Promocija antipatriotskih ciljeva na talasu ustanka protiv Vučića!

Odlično naslovljena tema !

Спрадчина од теме ...

Од целога 'крунскога савета' око 'Принца Крунског' ...једино се Матеја издвојио декларативно лепо рекавши да 'се протести чувају маторих'

али нееее..... 'МАТИЈА УЗ ПРОТЕСТЕ' ' ПРИНЦ КРУНСКИ УЗ ПРОТЕСТЕ '

....са свих торњева СПЦа су 'митраљирали'

Pa komentar da bi odustali, više služi kao mamac njima da se izjasne. A oni izgleda da se prećutno slažu da bi to uradili. :lol:

Изјаснили сте се ви као што су се изјасниле/и

и гранске синдикатне главешинице и главоње што су се изјасниле/и када су дебатовали са Пленумима

Синдикатне главешинице и главоње тада нису Пленуми извели на некакву ждеранцију ...и 'Синдикати' 'повукуше' 'подршку'

Srbija je izgubila Kosovo sada već davne 1999. godine u jednom od zločinačkih Miloševićevih ratova.
Srbiju bi sankcionisali i bombardovali kako god okreneš jer je to bio plan od ločetka za rasturanje jake jugoslavije. Isti plan i program primenjen za rusiju.

Samo to što i posle pola veka živimo lošije nego u doba sfrj ti sve govori.

Sve je OK, osim ovo da nismo braća sa Rusima.

Naravno da nismo. Odnosi medju narodima se ne mogu svoditi na odnose medju individuama.
Nemoguce je da bilo koja dva naroda budu "bratski".

Ta floskula "bratski narodi" se koristi iskljucivo za zamlacivanje mase, kako bi se spinovale neke gluposti dok neko od svega toga pravi ogromnu ekonomsku korist :D

Više puta sam pisala na forumu ali da ponovim. Dva puta sam bila učesnik većih šetnji studenata. Jednom sam išla trasom Čumić- Kragujevac ceo dan. Drugi put trasa knjaževac - Svrljig i drugi dan Svrljig-niš. Prema tome, ako sam ceo dan bila sa celom grupom valjda bolje znam od onih koji nisu bili već ocenjuju sa medija.

Dakle lično sam se uverila da je većina patriotska. Šta da se kaže kada su uglas pevali Kud god da krenem tebi se vraćam oonovo... Ko da mi otme iz moje duše Kosovo. Do toga da su nosili transparente tog tipa. Dalje, protestovali su protiv prenamene generslštaba. Dalje, svuda na tim šetnjama su zvonila crkvena zvona posebno po Šumadiji, i seljaci su vikali Pomoz Bog, oni odgovarali Bog ti pomogao ! Da ne kažem da je lokalni sveštenik iz Svrljiga priključio se povorci i išao sve do Niša. ... Tako da ne lupajte. Spavala sam par noći sa njima i pričali, dovoljno da čujem i vidim i procenim. Od onih cura koje sluaju Lepu Brenu do onih koje puštaju jamiroquai itd

Nije mi jasno kako ocenjujete a da nemate direktan uvid, i to još sa nekim pouzdanjem
Istina. Od početka dominira ta struja nekog "prosvećenog" nacionalizma sa jakim uplivom crkvenog narativa i to ovog što bi neki rekli "novosvetosavskog", koji je da apsurd bude veći, deo režimske strategije kontrole nacionalno orijentisanih pokreta i uticaja na širi prostor "srpskog sveta". Otuda sada taj klinč njihovih nazora i vrha SPC koji je 100% lojalan Vučiću i te "braće" iz CG, RS i sa KiM koji ih sada mlate sa guštom.

I od početka me nervira taj trend, ali moraš raditi sa onim šta imaš, jer ovo je borba za spas države od otmice od strane kriminalne interesne grupe u vidu sadašnjeg režima. Upravo ova događanja će ih verovatno barem delom osloboditi te indoktrinacije, slično kao i delovanje zvanične Moskve i saopštenja kao ono juče. Samo treba biti strpljiv sa njima, jer oni su svakako neko ko će sutra odlučiti šta žele sa sobom,pamet imaju iskustvo ne. Sazrevaće. A moje i nas matorih je da im pomognemo da dođu u priliku, pa ako zaseru jbg. Moje je i da svoje lične interese ne vezujem za sudbinu Srbije i tuđe greške, lekcija odavno naučena.

A kada se boriš protiv takvih ljudi kojima je moć i zarada jedina ideologija, nema tu luxuza za političko-ideološka prepucavanja. I zato je bila greška nekritičko odbijanje ljudi iz opozicije,ograđivanje od nekih kolega i ljudi koja ne prate njihov trend, zbog čega se sve ovo odužilo bespotrebno, do nivoa da je postalo klinički mrtvo i da nije grešaka režima kao posledica činjenice da ih vodi sujetni bolesnik, ovi protesti bi verovatno i zamrli kao i prethodni.
Ali idemo dalje....

Poslednja izmena:
Pokret protiv Vučića za osnovni cilj ima da se sruši Vučić i njegov režim. I u taj pokret pristupili su raznorazni!
Ali...
Nekolicina, misleći da su legitimni kao učesnici, ističu kolateralne ciljeve, koje žele da ostvare na talasu ustanka protiv Vučića!
Ti usputni ciljevi je promovišu su:
- Uspostaviti neprijateljstvo sa Srpskom,
- Uništiti bratstvo sa Rusijom,
- Promovisati evropederluk.
- Promovisati titoizam.
- Promovisati pro-nato politiku,
- Odustanak od Kosmeta.
itd. itd.

Kad bi izgubili veru da će ove usputne ciljeve postoći rušenjem Vučića, verujem da bi odustali od tog rušenja. Danas neki muslimanski analitičar iz Slovenija, navodi da nije zadoovljan ustankom protiv ava jer ustanici ne ističu zastave EU ne zagovaraju nato, i zapadne vrednosti... I forumski analitičar Zbiljaš slično razočarenje pokazao je žaleći se što opozicija nije usvojila antisrpsku percepciju Srebrenice i budućnosti Kosmeta.

Uz to, ističući kolateralne ciljeve zapravo nameću teme koje skreću pažnju sa glavnog cillja: Rušenje Vučića, pa time pomažu samom Vučiću.
A opet ko je protiv ovih njihovih usputnih ciljeva, po njima je isti kao Vučić, potencijalni esenesovac.

U suštini, antipatriotizam žele da istaknu kao glavnu pokretačku snagu rušenja Vučića, ali mislim da su se tu mnogo zajebali. :mrgreen:
Mislim drugacije.
Ljudi koji se bore za promene su pravi patrioti.
Taj patriotizam nema veze sa nacionalizmom, vec sa zeljom za uredjenom drzavom bez korupcije i nepotizma, bez rasprodaje drzavnih resursa, bez javasluka, bez licne koristi na stetu drugih itd. Pogresnom politikom smo postali nebitna kasaba na periferiji sveta. Izolovani i neprihvaceni.

Mislim drugacije.
Ljudi koji se bore za promene su pravi patrioti.
Taj patriotizam nema veze sa nacionalizmom, vec sa zeljom za uredjenom drzavom bez korupcije i nepotizma, bez rasprodaje drzavnih resursa, bez javasluka, bez licne koristi na stetu drugih itd. Pogresnom politikom smo postali nebitna kasaba na periferiji sveta. Izolovani i neprihvaceni.
Ljudi se bore samo za pare i interese
Po metodama se vidi da bi bilo samo gore
Placeni elementi to nikada nece da ti kazu
Moje je samo da verujem u imaginarne likove ako to ne uradim ja sam sendvicar

Back