth of other microbes
, the term now applies
to both naturally produced substances and those synthesized in the laboratory
. Most
are produced by either fungi (e.g., penicillin, cephalosporins), Bacillus species (e.g.,
polymyxin, bacitracin), or Streptomyces species (streptomycin, tetracycline,
erythromycin, kanamycin, neomycin, nystatin). Broad-spectrum antibiotics are those
that act on both gram-positive and gram-negative bacteria.
Chemotherapeutic agent (drug)-any chemical (natural or synthetic) that is used in
medicine
. Ideally, it should attack microorganisms selectively and not harm human
cells.

u praktičnom smislu kad su žargonski rečeno antibiotici u pitanju, to je ISTO

"Fluorohinoloni deluju po mehanizmu prekidača topoizomeraze. Topoizomeraze su enzimi koji su neophodni za replikaciju i reprodukciju DNK. Svi drugi lekovi koji su prekidači topoizomeraze dozvoljeni su za upotrebu samo kao hemoterapeutički agensi."

Mehanizam dejstva fluorohinolona je inhibicija DNK-giraze, karakteristične za prokariote.
DNK-giraza je topoizomeraza tipa II, i simultano zamršava i ukršta helikse, jedan heliks preseče, drugi propusti kroz njega, pa se tako DNK negativno namotava.
Fluorohinolonskim antibiotikom se inhibira DNK-giraza, u bakteriji.

Eto, i američka farmaceutkinja ima tripove da se nešto drži u tajnosti od javnosti. "Dikazano je... dokazano je....":zper:

Znači, Radovane, Ciprocinalom se leči rak?:zcepanje:

Poslednja izmena:
Mehanizam dejstva fluorohinolona je inhibicija DNK-giraze, karakteristične za prokariote.
DNK-giraza je topoizomeraza tipa II, i simultano zamršava i ukršta helikse, jedan heliks preseče, drugi propusti kroz njega, pa se tako DNK negativno namotava.
Fluorohinolonskim antibiotikom se inhibira DNK-giraza, u bakteriji.

Eto, i američka farmaceutkinja ima tripove da se nešto drži u tajnosti od javnosti. "Dikazano je... dokazano je....":zper:

Znači, Radovane, Ciprocinalom se leči rak?:zcepanje:

Jesi nas prosvetlila, nema se šta reći, tvoje poznavanje farmakoligije je na zavidnom nivou.

Samo si se malo zanela i pobrkala lončiće. Nije reč o Ciprocinalu već o Ciprofloxacinu . Džaba ti ovo cerekanje gore.

Daj ti nama reci šta da rade oni nevoljnici sa nebakterijskim prostatitisom ?

I šta ćeš reći pacijentu ( kom ćeš izlečiti bakterije tim hemoterapeutikom), kada ti dođe u ordinaciju i kaže da ga prostatitis i dalje muči ? Zašto je uzimao te opasne lekove, kad mu se stanje nije promenilo ?

Znaš li ti uopšte šta je prostatitis ?

Jesi nas prosvetlila, nema se šta reći, tvoje poznavanje farmakoligije je na zavidnom nivou.

Samo si se malo zanela i pobrkala lončiće. Nije reč o Ciprocinalu već o Ciprofloxacinu sestro. Džaba ti ovo cerekanje gore.

Poenta cele ove priče je u tome da ti i tebi slični hoćete da uvedete Ciprofloxacin u lečenje prostatitisa.

Ciprocinal® Actavis 500mg film tableta
J01MA02 • ciprofloksacin

Alo, advokati, ja nisam tvrdio da sam farmaceut, ja sam u postu citirao farmaceuta:

„Nekoliko popularnih antibiotika utiče na DNK, kao i lekovi za hemoterapiju. Ako ste osetljivi na njih, možete zaraditi ozbiljnu neuropatiju i oštećenja mozga.

Lično, koristila bih te antibiotike samo u slučaju smrtonosnih infekcija kada ne pomažu redovni antibiotici“ – Suzi Koen, farmaceut.

Nije pogodno da se ljudima prepisuju lekovi za hemoterapiju koji uništavaju ćelije ako nemaju rak. To bi trebalo da bude očigledno. Ipak, dešava se da se ljudima prepisuju fluorohinoloni, koji su lekovi u hemoterapiji, za infekcije uha, bešike, prostate ili sinusa.

Dokazano je da fluorohinoloni poput ciprofloksacina i ofloksacina deluju protiv ćelija karcinoma i to je odlično, ako pacijent ima karcinom, ali ako pacijent ima infekciju bešike, ovi lekovi ne bi trebalo da se koriste.

Fluorohinoloni deluju po mehanizmu prekidača topoizomeraze. Topoizomeraze su enzimi koji su neophodni za replikaciju i reprodukciju DNK. Svi drugi lekovi koji su prekidači topoizomeraze dozvoljeni su za upotrebu samo kao hemoterapeutički agensi.

Dokazano je da se fluorohinoloni mešaju u proces replikacije DNK ljudskih mitohondrija koje su vitalni deo naših ćelija (u njima se proizvodi ćelijska energija), uzrokujući uništenje ćelija, oksidativni stres i bolesti.

Oni takođe deluju genotoksično i vode ka hromozomalnim abnormalnostima u ćelijama imunog sistema.

FDA zna da su fluorohinoloni opasni lekovi i hemoterapeutički agensi koji mogu da uzrokuju disfunkciju mitohondrija i uništenje ćelija, ali okreću glavu i ne čine ništa da ograniče upotrebu ovih opasnih lekova.

Umesto toga, oni puštaju lekare da prepisuju ove opasne lekove zdravim ljudima koji imaju samo manju infekciju.

Hemoterapeutski lekovi imaju dugoročne nepovoljne efekte koji se često ispoljavaju sa zakašnjenjem.

Nepovoljni efekti fluorohinolona poput periferne neuropatije, moždane magle ili uništene hrskavice, mogu se objasniti činjenicom da su to hemoterapeutski lekovi.

Ako patite od nekog od gore navedenih stanja i mislite da će vam tužba protiv lekara koji je pripisao ove lekove doneti pravdu i iskupljenje, varate se, jer je njihovo prepisivanje u svrhu antibiotika odobreno. Postoje čak i lekovi za decu koji sadrže fluorohinolone.

Zar ne biste radije uzeli neki antibiotik na bazi penicilina ili cefalosporina umesto da svojem detetu date hemoterapeutski lek? "

A možda ste vas troje farmaceuti ?

Niste se do sada pohvalili i tom diplomom ?

Alo, advokati, ja nisam tvrdio da sam farmaceut, ja sam u postu citirao farmaceuta:

Dosta više, Radovane!
Zar ne vidiš da se najstrašnije brukaš svojim neznanjem?
Da sam na tvom mestu, poklopila bih se ušima i potražila rupu u koju ću da propadnem!

I nemoj više ništa da citiraš sa neta. Video si kako to izgleda kad nam navodiš "argumente" koje uopšte ne kapiraš!

Ciprocinal® Actavis 500mg film tableta
J01MA02 • ciprofloksacin

Ne odgovori mi na pitanje, kako izlečiti nebakterijski prostatitis ?

Tvoj mentor Mikelo tvrdi da su bakterijski samo 5 - 10 %, šta činiti sa ostalih 90% slučajeva ?
.................................................................................................................................................................................................................................................................................
"Podrazumevano Re: Bolesna Prostata-Pomagajte ( post br 503. )

5-10% slucajeva prostatitisa su uzrokovani bakterijskom infekcijom. U tim slucajevima antibiotici apsolutno mogu pomoci i pomazu, kako kod akutnog, tako i kod hronicnog infektivnog prostatitisa.

Hronicni nebakterijski prostatitis nije autoimunsko oboljenje (u vecini slucajeva), jer to podrazumeva pravi imunoloski odgovor organizma na sopstveno tkivo, sto nije slucaj kod vecine. To sto postoji hronicna inflamacija ne znaci automatski da je oboljenje autoimunsko. Etiologija je nepotpuno razjasnjena, ali u njoj leze poremecaji neuroloske prirode koji dovode do povecanja tonusa pelvicnih misica, neki kongenitalni poremecaji mokracnih puteva i verovatno prisustvo mikroorganizama u nekom trenutku zivota kao trigger za nespecificnu zapaljensku reakciju. Kod nekih zaista i jeste prava autoimunska etiologija, ali ne moze se nikako generalizovati pa reci da je hronicni nebakterijski prostatitis autoimunsko oboljenje. "

...................................................................................................................................................................................................................................................................................

Da se i ja dotaknem pravopisa ovog puta. Otkud se jedan lekar koristi pogrešnim terminima. Šta znači termin AUTOIMUNSKO (oboljenje) ?
Nas su u školi učili da se piše AUTOIMUNO .
......................................................................................................................................................................................................................................................................................

- - - - - - - - - -

Dosta više, Radovane!
Zar ne vidiš da se najstrašnije brukaš svojim neznanjem?
Da sam na tvom mestu, poklopila bih se ušima i potražila rupu u koju ću da propadnem!

I nemoj više ništa da citiraš sa neta. Video si kako to izgleda kad nam navodiš "argumente" koje uopšte ne kapiraš!

Odlično, znači da si ti ukapirala ovo izlaganje Suzi Koen.

Zašto ga onda ovde ne prokomentarišeš ?

Šta te sprečava ?

Back