projekt artemis nazad na mesec - zavera?

1. The speed of the spacecraft will be about 25,000 km/hour. If the spacecraft travels along the indicated path, how long, in minutes, will it spend in the Blue, Green, Yellow, Orange and Red regions?
Note: transit estimates may vary depending on how accurately students measure figure.
Blue: 1.8 Re x (6378 km/Re) x (1 hour/25,000 km) x (60 minutes/1 hour) = 27.6 minutes
Yellow: (1.4 x 6378) /25,000 x 60 = 21.4 minutes
Orange: (1.0 x 6378) / 25,000 x 60 = 15.3 minutes
Green: (0.25 x 6378)/25,000 x 60 = 3.8 minutes
Red: 0 minutes
Total transit time……………………… 68.1 minutes

2. Given the indicated radiation dosages in Rads/sec for each zone, what will be the dosages that the astronauts receive in each zone?
Blue: = 27.6 minutes x ( 60 sec/ 1 minute) x (0.0001 Rads/sec) = 0.17 Rads
Yellow = 21.4 minutes x 60 sec/minute x 0.005 rads/sec = 6.42 Rads
Orange = 15.3 minutes x (60 sec/minute) x 0.01 rads/sec = 9.18 Rads
Green = 3.8 minutes x (60 sec/minute) x 0.001 rads/sec = 0.23 Rads

3. What will be the total radiation dosage in Rads for the transit through the belts? 0.17 + 6.42 + 9.18 + 0.23 = 16.0 Rads
Sjajna analiza. Na žalost, prilično izgleda netačna, ili makar sumnjiva.
Hvala za link. Tražio sam podatke o prolasku kroz pojas, ovo je najkonciznije što sam video.

Red: 0 minutes - ae da se ovde i sada lepo dogovorimo da ovo nije moguće.
Nisu napadali polove, uzletali su preko ekvatora gde je najdeblji pojas. Najdeblji i red sloj.

Ako je analiza tačna, onda ne postoji nikakav problem letenja u svemir. Glupo i nepotrebno je slati lutke.
Asstronauti bi bezbedno i lako prošli pojas, neozračeni i veseli.
Al neko, ipak, šalje gej lutke. Zašto?

Slusaj, oni tek treba da utvrde da li je bezopasna ili ne. To se jos ne zna. Zar stvarno verujes da *prsluk* moze da stiti od radijacije?
Mene su u skoli ucili da je jedina zastita metar debeo zid od olova :P
To je sve odavno testirano, samo ti nisi dobro informisan i ko zna gde si se školovao, te informacije i tehnologije su stare, danas se radioaktivnost reguliše grafenom, jodom, lekovima, grafitom itd.
Nivo radijacije na Mesecu je približan nivou radijacije na medjunarodnoj svemirskoj stanici, ako se sećaš gore u postu sam ti napisao koje vrednosti je kineski rover Change IV izmerio 2019 na površini meseca i ne samo on nego još nekoliko rovera.
Dakle nije zabeležen ni jedan jedini slučaj da je astronaut oboleo zbog izlaganja zračenju na medjunarodnoj svemirskoj stanici od kada je izgradjena 1998 godine, a neki astronauti si bili gore i po godinu dana.
Što se tiče radijacije očigledno je da nemaš blage veze sa mozgom kako radijacija deluje i koje su doze smrtonosne, da ne pričam o vrsti zračenja za koje verovatno nikada nisi ni čuo.

To je sve odavno testirano, samo ti nisi dobro informisan i ko zna gde si se školovao, te informacije i tehnologije su stare, danas se radioaktivnost reguliše grafenom, jodom, lekovima, grafitom itd.
Nivo radijacije na Mesecu je približan nivou radijacije na medjunarodnoj svemirskoj stanici, ako se sećaš gore u postu sam ti napisao koje vrednosti je kineski rover Change IV izmerio 2019 na površini meseca i ne samo on nego još nekoliko rovera.
Dakle nije zabeležen ni jedan jedini slučaj da je astronaut oboleo zbog izlaganja zračenju na medjunarodnoj svemirskoj stanici od kada je izgradjena 1998 godine, a neki astronauti si bili gore i po godinu dana.
Što se tiče radijacije očigledno je da nemaš blage veze sa mozgom kako radijacija deluje i koje su doze smrtonosne, da ne pričam o vrsti zračenja za koje verovatno nikada nisi ni čuo.
Ocigledno nisi dovoljno obrazovan, pa nema dalje. Veruj u gliste koliko hoces, jer si pokazao jasno neznanje, da nije problem radijacija na Mesecu
nego Van Aleenovi pojasevi oko Zemlje :P
Drugo, samo upotreba proste logike govori da prsluk ne stiti glavu, vrat, noge i ruke :P
Obaska to sto pricas gluposti :P

Grafen štiti od radio zračenja reda teraherc. Dakle od radio talasa, ali ne i od x zraka, gama zraka i neutronskog zračenja.
Grafit nema moć zaustavljanja jonizujućeg zračenja.
Ne znam zašto pominješ jod, on nema nikakvog smisla u ovoj priči. Jod se uzima kao alternativa radioaktivnom izotopu koji se dobija fisijom. Niđe veze.

Slusaj, oni tek treba da utvrde da li je bezopasna ili ne. To se jos ne zna. Zar stvarno verujes da *prsluk* moze da stiti od radijacije?
Mene su u skoli ucili da je jedina zastita metar debeo zid od olova :P
1 cm olova za gama radijaciju.
Ta radijacija kroz koju su oni prolazili ih nije ozračila ni kao jedan rendgenski snimak, jer je slaba i u kroz taj pojas se brzo prođe.
I to svi koji se imalo interesuju mogu da pronađu.
Ti nećeš jer si trol.

1 cm olova za gama radijaciju.
Ta radijacija kroz koju su oni prolazili ih nije ozračila ni kao jedan rendgenski snimak, jer je slaba i u kroz taj pojas se brzo prođe.
I to svi koji se imalo interesuju mogu da pronađu.
Ti nećeš jer si trol.
Znas, kako, samo ti veruj u gliste :P
Da je slaba, ne bi trebao test na lutkama i fingiranje zastite sa prslukom ;p
Ono sto je defnitivno sumnjivo, je sto nisu odmah poslali ljude, nego rade test na lutkama.

Nikad se nova tehnologija ne testira sa ljudima.
Ali tebi se to ne može objasniti, jer si ti odlučio da si u pravu.
Знаш како, нема сврхе с таквима дискутовати уопште, јер њима није циљ дискусија, него исмевање. Видиш да он све зна, а поред школе није прошао. Само ,,знаш како, знаш како, верник, верник".

"Zašto bismo se obrazovali kad ionako sve znamo?
Svaki vlasnik tastature sve zna. Što bi svoje znanje kvario obrazovanjem?
Obrazovanje može samo da unese sumnju.
Bolje ne kvariti, da ne dođe do onog "znam da ništa ne znam".
Bolje je nemati sumnje, znati sve i biti zadovoljan udobnim položajem koje znanje nudi."

"Zašto bismo se obrazovali kad ionako sve znamo?
Svaki vlasnik tastature sve zna. Što bi svoje znanje kvario obrazovanjem?
Obrazovanje može samo da unese sumnju.
Bolje ne kvariti, da ne dođe do onog "znam da ništa ne znam".
Bolje je nemati sumnje, znati sve i biti zadovoljan udobnim položajem koje znanje nudi."
Jako bitna stvar:
"Pošto sam nesposoban da se obrazujem, da naučim i da budem na višem nivou znanja, ja ću da obezvređujem i ponižavam svakog ko zna više od mene i tako ću se osetiti posebnim."

Навалите с крилатицама и исмевањем, најбоље оружје против науке су крилатице и исмевање, кад ничег бољег и смисленог немате онда само крилатице и исмевање. :p

А да, и лагање, то никако не треба заборавити.

Ovo je lazan snimak,
Није снимак него анимација.

artemis je tek na pola puta do Meseca...
Артемис је назив програма, не летелице.

Орион капсула је још 18. новембра била на пола пута до Месеца, трећег дана по лансирању.
On the third day of its Artemis I journey, NASA’s uncrewed Orion spacecraft is now more than half way to the Moon.
https://blogs.nasa.gov/artemis/2022...spacecraft-inspection-exceeding-expectations/

Пре више од недељу дана је прошла поред Месеца, 21. новембра.
The spacecraft entered the lunar sphere of influence at 2:09 p.m. EST, making the Moon, instead of Earth, the main gravitational force acting on the spacecraft. Orion completed its first flyby on the morning of Nov. 21, 2022.
https://www.nasa.gov/image-feature/orion-approaches-moon

Данас је достигла најудаљенију тачку од Земље.
NASA’s uncrewed Orion spacecraft reached the farthest distance from Earth it will travel during the Artemis I mission — 268,563 miles from our home planet — just after 3 p.m. CST. The spacecraft also captured imagery of Earth and the Moon together throughout the day, including of the Moon appearing to eclipse Earth.
https://blogs.nasa.gov/artemis/2022/11/28/artemis-i-flight-day-13-orion-goes-the-max-distance/

Тренутно се налази с друге стране Месеца, на удаљености од више од 431.864km од Земље и више од 69.552km од Месеца.
https://www.nasa.gov/specials/trackartemis/

Орион капсула је још 18. новембра била на пола пута до Месеца, трећег дана по лансирању.
Verujes u giste. Razdaljina do Meseca je 360000 km, kojom brzinom bi trebala da se krece da predje pola od toga za dva dana? Brzina
je oko 11km/s pa izracunaj...
edit: sad kad sam preracunao, ispada da si u pravu. Ne znam ko me ovde zaveo da mislim da treba 20 i nekoliko dana.
Nego, zasto na live stream nisam video obletanje oko Meseca?

Poslednja izmena:

Back