SAMCRO
Iskusan
- Poruka
- 6.323
Meni naprednjaci nisu trn u oku jer su se priblizili vlasti. Niti me briga sto su zeznuli Radetu, vec je stvar principijelnosti. Vec sam pisala o tome da bih volela da oni preuzmu malo odgovornost na sebe i da vidimo te promene koje su obecavali. Na stranu sto ih ne podnosim, sto ih smatram lazovima, diletantima a njihovog dojucerasnjeg sefa tragikomicnom pojavom.
Uzasavam se tog dvadesetogodisnjeg glumatanja is skupstinskih klupa, primanja poslanickih plata, drpanja na sitno (verovatno i krupno), prodavanja magle, lazi i obecanja o kradji izbora... ali, ako oni nisu podvala ovom narodu, zasto onda nije Predsednik odmah po zakletvi dao mandat naprednjacima pa da vidimo sta oni to imaju nameru da urade. Ovako koketiraju, prebacuju odgovornost na druge, o kradji cute, pustaju da Dacic ucenjuje, koketiraju sa Dinkicem... zar tebi to lici na ozbiljnu partiju? Opet kazem, sa ostalima smo znali sta nas ceka, dobro ili lose, a sa naprednjacima jos uvek ne znamo. I ocekujem vladu naprednjaka, mada je mrka kapa za tako nesto.
Prvo, jesu oni lazovi, diletanti i tragikomicni, ali daleko manje od demokrata. I sto ih demokrate nisu sprecile da pokradu mandate radikalima nego su ih precutno podrzali u tome? Ha.
Drugo, ako oni trebaju da preuzmu odgovornost za nesto u ovoj zemlji, sta onda tek treba da rade demokrate? Svako ko opljune po njima a da se pritom debelo ne is***** po zutarama je osoba bez dodira sa stvarnoscu (sem ako je sam zutara, naravno).
Trece, sto se tice kradje izbora, dokazi su predati policiji i njen posao je da to istrazi. Nikolic jeste obecavao sve i svasta, ali nije u nadleznosti predsednika republike da vodi istragu o pokradenim glasovima.
Cetvrto, Dacic ucenjuje sve zive, a sa Dinkicem mora da se koketira, jer on ce svakako biti u vlasti, pitanje je samo da li sa demokratama ili sa naprednjacima. Svi koji kritikuju tu saradnju sa njim nikako da daju neko svoje resenje, jer ono ni ne postoji, nego samo pljuju bez obaveza i prave se pametni.
Peto, pa ako jos uvek ne znamo sta nas ceka sa njima, znaci da postoje neke sanse da cekaju i neke dobre stvari, za razliku od druge opcije.
Vidis, sve je jasno kad se razlozno i bez predrasuda sagledaju stvari