Kvalitetno zatvorene u stanu bez mogucnosti da prosetaju

Pa ni coveku ne bi bio kvalitetan zivot da ne izlazi iz stana, a kamoli macki.
Kola, psi, lude komsije...pa ako se barem potrudis i izvedes je napolje odvedes u parkic gde nema pasa(ako sam ja nasla mesto gde nista nece scepati morsko prase koje je na meti i pasa i macaka, naci ce se uz malo truda i mesto za macku), ok budi sa njom sve vreme i nece joj se nista desiti...ali je izvedi na travu, vazduh...
Postoji nesto sto se zove preterana briga...i to se moze odraziti na bilo koji aspekt od ljubimca, preko deteta do partnera...ali to je bolest i time predmet svoje ljubavi ugusis i zatvoris u zlatni kavez...ili ako se radi o coveku, pa moze da ti poegne, izgubis....
P.S. Moji baba i deda su u selu imali macku koja je bila moje godiste...zivela je 16 godina...iako nije bila zatvarana i mogla je da ide gde hoce....jedino, za nju se slazem da je bolje da su je sterilisali...
Ok je sterilizacija za neke jedinke...ali ne za SVE....pa koj moj sterilises macku ako je i onako nikada neces pustiti iz stana? I kako se uopste radi ta sterilizacija?[/QUOTE
Ovako nevena posto neznas macke kad zive u stanu, a imaju sve uslove hranu vodu negu veterinara i ljubav i paznju nemaju potrebe da setaju napolju , zivimo u gradu koji ima jako puno kola a i ludih komsija !!!Neslazem se sa tobom da macka treba da se seta jer moze biti jako zadovoljna u stanu, a sterilise se da bi izbegla bolesti ,i razne upale i tumore a i da se smanji broj lutalica !!!Retko koja maca u selu doceka 16god jako mali procenat !!
A tvojoj baki i deki bih dao macu ali sterilisanu pa da zivi 18godina u selu

Ti si ok devojka nova si u ovome ali shvatices neke stvari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inace ameri sterilisu svoje zivotinje vec 30god i nisu uspeli da istrebe lutalice sa ulica ,pa tako necemo na zalost uspeti i mi !!!