Професори објавили протестно писмо поводом "неоусташких идеја" у српској академској јавности и конкретно расистичке харанге Динка Грухоњића

Па, јбт...
images

1712075255000.png

Položaji i zloupotrebe

U ponedeljak 26. marta, Okružni sud u Beogradu odredio je jednomesečni pritvor Urošu Šuvakoviću (visokom funkcioneru Socijalističke partije Srbije), Milošu Lončaru (bivšem direktoru Diplomatskog stambenog preduzeća), Danilu Pantoviću (kapetanu policije i bivšem generalnom sekretaru saveznog ministarstva inostranih poslova) – svi oni osumnjičeni su da su učestvovali u zaključenju ugovora kojim je SPS protivpravno za 300.000 dinara stekao vlasništvo nad rezidencijom u Užičkoj 32. Za isto delo osumnjičen je i bivši šef jugoslovenske diplomatije Živadin Jovanović, koji se od pritvora spasio pozivanjem na poslanički imunitet. Istovremeno, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u pritvoru su se našli i Tomislav Janković (bivši direktor republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje), Nikola Mitrović (direktor Instituta za onkologiju i radiologiju), Zoran Višnjić (direktor Medifarma) i Radoslav Sekulić (prethodnik Mihalja Kertesa na mestu direktora Savezne uprave carina i predsednik Upravnog odbora preduzeća Best farm) – sumnja se da su oni prilikom nabavke citostatika i drugih lekova oštetili republički zavod za zdravstveno osiguranje za više od tri miliona dinara. Dva dana pre toga, 24. marta, pritvoren je Nikola Ćurčić (general-major republičkog MUP-a i jedan od saradnika Radeta Markovića), dok je u međuvremenu pokrenuta i istraga protiv Borke Vučić, nekadašnjeg direktora Beogradske banke AD. U javnosti se više ne postavlja pitanje zašto je ko uhapšen, već samo ko je sledeći.

Prvo da napišem da mi je Dinko antipatičan, pa i odvratan u više navrata i da mi smeta što se on predstavlja kao neki tobože veliki Vojvođanin i branilac Vojvodine, a niti ima veze sa njim, niti smo ga mi zvali da nas brani i predstavlja.

E sad drugo - slušao sam njegovu izjavu u kojoj kaže da mu neprijatelji izmišljaju ime Sabahudin, iako već ima lepo ime kao recimo Dinko Šakić. Svako ko ima pola grama mozga zna da je reč o sarkazmu u smislu da nema potrebe da mu se izmišlja jako muslimansko ime poput Sabahudina kada već ima dovoljno ocrnjeno ime kao municiju za pljuvačine i prozivke od strane srpskih nacionalista.

Mada ja mislim da je većina ovo i shvatila, ali su svejedno odlučili da se prave glupi i da iskoriste ovo da ga napadaju i uklone sa fakulteta, pre svega zato što ima nepopularne političke stavove.

Citava omladina, javnost, javne licnosti, a i profesori, zlocince vide kao heroje... To je sustina...A kada bi profesora koji se zove Radovan, zvali Stipe, a on izasao i rekako mogliste me lepo zvati Radovan Karadzic...Onda bi se neko pocesao😂(to bi kao nekog vredjalo), a ne protestvovao napravio...
Kod nas se formalno na svemu radi posteno, kao sto za sve formalno postoje dobri zakoni, ali zakoni su maska...Iza dobrih zakona malverzacije, nepotizam, kriminal....A iza takve struke, djaci koji slave zlocince i njihovim likom iscrtavaj grad...
Нека Динко иде у Хрватску па нека слави Динка Шакића колико хоће.Понижавајуће је да ми овде морамо да дајемо плату из новца српских пореских обвезника човеку који мрзи Србе.

Никако се не могу у исту раван стављати Караџић и Младић са усташким зликовцем Шакићем.

Pogledajte prilog 1524980

Položaji i zloupotrebe

U ponedeljak 26. marta, Okružni sud u Beogradu odredio je jednomesečni pritvor Urošu Šuvakoviću (visokom funkcioneru Socijalističke partije Srbije), Milošu Lončaru (bivšem direktoru Diplomatskog stambenog preduzeća), Danilu Pantoviću (kapetanu policije i bivšem generalnom sekretaru saveznog ministarstva inostranih poslova) – svi oni osumnjičeni su da su učestvovali u zaključenju ugovora kojim je SPS protivpravno za 300.000 dinara stekao vlasništvo nad rezidencijom u Užičkoj 32. Za isto delo osumnjičen je i bivši šef jugoslovenske diplomatije Živadin Jovanović, koji se od pritvora spasio pozivanjem na poslanički imunitet. Istovremeno, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u pritvoru su se našli i Tomislav Janković (bivši direktor republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje), Nikola Mitrović (direktor Instituta za onkologiju i radiologiju), Zoran Višnjić (direktor Medifarma) i Radoslav Sekulić (prethodnik Mihalja Kertesa na mestu direktora Savezne uprave carina i predsednik Upravnog odbora preduzeća Best farm) – sumnja se da su oni prilikom nabavke citostatika i drugih lekova oštetili republički zavod za zdravstveno osiguranje za više od tri miliona dinara. Dva dana pre toga, 24. marta, pritvoren je Nikola Ćurčić (general-major republičkog MUP-a i jedan od saradnika Radeta Markovića), dok je u međuvremenu pokrenuta i istraga protiv Borke Vučić, nekadašnjeg direktora Beogradske banke AD. U javnosti se više ne postavlja pitanje zašto je ko uhapšen, već samo ko je sledeći.
И да ли је правноснажно осуђен за било које кривично дело?

Никако се не могу у исту раван стављати Караџић и Младић са усташким зликовцем Шакићем.
Наравно да могу јер су Караџић и Младић правоснажно осуђени за геноцид.

Нека Динко иде у Хрватску па нека слави Динка Шакића колико хоће.Понижавајуће је да ми овде морамо да дајемо плату из новца српских пореских обвезника човеку који мрзи Србе.

Ma ko slavi Dinka Sakica ne lupetajte vise....Mladic i Karadzic se slave to je jasno...

Не мислим да нам је држава толико способна и лукава. Пре ће бити да је обрнуто.
Па није држава нешто посебно лукава и способна, него се тако наместило.ДОС.овци довели једног медиокритета који је магистрирао са 40 година, и докторирао са 46 година и прогласили га за врхунског стручњака за све и свашта, а највише за карактер српског народа.

Онда га СНС није отерао са посла, и сада им служи да свака зверк апокаже свој траг.На пример, Динко мало пљуцне по српском народу, и одмах искоче Мариника и други Ђидови пулени да бране Динка.Она прича, неко врши велику и малу нужду по српском народу, а ако се неко пубуни буде проглашен за фашисту и нацисту.Није фашиста "лепо име " Динко Шакић него они који не воле то лепо име.

Нека, нека Српчићи виде ко им се нуди као алтернатива Вучићу и шта та алтернатива мисли о српском народу.

Е па онда си у контрадикцији, брале. Пошто то данас иде једно са другим.

Ako Srbija ne nađe zajednički jezik sa Zapadom biće u debelom problemu.
Zaratiti sa Zapadom nije pametno.
Možeš privatno navijati za Ruse koliko hoćeš, ali je vrlo pametna politika to što srpske fabrike šalju 10.000 granata mesečno Ukrajincima.
To ti je neki garant da se Banjaluci neće desiti isto što i Kninu.
Bar ja to tako vidim.

I koliko god ja lično bio protiv Vučića i ove kaljave naprednjačke bulumente na vlasti mogao bih da zaokružim SNS zbog takvih stvari iako to u principu ne želim i verovatno i neću.

Vidis kako vi i na osnovu cega optuzujete....Za vas je svako ko priznaje zlocine nasih pojedinaca(na visokim polozajima), izdajnik i slavi zlotvore...
А кад ће друга страна нешто да призна? Њихови кољачи слободно шетају.

Ako Srbija ne nađe zajednički jezik sa Zapadom biće u debelom problemu.
Zaratiti sa Zapadom nije pametno.
Možeš privatno navijati za Ruse koliko hoćeš, ali je vrlo pametna politika to što srpske fabrike šalju 10.000 granata mesečno Ukrajincima.
To ti je neki garant da se Banjaluci neće desiti isto što i Kninu.
Bar ja to tako vidim.

I koliko god ja lično bio protiv Vučića i ove kaljave naprednjačke bulumente na vlasti mogao bih da zaokružim SNS zbog takvih stvari iako to u principu ne želim i verovatno i neću.
Колективни Запад се руши и ломи. Можда је деведесетих био јак, али данас је наступио ново време, у коме неке друге државе и глобалне силе заузимају своје место у свету. Русија, Кина, итд. Ништа више није исто.

Србија нема разлога ни потребе да се сада увлачи Западу, већ да чека да се њихова моћ сломи на овим просторима.
А како је кренуло, то ће бити врло брзо. ;)

....Za vas je svako ko priznaje zlocine nasih pojedinaca(na visokim polozajima), izdajnik i slavi zlotvore...
Да ли Динко признаје и осуђује злочине појединаца који припадају његовом народу?

Vidis kako vi i na osnovu cega optuzujete...
Ја нисам чуо да се Динко децидирано изјаснио о томе шта мисли о Динку Шакићу, усташама, Јасеновцу.Ето, неки људи га клевећу да хвали усташког геноцидног кољача Шакића, па онда нека нам Динко објасни шта мисли о Динку Шакићу.Ако је погрешно схваћен, могао би да упути извињење.

Колективни Запад се руши и ломи. Можда је деведесетих био јак, али данас је наступио ново време, у коме неке друге државе и глобалне силе заузимају своје место у свету. Русија, Кина, итд. Ништа више није исто.

Србија нема разлога ни потребе да се сада увлачи Западу, већ да чека да се њихова моћ сломи на овим просторима.
А како је кренуло, то ће бити врло брзо. ;)
Ja jesam bio rusofil nekada davno, ali su me neki forumaši ubedili da postanem prozapadnjak.

Međutim, još uvek ne bidim kolaps Zapada niti promenu geopolitičkog okruženja Srbije itd.

Istok je još uvek vro daleko na svaki način.

Нека, нека Српчићи виде ко им се нуди као алтернатива Вучићу и шта та алтернатива мисли о српском народу.
Ja to pišem godinama, jedini kontraargument obožavalaca Đilasovog lika i dela ovde na krsti
je da sam SNS botina.
To su ti intelektualci koji glupavo ponavljaju idiotizme koje su navatali na N1 i Nova SS.

Ja to pišem godinama, jedini kontraargument obožavalaca Đilasovog lika i dela ovde na krsti
je da sam SNS botina.
To su ti intelektualci koji glupavo ponavljaju idiotizme koje su navatali na N1 i Nova SS.
Поред Ђилас- "Динко"-опозиције Вучић ће владати онолико колико му биологија дозволи.С обзиром да има тек око 50-так година, то значи још 20-30 година.

Ја нисам чуо да се Динко децидирано изјаснио о томе шта мисли о Динку Шакићу, усташама, Јасеновцу.Ето, неки људи га клевећу да хвали усташког геноцидног кољача Шакића, па онда нека нам Динко објасни шта мисли о Динку Шакићу.Ако је погрешно схваћен, могао би да упути извињење.
Covek kome je majcina rodbina pobija u Jasenovcu, da se pravda kome? Zasto bi se pravdao?

Да ли Динко признаје и осуђује злочине појединаца који припадају његовом народу?
Ne znam kom njegovom narodu kad mu je otac musliman, a majka srpkinja...Siguran sam da da u odnosu na nasu vecinu...

Covek kome je majcina rodbina pobija u Jasenovcu, da se pravda kome? Zasto bi se pravdao?
Да ли неко треба да се правда зато што не воли Динка Шакића и усташе?

Како смо доживели такав суноврат да расправљамо да ли на буџету Републике Србије треба да буду србофоби и ширитељи мржње према српском народу?

Sećam se da je Dinko, jednom pred Božić, iznerviran petardama, pisao tekst o malim Srbima-budućim genocidašima.O deci koju su roditelji naučili da budu mali fašisti koji već sada pucaju i o tome kako je Srbija rasadnik fašizma itd... Nakon toga je nastavio da zarađuje na državnoj dojci

Ne znam kom njegovom narodu kad mu je otac musliman, a majka srpkinja...Siguran sam da da u odnosu na nasu vecinu...
Очигледно да је мајчина страна негде испарила. Лик је муслимански шовиниста са дна каце, ништа бољи од просечног коментатора са Klix.baaaa.

Back