Proglasite Mladića mrtvim!

Porodica Ratka Mladića okončava dogovore sa svojim advokatima koji će do kraja meseca podneti Prvom osnovnom sudu u Beogradu zahtev da se general proglasi mrtvim! Ovo je, za ”Novosti”, potvrdio zastupnik Mladićevih, beogradski advokat Miloš Šaljić.On objašnjava da se procedura za proglašenje nestale osobe umrlom pokreće na inicijativu onoga ko ima neki pravni interes, a u ovom slučaju to je Mladićeva porodica.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=180022&title_add=Proglasite%20Mladi%C4%87a%20mrtvim!&kword_add=ratko%20mladic

I porodica dize ruke od doticnog...Samo koliko je verovatno da ovakavo nesto prodje pred sudom :think:

:klap::klap::klap::klap:
Pametno i na vreme....
Da ne bruka familiju

on je branio vecno ognjiste moje familije u bosni, moji su u bg dosli 85, tata i ostala rodbina su mi bili u VRS.. ne znam o kakvium je nekretninam rec? ja ni danas nemam para nego fizikalisem u studiram..

Nemoj da me vučeš za jezik... U Bosni su ostali samo sirotinja i budale.. Svi koji su imali tih 90-ih godina bilo koga u Srbiji spakovali su se i pobegli ili su debelo zaradili na ebenom ratu prodajuči muslijama i šahovničarima hranu,cigare, naftu i municiju.... Nekažem konkretno za tebe ali veruj mi na reč.. Od buđavih Veliko srba sa ove i one strane Drine koji su ratovali u foteljama i sa plaže ja i danas imam tikove i spavam sa svetlom u sobi... Toliko.:dash:

DIREKTOR KANCELARIJE ZA SARADNJU SA HAGOM DUŠAN IGNJATOVIĆ POJAŠNJAVA

SUD ĆE ODLUČIVATI O ZAHTEVU MLADIĆEVE PORODICE

Utorak, 25. Maj, 2010.| Autor: Agencija BETA
Sud će morati da odlučuje o zahtevu. Zahtev stoji na raspolaganju porodici i oni imaju pravo da to podnesu, ali će sud morati da uzme sve okolnosti tog slučaja, kaže Ignjatović

689418.jpg

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za saradnju sa Haškim sudom Dušan Ignjatović izjavio je danas da je na sudu da odluči da li su ispunjeni uslovi da se haški begunac Ratko Mladić proglasi mrtvim.
"Sud će morati da odlučuje o zahtevu. Zahtev stoji na raspolaganju porodici i oni imaju pravo da to podnesu, ali će sud morati da uzme sve okolnosti tog slučaja i da vidi da li su ispunjeni uslovi Zakona o vanparničnom postupku da bi se neko lice koje je navodno nestalo proglasilo za umrlo", kazao je Ignjatović za B92.
Pravna fikcija

On je kazao da je proglašenje nestalog lica za umrlo "pravna fikcija", jer se ni za jedno lice koje se proglašva za umrlo ne zna da li je zaista umrlo.
"Što se tiče Mladića na sudu je da odluči da li su uslovi ispunjeni li ne. Sud će morati da odlučuje o tome, ali svakako da će sud uzeti u obzir i okolnosti pod kojima je "nestao". Dakle, on se dao u beg. Kada bi se begunci od pravde tako lako sklanjali sa potraga, neko bi danas-sutra ove koji su okrivljeni za organizovani kriminal počeo da proglašva mrtvim", kazao je Ignjatović.
On je ocenio da se spekulacije o tome da li je Mladić živ mogu rešiti ili tako što će se naći dokaz da je on "nepobitno mrtav", odnosno da se nađu ostaci i da se DNK analizom utvrdi da je reč o njemu i u tom slučaju bi postupak bio obustavljen.
Neobavezujuće za Tribunal

"S druge strane, tu je njegovo lociranje i njegovo hapšenje. U interesu Srbije je da se to dogodi, jer je to jedini način. Ukoliko bi hipotetički posmatrano naš sud doneo ovakvu odluku (da se Mladić proglasi mrtvim) s obzirom na to da se postupak ne vodi pred našim sudom i da je nalog za hapšenje izdao Haški tribunal, Haški tribunal će odlučivati o tome da li će biti zadovoljan takvom odlukom ili ne", kazao je Ignjatović.
Mediji su danas preneli da su porodica i advokati haškog begunca Ratka Mladića najavili su da će do kraja meseca podneti nadležnom sudu zahtev da se nekadašnji ratni komandant Vojske Republike Srpske proglasi mrtvim.

:per::per::per:

Ocito ponestalo porodici novca za njegovo skrivanje, imovina zamrznuta, penzija isto pa na ovaj nacin pokusavaju da obezbede sebi i njemu izdrzavanje.

NA PENZIJI ”UŠTEDEO” PREKO TRI MILIONA DINARA
PROCENE su da se za poslednjih pet godina na Mladićevom računu skupilo najmanje 3,4 miliona dinara od penzija koje niko ne podiže. Prema informacijama dostupnim javnosti, Mladićeva poslednja penzija iznosila je oko 68.000 dinara, bez doprinosa. Penzija mu je blokirana u decembru 2005. godine, kada je oduzeta punomoć za njeno podizanje članovima porodice, na intervenciju Ministarstva odbrane. Naime, do tada su penziju podizali ne samo generalov sin i supruga, već i dva aktivna oficira tadašnje Vojske SCG, koji su, takođe, imali punomoć. Njima su vlasti do jednog trenutka tolerisale to što nemaju uredno potpisanu punomoć na svakih šest meseci. Ipak, u jednom trenutku Ministarstvo odbrane je to preseklo, i račun je blokiran.
Pare sa ovog računa niko ne troši i one će biti dostupne Mladićevoj porodici ili ako se nepobitno dokaže da general nije među živima, ili ako ga srpske vlasti u međuvremenu uhvate, pa on ponovo potpiše punomoć.
Osim penzije, u slučaju sudskog proglašenja generala mrtvim, porodica će naslediti i nešto od nekretnina. Porodična kuća na Banovom brdu od 180 kvadrata već pripada Mladićevom sinu Darku, ali mediji su pominjali i dva generalova stana na Vidikovcu, plac kod Valjeva i porodičnu kuću u njegovom rodnom kraju, u opštini Kalinovik u RS, za koje se ne zna na koga se vode. S obzirom na finansijsku situaciju porodice, ova imovina, i posebno penzija, bile bi im značajne, ubeđen je advokat Šaljić.

Poslednja izmena:
Ja ne znam za druge no ja sam visoko školovan što ne znam za vašeg ratnog "junaka".

Toliko si skolovan da si u jednoj recenici cak dva puta naglasio da nesto "neznas" :super:

p.s. Generali su obicno skolovan kadar sirom Sveta, pa cak i u mini drzavama poput CG, San Marina, Linhenstajna, Andore itd. (u slucaju da iste imaju preku potrebnu vojsku) ;)

Poslednja izmena:

Back