Problemi Teorije Velikog Praska

Sizif:
...kada trenutno nema bolje teorije...

Овиме си изрекао страшну истину о беди и јаду науке и свега што иде уз њу. Рекао си - БОЉЕ ИКАКВА ЛАЖ, НЕГО НИКАКВА.

Зашто мислиш да је пуњење дечијих глава лажима оно што треба радити ? :roll:

MaranAta:
Овиме си изрекао страшну истину о беди и јаду науке и свега што иде уз њу. Рекао си - БОЉЕ ИКАКВА ЛАЖ, НЕГО НИКАКВА.

Зашто мислиш да је пуњење дечијих глава лажима оно што треба радити ? :roll:

Lazi nikako. Lazima nikako ne treba puniti glavu.
Ali ko je to dovoljno pametan da pouzdano kaze sta je laz a sta nije?

У светлу изјава научника које сам поднео на овом топику, а односе се на "велики прасак", шта мислиш да ли има деци смисла пунити главе са том теоријом ? :roll:

MaranAta:
У светлу изјава научника које сам поднео на овом топику, а односе се на "велики прасак", шта мислиш да ли има деци смисла пунити главе са том теоријом ? :roll:

Evo, sam si na drugom mestu rekao da ne treba uzimati Stari Zavet.
Pa u svetlu toga pitanje za tebe:
Da li treba deci puniti glavu da je Eva nastala od Adamovog rebra?

rdeki:
MaranAta:

Религијске догме која за разлику од науке, не тврде за себе да морају да се докажу у лабораторији или мерењима. Ономе ко верује не треба никакав доказ. Ако наука тврди да је човек настао еволуцијом од мајмуна, а при томе нема никакве доказе, није ли то заправо лагање ?

Барем би могли бити поштени и рећи да наука представља исто догму, и или не трабуњати о ономе о чему немају доказе. Значи или једно или друго, а никако мало имам доказе - мало немам, али и за оно што немам ја ћу да тврдим како је то тачно. То је неозиљно и опасно. :roll:

MaranAta:
Видим да све пршти од паметниих коментара на тему топика. У свом јаду и беди и недостатку аргумената, ви таправо покушавате да мене као дискутанта дисквалификујете. Тиме само показујете своју немоћ. 8)

E sad si ih pokopao,skroz! :wink:

MaranAta:
rdeki:
MaranAta:

Религијске догме која за разлику од науке, не тврде за себе да морају да се докажу у лабораторији или мерењима. Ономе ко верује не треба никакав доказ. Ако наука тврди да је човек настао еволуцијом од мајмуна, а при томе нема никакве доказе, није ли то заправо лагање ?

Барем би могли бити поштени и рећи да наука представља исто догму, и или не трабуњати о ономе о чему немају доказе. Значи или једно или друго, а никако мало имам доказе - мало немам, али и за оно што немам ја ћу да тврдим како је то тачно. То је неозиљно и опасно. :roll:

E, prijatelju, dokaza za to je pregršt. Problem je samo što verski fanatici poput tebe ne žele da ih vide. Ali to je već vaš problem ili sreća. Ko zna...

MaranAta:
Шта је било ? Немаш ништа паметно да кажеш на њихове изјаве ? :roll:
Baš nešto čitam Jakova, pa se smejem u šta ti veruješ:

17. Илија беше човек смртан као и ми, и помоли се Богу да не буде дажда, и не удари дажд на земљу за три године и шест месеци.

Jeeeeeeste, to je proverena informacija, on reče "Bože, nešto mi se danas oće da pomorim sve živo tako što neće pasti ni kap kiše tri i po godine" a Bog na to "Ma nema frke Ilija, samo ti reci... SNAP!" I ne bi kiše. E sad, što je logično pretpostaviti - kroz kakvu muku bi prošlo čovečanstvo da stvarno nije bilo kiše toliko vremena, i koliko bi majki gledalo svoju decu na samrti, moleći boga da krene kiša da ih mogu napojiti vodom da ne umru, to nema veze. Jer Ilija se prvi setio ove sadističke ideje.

E to je sve istina! Ili nije? Onda je ovde neko glup.

Sizif:
MaranAta:

17. Илија беше човек смртан као и ми, и помоли се Богу да не буде дажда, и не удари дажд на земљу за три године и шест месеци.

Jeeeeeeste, to je proverena informacija, on reče "Bože, nešto mi se danas oće da pomorim sve živo tako što neće pasti ni kap kiše tri i po godine" a Bog na to "Ma nema frke Ilija, samo ti reci... SNAP!" I ne bi kiše. E sad, što je logično pretpostaviti - kroz kakvu muku bi prošlo čovečanstvo da stvarno nije bilo kiše toliko vremena, i koliko bi majki gledalo svoju decu na samrti, moleći boga da krene kiša da ih mogu napojiti vodom da ne umru, to nema veze. Jer Ilija se prvi setio ove sadističke ideje.

Sizife, kao sto ti ime govori ...

Ne mozes samo tako da odlomis neki stih iz neke knjige, i da onda sve to odbacis kao glupost. Pre svega, ovo o Iliji je iz 1. carevima 17. glava pa do 2. Carevima 2. glava. Sve o Iliji. Ali nije samo prica o Iliji tu relevantna nego i pitanje zasto je Ilija bio takav.
Iamam neki materijal po tom pitanju pa ako si raspolozen mogu da ti posaljem na e-mail. Nekih 13 predavanja.

maleni:
Imam neki materijal po tom pitanju pa ako si raspolozen mogu da ti posaljem na e-mail. Nekih 13 predavanja.
Ne treba mi trinaest predavanja Maleni, voleo bih ako u pet rečenica možeš ovde na forumu da objasniš zašto neko bukvalno shvata teoriju o nastanku sveta ako je svakom normalnom ljudskom biću jasno da ovo ne mogu biti bukvalne činjenice.

Pitanje je sasvim prosto i odgovor je binaran - da li je Bog zaustavio kišu u trajanju od tri i po godine ili ne? Tu nema mesta za "možda", mora biti da ili ne, a onda o tom odgovoru možemo da raspravljamo.

Sizif:
MaranAta:

Da li si ti Sizife siguran da se tu radi o celoj zemlji ili o nekoj teritoriji .
Danas ima mesta gde isto toliko ne pada kiša i bez Božije pomoći.

Sizif:
maleni:
Imam neki materijal po tom pitanju pa ako si raspolozen mogu da ti posaljem na e-mail. Nekih 13 predavanja.
Ne treba mi trinaest predavanja Maleni, voleo bih ako u pet rečenica možeš ovde na forumu da objasniš zašto neko bukvalno shvata teoriju o nastanku sveta ako je svakom normalnom ljudskom biću jasno da ovo ne mogu biti bukvalne činjenice.

Pitanje je sasvim prosto i odgovor je binaran - da li je Bog zaustavio kišu u trajanju od tri i po godine ili ne? Tu nema mesta za "možda", mora biti da ili ne, a onda o tom odgovoru možemo da raspravljamo.

Onda je moj odogovor jednostavan, DA! Bog je zaustavio kisu 3 i po godine.

Medjutim, ako pitas naucnika kakva je struktura svega na svetu, a on odgovori ATOMSKA, sta to tebi znaci? Da bi razumeo moraces da procitas mnogo knjiga. Isto je sa ovim. Da bi razumeo moras da procitas mnogo materijala.

maleni:
Onda je moj odogovor jednostavan, DA! Bog je zaustavio kisu 3 i po godine.
E, u to veruješ zato što misliš da je Biblija knjiga bez greške. A ja ne verujem.

Da su tu istu besmislicu napisali u nekoj drugoj "svetoj knjizi", a obojica znamo koliko ih ima, svakako bi dvaput razmislio pre nego što bi rekao "DA"!
maleni:
Da bi razumeo moras da procitas mnogo materijala.
Pre bih rekao "da bi u to poverovao - treba da se doooobro potrudiš da isključiš razum." Naravno, to ne isključuje čitanje mnoštva sličnog materijala.

Back