Problemi oko instalacije Windows XP-a [Opsta diskusija]

• Začetnik teme Začetnik teme Gax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslednjih 6-7 tema koje su imale isti ili slican problem vezan za podizanje/ instalaciju Windows XP-a sam spojio u jednu.
Izvinjavam se unapred ako je novoformirana tema u malo haosu ali ko zeli da pronadje sta ga zanima, lako ce to uciniti citanjem datih resenja.

Takodje, ova tema ce posluziti za Opstu i Generalnu diskusiju o instalaciji/ reinstalaciji WinXP-a.

Svaka novootvorena tema koja ima za sadrzaj problem vezan za ovu temu, bice spojena sa ovom postojecom ili obrisana.

Kako ne bi dolazilo do problema oko instalacije, ovo je prava tema da to naucite:
http://forum.krstarica.com/threads/279535

Hvala na razumevanju
Pozdrav

Posto ne radi kada iskljucis AHCI ,onda moraš integrisati AHCI drivere za tvoj kontroler (ICHx) u instalaciju XP-a uz pomoć programa nLite.Problem je sto XP nema sata drivere ,a BIOS ti samo podrzava AHCI.Znaci sam integrisi SATA drivere ili nabavi XP koji ima vec integrisan SATA driver!
A mozes da instaliras vistu ili window 7 bez problema posto oni imaju SATA drivere!
Apsolutno bezpotrebno cimanje kad XP pri instalaciji pita za drajvere! Pri prvoj pojavi plavog ekrana stiskati F6 (to i pise u dnu) i on ce posle traziti drajvere za HDD kontroler. Jedino drajver mora biti na flopiju, mozda neko zna varijantu kako da ga uzme sa CDa, ali XP samo proverava A:\ tju. floppy :think:

U pitanju je:

COMPACQ Pentium III
450Mhz
Hard-Disk 120GB
256 MB of RAM

Problem je u tome sto kada se kompjuter pri paljenju ili prilikom restartovanja pa ponovnog podizanja sistema jako dugo pali.Kada se upali 5-10min. mora da se ceka da dodje do WINDOWS XP LOADING kada se pojavi taj plavi ekran i LOADING on relativno brzo udje u Windows,ali kao sto sam vec pomenuo da bi dosao uopste do tog WINDOWS XP LOADING treba dosta da se ceka.
Imaš malo RAM memorije što više imaš rama bržeće dići sistem,i otvarati programe.:super:

Back