bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na kraju ćeš naučiti i shvatiti da te sve vreme neko "zavodio".Verujes u giste. Razdaljina do Meseca je 360000 km, kojom brzinom bi trebala da se krece da predje pola od toga za dva dana? Brzina
je oko 11km/s pa izracunaj...
edit: sad kad sam preracunao, ispada da si u pravu. Ne znam ko me ovde zaveo da mislim da treba 20 i nekoliko dana.
Nego, zasto na live stream nisam video obletanje oko Meseca?
Odrastao sam na crtanim filmovima, ali ovaj je baš dosadan
Врхунац „аргументације” особа попут тебе.Odrastao sam na crtanim filmovima, ali ovaj je baš dosadan![]()
Mislim da bi to bilo preskupo, pa taman i ceo svet da uloži pare.Akcelerator u Cernu (bio davno je jedan u Teksasu al demontiran pre zavrsetka) se sastoji od cevi iz koje je izvucen vazduh, dakle visok vakuum,
i magneta koji ubrzavaju cestice.
Mana su male dimenzije, par desetina kilometara u radijusu, i ogromna cena. Magneti moraju skupo da se hlade zbog postizanja superprovodnosti.
Na Mesecu je visi vakum nego u cevima u Cernu, pa nema potrebe za cevima
Ne postoji potreba za ukopavanjem ispod tla, kao u Cernu,
pa postoji ideja gradnje akceleratora van cevi, u slobodnom prostoru, na povrsini, a dimenzije akceleratora bi bile oko celog Meseca.
Tehnika superprovodnika na hladnoj neosvetljenoj strani bi dozvolila i testiranje fuzije deuterijuma do helijuma, kontrolisana "tokamak" fuzija, bez opasnosti od termonuklearnog razaranja drzava na Zemlji.
Lagani fuleren bi zastitio tehniku od udara svemirske prasine.
Vrlo malo poznajemo fundamentalne procese, i Mesec bi bio sjajna laboratorija. Ako mesecari dozvole![]()
Skupa. Reljef Meseca nije ravan. Ima tu planinčina.Zamisli otvoren akcelerator u slobodnom prostoru, u ravnici, u vakuumu, na metar iznad tla. Bez cevi.
Temperatura je dovoljno niska da bi materijali dosli do superprovodnosti.
Na svaki kilometar jedan magnet, a duzina akceleratora prakticno neogranicena.
Ideja je sjajna.
Steta sto je neostvariva.
nedostaju vanzemaljci da izvode gegove i kerefeke ispred kamera. I da samo onako nehajno prolete bilo bi dovoljno uzbudljivoOdrastao sam na crtanim filmovima, ali ovaj je baš dosadan![]()
nije majstor podesio iso?
Da. A šta ti misliš da je u pitanju?nije majstor podesio iso?
malo sam citao, zemlja izlazi iza tamne strane meseca. ipak racunam da bi trebalo i zvezde da se vide jer zemlja nije bas tako sjajna. mozda ipak ima neka razlika izmedju tih kamera i ljudskog oka. Ipak i dalje mi je to sa zvezadama i crnim nebom misterija. zvezde se vide na zemlji i kad je mesecina.Da. A šta ti misliš da je u pitanju?
Огромна.mozda ipak ima neka razlika izmedju tih kamera i ljudskog oka.
Optika. Ne misterija.malo sam citao, zemlja izlazi iza tamne strane meseca. ipak racunam da bi trebalo i zvezde da se vide jer zemlja nije bas tako sjajna. mozda ipak ima neka razlika izmedju tih kamera i ljudskog oka. Ipak i dalje mi je to sa zvezadama i crnim nebom misterija. zvezde se vide na zemlji i kad je mesecina.
ОБСУЖДЕНИЕPrvo, sam sebi si odgovorio zašto šalju lutke na testiranje, tj odgovorila ti je NASA, ostalo je do tebe kako ćeš to shvatiti.
Drugo da malo znaš neke osnove o radijaciji ukapirao bi da svemir nije smrtonosno radioaktivan i te doze koje su astronauti primili jednako je dozi desetak rendgenskih snimaka što opet nije ni blizu dovoljno da se čovek razboli, da su bili gore mesec dana priča bi bila drugačija.
Izvolte!
https://www.nasa.gov/sites/default/files/files/SMIII_Problem7.pdf
Попытка | Вероятность выжить |
1 | 3 / 4 = 0,750 |
2 | (3 / 4)2 = 0,562 |
3 | (3 / 4)3 = 0,422 |
4 | (3 / 4)4 = 0,316 |
5 | (3 / 4)5 = 0,237 |
6 | (3 / 4)6 = 0,178 |
7 | (3 / 4)7 = 0,133 |
8 | (3 / 4)8 = 0,100 |
9 | (3 / 4)9 = 0,075 |
Тешко.
Ovo je snimak sa površine Zemlje, od pre 7 godina.
Izgleda da neki Nemac (?) ima bolju kameru od NASA-e.
Тешко.
Panasonic Lumix GH4 камера - око 3000 долара нова, око 500 долара кориштена.
Leica APO-Telyt-R 400mm F2.8 модул - око 40.000 долара нов, око 15.000 долара кориштен.
Профи опрема, али далеко је то ипак од боље. Не знам колико НАСА улаже у камере, али сам сасвим сигуран да није реч само о десетинама хиљада.
A koje je bilo pitanje?Što, naravno - nije odgovor na pitanje...