1. haski u stanu; nije pitanje "dimenzija psa" vec klime...kao i...potreba
naravno da pasmini koja treba istrcavanje ne prija boravak u stanu, skroz urbanoj sredini...
no, i to je bolje nego postupiti poput nekog para ovdje koji se odselio, a setera (predvinog, prepametnog...ako ga netko zeli nek se javi...) ostavio na ulici da se "snadje" jer u novom stanu nemaju uvjete
2. drzanje egzoticnih prica je...posebna tema
vecina tih ptica je iz najstrasnijeg sverca, tek mali postotak je od uzgajivaca...u ostalo necu ni da ulazim, sad
3. nije Cicina "patoloska zelja" da ima 10 zivotinja; i nije lijepo da je vrijedjas tako
jer niti je poznajes, niti poznajes njenu obitelj...ljudsku & zivotinjsku
da, postoje poremecaji gdje ljudi bukvalno "kolekcionare" i "gomilaju" zivotinje u neadekvatnim uslovima
cesto to rade i sasvim zdravi ljudi u zelji da zarade; tako imas gomole tvorova,
pasa i macaka nagomilane u kavezima koji samo za RASPLOD sluze...
nisi valjda mislila da zivotinje koje dolaze "na kamare" iz npr. Madjarske - uglavno patuljaste pasmine pasa, macke, tvorovi...imaju bajne zivote...
3. ovdje adekvatni shelteri ne postoje, tradicija usvajanja je...nepostojeca...
npr. moja drugarica sad ima 15tak tvorova...u stanu
od toga je "dobrovoljno" uzela mozda 4 ili 5 malisana
ostali su joj bukvalno..."ostavljeni ispred vrata"...
na kraju, ako stvari budu isle prema planu, ona ce mozda imati sasvim adekvatan shelter...
4. sta znas uopce o mackama?
kako zive divlje macke; u coporima ili su...usamljenici?
5. takodjer, jedina koja se ovdje postavlja drsko i bezobrazno si, trenutno, ti...
ja pisem ono sto mislim (i znam)
ne osjecam potrebu da ti titram (mada smo na pocetku svi bili prema tebi prijatniji nego sto, evidentno, zasluzujes...)
to sto ti pricas su romanticne konstrukcije nekog tko se nikad zaista brinuo ni o jednoj zivotinji/covjeku nije...
kad kazem brinuo mislim na sve; od veterinara do hrane i socijalizacije...
a to morsko prase koje pominjes si pretpostavljam utrapila roditeljima...?
divno.
e, vidis ima ljudi koji tako ne postupaju; moja rodjena sestra studira i ima 3 tvora o kojima vec godinama brine;
1 je bukvalno spasila iz pet shopa, druga je iz naseg JEDINOG legla, a treceg joj
je utrapila jedna klinka (poput tebe...) koja svoje probleme rijesava tako...pusta zivotinje da se
"snadju" kad se zasiti...
6. savjet, najdobronamjerniji, moguci; prevazidji malo svoje potrebe i sujetu...osvrni se oko sebe
ima toliko jada i bijede, medju ljudima i zivotinjama oko nas...to normalan covjek ne moze gledati i podnijeti...
ako ne mozes pomoci, stvarno, jer nemas uvjete onda se skloni
ne uvlaci se u nesto sto ne mozes nositi
poslije ces ce samo osjecati lose, a u biti...mozda si i zeljela sve najbolje, ali nisi znala kako
as druge strane, ako imas volju nauciti; nauci...
evo ti npr Dekija ovdje...udomio je covjek tko zna koliko zivotinja i trudi se...sto ne pitas da li im treba pomoc..
volonterska, povremena ako te stvarno prava i dobrobit zivotinja zanimaju?