Promeniti sebe....

Znate shta, mislim da ovom pitanju prilazimo iz pogreshnog smera.

1- JA kao pojam je nepromenjljiva!

2- ONO shto se moze promeniti su signali koje JA odashilje i koje drugi primaju, i prema njima formiraju SVOJU sliku tog JA.

3- Tako da pitanje "Da li biste SE promenili zbog drugih" u stvari oznachava da li biste odashiljali DRUGACHIJE signale.

Zatim svi oni koji kazu da se nikada ne bi promenili lazu u istoj meri u kojoj govore istinu. NIKO NIKADA NETJE promeniti SEBE! U tome su u pravu

ALI mi svakodnevno pod uticajem spontano menjamo signale koje odashiljemo, tako da ako NIKADA NE BISTE promenili signale ili ste sociopata ili lazete.

HVALA!:bye::bye:

PS: Ja-:cool:
publika prvi red- :klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:
publika drugi red- :banovati::banovati::banovati::banovati::banovati::banovati::banovati::banovati::banovati::banovati:
Publika tretji red- :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
Publika chetvrti red- :otkacio::otkacio::otkacio::otkacio::otkacio::otkacio::otkacio::otkacio::otkacio:

i ja potpisujem, lepo si ovo rekla. ja imam jednu drugaricu (do skoro najbolju) koja misli da je savrsena, a meni je stalno pronalazila neke mane. te ovako se ponasas, te onako, pa promeni to... njoj sve kod mene smeta. mislim pogledaj sebe, gospodjice savrsena idijotkinjo!!!!!!!!!!:evil::evil:
Pa čekaj, ti sebe ne gledaš? :neutral:
Druga stvar - kako za drugaricu kažeš da je idiotkinja?
Treća stvar - idiotkinja bez j.

Tema... ufffff... gde me nađe...
Imam neke grozne crte ličnosti, neke čak i nisu crte nego čist inat, i znaaaaam da bi trebalo to da promenim, ali ne znam zašto ne umem ni da se potrudim... Tvrdoglava sam mnogo, nisam donedavno ni imala pojma koliko. Imam priliku ili da promenim sebe, neke svoje loše strane, i uživam u životu, ili da nastavim po starom i izgubim nešto jako lepo. Znam da je izbor jasan, ali iz nekog razloga mi ne ide da se mrdnem... :cry:

Volim sto sam ovakva. Ne bih se menjala, ni zbog koga, ni zbog cega.
Nikad. Never. Niko nije savrsen, ja sam gradjena sama za sebe, ne za drooge.
Mrzim foliranje & folirante. Kome se ne svidjam moze samo da okrene doope & da ode.
Cast izuzecima kojima se svidjam ovakva.

Koliko ste spremni da promenite sebe zbog drugih?
Da li ste nekada bili u situaciji da to radite?
Da li pripadate onoj grupi ljudi koja nista nece promeniti kod sebe(u svom ponasanju,stavovima,itd..)ni po koju cenu?
Ili ste ipak spremni da se menjate iz korena ako to okolnosti zahtevaju....?
Recimo da bi ste se bolje uklopili u okolinu,ili da bi ste bolje razumeli sa voljenom osobom.....Ne mislim na neke banalne promene kao sto je vrsta muzike,mesto za izlazak,i slicno,vec promene koje se ticu vas samih i vase licnosti....

Pokusala sam da menjam sebe radi drugih,i to je pogresno.

Od polaska u srednju skolu sam se dosta promenila.,pocev od toga sto sam pocela slusati totalno drugaciju muzike nego ranije (sto kazes,banalno),pa do toga da se i dalje menjam,sazrevam.

Morala sam postati otvorenija nego sto sam bila(sto je dobro)mada sam i dalje dosta povucena. Neke stvari,ma koliko hteo,ne mozes promeniti.

Ako primetis na sebi nesto sto ne valja,trebalo bi da promenis to,a to znaci da pocnes radis na sebi.

Da ne pretpostavljas sve tom svetu koji te okruzuje,vec da negujes i razvijas licnost , a da ako vec treba da se menjas,da to radis iskljucivo zbog sebe samog.

Da bi tebi bilo bolje.

Pa čekaj, ti sebe ne gledaš? :neutral:
Druga stvar - kako za drugaricu kažeš da je idiotkinja?
Treća stvar - idiotkinja bez j.

Tema... ufffff... gde me nađe...
Imam neke grozne crte ličnosti, neke čak i nisu crte nego čist inat, i znaaaaam da bi trebalo to da promenim, ali ne znam zašto ne umem ni da se potrudim... Tvrdoglava sam mnogo, nisam donedavno ni imala pojma koliko. Imam priliku ili da promenim sebe, neke svoje loše strane, i uživam u životu, ili da nastavim po starom i izgubim nešto jako lepo. Znam da je izbor jasan, ali iz nekog razloga mi ne ide da se mrdnem... :cry:

To je razlog... isti smo...
Usus est altera natura.
Navikli smo da živimo ovako, i ne smijemo da se mijenjamo jer se bojimo nepoznatog...

Na HRT-u, ko ima, moze od pocetka godine da prati Star Trek: The Next Generation seriju. Sad u petak je bila jedna zanimljiva epizoda, "The Perfect Mate", a na ovu temu. Dakle ide ovako:
"Captain's log, stardate 4...", da ne tupum, nego skratim =)
Enterprise je dobio zadatak da posreduje izmedju dve zavadjene bratske rase, koja se tamani medjusobno vec generacijama. I kako to obicno biva, dojadilo im i mirovni pregovori dobijaju sve vise na znacaju. U poslednjoj fazi, izaslanik jedne od rasa, putuje na pregovore Enterpriseom, sa specijalnim "poklonom" za njihovog vodju.
"Poklon" je zapravo zivo bice, zenskoga roda, zapecaceno u nekoj vrsti hibernacije. Igrom scenaristicko/producenskog slucaja, hibernacija biva prekinuta pre vremena. Posada sada otkriva kakav je ustvari to poklon i pocinju da se pstavljaju pitanja o ljudskim pravima. Medjutim, zensko bice je neka vrsta metamorfa na psihickom nivou, koja se uz pomoc jakih ematskih (empata - onaj koji oseca tudje emocije, osecanja, potrebe...) sposobnosti prilagodjava bilo kome suprotnog pola, da bi postala njegov savrseni zivotni saputnik. To sto radi, radi svesno i samovoljno, to joj je na neki nacin svrha zivota i ona je sama najzadovoljnija, kad se partneru adekvatno prilagodi.
Prirodno, sama bi se vezala za bilo koga, jer njoj nikakve sopstvene potrebe ne diktiraju izbor partnera. Avaj, producentsko/scenaristicki tim je opet upleo svoje bozanske prste, pa su zenski metamorfi uzasno retka pojava, sto ih cini posebno vrednim, normalno. Tako je ona od rodjenja bila predodredjena da bude savrseni partner, vodji suparnicke rase (brak iz drzavnih interesa, sto je bila poznata praksa monarhistickih vremena, jel).
Izbacena iz hibernacije pre vremena, prinudjena je da zivi na Enterpriesu, tih par dana puta. Znajuci da je opasna po red i mir na brodu, zbog svojih ultimativnih zavodnickih sposobnosti, koje tesko kontrolise (kao neka pubertetska faza odrastanja :lol: ), trudi se da se kloni direktnog kontakta sa bilo kim na brodu. Medjutim kontak sa kapetanom Picardom (Patrickom Celavim Stewartom) pocinje da utice na nju na neocekivan nacin. Intrigantna i nadsve pravicna licnost kapetna je zanima do te mere da zaboravlja da se kontrolise i nesvesno pocinje da mu se prilagodjava. Otkrivajuci njegovu licnost i sama postaje, neka vrsta njegove projekcije.
Na kraju, svesna da je napravila pogresne korake, uoci pocetka pregovora i njene predaje suparnickom vodji, priznaje kapetanu da se neizbezno dogodilo i da je postala njegova... srodna dusha. Ali da ce u ime mira dva zavadjen sveta, morati da ispuni svoju prvobitnu namenu do kraja. Ili kako ona to na kraju primecuje:
Nije problem, dal ce moci sad vodji biti savrsen partner, empata je, obrazovana i ucena, citace ga ko otovrenu knjigu, vec je pitanje kome ce to biti, odnosno, kakva ce ona sama biti zbog toga.

Ili ukratko, za one kojima se ovo ne cita:
Nije pitanje dal' se promeniti ili ne, nego kako ce te to uraditi, sta ce te promeniti i zbog koga ;)

Da li pripadate onoj grupi ljudi koja nista nece promeniti kod sebe(u svom ponasanju,stavovima,itd..)ni po koju cenu?
Recimo da bi ste se bolje uklopili u okolinu,ili da bi ste bolje razumeli sa voljenom osobom.....Ne mislim na neke banalne promene kao sto je vrsta muzike,mesto za izlazak,i slicno,vec promene koje se ticu vas samih i vase licnosti....

1. nisam spreman
2. jesam u situaciji koja je to zahtevala, ali se nisam promenio
3.da
4.Okolnosti moraju biti VEOOMA ekstremne
5.nisam tachno skontao ovo oko lichnosti.....

nikad zarad drugih....za takve stvari sam vrlo rigorozan....spadam u onu grupu koja nista nece promeniti ni po koju cenu....mrzim kad neko kaze e ae ovo ti je bolje(recimo duga kosa=lepse ti staje kraca kosa) ako je veza u pitanju automatski raskid bez dogovora a ako u slucaju ortak ili ortakinja to ponavljaju strahuju da nikad vise rec necu progovoriti sa njima....a sto se tice karaktera tu je temelj....ko zeli da me prihvati takvog kakav sam ok ako ne koga sisa....to znaci da se ne bi ni zbog kojeg faktora(sto je i sledece pitanje mislim medju tim faktorima)....a iz ovoga se dobija odgovor i na poslednje pitanje....

nikad zarad drugih....za takve stvari sam vrlo rigorozan....spadam u onu grupu koja nista nece promeniti ni po koju cenu....mrzim kad neko kaze e ae ovo ti je bolje(recimo duga kosa=lepse ti staje kraca kosa) ako je veza u pitanju automatski raskid bez dogovora a ako u slucaju ortak ili ortakinja to ponavljaju strahuju da nikad vise rec necu progovoriti sa njima....a sto se tice karaktera tu je temelj....ko zeli da me prihvati takvog kakav sam ok ako ne koga sisa....to znaci da se ne bi ni zbog kojeg faktora(sto je i sledece pitanje mislim medju tim faktorima)....a iz ovoga se dobija odgovor i na poslednje pitanje....

To za kosu je bzvz primer,ali,eto,ja sam imala divnu dugu kosu,i nedavno sam poslusala ljude koji su mi govorili da mi je lepse kad je kraca,i zato je skratila .

I sad se kajem.Mislim,banalna stvar,ali poenta je da sam zbog dugih ucinila ono sto nisam zelela.:(

To za kosu je bzvz primer,ali,eto,ja sam imala divnu dugu kosu,i nedavno sam poslusala ljude koji su mi govorili da mi je lepse kad je kraca,i zato je skratila .

I sad se kajem.Mislim,banalna stvar,ali poenta je da sam zbog dugih ucinila ono sto nisam zelela.:(

pa to dajem primer samo....a i ja za to sam rigorozan....jer ja nikom ne govorim o njegovom izgledu e i necu da dozvolim da iko govori o tome....jer je to neki i problem danasnjice kako se kaze "turaju nos tamo dge ne treba" tj gledaju druge prvo a ne sebe....u svakom slucaju se ni zbog koga ne bi menjao....

E ovako...ako bih sebe promenila bilo bi to zbog neke meni veoma drage osobe,kako bi postigle bolju komunikaciju,slaganje i sve ostalo....sto se tice okoline morace da me prihvate ovakvu kakva jesam jer ce kad tad dodji maca na vvratanca i potraziti neki savet od mene! A sto se tice korekcije,odnosno spoljnjeg izgleda smatram da nemam potrebe za tim...jer ako me neko voli,volece me onakvu kakva jesam.

Menjam se kada mislim da je to potrebno.....zbog sebe...

Kako da ostanem isti? Kako da sačuvam sebe od promene? Samo putem promene.

Naravno da se menjam. Nestalna sam.
Uvek sam tu ja i neko drugi i gomila mojih drugih lica.
Konstantno se menjam, kroz periode vremena, pod uticajem drugih.
Nisam nikad ista, niti mogu prema svima da se ophodim na isti način.
Da bi me neko upoznao mora da se pomuči jer ni ja samu sebe ne poznajem.
Nisam dosledna, kontradiktornost mi je svojstvena.

Tesko mi pada da se menjam.
Bila sam, ali to nikad nije istinska promena, vec to traje neko vreme, a onda se nesvesno vratim na staro.
Imam volju da se menjam zarad bolje komunikacije i boljeg emotivnog stanja, ali cesto su to stvari koje u ovom trenutku nije moguce promeniti.
Nikad se ne bih menjala iz korena... To onda vise ne bih bila ja.

A koja je to osnovna karakterna osobina?
Kako se to stiče?
Kako shvatam to je nešto što je predestinirano ili šta?

Totalno sam neupućena.

To je ono sto se iskazuje pri reakcijama na razlicite stvari. Ono sto nas razdvaja, razlikuje jedne od drugih.
To nije 'predestinirano', vec nauceno. Samokontrola, ili, ipak, ne. Zelja da se osecanja i misli ispolje na ovaj ili onaj nacin.

Ne poimam sebe kao čvrst entitet.
Tako da ne mogu da razmišljam na taj način.
Ne znam, mene krasi različitost reakcija kako na različite tako i na iste stvari.
Zatim, različito ispoljavanje istih osećanja i misli.
Rekoh, nestalna sam.

Sigurno je da sam se barem malo promenila zbog drugih i ne shvatajući to. Nisu to bile neke promene da bih su uklopila, niti sam se ja namerno menjala, već sam počela na neke stvari da gledam drugačije. Kako sam bila starija, verovatno pod uticajem društva-al' ne samo zbog njih, već i zbog same sebe menjala sam se i menjam se i dalje. Ne mislim na neke banalne promene-kao što je već navedeno: stil muzike, način odevanja itd. , već mislim na , da ih tako nazovem- promene ličnosti.

Mada, u osnovi sam protiv menjanja zbog drugih-treba biti onakav kakav si, a ne da se prikazuješ u drugom svetlu da bi se drugima dopao. Al' kada su promene na bolje, makar nastale i pod uticajem društva-to podržavam. ;)

Back