Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Malo sale nije na odmet.Nisam se okrenuo senu,nego ,uz sve ostalo pijem par vrsti cajeva.Seno je citirano,neko je to uputio tebi ranije u nekoj koverzaciji.Zamaraju prepucavanja i sujetne igrice.Mene samo zanimaju iskustva,saveti.Svakako su najvrednija od onih koji su uspeli da zalece prostatitis.Procitah negde na forumu tvoj post u kome nabrajas sta ti je od simptoma ostalo i nakon 20 godina.Sa druge strane tvrdis da si pobedio prostatitis.
Наравно да сам га победио синак, већ 30 година има од тад.
Што нико овде још не може рећи на пдфу.

А видим да и ти користиш "сено" из исте породице где спада и руски чај ?
Само што ти је Е. Парвифлорум знатно слабији од Е. Ангустифолиума, да знаш.

А од заосталих симптома, остао ми је осећај за језу, кад чујем неку језиву причу, доле осетим пулсирање, неуролошка сензација, која не утиче на либидо ни на квалитет сексуалног односа.

Кад дођеш у стање у ком сам ја (уз помоћ тог неком помогне неком не суперлека) онда можемо да размењујемо искуства.

Радоване, а што дају чепиће за болове?
како то функционише :lol:
Дебело црево је проткано нервним завршецима, који преносе сигнале. Ентерични нервни систем је део вегетативног нервни система и у непосредној су спрези. Нерви су јако танане структуре и дизајнирани су да преносе електричне импулсе.

Нисте ваљда мислики да кроз ту мрежу нерава ТРАНСПОРТУЈЕТЕ ЛЕКОВЕ И СУПЛЕМЕНТЕ ?
Па то су макромолекули који не могу да пробију ни ендотел а камо ли даље.

Цела ова превара се и базира на изазиванју неуролошких сензација, на скретање фокуса са главног на споредни колосек.
Обична камуфлажа

Дебело црево је проткано нервним завршецима, који преносе сигнале. Ентерични нервни систем је део вегетативног нервни система и у непосредној су спрези. Нерви су јако танане структуре и дизајнирани су да преносе електричне импулсе.

Нисте ваљда мислики да кроз ту мрежу нерава ТРАНСПОРТУЈЕТЕ ЛЕКОВЕ И СУПЛЕМЕНТЕ ?
Па то су макромолекули који не могу да пробију ни ендотел а камо ли даље.

Цела ова превара се и базира на изазиванју неуролошких сензација, на скретање фокуса са главног на споредни колосек.
Обична камуфлажа
Ali koji je motiv ovog coveka ( Vlajka) da nas laze, a video si i kutije koje je kolega iz
Rusije ovde postavio.

Ali koji je motiv ovog coveka ( Vlajka) da nas laze, a video si i kutije koje je kolega iz
Rusije ovde postavio.
Verujte da je ovaj podforum zadnje mesto koje bih u zivotu posetio. Ovde sam nasao zaista puno dobrih saveta, procitao sva iskustva, detaljno, vise puta. Na kraju krajeva,za sve sto koristim, saznao sam bas ovde. Uopste ne mislim da je taj Ruski caj los, cak, pijem nesto slicno. Ta supstitorzija koja je na slici, sluzi za ublažavanje upala. Sem toga, nisam rekao da sam se oporavio,samo kazem da mi je bolje. Sve ide ciklicno, par dana dobro, dan lose, onda tri okej, dva... Dok se taj balans ne uspostavi. Moje misljenje je da se to jednostavno organski smiri. Krucijalno je ne dozvoliti da se taj balans narusi.

нису пропусни,али некако лекић за болове делује.
било би гадно да су пропусни :lol:
Па управо о томе и пишем, бол је неуролошки условљен и то се може решити јер се нервни импулси преносе са периферије ка централи или ЦЕНТРУ ЗА БОЛ, али да кроз зид дебелог црева прође било какав макромолекул је невероватно.
Још и да пробије овојницу простате, још једни баријеру ?

Затим да продре кроз периферно густо збијено жлездано ткиво простате и дође до њене унутрашње зоне која обавија уретру, до зоне упале ?

Научна фантастика!

А шта се дешава са законом вероватноће ? Требало би да добар део тог чаробног "лека" мостарског пробије зид црева у правцу кичме, па бочно лево и десно према карлици ?
Јер ако је зид црева ПОРОЗАН, он је порозан са свих страна не ?

Или је можда тај неком помогне неком не "лек" дизајниран да се само пробија у правцу простате ?

Што даље имплицира да је испрограмиран да се креће само у једном смеру - пут простате.

И да је "наоружан" специјалним алатима за пробијање зида дебелог црева и простатичне овојнице.

Што опет имплицира да се ради о ВАНЗЕМАЉСКОЈ ТЕХНОЛОГИЈИ? :think:

Verujte da je ovaj podforum zadnje mesto koje bih u zivotu posetio. Ovde sam nasao zaista puno dobrih saveta, procitao sva iskustva, detaljno, vise puta. Na kraju krajeva,za sve sto koristim, saznao sam bas ovde. Uopste ne mislim da je taj Ruski caj los, cak, pijem nesto slicno. Ta supstitorzija koja je na slici, sluzi za ublažavanje upala. Sem toga, nisam rekao da sam se oporavio,samo kazem da mi je bolje. Sve ide ciklicno, par dana dobro, dan lose, onda tri okej, dva... Dok se taj balans ne uspostavi. Moje misljenje je da se to jednostavno organski smiri. Krucijalno je ne dozvoliti da se taj balans narusi.
Опуштено. Мени је уролог, између осталог, рекао да пијем и чајеве. Пошто је чај традиционално пиће у Русији, само сам преокренуо да пијем чајеве са Алтаја.
Може неко рећи да је то плацебо или не, суштина је да је мени боље. Значи, чајеви су ту козметички али имају ефекта пошто је чај руска традиција вековима а дошао из Кине што говори о великом искуству.
По питању чепића, питаћу супругиног зета, лекар реаниматолог у великој обласној болници.
Пошто нисам из медицинске бранше, не могу ништа тврдити као ни негирати али имам кога да питам.

Па управо о томе и пишем, бол је неуролошки условљен и то се може решити јер се нервни импулси преносе са периферије ка централи или ЦЕНТРУ ЗА БОЛ, али да кроз зид дебелог црева прође било какав макромолекул је невероватно.
Још и да пробије овојницу простате, још једни баријеру ?

аман, ако код Влајка пробија свашта нешто, шта се ти узбуђујеш.
нећеш купити беха и хр., лекић, јер ти није потребан и мирна Бачка :lol:

аман, ако код Влајка пробија свашта нешто, шта се ти узбуђујеш.
нећеш купити беха и хр., лекић, јер ти није потребан и мирна Бачка :lol:
Ма не могу да сварим да се суплемент који неком помогне неком не рекламира као лек који неком помаже у лечењу простатитиса.

Ма не могу да сварим да се суплемент који неком помогне неком не рекламира као лек који неком помаже у лечењу простатитиса.
Ne kapiram zasto si ovde ako si pre 30 godina pobedio prostatitis? I sta je razlog tvoje agresije prema meni? Lepo sam napisao sta sve koristim i da ne znam sta je pomoglo.

Vlajko pokusava i isprobava sve i svasta kao sto i svaki drugi covek pokusava, pojma nemam od kud ti
ideja da je ovde dosao da prodaje neke cepice iz Mostara.
A cajeve svaki covek ( ako mora) koristi, za mene su licno smor, ali hvala Bogu nisu mi ni potrebni,
ali da jesu pila bih ih od jutra do sutra. U nekim su drustvima cajevi zakon i ne samo zbog bolesti
nego iz navike, uzivanja, zadovoljstva, tradicije pa i ceremonije.

О каквој реклами је реч?
По твом резону, то што сам и ја окачио, а преписао ми уролог, реклама је?
Да ли схваташ да човек са проблемом тражи помоћ?
Ја сам му у мом одговору дао податке за мој случај а саветовао му да уради ултра звук, и ректални, због пуне слике стања простате. Наравно, уз то иду анализе мокраће и закључак лекара. Пошто су лекари као и остали људи, склони грешкама, зашто за исте или сличне симптоме не би укрстили мишљења различитих лекара и различитих терапија?
Ако сам ја приложио моју терапију и искуства, и навео да ми је већ следећи дан по коришћењу терапије стало боље, да ли је то реклама или размена искустава?

Vlajko pokusava i isprobava sve i svasta kao sto i svaki drugi covek pokusava, pojma nemam od kud ti
ideja da je ovde dosao da prodaje neke cepice iz Mostara.
A cajeve svaki covek ( ako mora) koristi, za mene su licno smor, ali hvala Bogu nisu mi ni potrebni,
ali da jesu pila bih ih od jutra do sutra. U nekim su drustvima cajevi zakon i ne samo zbog bolesti
nego iz navike, uzivanja, zadovoljstva, tradicije pa i ceremonije.
Cajevi su prevashodno namenjeni ispiranju uro-trakta.Negde procitah da se i vodom mogu ublaziti tegobe sa prostatom.Sto vise tecnosti,ili ti,cajeva.U caju su sadrzane veoma male kolicine materija koje imaju lekovito dejstvo,mislim bas na prostatitis.Zato se cajevi piju u velikim kolicinama i tokom puno godina.

Pozdrav svima,
nov sam na forumu i temi. Naidjoh prije nekih 10ak dana na temu i iscitao sam je detaljno, neke stvari i po dva puta.

Prvi put sam zaradio upalu prostate krajem 2015.g, sa 38 godina.; tada nisam ni pretpostavljao cemu ce sve ovo da vodi. Radili su mi samo analizu urina, koji je bio sterilan, a urolog mi je dao nitrofurantoin. Pocelo je sve tako sto sam prilikom jedne ejakulacije osjetio jak bol i naravno problemi sa ucestalim mokrenjem. Medjutim, taj bol prilikom ejakulacije je brzo prosao, imao sam ga svega par puta, ali su se javili drugi simptomi, za koje se neki urolozi iscudzavaju kad im se pomenu, a sada na forumu vidim da ima jos ljudi sa slicnim simptomiima - o tome cu kasnije.

Da ne duzim pricu, nakon 2 mjeseca pijenja razlicitih antibiotika promijenio sam urologa i novi mi je rekao da imam hronicni prostatitis i dao da uradim spermokulturu u kojoj je nadjen cini mi se Streptokok. On je tada promijeniio terapiju, i cini mi se propisao Cefaleksin i negdje u martu su moji problemi prosli. Nazalost pri zadnjem kontrolnom pregledu mi je tada 2016.g. insistirao da uradi rektalni ultrazvuk prostate i napravio analnu fisuru uredjajem - lijecis jedno - pokvaris drugo. Mislio sam da je moj problem sa prostatom prosao, kada su problemi sa fisurom zalijeceni (nikad to nisam potpuno izlijecio) nastavio sam sa normalnim zivotom, ne znajuci da sam u stvari nacet, i da je to ccista sreca sto mi je bilo bolje.

Prolaze 4 godine, i osim povremenih simptoma kada se nahladim nisam osjecao neke probleme sa prostatom.
Problemi krecu prosle godine negdje u martu. Krecu tako sto pocinjem osjecati jezu s nogu. Tada sam pretpostavio da mi se bolest vratila. U periodu 2015/2016 sam najvise i imao s tim problema. Prakticno ledene noge; osjecaj kao da ste stali bosom nogom na plocicu i to u kupatilu koje se ne grije.
Ovaj put to krece blago, nije toliko izrazen problem. Pocinjem ponovo nositi carape po noci kada spavam a na posao oblacim po dvoje carape.Nemam neke posebne probleme sa mokrenjem. Problemi postaju sve izrazeniji, sada kupujem cipele broj i po vece i nosim vunene carape pa preko njih obicne (da se narod ne iscudjava). Tada je ujedno i lockdown i ne razmisljam o odlasku kod ljekara - ionako se sve raspada u zdravstvu, kontam samo im jos ja falim. U aprilu pijem amoksicilin na svoju ruku (sto sam imao u kucnoj apoteci). Kada se krecem problemi sa hladnim nogama nestaju, ali posto radim kancelarijski posao sjedenje je nesto sto ne mogu izbjeci. Osim toga drugih simptoma nisam imao.

Dolazi maj i sad se vec lakse moze i doci do doktora i odlazim kod urologa, daje mi da radim spermokulturu i nalazi mi enterococus veliki broj. Urin cist. Ostali nalazi dobri (PSA 1, prostata blago uvecana nista posebno), jedino u pregledu sedimenata urina nalaze leukocite (rezultat 3 a treba da bude <2). Dobijam amoksicilin sa klav.kiselinom. Pijem neko vrijeme ali nista.
Onda ide niz mijenjanja urologa i antibiotika. U antibiogramu spocetka imam razne bakterije (Enterococus, Enterobacter, Eserihija, Klebsiela) ali od kraja avgusta do sada samo Eserihiju. Niije mi potpuno jasno da li je Eserihija bila sve vrijeme prisutna kada su otkrivali ove druge bakterije, ali zadnje 3-4 analize jedino prijavljuju Eserihiju.
Pio sam ciprofloksacin, cefaleksin, amoks. sa klav.kiselinom... ali jedino sto mi je na kratko pomoglo u avgustu bile su injekcije gentamicina (garamicin). Njih sam dobio jer je taj jedan novi urolog prilikom pregleda ustanovio da je kao prostata u losem stanju i da moram na injekcije da se ne bi pogorsalo. Nakon tih injekcija ja zaista jedno 20ak dana nisam imao simptome, a i nalaz je bio sterilan (prilikom tog pregleda mi je ponovo povrijedjena fisura koju kao sto sam rekao nisam nikada potpuno izlijecio). Medjutim, nakon tih 20d Eserihija je ponovo tu. Odlazim kod tog urologa ponovo on mi krece ponovo davati iste lijekove kao i ranije.
U oktobru mijenjam urologa, odlazim u Tuzlu u med.Institut Bayer kod dr Bazardzanovica, jer sam dobio preporuke od nekih ljudi. Kod njega idem s antibiogramom sperme da je Eserihija osjeljiva na Ciprofloksacin i on mi to daje da pijem. Od njega cujem da se moraju piti bar 6 sedmica ovi antibiotici i da krace ture (do tada sam sve antibiotike pio po 10 dana) samo ubijaju slabije bakterije. Ne da mi djavo mira pa u toku pijenja tih antibiotika ponovo dam nalaz sperme i 9ti dan kako sam poceo piti na antibiogramu pise da je sada Eserihija rezizetentna na Cipro (R). On mi onda daje Amikacin injekcije, pa nakon toga njih da nastavim sa Levofloksacinom. Sve bez uspjeha. Krajem novembra dobijam koronu i zaglavljujem u bolnici usljed losih parametara i obostrane upale pluca. Zakljucujem da nema lijeka. Zaboravio sam da kazem da sam pio sve moguce i nemoguce napitke:
X Cajeve (Vrbovica, Rujevina, Uva, Kopriva, Persun....)
X Suplemente (vitamine, minerale,...)
X Cudesne kapi od vise madjionicara...
X Iz Rusije dobio Galavit za imunitet - kod nas zabranjen
X Medove u raznim kombinacijama (polen, kopriva, propolis...)
X Tople kupke (svako vece gotovo)
X Redovne ejakulacije
X ....
Ja sam spreman da zivim sa ovim. Ali ne znam kako da se nosim sa ovim simptomom hladnih nogu. Kada mi je lose moram da stavim noge u vrelu vodu da mi bude bolje. Ako napolju ili u nedovoljno toplom prostoru stojim ili sjedim vrlo brzo ne mogu da podnesem hladnocu. Kupio sam izuzetno tople velike cipele (2 broja vece) u kojima nosim dvoje vunene carape - ali i dalje problem hladnoce ne mogu adekvatno da rijesim. Prolazim kroz razne faze, nekada mi je malo bolje, a nekada moram da legnem pod toplu deku i da vreo termofor stavim pod stopala. Problemi su svakodnevni. Nekada sumnajm da ovo nema veze sa prostatom, ali evidentno je da imam bakterije. Drugi simptom mi je nesto cesce mokrenje, ali to je nista. Neko mi je rekao da mi kao trbusna arterija niije u redu pa da su mi zato noge hladen. Snimao sam ultrazvukom trbusnu arteriju i navodno je u granicama.

Samo da dodje ljeto, da se bar malo zgrijem
Pročitaj neželjena dejstva Ciprocinala i ostalih hinoloskih antibiotika . Ja ću drugi put o svom problemu sa prostatom sta je već ali sam nakon par dana ispijanja tog antibiotika osetio to sa stopalima kao što navodiš. Otišao kod doktora koji je rekao da prekinem sa korišćenjem leka . Hinološki antibiotici su toliko jaki da prodiru gde drugi ne mogu a samim tim dolazi kod određenog broja "osetljivih" pacijenata do oštećenja perifernih nerava,tetiva.... Proći će i to ali treba vremena i probaj sa Alanervom (bar 3-4meseca) . U svakom slučaju za to je zadužen neurolog !

Pročitaj neželjena dejstva Ciprocinala i ostalih hinoloskih antibiotika . Ja ću drugi put o svom problemu sa prostatom sta je već ali sam nakon par dana ispijanja tog antibiotika osetio to sa stopalima kao što navodiš. Otišao kod doktora koji je rekao da prekinem sa korišćenjem leka . Hinološki antibiotici su toliko jaki da prodiru gde drugi ne mogu a samim tim dolazi kod određenog broja "osetljivih" pacijenata do oštećenja perifernih nerava,tetiva.... Proći će i to ali treba vremena i probaj sa Alanervom (bar 3-4meseca) . U svakom slučaju za to je zadužen neurolog !
Pisi o tvojim problemima sa prostatom i kakve terapije primenjujes.

Sutra zavrsavam sa Supoprostom.Caj sa Romanije i kapi utrosih pre neki dan.Nastavljam sa Graminn-om,cajem od Mlecike i korena Koprive,uljem od origana.Stanje je mogu reci,vrlo dobro.Mlaz mokrace je jaci,"puniji".Hvala Bogu da ni pre nisam imao nocnih budjenja zbog uriniranja niti imao rezidualni urin.Bolova vise nema,nikakvih.Sto se tice potencije,obzirom da jos pijem Megatop od 2,5 mg.,ne mogu reci koliko se poboljsala.Uz Megatop,savrsena je.Mada,siguran sam da je i tu stanje mnogo bolje obzirom da je u pitanju minimalna doza koja imam utisak,ucini samo da se psiha opusti.Urolog tvrdi da se stanje uz striktno postovanje mera,moze poboljsati za nekih 80%.Te tablete (Megatop,Bilivie..) prevashodno u ovakvim slucajevima sluze za uspotavljanje prokrvljenosti prostateTokom prvog meseca,urolog mi je prepisao Bilive 5mg.Tu je bilo glavobolja,crvenila,zamucenog vida.Sa dozom od 2.5mg.,nema nikakvih kontraindijacija a efekat je isti.Videcemo,borba se nastavlja.

Pisi o tvojim problemima sa prostatom i kakve terapije primenjujes.
Korona prelezana mart 2021.
- Nakon dizanja nekog tereta u maju se javio bol u preponi a zatim u perineumu. Toliko jak da nisam mogao da hodam(kao da se upalilo nesto u tom delu). Odem kod urologa... pošalje kod ortopeda . Lečio pripoj mišića 15 dana da bi nakon ponovne posete urologa data dijagnoza prostatitis hronica . (Bez ikakvih briseva, analiza...) Rekao mi je da nisam prvi koji se nakon kovida javlja sa tim ! Dao Fortecu koju sam pio 10 dana i ni za 0,01%se nije poboljšalo.
-1*Odem kod "najpoznatijeg" urologa u Kg -dijagnoza "nije ti nista" . Simptomi bolovi u obe prepone levo i desno od testisa i blago peckanje.
-2* Odem kod drugog urologa isto sve ispričam- Dijagnoza 40ml rezidum u bešici ali nije ti nista nemaš upalu prostate.
-3*Odem kod trećeg urologa ista priča . Dijagnoza malo uvećana prostata ali nemaš prostatitis to ti se virus zadržao u karlici.
-4*Uradim magnet karlice,kukova i kičme (sem malih problema na L5-S1 nista bitno i nista sto moze navodno to da izazove. Uglavnom nastavio lečenje kod urologa broj 3 koji je radio i TRUS ultrazvuk i pipao prostatu na sta ja nisam reagovao bolom. Rekao da uzmem nesto za opuštanje misica i Cista Q . Sve je to bilo 3,4 meseca i "sem" bolova nije bilo problema sa mokrenjem. Medjutim cim sam malo nazebao tegobe se pogorsavaju i javlja tanak mlaz i 10 puta mokrenje u toku dana...
Poenta cele priče da posle preko 120000 potresonog novca kod svih lekara u krug niko nije decidno rekao da su bolovi od prostate iako sam 100% siguran da jesu. Jedino što je potvrđeno da je prostata uvecana po dužini tj 48x35mm 26ml zapremine. Urolog ne daje nikakve antibiotike a od analiza uradjeni svi brisevi uretre . Urinokultura 5 puta sterilna. Spermokultura sterilna. I dalje imam tanji i slabiji mlaz,peckanje u uretri i bolove red u preponama red u krstima onako sevne oštro.
Trenutno pijem Cista Q ,cink selen,vit E ,D ,C i propisan je juče Kornam 1x1 od 2mg. Čaj od mlečike, prolom voda ...medjutim nista to nije dalo nekog efekta sem Ciste Q !
Rečeno da idem u banju Zdrelo i to je to. Inače imam 35god i smatram da se ovo može rešiti ali da je prvi korak naći dobrog urologa kome nije samo do novca ! Takvih u Kg nema ! Tako da cu verovatno ubrzo otici u Bg kod doktora koga si pominjao u komentarima.

Korona prelezana mart 2021.
- Nakon dizanja nekog tereta u maju se javio bol u preponi a zatim u perineumu. Toliko jak da nisam mogao da hodam(kao da se upalilo nesto u tom delu). Odem kod urologa... pošalje kod ortopeda . Lečio pripoj mišića 15 dana da bi nakon ponovne posete urologa data dijagnoza prostatitis hronica . (Bez ikakvih briseva, analiza...) Rekao mi je da nisam prvi koji se nakon kovida javlja sa tim ! Dao Fortecu koju sam pio 10 dana i ni za 0,01%se nije poboljšalo.
-1*Odem kod "najpoznatijeg" urologa u Kg -dijagnoza "nije ti nista" . Simptomi bolovi u obe prepone levo i desno od testisa i blago peckanje.
-2* Odem kod drugog urologa isto sve ispričam- Dijagnoza 40ml rezidum u bešici ali nije ti nista nemaš upalu prostate.
-3*Odem kod trećeg urologa ista priča . Dijagnoza malo uvećana prostata ali nemaš prostatitis to ti se virus zadržao u karlici.
-4*Uradim magnet karlice,kukova i kičme (sem malih problema na L5-S1 nista bitno i nista sto moze navodno to da izazove. Uglavnom nastavio lečenje kod urologa broj 3 koji je radio i TRUS ultrazvuk i pipao prostatu na sta ja nisam reagovao bolom. Rekao da uzmem nesto za opuštanje misica i Cista Q . Sve je to bilo 3,4 meseca i "sem" bolova nije bilo problema sa mokrenjem. Medjutim cim sam malo nazebao tegobe se pogorsavaju i javlja tanak mlaz i 10 puta mokrenje u toku dana...
Poenta cele priče da posle preko 120000 potresonog novca kod svih lekara u krug niko nije decidno rekao da su bolovi od prostate iako sam 100% siguran da jesu. Jedino što je potvrđeno da je prostata uvecana po dužini tj 48x35mm 26ml zapremine. Urolog ne daje nikakve antibiotike a od analiza uradjeni svi brisevi uretre . Urinokultura 5 puta sterilna. Spermokultura sterilna. I dalje imam tanji i slabiji mlaz,peckanje u uretri i bolove red u preponama red u krstima onako sevne oštro.
Trenutno pijem Cista Q ,cink selen,vit E ,D ,C i propisan je juče Kornam 1x1 od 2mg. Čaj od mlečike, prolom voda ...medjutim nista to nije dalo nekog efekta sem Ciste Q !
Rečeno da idem u banju Zdrelo i to je to. Inače imam 35god i smatram da se ovo može rešiti ali da je prvi korak naći dobrog urologa kome nije samo do novca ! Takvih u Kg nema ! Tako da cu verovatno ubrzo otici u Bg kod doktora koga si pominjao u komentarima.
Potpuno se slazem sa tobom po pitanju strucnosti nasih urologa,katastrofa su.Ne znam da li ima kakve veze,mene je potkacilo nakon Fajzerove vakcine....msm,bas me je potkacilo.Generalno,nije to bila upala onog inteziteta koji je bio uzrokovan bakterijama.To nisam pomenuo urologu,vakcinaciju,smatrajuci da to nema nekog uticaja.Ne znam ni sam.Ono sto sam shvatio,stres je uzrocnik,90 %.Imao sam dve jake i jednu slabiju upalu u zivotu.Uvek je bilo posle emotivnih lomova.to je pravilo.Ova treca je jedina bez bakterija i zato je bila "laksa".Sto se tice tople vode,odlazim kad stignem,blizu mi je.Ja sam iz Pozarevca.Ne znam sta da ti kazem,poenta je ta topla voda,nista drugo.Apsolutno moras odmah iz bazena trcati u kabinu da se obrtises i obuces suve gace.Dok to uradis,smrznuces se.Ne vidim neku svrsihodnost toga.Ako se odlucis ic,javi se,da se upoznamo.
Meni je sada okej.Da ne cuje zlo.
Pijem caj od mlecike,korena koprive (sve kupuj preko Pancica,ono na merenje nije ni blizu),Gramin,Megatop 2.5mg,Magnezijum,Ulje divljeg origana.Velicina prostate mi je dobra,zapremina 18ml,PSA uredan.Mokrenje je kako kad.Nekad je mlaz pun,nekad malo slabiji.Nemam bolova,nikakvih.Desi se da osetim neku nelagodu i to je to.Sto se tice onog supoprosta,ne znam koliko je ucinkovit.Daleko je od onoga kako ga reklamira proizvodjac.Opet,morao sam da probam.Probao sam i one Kineze,pre 10 godina....nula.Generalno,rzamisljam da iduce godine posetim onog zabarskog urologa iz Rima.Moze se drzati pod kontrolom,to je jasno.Probao bih da se bar 90% oporavim

U prethodnih 6 meseci korišćeno:
-ulje origana-(po uputstvu)nista
-čaj od male mlečike 2x1solja-nista
- za bolove paracetamoli,brufeni...- nista
-gramin-1x1 nista
-tople obloge,kupke- mozda malo opusti taj deo
-seme bundeve(30gr dnevno)-nista
-antibiotici-nista
Neurolog prepisao Lyrica - nisam počeo još ali planiram jer od bolova ne mogu da živim više.
Da napomenem da se tegobe povećavaju prilikom pražnjenja creva i stresa tj kada sam napet,kada stojim u mestu ili duže sedim(profesija mi nije takva da sam prikovan za stolicu) ,kada pijem hladne napitke posle nekog vremena obavezno sevne u perineumu.
O tome da li postoji nebakterijski prostatitis ubeđen sam da postoji. Kao što grlo moze biti upaljeno od alergije,hladnog, vraćanja želudacne kiseline , virusa, bakterija itd tako mi je logično da svako tkivo moze biti napadnuto sa vise stvari. Kljuc lečenja prostate po meni je da se mora prvo naći uzrok ! Ne moze da ga nema ! Meni najviše pored bolova to muči što nije nadjen uzrok. Ako se uzrok i ne nadje treba ići po sistemu lečiti sta god fali u organizmu a da je poznato pacijentu pa se usput mozda i to sredi .
Interesuje me koje su to klinike u Grčkoj specijalizovane za prostatu ?

Potpuno se slazem sa tobom po pitanju strucnosti nasih urologa,katastrofa su.Ne znam da li ima kakve veze,mene je potkacilo nakon Fajzerove vakcine....msm,bas me je potkacilo.Generalno,nije to bila upala onog inteziteta koji je bio uzrokovan bakterijama.To nisam pomenuo urologu,vakcinaciju,smatrajuci da to nema nekog uticaja.Ne znam ni sam.Ono sto sam shvatio,stres je uzrocnik,90 %.Imao sam dve jake i jednu slabiju upalu u zivotu.Uvek je bilo posle emotivnih lomova.to je pravilo.Ova treca je jedina bez bakterija i zato je bila "laksa".Sto se tice tople vode,odlazim kad stignem,blizu mi je.Ja sam iz Pozarevca.Ne znam sta da ti kazem,poenta je ta topla voda,nista drugo.Apsolutno moras odmah iz bazena trcati u kabinu da se obrtises i obuces suve gace.Dok to uradis,smrznuces se.Ne vidim neku svrsihodnost toga.Ako se odlucis ic,javi se,da se upoznamo.
Meni je sada okej.Da ne cuje zlo.
Pijem caj od mlecike,korena koprive (sve kupuj preko Pancica,ono na merenje nije ni blizu),Gramin,Megatop 2.5mg,Magnezijum,Ulje divljeg origana.Velicina prostate mi je dobra,zapremina 18ml,PSA uredan.Mokrenje je kako kad.Nekad je mlaz pun,nekad malo slabiji.Nemam bolova,nikakvih.Desi se da osetim neku nelagodu i to je to.Sto se tice onog supoprosta,ne znam koliko je ucinkovit.Daleko je od onoga kako ga reklamira proizvodjac.Opet,morao sam da probam.Probao sam i one Kineze,pre 10 godina....nula.Generalno,rzamisljam da iduce godine posetim onog zabarskog urologa iz Rima.Moze se drzati pod kontrolom,to je jasno.Probao bih da se bar 90% oporavim
Ko je taj urolog iz Italije tj u kojoj klinici ga naći ? Stručnost naših ne želim da komentarisem ali definitivno treba tražiti rešenje dalje. Jer dijagnoze proći će to i nije to nista a boli me pola godine da ne mogu da živim normalno ne pije vodu iskreno! Niko neće da kaže ne znam ili da ne prepise bas nista. Sve nesto sbrda sdola. Ja pamtim sve što mi kažu svaki put a oni se malo zaborave pa ih uhvatim kako pričaju cas jedno cas drugo(zabole ih uvo u prevodu) . To je kao neki zajeban kvar na kolima a majstor tanak pa neće da se zeza i počinje uopšte jer em ne zna sta je i da nadje uzrok treba mu vremena a ima milion lakših pogođenih poslova. Kraj.

Sto se tice bolova, iritacija,potrebno je do godinu dana da se sve smiri. Tako je bilo kod mene. Mlad si, samo smireno. Bas u 35-oj me je zakacila druga upala. Drzalo me je od maja 2010-e do juna naredne godine. To je tih 80% opravka. Tako da, samo daj sebi jos vremena. Poslacu ti link za tog urologa iz Italije... Neki Federico Guercini... Tako nekako.

Sto se tice bolova, iritacija,potrebno je do godinu dana da se sve smiri. Tako je bilo kod mene. Mlad si, samo smireno. Bas u 35-oj me je zakacila druga upala. Drzalo me je od maja 2010-e do juna naredne godine. To je tih 80% opravka. Tako da, samo daj sebi jos vremena. Poslacu ti link za tog urologa iz Italije... Neki Federico Guercini... Tako nekako.
Sad imam prinovu u kući pa ne mogu, inače na proleće bih otišao sigurno negde van da probam lečenje. Pominjao si da ti je posle fajzera bilo gore... Ja sam isto primio fajzer i nisam pominjao upalu ali znam pouzdano da fajzer ne smeju-(izbegavaju da daju) da primaju osobe sa autoimunim upalama i bolestima . Ne znam da li je i kod drugih vakcina tako .
Stres- povećava nivo kortizola u krvi. Kortizol- izaziva razna sranja kada se poveća... Pročitaj malo. Jer kada kažu od stresa je nesto i to ima "hemisku reakciju "u telu. Endokrinolog se svakako treba posetiti (ne bi bilo s'goreg).

Back