To me podseća na otpor i ismevanje na koje je nailazio Semir Osmanagić s alternativnom historijom, s tim što se podigao na nivo civilizacija i populacija, a ne nacija. Sa sumnjom sam pratio njegove teorije (i njegovih istomišljenika). A onda BUM, šamarčina. Sve nas je zeznuo.
Sada čoek iskopava najveće piramide na svetu, raščišćava tunele ispod piramida, ponovo je aktuelizovao bosanske kamene kugle, zatim kameni tumulusi pored Visokog i, verovatno, kod Travnika, kameni megaliti kod Bosanskog Petrovca, Daorson......
Siguran sam da će u budućnosti, (nadam se skoroj), biti takvih epohalnih nalaza na čitavom balkanu, samo što to kod nas, (u Srbiji), neće ići nimalo lako - trebaće Radićeva dozvola.
Istorija nije Sveto pismo. Kritika, stalno kritika i samo kritika, preispitivanje, artefakti i sučeljavanje argumenata, a ne pseudo ovaj, pseudo onaj. Ne navijam ni za Radića ni za ove što ih zove "company". Zanima me samo naučna istina.
P.S.
A da, šta je sa grupama Hronotron i Nova hronologija, sa Morozovim, Fomenkom, Žabinskim, Njutnom.....? Jesu li i oni "pseudo"?
Zaboravio sam šta znači "catena mundi" (prevod znam)