Prosečan standard forumaša?

Schrodinger

Poznat
Poruka
9.339
Čitajući ovaj i druge forume stiče se utisak da je materijalno stanje učesnika izuzetno loše, iako je poznato da krezubi i nepismeni ostatak srpskog naroda uživa u blagostanju zlatnog doba Zašto je to tako?
Moguća objašnjenja
- forumaši imaju mnogo slobodnog vremena za forumašenje ali malo onog koje troše na posao i samim tim bez šanse su da dostignu ostatak populacije. duhovne vrednosti su im iznad materijalnih.
- forumaši su visoko obrazovani i to mahom u oblasti humanističkih nauka, od kojih je poznato da nema hleba
- na forumima pretežno pišu zastupnici određene političke agende, nemoćni da dođu do izražaja u realnom zivotu i medijima.

Vaše tumačenje?

Čim neko ima mogućnost i volju da sedi na guzici i forumaši po ceo dan uz kaficu, znači da mu nije loše.

1728463405027.png

Čitajući ovaj i druge forume stiče se utisak da je materijalno stanje učesnika izuzetno loše, iako je poznato da krezubi i nepismeni ostatak srpskog naroda uživa u blagostanju zlatnog doba Zašto je to tako?
Moguća objašnjenja
- forumaši imaju mnogo slobodnog vremena za forumašenje ali malo onog koje troše na posao i samim tim bez šanse su da dostignu ostatak populacije. duhovne vrednosti su im iznad materijalnih.
- forumaši su visoko obrazovani i to mahom u oblasti humanističkih nauka, od kojih je poznato da nema hleba
- na forumima pretežno pišu zastupnici određene političke agende, nemoćni da dođu do izražaja u realnom zivotu i medijima.

Vaše tumačenje?
Imam vise slobodnog vremena,moji drugovi rade puno vise od mene.

Prosecan forumas na krstarici ima trosoban stan zaradjen botovanjem, ima dva automobila, jedan stalno u fazi prodaje, al nesto stalo...
Nema zenu , cak i da ima, nema...
Ima para ne ide po akcijama osim mene i mario ja idem za nekoliko proizvoda, bazicnih, npr meso , voce dobri sokovi , samo u flashi , tetrapak ne mogu da svarim zbog ovih novih cepova, ne rade kako treba....nema vajde od njih...

Uopste nije nezamislivo, u mom drustvu skoro svi imamo svoju nekretninu, a oni koji nemaju planiraju da kupe.
In 2022, about 46.7 percent of the population lived in an owner-occupied dwelling. This makes Germany one of the countries with the lowest homeownership rate and the biggest rental residential real estate market in Europe.
Što ne znači da nije istina to što si napisao, samo se izvodi zaključak da se družiš sa ljudima koji su po tom pitanju iznad proseka u društvu.

Osrednji, u finansijskom smislu, ali to je i najmanji problem.

Veci problem su razorene institucije (mada su i pre bile ionako slabe), bezakonje, despotizam i satrapija, sveopsta bahatost u smislu ''znas li ti ko sam ja'', te bolesni apaticni mentalitet vecine ljudi u smislu atomizacije, odsustva skoro ikakvog medjusobnog poverenja i filije van uskog kruga porodice i prijatelja, te onog cuvenog ''pa sta'', ''ako ti smeta, seli se'' i slicno.

Što ne znači da nije istina to što si napisao, samo se izvodi zaključak da se družiš sa ljudima koji su po tom pitanju iznad proseka u društvu.

Druzim se sa ambicioznim ljudima. Pri tome mislim na neke normalne ambicije.

Razlog zasto svaki drugi Nemac nema svoju nekretninu je to sto su podstanari zasticeni kao beli medvedi, tako da i ne moraju da se cimaju da kupuju, sto drzava ima takve socijalne programe da nece svoje penzionere da ostavi na cedilu, pa i ako odu u penziju a da nisu zaradili svoju nekretninu, ne sekiraju se - bice zbrinuti.

Evo danas, penzije, ne mogu da prodjem u mojoj vukojebini od penzosa, okupirali sve prodavnice.

A kamoli u Bg-u.

Subotom sve vukojebine po Srbiji prepune trosadzija, ne moze na ulici da se prodje od njih.

Za vikend uvece, pa to je bahanalija od trosenja.

Osrednji, u finansijskom smislu, ali to je i najmanji problem.

Veci problem su razorene institucije (mada su i pre bile ionako slabe), bezakonje, despotizam i satrapija, sveopsta bahatost u smislu ''znas li ti ko sam ja'', te bolesni apaticni mentalitet vecine ljudi u smislu atomizacije, odsustva skoro ikakvog medjusobnog poverenja i filije van uskog kruga porodice i prijatelja, te onog cuvenog ''pa sta'', ''ako ti smeta, seli se'' i slicno.
Uuuu ala si ga skupio , bravo...
To je ekspert, kad ovako skupi mentalitetne karakteristike da nista ne fali...

Sto se tice standarda, ne mogu da se pozalim. Plata redovna i solidna, 2 auta, svoj stan, dvoje dece, nista nikome ne fali, ne bahatimo se, zivimo neki zivot srednje klase, racionalno trosimo. Bio u Nemackoj 2 i po godine, radio, video da i nije neka razlika u plati izmedju Srbije i Nemacke u mojoj struci, vratio se jer nisam mogao da trpim fejk mentalitet zapadnih Evropljana. Ne znam kakav standard treba da bude i dal postoji neka merna jedinica....

Evo danas, penzije, ne mogu da prodjem u mojoj vukojebini od penzosa, okupirali sve prodavnice.

A kamoli u Bg-u.

Subotom sve vukojebine po Srbiji prepune trosadzija, ne moze na ulici da se prodje od njih.

Za vikend uvece, pa to je bahanalija od trosenja.
Nemam pojma u pradavnicama kad su penzije, nema ih mnogo , ili to obave do 11 sati...pa ih ne vidim...znam gde ne smem kad su penzije....u postu....taj dan odmah nalevo krug...
Cak i da je tog trenutka poluprazno , znaci da je zapelo negde....ne znaci da ce biti brzo zavrseno.....dan za penzije je no no za postu....

Back