Sizif:...kada trenutno nema bolje teorije...
Овиме си изрекао страшну истину о беди и јаду науке и свега што иде уз њу. Рекао си - БОЉЕ ИКАКВА ЛАЖ, НЕГО НИКАКВА.
Зашто мислиш да је пуњење дечијих глава лажима оно што треба радити ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sizif:...kada trenutno nema bolje teorije...
MaranAta:Овиме си изрекао страшну истину о беди и јаду науке и свега што иде уз њу. Рекао си - БОЉЕ ИКАКВА ЛАЖ, НЕГО НИКАКВА.
Зашто мислиш да је пуњење дечијих глава лажима оно што треба радити ?![]()
Mara-Nata. Ali nije dovoljno pametan da prevaziđe opsesiju da mora da stavi smajlija u svaki svoj post. Pa se vi čudite zašto mu priče sa rebrima i barkama izgledaju logično.rdeki:Ali ko je to dovoljno pametan da pouzdano kaze sta je laz a sta nije?
MaranAta:У светлу изјава научника које сам поднео на овом топику, а односе се на "велики прасак", шта мислиш да ли има деци смисла пунити главе са том теоријом ?![]()
rdeki:MaranAta:У светлу изјава научника које сам поднео на овом топику, а односе се на "велики прасак", шта мислиш да ли има деци смисла пунити главе са том теоријом ?![]()
Evo, sam si na drugom mestu rekao da ne treba uzimati Stari Zavet.
Pa u svetlu toga pitanje za tebe:
Da li treba deci puniti glavu da je Eva nastala od Adamovog rebra?
MaranAta:Видим да све пршти од паметниих коментара на тему топика. У свом јаду и беди и недостатку аргумената, ви таправо покушавате да мене као дискутанта дисквалификујете. Тиме само показујете своју немоћ. 8)
MaranAta:rdeki:MaranAta:У светлу изјава научника које сам поднео на овом топику, а односе се на "велики прасак", шта мислиш да ли има деци смисла пунити главе са том теоријом ?![]()
Evo, sam si na drugom mestu rekao da ne treba uzimati Stari Zavet.
Pa u svetlu toga pitanje za tebe:
Da li treba deci puniti glavu da je Eva nastala od Adamovog rebra?
Религијске догме која за разлику од науке, не тврде за себе да морају да се докажу у лабораторији или мерењима. Ономе ко верује не треба никакав доказ. Ако наука тврди да је човек настао еволуцијом од мајмуна, а при томе нема никакве доказе, није ли то заправо лагање ?
Барем би могли бити поштени и рећи да наука представља исто догму, и или не трабуњати о ономе о чему немају доказе. Значи или једно или друго, а никако мало имам доказе - мало немам, али и за оно што немам ја ћу да тврдим како је то тачно. То је неозиљно и опасно.![]()
MaranAta:Докази ? Ено ти доказа од асмих научника које сам цитирао... 8)
Baš nešto čitam Jakova, pa se smejem u šta ti veruješ:MaranAta:Шта је било ? Немаш ништа паметно да кажеш на њихове изјаве ?![]()
Sizif:Baš nešto čitam Jakova, pa se smejem u šta ti veruješ:MaranAta:Шта је било ? Немаш ништа паметно да кажеш на њихове изјаве ?![]()
17. Илија беше човек смртан као и ми, и помоли се Богу да не буде дажда, и не удари дажд на земљу за три године и шест месеци.
Jeeeeeeste, to je proverena informacija, on reče "Bože, nešto mi se danas oće da pomorim sve živo tako što neće pasti ni kap kiše tri i po godine" a Bog na to "Ma nema frke Ilija, samo ti reci... SNAP!" I ne bi kiše. E sad, što je logično pretpostaviti - kroz kakvu muku bi prošlo čovečanstvo da stvarno nije bilo kiše toliko vremena, i koliko bi majki gledalo svoju decu na samrti, moleći boga da krene kiša da ih mogu napojiti vodom da ne umru, to nema veze. Jer Ilija se prvi setio ove sadističke ideje.
E to je sve istina! Ili nije? Onda je ovde neko glup.
MaranAta:Е јадни Сизиф...![]()
Ne treba mi trinaest predavanja Maleni, voleo bih ako u pet rečenica možeš ovde na forumu da objasniš zašto neko bukvalno shvata teoriju o nastanku sveta ako je svakom normalnom ljudskom biću jasno da ovo ne mogu biti bukvalne činjenice.maleni:Imam neki materijal po tom pitanju pa ako si raspolozen mogu da ti posaljem na e-mail. Nekih 13 predavanja.
Da li si ti Sizife siguran da se tu radi o celoj zemlji ili o nekoj teritoriji .Sizif:Baš nešto čitam Jakova, pa se smejem u šta ti veruješ:MaranAta:Шта је било ? Немаш ништа паметно да кажеш на њихове изјаве ?![]()
17. Илија беше човек смртан као и ми, и помоли се Богу да не буде дажда, и не удари дажд на земљу за три године и шест месеци.
Jeeeeeeste, to je proverena informacija, on reče "Bože, nešto mi se danas oće da pomorim sve živo tako što neće pasti ni kap kiše tri i po godine" a Bog na to "Ma nema frke Ilija, samo ti reci... SNAP!" I ne bi kiše. E sad, što je logično pretpostaviti - kroz kakvu muku bi prošlo čovečanstvo da stvarno nije bilo kiše toliko vremena, i koliko bi majki gledalo svoju decu na samrti, moleći boga da krene kiša da ih mogu napojiti vodom da ne umru, to nema veze. Jer Ilija se prvi setio ove sadističke ideje.
E to je sve istina! Ili nije? Onda je ovde neko glup.
Sizif:Ne treba mi trinaest predavanja Maleni, voleo bih ako u pet rečenica možeš ovde na forumu da objasniš zašto neko bukvalno shvata teoriju o nastanku sveta ako je svakom normalnom ljudskom biću jasno da ovo ne mogu biti bukvalne činjenice.maleni:Imam neki materijal po tom pitanju pa ako si raspolozen mogu da ti posaljem na e-mail. Nekih 13 predavanja.
Pitanje je sasvim prosto i odgovor je binaran - da li je Bog zaustavio kišu u trajanju od tri i po godine ili ne? Tu nema mesta za "možda", mora biti da ili ne, a onda o tom odgovoru možemo da raspravljamo.
E, u to veruješ zato što misliš da je Biblija knjiga bez greške. A ja ne verujem.maleni:Onda je moj odogovor jednostavan, DA! Bog je zaustavio kisu 3 i po godine.
Pre bih rekao "da bi u to poverovao - treba da se doooobro potrudiš da isključiš razum." Naravno, to ne isključuje čitanje mnoštva sličnog materijala.maleni:Da bi razumeo moras da procitas mnogo materijala.